© DonkeyHotey / Flickr (CC BY-SA 2.0)

De Franse president Emmanuel Macron heeft een ultimatum aan de moslimleiders van het land gegeven: om snel een “handvest van de waarden van de republiek” te aanvaarden. De moslimorganisaties krijgen 15 dagen de tijd, meldt de BBC.

Het was op woensdag dat Emmanuel Macron de Franse Moslimraad (CFCM) een 15 dagen durend ultimatum gaf om een handvest van de Franse waarden te aanvaarden.

De eis komt na de recente moslimterreuraanslagen in Frankrijk en Oostenrijk.

In het handvest staat dat de islam een religie is en geen politieke beweging, aldus de BBC.

Daarnaast zijn er formuleringen over een verbod op alle “buitenlandse inmenging” in moslimgroepen.

Twee principes zullen in zwart op wit worden geschreven [in het handvest]: de verwerping van de politieke islam en elke buitenlandse inmenging, vertelt een bron de krant Le Parisien.

De president en minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin hebben woensdag een ontmoeting gehad met acht vertegenwoordigers van de CFCM in het Élysée.

Daar zouden de moslimleiders van de CFCM hebben ingestemd met de oprichting van een nationale raad die tot taak heeft de imams een officiële accreditatie en een ethische code te geven. Van degenen die de ethische code schenden, wordt hun imam-licentie ingetrokken.

Na de terroristische aanslagen hebben Emmanuel Macron en de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz de “politieke islam” stevig aangepakt. Andere Europese leiders zijn relatief stil geweest. De Nederlandse moslims en hun links-liberale slippendragers hebben zoals in de regel met kritiek op de islam over islamofobie geblèrd.

Franse geheime diensten: “We hebben te maken met massa’s islamitische immigranten die ons willen vernietigen”

  Van Held naar Uitgestotene - Ongevaccineerde verpleegkundigen geschorst zonder loon
Vorig artikelBijna de helft van de Hongaren zou een Coronavirusvaccin afwijzen
Volgend artikelLive uitzending van dokter over quarantainevoorschriften werd onderbroken door politie met getrokken wapens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Wanneer zijn in Frankrijk precies de verkiezingen? Lijkt me dat de omslag van Macron alles heeft te maken met de aankomende overwinning van het Front National, of hoe het nu ook mag heten….

  Wat ALS de mislams niks doen…..een ultimatum lijkt me iets wat zowel een tijd ls een gevolg heeft….maar laat ze maar vertrekken, hoewel ik denk dat ze dat niet zullen doen. Mij lijkt dat ze nu in de aankomende twee werken een serie aanslagen gaan plegen, dat zou passen in de cultuur en het denken van onze importvrienden.
  Natuurlijk allemaal “incidenten” van verwarde mannen en frauwen….

  Ach, ondertussen is van enige logica geen tak meer op een varken te slaan, laat staan een tang….

  Onze wereld van vooruitgang is nu in de tweede versnelling achteruit gezet, en met razzia’s in Duitsland en mogelijke vervolging voor wie Cojona niet wil erkennen zitten we in een versnipperd Europa, deuren wagenwijd open voor alle tuig van onder de Mediterranee plas….

  Verraders en collaborateurs dienen te worden berecht door de bevolking van het desbetreffende land….kanker genees je ook niet met thee drinken maar met uitsnijden…dus een stembus werkt gewoon niet meer om rede en logica nog een rol te laten spelen. De waanzin heeft gewonnen.

 2. Wat een aanfluiting weer. De musselmannen tekenen gewoon, zeggen sorry en dat ze het nooit meer zullen doen en vervolgens gaan ze lekker verder met hun verwerpelijke praktijken. Ze hebben hier zelfs een eigen woord voor: ’taqiyya’. Liegen zonder gewetenswroeging want voor het grotere goed.

 3. Ik heb het nogmaals gelezen: hij biedt feitelijk een wettelijke beschermde positie aan voor Islam, een officiële status. Wat ruig klinkt is gewoon toegeven. Volgend jaar vervalt een voorwaarde, het jaar erop een andere.

  Macht is altijd door leugens verkregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in