Voor het eerst sinds 2011 vertrekken er meer mensen met een migrantenachtergrond uit Denemarken dan dat er naar het land komen. Vooral Somaliërs, Syriërs en Irakezen emigreren meer dan immigreren.

Uit het rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Integratie blijkt dat in 2019 730 mensen meer emigreerden dan immigreerden. Slechts vier jaar eerder, in 2015, bedroeg de netto-immigratie meer dan 16.000 mensen.

Politiek gezien wordt het resultaat als een succes gezien.

“Ik ben in de eerste plaats blij omdat het laat zien dat we de toestroom kunnen beperken door een verstandig beleid te voeren in Denemarken”, zegt minister van Buitenlandse Zaken en Integratie Mattias Tesfaye (Sociaal-Democraten) tegen Ekstra Bladet.

Tesfaye is ook blij dat de migranten een geldbedrag accepteren om naar huis te reizen en hun eigen land opbouwen.

Zoveel mogelijk mensen moeten terugkeren

Terwijl er in 2019 meer Somaliërs, Syriërs en Irakezen emigreerden dan immigreerden, was er in plaats daarvan een netto-instroom die gold voor Eritreeërs, Iraniërs en Afghanen.

Het doel van de regering is om zoveel mogelijk migranten terug te laten keren naar hun land van herkomst in plaats van permanent in Denemarken te blijven.

730 stuks een mijlpaal 

Hoewel een netto-uitstroom van 730 op zich geen groot aantal is, is Tesfaye van mening dat het feit dat het een netto-uitstroom is voor het eerst in negen jaar, een succes op zich is.

Sinds 1989 heeft Denemarken ongeveer 500 quotumvluchtelingen per jaar ontvangen. Een netto-uitstroom betekent echter niet dat men nu meer zal ontvangen.

Denemarken vestigt instantie om illegale immigranten naar huis te sturen

  Wetenschappelijke studie doeltreffendheid mondkapjes: biedt geen bescherming tegen het Coronavirus
Vorig artikelTrump vergelijkt globalisme met “gijzelaar van andere landen”
Volgend artikelVS: China verduisterde het sterftecijfer van het virus om medische benodigdheden te kopen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Nee joh, geleuf dat nou toch niet. Min. Tesfaye is buitenlander met een strafblad!
  Over Freu Mette hangt een levensgroot zwaard met 17 miljoen dooie nertsen.
  Een nieuwe dame, eerst als Min. eruit getrapt, komt gewoon weer binnnen op 1 alsof er niks gebeurt is. Ze begint gewoon een nieuwe partij.
  Partijleider heeft de boel belazert met een gratis woning in K.hagen, terwijl hij bij zijn vriendin woonde en ook nog eens reisgeld opstreek.
  Het keuningshoes ligt ook voor apengapen, zoonlief en nazaten titels afgenomen… het geld moet anders verdeeld, alsof ze niet genoeg krijgen.
  Kleinkinderen zouden naar een kakschool gaan, maar gaat niet door omdat er heul veul rituelen gebeuren, jeweet wel… De DK onderdanen dwongen de elite met de billen bloot. Kinderen nu naar een andere school. De elite likt zijn wonden.

  En dan de slimmerds die lekker terug gaan naar eigen land. Die hebben helemaal door hoe ze belazerd worden met al die mooie politieke praatjes.
  Denk je nou echt dat dat door hun goede politieke beleid komt? Die Tesfaya weet geen ene soya, maakt miskleun na miskleun. Hij heeft netaan zijn school afgemaakt.
  Freu Mette is afgestudeert in Afrikaanse kunst, dat helpt geweldig als premier zijnde. Ze loopt nu stralend door de straten, haar verkoop praatjes af te draaien, verkiezingen zijn november a.s.
  Bejaard vrouwtje trekt aan haar jas, freu Mette… ik kan de hoge gasrekeningen niet meer betalen, ik zit in de kou.
  Nou, wa’s dat nou? Heeft u geen eigen huis, kunt u die toch belenen?
  De schellen vallen langzamerhand van de ogen hoor, maar de buitenlanders zijn ze voor, die hebben het al lang gezien. Wegwezen uit EU, nu het nog kan. Straks gaan alle poorten op slot, niemand d’r uit, velen er in hahaha… grapje.

  Zelfs Oekrainers gaan terug naar eigen land. Ze zijn zich van het mooie west Europa te pletter geschrokken. Ze hadden het in DK slechter dan in thuisland en die mensen zijn echt wel wat gewend.

  Freu Mette is ook onder de vleugels van… het vaccinatieprogramma lag al op zijn achterste. Ze hebben die “apenpokken” niet van de grond gekregen.
  Daar hoor je ze niet over. Bavarian Nordic, er ging heel veel geld onder de toonbank en nou heeft niemand de apenpokken, gadverdrie.
  Moet je toch een andere koker opentrekken, maar die hebben ze niet, vandaar dat er geen vaccies klaar liggen. Ze hebben ze gewoon niet en dan moet je er een punt aan draaien. En nou zijn al die mondwappies in paniek, ze gaan deze winter niet overleven. Als het niet zo ernstig was, zou het een lachfilm kunnen zijn. Wat een zootje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in