Meer executiemethoden in de Verenigde Staten ingevoerd

3
© Museo de la Revolución, en La Habana, Cuba (Public Domain)

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft op vrijdag de regels voor executies uitgebreid om een bredere keuze van executiemethoden mogelijk te maken, onder meer door middel van vuurpelotons en elektrische schokken. Dit geeft de Amerikaanse regering “meer flexibiliteit” om de doodstraf uit te voeren in de staten waar dergelijke straffen worden opgelegd.

De nieuwe regels zullen worden ingevoerd kort voordat vijf federale gevangenen in december en begin januari worden geëxecuteerd. Deze moeten echter wel met injecties worden uitgevoerd, omdat hun doodvonnissen vóór de wetswijziging volgens de oude regels werden vastgesteld.

Dodelijke injecties zijn nog steeds de meest voorkomende manier om executies uit te voeren – en voorheen de enige die onder de federale wet was toegestaan – de nieuwe regel geeft de staat “de mogelijkheid” om burgers te doden door middel van elektrische schokken, stikgassen, ophanging of met behulp van het executiepeloton.

De wetswijziging werd in augustus aangekondigd en het Ministerie van Justitie had het publiek slechts 30 dagen de tijd gegeven om opmerkingen te maken over de nieuwe regels.

Joe Biden, die naar verwachting de volgende president van de Verenigde Staten zal worden en in dat geval op 20 januari in functie treedt, heeft beloofd de doodstraf voor federale misdaden af te schaffen. Als hij zich aan zijn belofte houdt, betekent dit dat zijn regering en die van Kamala Harris geen executies op federaal niveau zullen goedkeuren. Dit betekent dan dat de reglementswijziging van vrijdag nooit in praktijk zal worden gebracht, zolang Biden president is.

Steeds meer Democraten in de Verenigde Staten roepen op tot afschaffing van de doodstraf in de hele Verenigde Staten, met als belangrijkste argument dat deze vorm van bestraffing wreed en archaïsch is.

De gruwelijke dubbelmoord op Channon en Christopher – een misdaad die door de media werd verzwegen

  2021 top artikelen: Kerngezonde man stierf aan complicaties Coronavaccin - weduwe wil nu de mensen wakkerschudden  
Vorig artikelTwitter verbant account expert na het geven van een overtuigende getuigenis in Arizona over wiskundige fraude
Volgend artikel“Politie voor Vrijheid”: Spaanse politieagenten demonstreren tegen de Corona lockdowns en mondkapjes
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Als ze zo nodig een “menselijke”pijnloze dood willen toedienen.
  dat kan.

  neem een decompresie tank.
  Trek de suurstof eruit–NIET de lucht.
  Degene die er in zit zal eerst ontspannen, daarna zich goed voelen dan happy, dan super happy en daarna onbewust de pijp uitgaan….

  Vraag eenieder die weleens een zware maagbloeding had of zwaar bloedverlies……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in