Bijna de helft van de Hongaren zou een Coronavirusvaccin afwijzen

© Marco Verch Professional Photographer / Flickr (CC BY 2.0)

Bijna de helft van alle Hongaren zou zichzelf absoluut niet met een Coronavirusvaccin laten injecteren als er een beschikbaar zou komen, zo blijkt uit een Opinio-onderzoek. Dit lijkt nogal problematisch voor het vermogen van het land om de pandemie te overwinnen.

47% van de representatieve steekproef van 1231 mensen zei dat ze zichzelf absoluut niet zouden vaccineren. Nog eens 36% is onzeker, terwijl 17% een potentieel vaccin zou nemen. Hongaren tussen 40 en 55 jaar zijn het meest bereid om te vaccineren; 20% zei dat ze dat wel zouden doen, meldt Hungarytoday.

Een dergelijk wantrouwen in een vaccin is internationaal gezien uitzonderlijk. Op basis van een onderzoek dat enkele weken geleden in Nature Magazine is gepubliceerd, zou wereldwijd 60% van de mensen zich laten inenten tegen het Coronavirus als ze dat konden. 14% is onzeker, en slechts 15% zou weigeren zichzelf te injecteren.

Uit het opinieonderzoek bleek ook dat Hongaren het meest geneigd zijn om een vaccin te vertrouwen dat in Hongarije of de VS is gemaakt.

Een Hongaars onderzoek dat meer dan een maand eerder werd uitgevoerd, liet soortgelijke, maar minder verontrustende resultaten zien als het onderzoek van Opinio. 37% van de respondenten zei dat ze geen potentieel vaccin zouden nemen, terwijl in totaal 43% dat wel zou doen. Meer dan de helft van hen zou dat onmiddellijk doen, maar de rest zou nog even wachten.

De mensen die in de hoofdstad wonen, de mensen met een universitair diploma en de mannen zouden aanzienlijk meer geneigd zijn zich te laten vaccineren dan andere groepen.

De helft van alle "coronavarianten" sterfgevallen bij gevaccineerden

Deze resultaten zijn vooral verontrustend omdat premier Viktor Orbán en zijn regering beweren dat de Coronaviruscrisis pas zal worden verholpen als er een vaccin beschikbaar komt en de mensen het nemen. Ondertussen benadrukt de regering dat de vaccinatie op vrijwillige basis zal worden uitgevoerd.

Orbán: Soros wil etnisch-gemengde samenlevingen creëren, het nationalisme ontmantelen en de macht overdragen aan de wereldelite

1 REACTIE

  1. Waarom zou je een vaccin laten inspuiten als je niet eens weet wat er nou precies inzit, de ingredienten zijn namelijk niet vrijgegeven.
    Waarom willen de leveranciers van vaccins vrijgesteld worden van aansprakelijkheid, ze zijn toch zo veilig zoals ze zelf beweren?
    Waarom worden de vaccin deals door Hugo de Jonge staatsgeheim verklaard?
    Waarom zijn genetisch gemodificeerde vaccins verboden in de EU, met uitzondering van dit coronavaccin?

    Zoveel is nog onduidelijk en dubieus aan dit vaccin, de mensen die nu al JA zeggen zijn al compleet gebrainwashed door de MSM en overheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here