Het was geen Arabische ouder van een van de moslimscholieren, maar een 18-jarige Tsjetsjeen die op vrijdag een Franse leraar onthoofdde die Mohammed tekeningen aan zijn leerlingen had laten zien.

Gisteren vond er een spectaculaire moord plaats in een noordelijke buitenwijk van Parijs, waar de 47-jarige middelbare schoolleraar Samuel Paty buiten zijn school werd onthoofd door een moslimman die “Allahu Akbar!” schreeuwde.

De achtergrond zou zijn dat Paty, die een leraar geschiedenis en aardrijkskunde was, een les hield over het belang van de vrijheid van meningsuiting en daarbij tekeningen aan de leerlingen liet zien waarop de moslimprofeet Mohammed werd afgebeeld. Nordine Chaouadi, een ouder van een van de leerlingen van de school, vertelt Agence France-Presse dat de leraar de moslimscholieren uit de klas had gehaald voordat hij de karikaturen liet zien, meldt CNN.

“Mijn zoon vertelde me dat het alleen maar was om hen niet te kwetsen, het was uit pure vriendelijkheid, omdat hij een karikatuur van de profeet van de islam moest laten zien, en zei eenvoudigweg tegen de moslimleerlingen: ‘Ga uit de klas, ik wil niet dat het je gevoelens kwetst’, dat is wat mijn zoon me vertelde”, zegt hij.

Juist de beelden van Mohammed, die de religie van de islam heeft gesticht, zijn een soort symbool geworden van de controverses rond de vrijheid van meningsuiting in het multiculturele Frankrijk, waar moslims verschillende gewelddaden hebben gepleegd om wraak te nemen op gelegenheden waar afbeeldingen van Mohammed zijn getoond.

Gisteren werd vermeld dat de dader, die door de politie is doodgeschoten, een Algerijn was.

  Amazone verkocht sekspoppen die eruit zien als kleine kinderen

Maar nu is gebleken dat het om een 18-jarige moslim gaat die tot de Tsjetsjeense etnische bevolkingsgroep behoort, een van de weinige blanke volkeren die zich tot de islam hebben bekeerd. Tegelijkertijd worden er op het internet foto’s verspreid waarop zowel het dode lichaam van de leraar als zijn afgehakte hoofd te zien zijn – dit laatste werd vermoedelijk kort na de aanval door de dader zelf op Twitter gepubliceerd.

De aanval is de tweede die plaatsvond tijdens het lopende proces tegen twee moslims die worden verdacht van het bloedbad in het redactiekantoor van Charlie Hebdo in Parijs, waar twaalf mensen werden vermoord. Het satiremagazine zou zijn aangevallen juist omdat ze karikaturen van de profeet Mohammed publiceerden, dezelfde tekeningen die de vermoorde leraar aan zijn leerlingen zou hebben laten zien. Onlangs heeft een man met een mes ook mensen aangevallen buiten het pand waar Charlie Hebdo zijn redactiekantoor had gehuisvest toen het in 2015 werd aangevallen.

Leraar onthoofd door moslim in Parijs – schokkende beelden verspreiden zich op Twitter

Vorig artikelHoe Duits belastinggeld laks wordt verdeeld: 4.682 euro per maand voor een gezin van vijf personen uit Afghanistan
Volgend artikelScènes uit de Franse buitenwijken: waar moslims leren doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Goed artikel, al zou ik Tsjetsjenen niet als blank onderverdelen, maar als een gemengde raciale bevolking, voornamelijk van Midden-Oosterse en Semitische origine. De ligging van hun regio heeft ertoe geleid dat verschillende volkeren het land het land hebben veroverd, en hun genetische sporen hebben nagelaten, in verschillende stadia van de geschiedenis. In de 13e en de 14e eeuw zijn ze overheerst door het Mongoolse Rijk onder leiding van Timoer Lenk. Na deze periode werden ze overheerst door het Ottomaanse rijk, in een reeks oorlogen tegen de Russische tsaren.
    Volgens een onderzoek naar Tsjetsjeense genetica vertoont 56,7% van de mannelijke Tsjetsjenen de Haplogroep J2 of J-M172, gelijkaardig aan de Semitische bevolking die tegenwoordig in Israël en een groot deel van het Midden-Oosten wordt aangetroffen. https://academic.oup.com/mbe/article/28/10/2905/973568

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in