© Tim Reckmann (CC BY-NC 2.0)

Denemarken zet de vaccinatie met het Covid-19 vaccin van Astra Zeneca 14 dagen op pauze. De reden is dat er verschillende ernstige gevallen van bloedstolsels zijn vastgesteld bij mensen die het vaccin hebben gekregen, aldus de Nationale Gezondheidsraad.

Op dit moment kan nog geen conclusie worden getrokken of er een verband is tussen het vaccin en de bloedstolsels.

Het hoofd van de Nationale Gezondheidsraad, Søren Brostrøm, stelt dat het geen gemakkelijke beslissing was om te nemen nu Denemarken zo’n uitgebreide en belangrijke vaccinatiecampagne voert.

Maar juist omdat we zo veel vaccineren, moeten we op het juiste moment reageren als er mogelijk ernstige bijwerkingen zijn. We moeten duidelijkheid hebben voordat we het vaccin van Astra Zeneca kunnen blijven gebruiken, schrijft hij in een commentaar.

Minister-president Mette Frederiksen zegt dat de pauze zal duren tot de autoriteiten een overzicht hebben van de bijwerkingen.

Het is natuurlijk betreurenswaardig, maar het is nog te vroeg om iets te zeggen over wat het zal betekenen, aldus Frederiksen.

Denemarken is niet het enige land dat het vaccin van Astra Zeneca stopzet op verdenking van het veroorzaken van bloedstolsels. Dezelfde beslissing is onlangs ook genomen in Oostenrijk en ook de EMA is bij het onderzoek betrokken.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Deense bevolking komt in opstand tegen gedwongen staatsvaccinaties en Covidkampen

Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de Covid-19 gevaccineerden een nieuwe vorm van AIDS ontwikkelen

2 REACTIES

  1. Tot de autoriteiten een overzicht hebben van de bijwerkingen !
    Dit wil zeggen, tot ze het bevel van de volksverraders van de eu hebben gekregen om door te gaan met de executies !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here