Foto: Public Domain

Hoewel de Russische generaal Valery Gerasimov een aantal zeer moeilijke en directe keuzes moet maken, is dit waar hij zijn hele leven voor getraind heeft. Eerst moet Gerasimov de Oekraïense oorlog beëindigen op Ruslands voorwaarden en daarna moet hij zijn aandacht richten op Finland en op de vijfde colonnes van de NAVO die in heel Rusland actief zijn. Dan zijn er ook nog de puistige Baltische staten, Polen en soortgelijke lastposten die op korte, middellange en langere termijn moeten worden aangepakt, schrijft Declan Hayes.

Hoewel Gerasimov dit allemaal weet, houdt hij zijn mening voor zich. Als het adagium “pas op voor de zwijger” moet worden verpersoonlijkt, krijgt het gestalte in de dichtgeknoopte lippen van Valery Gerasimov, auteur van de Gerasimov-doctrine, chef van de generale staf van de Russische strijdkrachten en bevelhebber van alle Russische strijdkrachten in Oekraïne en aangrenzende landen. Geen man om mee te spotten!

De eerste plaats op de ranglijst is Oekraïne. Wanneer de modder en de mist van de oorlog optrekken, moet Gerasimov het romp Reich van Zelensky zo hard raken, hetzij in de aanval, hetzij in de tegenaanval, dat de nederlaag van Oekraïne net zo’n gemeenplaats wordt als de nederlaag van Paulus in Stalingrad of het einde van Napoleon in Waterloo. Die Oekraïners, die het hart van het romp Reich vormden, moeten dezelfde prijs betalen die hun Bandera pin-up boy op 15 oktober 1959 betaalde. Dit alles mag voor hen niet goed aflopen.

Dit is allesbehalve een wraakactie, maar een botte boodschap aan de Banderieten dat hun acties tegen de cultuur, religie, taal en zelfs christelijke namen van de Russen gevolgen hebben, die niet in de smaak zullen vallen bij de nazi’s in het romp Reich. Daag de beer uit, en laat je verscheuren door de klauwen van de land-, lucht- en zeestrijdkrachten die Gerasimov tot zijn beschikking heeft.

Dan zijn er nog Ruslands belangrijke vijfde colonnes, die onder de voet moeten worden gestampt als een weggegooide sigarettenpeuk. De Russische autoriteiten zouden een voorbeeld moeten nemen aan het Iraakse speelboek van Uncle Sam en een kaartspel moeten uitgeven met daarop hun meest gezochte personen, dood of levend. Deze mensen, zoals de medeplichtigen aan de moord op Darina Dugina, moeten weten dat zij en de hunnen aan deze kant van het graf geen rust zullen vinden. Doe de misdaad, doe de tijd!

  We doen allemaal alsof we onnozel zijn en zwijgen - Servische president over de huidige staat van de Europese kolonie

Wat betreft MI6-agenten die in Rusland werken, overweeg dit BBC-nieuwsbericht, waarin wordt beweerd dat de bekentenis van Darya Trepova dat zij medeplichtig is aan de moord op Tatarsky “hoogstwaarschijnlijk onder dwang is opgenomen”. Hoe kan de belangrijkste propagandakanaal van MI5 deze bizarre bewering doen in wat een nieuwsstuk hoort te zijn, geen opiniestuk? Hoewel MI5 niet vreemd is aan het schoppen van bekentenissen uit zowel onschuldigen als schuldigen, aangezien Trepova het beeldje dat de bom maskeerde naar het café bracht, is zij ongetwijfeld een persoon van belang voor het onderzoek naar de moord op Tatarsky, een moord die een bron van amusement en niet van afschuw is voor MI5’s andere mediakanalen. Hoewel MI5, net als hun Banderietische handlangers in Kiev, graag de spot drijft met hun slachtoffers, mogen wij niet vergeten dat zij dit doen op een moment dat Evan Gershkovich van de Wall St Journal, wiens “ouders de Sovjet-Unie ontvluchtten” maar die “verliefd werd op Rusland”, hopelijk voor levenslang terechtstaat op beschuldiging van spionage en andere terreur in Rusland. Hoewel het niet aan mij, noch aan de BBC, de Wall St Journal of enige andere CIA-vestiging is om de Russische rechterlijke macht advies te geven over deze of andere terrorisme-gerelateerde zaken, moet Rusland een duidelijk signaal afgeven dat vijfde colonneurs en allen die met hen verbonden zijn, zullen boeten als zij worden gepakt.

Gerasimov moet een soortgelijke boodschap afgeven aan alle Banderieten van Oekraïne, zowel aan het front als in het bijzonder aan die einsatzgruppen die, bij gebrek aan moed om de Wagner-groep op gelijke voet tegemoet te treden, in plaats daarvan oude dames en oudere priesters in Kiev terroriseren. Doe de misdaad en u en de uwen zullen de tijd uitzitten.

De Wagner Group is opmerkelijk omdat zij laten zien dat het orkest van Gerasimov nu een sectie voor asymmetrische oorlogsvoering heeft als aanvulling op hun andere muzikanten. Gerasimov moet andere, soortgelijke snaren aan zijn strijkstok krijgen in zowel de warme als de koude oorlog. Deze andere snaren zouden onder meer meer financiering voor de Russische sport- en kunstsector omvatten, evenals sponsoring om Chinese, Koreaanse, Japanse en andere balletgroepen naar Rusland te halen om zich te mengen met de meesters. Business as usual, om te laten zien dat de NAVO-Olympiërs misschien wel van de met stront bezaaide boulevards van Parijs houden, maar dat Rusland haar kinderen en die van Afrika en Azië veel betere dingen te bieden heeft.

  Poetin eist volledige overgave

En op het gebied van wapens, waar technologie- en personeelsoverdracht met Chinezen, Koreanen en Iraniërs tot wederzijds voordeel zou moeten worden bespoedigd, zodat het doek voor Zelensky’s romp Reich wat sneller kan vallen en de blik van Gerasimov naar het noorden kan worden verlegd om te voorkomen dat het NAVO-meer en de directe dreiging die daarvan uitgaat voor Sint-Petersburg werkelijkheid worden.

Het NAVO-meer is natuurlijk de Oostzee, waar de VS de pukkelstaten Litouwen, Letland en Estland heeft aangemoedigd om Rusland om de oren te slaan en Finland en andere landen met grote cocaïneproblemen te steunen en daarbij niet alleen de grens die Rusland met de NAVO deelt te dubbelen, maar ook Ruslands belangrijke schiereiland Kola in de frontlinie te plaatsen. Deze overhaaste actie van Finland rechtvaardigt Stalins defensieve acties in de Baltische staten, Oost-Polen en delen van Finland, maar dit mag niet goed aflopen voor Finland, waarvan de cokeverslaafde leiders nu hun eigen veiligheid hebben opgeofferd om de winst van de defensiebedrijven van Uncle Sam en hun Nordstream-terrorisme op peil te houden.

Als de Finse opperheren de regels van de grote jongens willen volgen, is dat prima. Misschien kan de Russische marine haar Chinese, Noord-Koreaanse en Iraanse tegenhangers uitnodigen voor een beleefdheidsbezoek aan KaliningradPrimorsk en Ust-Luga. En zelfs om daar en op de Noordpool waarnemers te stationeren. Vrijheid van scheepvaart en zo. Wie zal het zeggen?

Als de stelregel om rustig te spreken maar een grote stok te dragen moet worden verpersoonlijkt, dan is het wel in de dichtgeknoopte lippen van Valery Gerasimov, chef-staf van de generale staf van de Russische strijdkrachten, en Sergey Lavrov, Ruslands deftige minister van Buitenlandse Zaken, die de laatste tijd zijn diplomatieke spierballen heeft laten zien in Peking, waar ze een gezegde hebben: dood de kip om de apen af te schrikken. Als Oekraïne de kip moet zijn en de Scandinavische en Baltische landen de kletsende apen, die geen oog hebben voor hun eigen welzijn, dan moet Gerasimov beslissen wie van hen metaforisch de volgende is voor het hakblok.

  Geen enkele mogelijkheid dat het MH17-vonnis iets anders zou kunnen zijn dan een anti-Rusland showproces: Analisten

Een ander gezegde luidt: als het moeilijk wordt, trekken de Russen niet alleen de broekriem aan, maar eten ze hem ook op. Hoewel Gerasimov, Lavrov en hun collega’s een aantal harde en brute beslissingen moeten nemen om te voorkomen dat de dagen van Rusland’s strijd tegen de Wehrmacht en La Grand Armée ooit terugkeren, kunnen zij hoop koesteren. Sergej Narysjkin, het hoofd van de Russische buitenlandse inlichtingendienst, heeft verklaard dat het doel van de NAVO in Oekraïne is om alles wat Russisch is uit te wissen. Met andere woorden, de Russische leiders erkennen de existentiële en zelfs pathologische aard van de dreiging waarmee Rusland wordt geconfronteerd, een dreiging die nog veel verder teruggaat dan de criminele aanvallen van de NAVO op Libië, Irak, Joegoslavië en een groot aantal andere landen op een lijst die te lang is om op te noemen.

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat al deze recente, door Biden geïnspireerde ruzies in het voordeel van Rusland zullen uitvallen, ligt de bal bij Gerasimov. Als hij in beweging komt, moet hij niet alleen game, set en match winnen, maar deze reïncarnatie van The Great Game zodanig vormgeven dat de wereld kan genieten van de harde en zachte machtsdiplomatie van Lavrov, het Bolshoi Ballet, Kamila Valieva en zovele anderen, in plaats van de brij van omhooggevallen oplichters die Zelensky, Hunter Biden, Ursula von der Leyen en hun soortgenoten verpersoonlijken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Door de V.S. gefinancierde neonazigroep kruisigt man, verbrandt christelijke iconen – gefotografeerd met Amerikaanse militairenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLong Covid of Long Masker? MIES (Mask-Induced Exhaustion Syndrome)
Volgend artikelWe komen dichter bij een beweging door de cyclus – Maar eerst zal wanorde komen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Heel expliciet artikel.

    De hoofdlijn blijft, dat na 1989,
    “het Westen” niet geluisterd heeft naar de geo-stategische problemen, die Rusland aankaartte en wilde oplossen.

    En Obama / Biden c.s. [ Nuland; Graham, Klobuchar, McCain; e.v.a. ] staken de lont in het kruidvat.

  2. Opbranden dat Ukri land met alles er op en er aan , en geef dat Eu zo een pak slaag dat ze na 200 jaar nog weten hoe dat voelde .
    Us ? veeg maar van the Map , zie het artikel over het drugs probleem , Wat een lachertje dat US

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in