Tijdens de zomer 2019 zijn er in Zweden bijna dagelijks nieuwe gevallen van dierenmishandeling gemeld en velen vermoeden dat dit een gevolg is van de grote instroom van mensen uit disfunctionele culturen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In een opmerkzame Facebook-post schrijft de politica Naima Bahnam Johansson (Zweden Democraten), met zelf wortels in het Midden-Oosten, over de zienswijze op dieren in deze culturen die in strijd is met de Zweedse.

De post en opgemerkt door journaliste Katerina Janouch, begint met dat Bahnam Johansson in eerste instantie aarzelde om de tekst te schrijven, maar dat toch deed omdat het onderwerp aan haar knaagde.

Het martelen en kwetsen van dieren is niet alleen gebruikelijk in het Midden-Oosten, het wordt ook gezien als een stoer, spannend en leuk spel waar veel kinderen en jongeren zich aan wijden. Men is ervan overtuigd dat dieren geen pijn kunnen voelen en geen gevoel hebben. Wie hier tegen protesteert, wordt als onzinnig beschouwd en kan gepest worden. Degenen die zich hiermee in het Midden-Oosten bezighouden, hebben een fobie voor dieren in het algemeen, net zoals sommigen bang zijn voor spinnen en slangen, legt Bahnam Johansson uit, waarbij zij benadrukt dat deze culturele opvatting van dieren als “onrein” in Zweden volstrekt onaanvaardbaar is.

Bovendien vreest ze dat de gewoonte om dieren te kwellen die door nieuwkomers worden beoefend, wordt overgenomen door jonge mensen die al hun hele leven in Zweden wonen en op de lange termijn het verwrongen beeld op dieren zich dreigt te verspreiden, meldt Samhällsnytt.

Katerina Janouch waarschuwt voor de ontwikkeling:

Het mishandelen van dieren is een gedrag waarvan de grenzeloosheid wijst op verstoring van het inlevingsvermogen en gebrek aan respect voor levende wezens. Het is algemeen bekend dat dit soort agressie ook verder kan worden ontwikkeld tot zelfs wreedheid tegen mensen. Daarom moet het probleem zeer serieus genomen worden. Ook hier moet rekening worden gehouden met culturele verschillen die afgewogen moeten worden en moeten er snel actieplannen worden ontwikkeld om deze integratieproblemen aan te pakken. Het feit dat we het probleem niet meer met een open geest en zonder angst voor de racisme-kaart kunnen bespreken, leidt op de lange termijn alleen maar tot grotere problemen.

Extreme dierenmishandeling in “kwetsbaar gebied”: katten onthoofd, kittens opengesneden en ingewanden uitgetrokken

2 REACTIES

  1. Het “gebrek aan respect voor levende wezens” in het Midden-Oosten is niet beperkt gebleven tot levende dieren maar geldt óók voor mensen, mits een ander óf géén geloof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here