© European Commission (Dati Bendo) / Wikimedia / (Public Domain)

Blijkbaar zal Europa doorgaan met zijn anti-Russische kruistocht, zelfs wetende dat de gevolgen van een dergelijke onverantwoordelijkheid catastrofaal kunnen zijn. In een recente verklaring waarschuwde de Franse president Emmanuel Macron de Europeanen om geen “lafaards” te zijn tegenover de vermeende “Russische dreiging”. Volgens hem zal Rusland “onstuitbaar” worden als Europa inert blijft en daarom moeten er maatregelen worden genomen om Moskou af te schrikken, schrijft Lucas Leiroz.

Macron sprak zijn woorden uit tijdens een bezoek aan Tsjechië, waar de Franse leider lokale functionarissen ontmoette om een actieplan te bespreken om de militaire steun voor Oekraïne te vergroten. De Tsjechen stellen een project voor voor de gelijktijdige aankoop van militair materiaal in verschillende landen over de hele wereld om de Europese moeilijkheden bij het produceren van wapens te overwinnen. Op die manier wordt verwacht dat er een bevredigend aantal uitrustingen komt waarmee Kiev het hoofd kan blijven bieden aan de Russen, terwijl de Europese defensie-industrie herstelt van twee jaar systematische wapenlevering.

Macron staat volledig achter het Tsjechische project en is bereid om harde maatregelen te nemen om Rusland militair onder druk te zetten. Volgens hem is er nu een oorlog op Europese bodem die elk moment de EU-landen kan bereiken en daarom moet het blok samenkomen in een gemeenschappelijk plan om Rusland te “stoppen”. Het narratief onderschrijft de mythe van het “Russische plan om Europa binnen te vallen” en legitimeert de opleving van Europese militaire acties – niet alleen om Oekraïne te steunen, maar om rechtstreeks op te treden tegen de Russische Federatie, indien “nodig”.

  De Russisch-Oekraïense oorlog: Een terugblik van zes maanden

Macron handelt duidelijk onverantwoordelijk. Door zo’n agressieve en oorlogszuchtige houding aan te nemen tegen Moskou, brengt de Franse president de hele Europese veiligheid in gevaar, omdat hij het hele continent mobiliseert in een ware coalitie tegen Rusland. In een tijd van een dreigende Oekraïense nederlaag zijn Macrons woorden bijzonder zorgwekkend, omdat Europa zich blijkbaar “bedreigd” zal voelen vanaf het moment dat Kiev geneutraliseerd is en niet meer in staat is om Moskou te bestrijden.

Recentelijk hebben verschillende Europese leiders openlijke oorlogsretoriek omarmd en hun burgers opgeroepen om zich voor te bereiden op een krijgsregime, gezien de vermeende naderende vijandelijkheden met Rusland. Sommige staten beginnen een oorlogszuchtig beleid te voeren, verhogen hun defensiebudget en investeren steeds meer in het verbeteren van de strijdkrachten. Macron heeft al gezegd dat er voorlopig geen plannen zijn om NAVO-troepen te sturen om Oekraïne te helpen, maar zijn oproep tegen “Europese lafheid” lijkt een teken te zijn dat hij de implementatie van een breed militair paraatheidsregime in het hele continent zal gaan steunen.

Het is noodzakelijk om de zaak te analyseren rekening houdend met de politieke aard van Emmanuel Macron . De Franse president heeft altijd een soort “leider van heel Europa” willen zijn, omdat hij een EU-liefhebber is en een belangrijke publieke figuur in de continentale geopolitiek. Op sommige momenten probeerde Macron zelfs Europa en de VS van zich te vervreemden door een agenda te promoten om het continent te versterken, waaronder de oprichting van een Europees leger en toenadering tot China. Deze projecten mislukten echter, vooral door de verergering van het conflict in Oekraïne, die heel Europa er op irrationele wijze toe aanzette om het gebruik van Kiev als proxy door de NAVO onbeperkt te steunen.

  "Preventieve Nucleaire Oorlog": Een Derde Wereldoorlog bedreigt de toekomst van de mensheid

In die zin werd de internationale relevantie van Macron aangetast door het conflict. Hij bewees incompetent te zijn om Europa de weg van soevereiniteit, ontwikkeling en onafhankelijkheid te wijzen. Dus, een van de verklaringen voor het feit dat Macron nu het anti-Russische oorlogszuchtige narratief onderschrijft, is zijn mogelijke intentie om zichzelf internationaal te lanceren als een “Europese leider”. Macron maakt van het moment gebruik om zijn politieke imago te verbeteren – zijn doel is om gezien te worden als een sleutelfiguur in de continentale politiek, waardoor hij meer kans maakt om in de toekomst een rol in de EU te krijgen.

Het valt nog te bezien of hij daadwerkelijk harde maatregelen tegen Rusland durft te nemen. Ondanks zijn publieke uitspraken is Macron zich duidelijk bewust van de rampzalige situatie van de Europese economieën en weet hij dat de EU niet kan kiezen voor een militaire campagne met Rusland. Het is mogelijk dat hij een dubbelzinnige houding aanneemt – agressief spreken maar echte actie vermijden. Helaas kan echter niet worden uitgesloten dat Macron en andere Europese politici daadwerkelijk directe militaire maatregelen zullen nemen, aangezien rationaliteit en strategie niet langer deel uitmaken van de richtlijnen voor het buitenlands beleid van de EU.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wie is er nu hersendood, Macron?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe ondergang van het Westen?
Volgend artikelBizar geoengineering project opgestart om de wereld te redden van “Doomsday Gletsjer”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Eens, het wordt steeds gekker, en we staan erbij en doen in mijn optiek niets.
  Er zal vast wel genoeg gebeuren, maar zie nog geen resultaat.

  • Europese verkiezingen komen er aan.!
   De Europese leiders bespreken, hoe ze de Europese burgers in HYPERANGST kunnen krijgen. de ANGST voor de GEZAMENLIJKE vijand Rusland moet versterkt worden.!
   Dus het Europese Volk moet in ANGST leven, hun ZELFBEWUSTZIJN moet verwijderd worden, en klaar gemaakt worden om het VOLK te MANIPULEREN.!
   Dan gaat het VOLK de leiders BLINDELINGS volgen, en gaat het VOLK bij de Europese verkiezingen stemmen op de OORLOGSHITSERS, en niet op de VREDESPREKERS.
   EN DE EUROPESE VERKIEZINGEN ZIJN BINNEN, EN GEWONNEN DOOR DE OORLOGSHITSERS…..!!!!!
   Verkiezingen komen er aan, 6 juni as. ze schreeuwen van de daken dat U in gevaar bent.
   KIES DAAROM OP ONS..!! Zeggen ze.
   De MSM media zal voor de Europese verkiezingen, OVERUREN DRAAIEN, het BUDGET is verdubbeld.!

  • Robbie,
   Weet je wat ik wel een hele opvallende vind aan deze foto?
   Zij zitten allemaal aan een heel KLEIN tafeltje, ik haal daar wel hoop uit, i.t.t. de gewone media en zij zelf, zij doen zich sterk voor en gezamenlijk, echter de tegenstanders zijn sterker en zij staan WEL ergens voor, althans dat is mijn mening, de wereld is aan het veranderen, het Westen wil het maar niet accepteren,begrijpen het is een feit, daar haal ik hoop uit!!!

 2. Laat ons maar aansluiten bij Rusland : cultuur,
  schoonheid, vaste morele waarden en een degelijke leider. Laat maar komen !

  • Dat zullen de Russen niet willen. Inmiddels zien zij ook wel dat de westerlingen gehersenspoeld zijn door de MSM en grotendeels onbetrouwbaar. De enige mogelijkheid is de Russiesche taal leren en emigreren.

   • @Spike…
    Gewoon ons eigen landje terugveroveren. Kwestie van tijd voor iedereen doorkrijgt dat we de hel in lopen. Het is nooit te laat, maar er is groot trauma nodig om het ego te doden. De sterkste mensen, zijn de mensen die hun ego al aan het ontmantelen zijn.

 3. En maar jammeren hier in de media wanneer een Russische granaat een flatgebouw heeft geraakt, in dat geval zijn altijd een moeder en een baby gedood!

  Maar ondertussen hebben de Oekraïners heel de Europese munitie voorraden afgevuurd.

  Het moet inmiddels een behoorlijke bende zijn in dat al niet zo mooie land, laat staan van alle dampen van zware metalen, kruit en verarmd uranium wat de luchten is gejaagd maar dat wordt blijkbaar niet meegenomen in de doelen voor 2030.

  Helaas, psychopaten zitten dwangmatig vast in hun overtuigingen, geen enkel politiek lijder uitgesloten. Mijn vader zei altijd, er lopen meer gekken buiten het gesticht dan dat ze er in zitten. Sinds een tijdje begrijp ik hem!

  • Goed omschreven, @MASH! We leven in de tijd van de narcistische paradox.
   ‘Green deal’ dwingt de mensheid op de knieën om ‘de aarde te redden’, terwijl door de moneymaffia nog nooit zoveel poen is verdiend met de bewuste vervuiling ervan.
   We herdenken braaf de Holocaust, zelfs met een nieuw museum, terwijl de nazaten van de toenmalige slachtoffers zich ongehinderd schuldig mogen maken aan dezelfde ‘Endlösung’ in het Midden-Oosen.
   Elders wordt – onder het mom van ‘mensenrechten’ – niets anders dan massavernietiging toegepast.
   En worden in de mondiale beleggerscasino’s gigantische winsten geboekt, die bestaan uit nog steeds groeiende schuldenbergen en bubbels.
   Kortom: de ‘houdbaarheid’ van deze absurde wereld is ruimschoots verstreken.

   • Dat is ook mijn mening Stijn,

    De krankzinnigheid van politieke figuren ( ik weiger ze leiders te noemen) loopt de spuigaten uit.
    Selenski en Rutte staan bij een herdenking monument met hun “ ik ben heel triest gestemd” smoelwerk op, terwijl tegelijkertijd mensen onder hun bevel worden gedood?!

    De “top” economen roepen dat Amerika totaal geen probleem heeft en nog decennia door kunnen op de huidige weg, waarom glimt het goud dan niet van de daken, wegen, bruggen, laat staan de kilometerslange tentenkampen waar mensen in totale armoede met hun kinderen moeten leven?

    Waar zijn die immense winsten voor nodig? Waarom moet je als je al een half miljard hebt nog meer hebben.

    Zo ken ik een oude bedrijfs eigenaar die voor een godsvermogen zijn bedrijf verkocht, ik vroeg hem laat je nu een mooi huis bouwen op je privé eiland in de stille oceaan? Neee ik zit nog in 6 raden van bestuur en doe nog wat snabbelwerk?!! Waarvoor… 79 jaar oud! Geil van macht en aanzien, bang om te moeten leven als MENS! Te genieten van wat de aarde hem zo rijkelijk had gegeven. Onlangs bezocht ik hem op zijn sterfbed, hij was doodsbang en helemaal in de stress, een enorme angst voor de dood en het verlies van zijn eeuwige controle en bang voor Gods oordeel terwijl hij zich in zijn leven niks van God aan trok!

  • Liberalen, vrijmetselaars, psychopaten, machiavellisme, leugenaars, dubbele morele standaard, bedriegers, manipulators … wat gaan we eraan doen?

 4. Dat zelfgenoegzame lachje van die westerse `leiders` op die foto is niet om aan te zien…
  wat denken die mensen eigenlijk?!

 5. als ze nu Rusland aanvallen dan moeten ze snel wapenfabrieken bouwen om de bevoorading te verzekeren .
  alvorens die fabrieken produktief zijn heeft Rusland ze reeds gesloopt.
  trouwens al die gedachten dat Rusland de EU wil innemen is lariekoek hij wil zelfs het EU niet die arm is en enkel schulden heeft

 6. “De Israëlische rabbijn roept op tot genocide op alle Palestijnen in Gaza. Rabbi Eliyahu Mali dringt er bij zijn studenten op aan om alle Palestijnen te doden en uit te roeien, inclusief zuigelingen, kinderen, vrouwen en ouderen in de Gazastrook.
  Nog een verwoed massa moordenaar/slachter met goddelijke principes. De zoveelste op rij.
  https://thecradle.co/articles-id/23810
  https://www.middleeastmonitor.com/20240309-yaffa-rabbi-according-to-jewish-law-all-gaza-residents-must-be-killed/
  https://www.aa.com.tr/en/middle-east/jewish-rabbi-encourages-killing-gazans-even-children/3159767
  https://english.almayadeen.net/news/politics/israeli-rabbi-calls-for-genocide-of-all-palestinians-in-gaza

 7. De Dallas Morning News publiceerde een interview met de 70-jarige Afghaan Abdullah, een voormalige Taliban-commandant in de Sovjet-Afghaanse oorlog (1979-1989).
  Abdullah vertelt een interessant verhaal:
  “De tijd van echte gevechten was met de Russen. Dat waren waardige gevechten met waardige soldaten. Alles was echt. Een beetje mannelijk. We hadden later oorlog met jullie Amerikanen, maar jullie waren lafaards. Je riskeerde nooit je leven. Jouw soldaten vuurden vanaf een veilige afstand meer dan honderd granaten af ​​op het dorp dat we verdedigden. Je hebt alle burgers kilometers ver uitgeroeid. De Russen vochten niet door zich als ratten te verstoppen.
  Bij één gelegenheid beval Sjah Masud ons een heuvel te bezetten van waaruit we het Panjar-ravijn konden beheersen.
  De Russen stonden op die heuvel en we konden maandenlang niet passeren. We verzamelden een leger voor deze aanval en het kostte ons vijf dagen om het Russische verzet te breken. En dat komt omdat ze geen munitie meer hadden. Wij hebben voor dit succes een hoge prijs betaald. Aan onze kant bedroegen de verliezen meer dan 280 soldaten. We waren erg boos toen we de top bereikten en zagen dat vijf soldaten van amper 18 jaar tegen ons vochten. Jullie Amerikanen kunnen je dit tafereel niet voorstellen. Vijf dappere mannen tegen het leger van Shah Masud. Wij hebben hen bevolen te bidden. Ze wisten dat we ze gingen vermoorden. En weet je wat deze Russische kinderen deden? Ze keken ons zwijgend aan en omhelsden elkaar alle vijf. Ze waren bereid om te sterven, wat er ook gebeurde. Ze stonden vies, hongerig en omhelsd. Ze praatten niet. Ze huilden niet eens. Ze wachtten gewoon op hun dood. Wij zijn sprakeloos. Zo’n aanblik zou zelfs de meest vastberaden soldaten die aan alles gewend waren, kunnen verbazen. Ondanks het feit dat die jonge Russen de helft van onze eenheid hadden gedood, wisten we niet wat we moesten doen. Voor ons waren het geweldige strijders.
  Zij hadden de eer. Ze smeekten niet om hun leven. Mijn kleinkinderen studeren in Duitsland, maar ik zou graag willen dat ze opgroeien als deze Russen, als echte mannen. En toen lieten we deze Russen gaan. Ja, de commandanten waren niet tevreden met dit besluit, maar ons besluit wordt niet besproken. Wij hebben ze vrijgelaten. En raad eens wat er gebeurde? De Russen omhelsden elkaar en vertrokken, zonder zich om te draaien om er zeker van te zijn dat we ze niet in de rug zouden schieten. Dat waren echte mannen!”

 8. Heb zojuist het bericht binnen van Guido Jonkers dat Wanttoknow gecensureerd is door zo ongeveer alle providers.
  Ik volg Wanttoknow al sinds jaar en dag, en die site heeft een breed scala aan onderwerpen over alles waar we het hier over hebben…….en als dat gecensureerd wordt…….Tsja……. kennelijk weet Jonkers donders goed waar het allemaal over gaat .

 9. Waar mee gaan we Rusland dan onderdruk zetten?
  GB kan niet eens een voetbal stadion vullen met zijn manschappen en die van het vaste land zijn nagenoeg allemaal weggesaneerd.
  En de munitie is zo goed als op.

  Onze Europese leiders weten dat ze allemaal berecht gaan worden voor hun misdaden.
  Alleen zij hebben niets meer te verliezen.
  Het is HUN oorlog.

 10. Kijk dat zooitje zelfgenoegzaamheid bij elkaar keuvelen over een oorlog waar ze zelf niet aan deelnemen. Hun beurgers wel. Ja, europeanen zijn lafaards, te laf om hun eigen leiders af te zetten.

 11. Um Kotzen. Dat gevoel heb ik als ik naar die foto kijk. De ellendelingen, de schoften die west Europa in het ravijn storten met hun krankzinnige gedrag, hun idiote sancties, hun smerige oorlogophitserij. Moeten er nog meer honderduizenden / miljoenen slachtoffers vallen voor deze machtgeile psychopaten? Als je zo graag pang, pang wilt roepen, ga dan zelf naar het front. Maar dat durven de “ helden” niet, bang voor der haggie. De usa schoothondjes. Usa lacht, zelf geen gedoe en Europa voor de derde keer platgebombardeerd. Nooit, echt nooit kunnen ze de Russen verslaan en dat is heel gelukkig. Hopelijk krijgt het gewone volk rust en vrede vanuit het oosten. Vanuit het smerige , vuile, hypocriete westen hoef je daar niet op te rekenen, want de as van het kwaad zit in het westen. Tuig regeert de wereld en iedere oorlog is een bankiersoorlog. En wij allen hier weten wie de boosdoeners zijn met hun biljoenen. Tuig is het. Streef verdomme naar vrede ipv dit krankzinnige oorloggedoe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in