© Hush Hush (CC BY 2.0)

Vele wegen leiden naar de Europese sociale paradijzen, sommigen springen op goederentreinen, anderen laten zich met de auto over de grenzen smokkelen, een deel gebruikt de bus of de trein, en dan zijn er nog degenen die rechtstreeks met een vliegtuig binnenvliegen, zoals op de luchthaven van Parijs is gebeurd.

Voor negen Irakese “vluchtelingen” speelden de kosten voor de luxueuze asielreis met de Swarovski luchtvaartmaatschappij geen rol, ook de aanschaf van Caraïbische paspoorten was geen probleem. Met fraude en bedrog zijn ze nu in Parijs, hoe lang nog, staat in de sterren geschreven, in plaats van het onthaalcomité van familieleden op de luchthaven, stond de politie klaar om de “asielzoekers” te ontvangen.

[…] Een chartervliegtuig vertrok afgelopen zondagmorgen vroeg van de luchthaven van Istanbul-Sabiha Gökçen. Bestemming: Parijs-Orly. De Cessna Citation VII van Tyrolean Jet Services, een dochteronderneming van Wattener D. Swarovski KG, was volledig bezet met negen passagiers.

Ze hebben blijkbaar diep in hun zakken gegraven om binnen te komen. De Cessna Citation VII bereikt een kruissnelheid van iets minder dan 900 kilometer per uur, en er zijn 2.281,6 kilometer tussen de twee vliegvelden. Een vlieguur kan gemakkelijk meer dan 3.000 euro kosten. Tyrolean Jet Services biedt echter geen catalogusprijzen aan, alleen prijzen op aanvraag. Deskundigen zijn van mening dat de prijs van de vlucht moeilijk te schatten is, maar minstens 20.000 euro moet bedragen.

Dat de passagiers op de luchthaven van bestemming niet door familieleden maar door de politie werden ontvangen, kwam onverwachts. “We kunnen bevestigen dat we op 13 december 2020 een reguliere chartervlucht hebben uitgevoerd”, luidt de korte verklaring van Tyrolean Jet Services. En: “Voor ons geheel onverwacht vroegen de passagiers bij aankomst asiel aan”. Verdere vragen bleven dinsdag onbeantwoord. […]

Macron: "Voor elk Europees land dat demografisch verdwijnt, verschijnt in dezelfde periode een Afrikaans land"

Volgens Der Standard hadden de passagiers echter Caribische paspoorten om geen opschudding of opwinding te veroorzaken. Het gerucht gaat dat de paspoorten vervolgens in het vliegtuig zijn verscheurd en dat de afzonderlijke onderdelen ervan in de vliegtuigbekleding en op het toilet zijn weggegooid.

Asielzoekers in opvangcentrum op Sardinië: “Italianen, we gaan jullie keel doorsnijden”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here