© engin akyurt op Unsplash

Sinds de invoering van de maskerplicht zeiden sceptici dat ten eerste stoffen/chirurgische maskers een ademhalingsvirus niet tegenhouden en ten tweede dat het inademen van de lucht die je hebt uitgestoten niet goed voor je kan zijn. Een van de redenen waarom wij uitademen is om de kooldioxide te verwijderen die de cellen in de vorm van muffe lucht aanmaken. Onze cellen hebben verse zuurstof nodig om efficiënt energie op te wekken, dus het inademen van muffe lucht zal zeker negatieve gevolgen hebben, schrijft The Naked Emperor.

Het leek vanzelfsprekend, maar voor de obsessieve maskerdragers was dit gewoon weer een complottheorie. Tot nu. Vorige week werd in een artikel in Frontier in Public Health een systematische review met meta-analyse en uitgebreide evaluatie uitgevoerd van de fysiometabolische en klinische gevolgen van het dragen van gezichtsmaskers.

WAARSCHUWING – De resultaten van deze studie kunnen mensen triggeren die u toeschreeuwden dat u egoïstisch bent omdat u geen masker draagt.

De auteurs beoordeelden 2.168 studies over nadelige effecten van medische maskers, waaraan 2.482 mannen en 6.159 vrouwen deelnamen, met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De mediane duur van het onderzoek was slechts 18 minuten, dus u kunt de bevindingen extrapoleren naar langer maskergebruik. Er waren al eerdere studies gedaan, maar die beperkten zich voornamelijk tot gezonde en sportieve personen. Zoals de auteurs opmerken, is een lichtpuntje van de maskerplicht dat het goede onderzoeksomstandigheden bood om de nadelige effecten ervan te bestuderen.

Zij concludeerden dat bij gebrek aan sterke empirische bewijzen van de doeltreffendheid van maskers tegen virusoverdracht, het dragen van maskers niet verplicht moet worden gesteld, laat staan bij wet opgelegd. Maar waarom vonden zij dit?

  Studie: Gevaccineerden hebben 14,5 procent meer kans om te overlijden aan Covid

Zoals de meeste rationele denkers vermoedden, verstoorden maskers de O2-opname en CO2-afgifte, waardoor de ademhalingscompensatie in het gedrang kwam. De auteurs vonden significante effecten, niet alleen bij medische chirurgische maskers, maar in sterkere mate bij N95-maskers.

De effecten waren onder meer een verlaagde SpO2 (laag zuurstofgehalte in het bloed) en minuutventilatie (hoeveelheid lucht die de longen binnenkomt), terwijl tegelijkertijd de bloed-CO2, hartslag, bloeddruk, huidtemperatuur en vochtigheid toenamen.

Alleen al een laag zuurstofgehalte in het bloed is een groot probleem. Vooral voor mensen die lange tijd en dagelijks maskers dragen. Een gebrek aan zuurstof naar organen en weefsels kan na verloop van tijd hart- en hersenschade veroorzaken.

Klik voor groot

Enkele van de belangrijkste geregistreerde effecten waren uitputting, ongemak, dyspnoe (kortademigheid) en vochtigheid. Bij het combineren van gegevens uit de verschillende onderzoeken waren andere effecten onder meer hoofdpijn, acne, huidirritatie, hitte, jeuk, stemstoornissen en duizeligheid.

Veel van de schadelijke effecten kwamen alleen aan het licht bij N95-maskers en bij kwetsbare bevolkingsgroepen of bij voldoende grote steekproeven die chirurgische maskers droegen. Dit ligt voor de hand: als je kwetsbaar bent en gedwongen wordt een masker te dragen, heb je meer kans op schadelijke effecten. Het stomme is dat zelfs vandaag de dag de enige mensen die nog maskers dragen kwetsbare mensen zijn die gedwongen zijn er een te dragen.

Gezichtsmaskers belemmeren ongetwijfeld de natuurlijke ademhaling…Dergelijke ademhalingsbeperkingen als gevolg van het “nieuwe normaal”…hebben mogelijke nadelige gevolgen voor onze gebruikelijke externe (luchtwegen, longen) en interne (cellulaire) ademhaling, die een groot aantal fysio-metabolische processen binnen verschillende orgaansystemen en/of op cellulair niveau beïnvloeden…Het beperken van de ademhaling door middel van gezichtsmaskers is een fundamentele, ingrijpende ingreep gebleken met mogelijke negatieve gevolgen voor de volksgezondheid.

MIES (Mask-Induced Exhaustion Syndrome)

Het interessante deel komt wanneer ze de overlapping bespreken van gezichtsmasker effecten met long-COVID-19 symptomen. Hebben mensen met de diagnose (of zelfdiagnose) long-Covid daadwerkelijk last van MIES?

  Dr. Wilfredo Stokes over magnetisme veroorzaakt door het Moderna vaccin

Bijna 40% van de belangrijkste long-Covid symptomen overlappen met masker gerelateerde klachten en symptomen. De auteurs concluderen daarom dat het mogelijk is dat sommige symptomen die worden toegeschreven aan long-Covid voornamelijk masker-gerelateerd zijn.

Hoewel de geëvalueerde draagduur korter is dan dagelijks/langdurig gebruik, bevestigen de resultaten onafhankelijk het door het masker veroorzaakte uitputtingssyndroom (MIES) en downstream fysisch-metabole disfuncties. MIES kan langdurige klinische gevolgen hebben, vooral voor kwetsbare groepen. Tot nu toe zijn verschillende masker-gerelateerde symptomen mogelijk verkeerd geïnterpreteerd als long COVID-19 symptomen.

WHO-definitie van gezondheid

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) definieert een staat van welzijn en gezondheid als “een staat van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of gebrek”.

Op basis van de bevindingen in deze studie is het dragen van een masker in de hoop de gezondheid te behouden dus in tegenspraak met de definitie van gezondheid van de WHO zelf.

Gezien het algemeen zwakke bewijs voor de doeltreffendheid van maskers tegen virale overdracht binnen de algemene bevolking, moeten gezichtsmaskers naar behoren worden geëvalueerd in de zin van de Eed van Hippocrates en volgens het Primum nihil nocere (vooral niet schaden). Het überhaupt voorkomen dat de schade van preventieve of therapeutische maatregelen groter wordt dan die van de ziekte zelf, zou het credo moeten zijn van iedereen die betrokken is bij het indammen van de crisis, inclusief politici en de zogenaamde deskundigen.

Medische beslissingen kunnen alleen worden genomen op basis van uitgebreide kennis over de algemene toestand van een patiënt, een geïndividualiseerde anamnese, rekening houdend met alle voorgaande ziekten en ingrepen, lichamelijke en geestelijke aanleg, zijn sociaal-economische toestand, enz. Als het gaat om medische besluitvorming bij een ziek persoon, moet de afweging tussen therapeutische maatregelen ten gunste van de patiënt en de bijwerkingen van de therapie anders worden beoordeeld dan bij een profylactische ingreep bij gezonde mensen. Als bij de keuze van preventieve maatregelen bij gezonde personen verkeerde beslissingen worden genomen of als deze verkeerd worden toegepast, zijn de gevolgen meestal veel ernstiger en zijn aansprakelijkheidsclaims vaak onvermijdelijk.

Het dragen van maskers kan leiden tot ziekte en klinische gevolgen, vergelijkbaar met herhaalde blootstelling aan milieugevaren. De meeste landen hebben wetten die voorzien in schadeloosstelling voor werknemers die zijn bezweken aan beroepsziekten. Zoals ik vanaf het begin heb gewaarschuwd, moeten bedrijven die iets opleggen dat gevolgen kan hebben voor iemands gezondheid, oppassen. Daarmee doelde ik vooral op mensen die gedwongen of onder druk gezet worden om zich te laten vaccineren met een nieuwe therapie, een ongewenste bijwerking krijgen en het bedrijf aanklagen. Maar nu voorzie ik grote claims van werknemers die lijden aan MIES nadat bedrijven hen onder druk hebben gezet om maskers te dragen. En om eerlijk te zijn, verdienen ze het om aangeklaagd te worden.

  Duitsland: Ongewone toename van spoedgevallen door zenuw- en cardiovasculaire aandoeningen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Mondkapjes weerspiegelen geestesziekteVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCrisis in Amerika: Rottende mensen
Volgend artikelGeneraal Gerasimov’s missie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • Ik 1 keer met een zware tandontsteking met een spoedafspraak bij de tandarts ik kon niet anders. Als ik hem de 5 minuten in de wachtkamer niet op zou doen werd mijn afspraak gecanceld en mocht ik niet naar binnen.

   Voel me nog steeds een slappe zak dat ik dat gedaan heb maar ik had een wang alsof ik de bof had.

   Heb er nog steeds spijt van maar dat was mijn enige keer.

 1. Moest het dragen maar alleen “buiten” en niet binnen. Dus ging wel. Alleen die kleine nsb-ers die meenden macht uit te oefenen waren lastig te verdragen. Maar ze doen het gewoon weer hoor, nsb ers zitten overal.

 2. Nooit gedragen toch gewoon overal naar toe gegaan, slechts een handjevol bemoeials tegengekomen die weer snel genezen waren van hun bemoeizucht.

  Logica is voldoende om te snappen dat het niet goed is om uitlaatgasjes in te ademen. Daarbij houdt mijn onderbroek mijn scheet niet tegen dus een lapje stof ook geen vermeend virus..

  Moet dat virus ook nog eens bestaan maar ze bestaan niet en iemand besmetten is dus onmogelijk. Geen enkel virus bestaat en kan dus ook niemand besmetten.

 3. Er waren plaatsen waar jer er niet onderuit kon om die muilkorf op te zetten zoals winkels en ziekenhuis.
  Ik heb dat onding steeds onder mijn kin laten hangen en als ik daar commentaar op kreeg zei ik dat ik ademhalingsproblemem heb en ik flauw val als ik mijn neus afdek. Daar lieten ze het dan maar bij want een ziekenwagen in zo een winkel is niet de beste reclame. 1 keer heb ik bij de aldi mijn bijna volle boodschappenkar midden in de winkel laten staan en ging naar buiten omdat een medewerker eiste dat ik mijn neus bedekte. Die 50 cent in de kar mochten ze houden.
  Ik heb heel wat anti masker cartoons gemaakt maar persoonlijk vind ik deze de beste:
  https://primary.jwwb.nl/public/u/a/w/temp-vsxsecbolfaualxmckal/coronaendenieuwesmiley-1.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in