Antti Lindtman, een favoriet om Sanna Marin te vervangen als voorzitter van zijn Sociaaldemocratische Partij partij, vertelde een Finse boulevardkrant dat de gênante foto’s niet bedoeld waren om door het publiek bekeken te worden.

Een Finse toppoliticus die in de running is om voormalig premier Sanna Marin te vervangen als leider van de Sociaal-Democratische Partij (SDP), heeft geprobeerd uit te leggen hoe het kan dat hij naakt gefotografeerd is, met uitzondering van een bivakmuts en kerstmuts, met een groep vrienden die Hitlergroeten brengen, schrijft Thomas Brooke.

Antti Lindtman, de huidige voorzitter van de Sociaal-Democratische parlementaire fractie en parlementslid voor het Finse district Uusimaa, heeft toegegeven een van de personen te zijn op een aantal opgedoken foto’s die genomen zijn toen de 40-jarige politicus 18 jaar oud was.

De foto’s, waarop Lindtman en vier andere personen te zien zijn die poseren met kerstmutsen en gelaatsmaskers, uitgerust met replica’s van vuurwapens, en de Sieg Heil-groet brengen, circuleren sinds dinsdag op social media en in de Finse media. De SDP-politicus heeft nu via de tabloid Iltalehti commentaar gegeven op het schandaal.

“Ik sta op de foto achteraan met een plastic pistool in mijn handen,” gaf Lindtman toe.

“Deze foto’s waren niet bedoeld om openbaar gemaakt te worden, vooral omdat we schaars gekleed zijn,” vertelde hij de krant, eraan toevoegend dat de foto’s meer dan tien jaar geleden naar een privéwebsite waren geüpload en dat Lindtman de beheerder van de site jaren geleden had gevraagd om de afbeeldingen te verwijderen.

De Fin zei over degenen die Hitlergroeten brachten dat ze “duidelijk te ver waren gegaan met poseren,” en hield vol dat de foto’s genomen waren op een kerstfeestje voor zijn filmgroep op de middelbare school toen hij nog een tiener was.

  Finse politie op jacht naar vier Afrikanen na fatale mishandeling

“De foto’s werden genomen als bedankje voor degenen die ons hielpen bij het maken van een korte film,” vertelde Lindtman aan de Finse tabloidkrant.

“Ik was toen geen nazi-sympathisant en dat ben ik nu ook niet,” benadrukte hij. “Zelfs toen kon ik niet voor de neonazi’s zijn geweest vanwege mijn meningen.”

Lindtman ging woensdag naar Twitter en beschuldigde saboteurs van het manipuleren van de foto’s; er is echter geen bewijs dat de foto op wat voor manier dan ook gemanipuleerd is, en de politicus heeft zelf toegegeven dat hij aan de fotoshoot heeft deelgenomen.

De SDP-politicus wordt beschouwd als de favoriet om het voorzitterschap van zijn partij over te nemen van vertrekkend leider Sanna Marin op het partijcongres begin september.

Commentaar: Miss Marin heeft net een schandaal van zichzelf overleefd: Finse premier reageert op drugsbeschuldigingen na uitlekken wilde feestvideo’s

Het is nog te vroeg om te zeggen of dit schandaal fataal zal zijn voor zijn politieke ambities, maar het is veilig om aan te nemen dat het niet zal helpen.

Lindtman is bijzonder uitgesproken geweest in zijn kritiek op de nieuw gevormde coalitieregering tussen de centrumrechtse Nationale Coalitiepartij en de rechts-populistische Finnenpartij.

Hij veroordeelde Vilhelm Junnila, een lid van de Finnenpartij die al is afgetreden als minister van de coalitieregering nadat bekend werd dat hij Hitlergrappen maakte en sprak op een evenement waar neonazi’s aanwezig waren.

“Een land dat een persoon die bekend staat om zijn nazi-sympathieën stuurt om Finland op de markt te brengen bij internationale bedrijven, kan zichzelf ernstige reputatieschade toebrengen,” twitterde Lindtman vorige week.

  Twee keer zo veel uitkeringen en subsidies voor immigranten dan voor autochtone Finnen

Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

President van Finland: “Migranten die bij ons bescherming zochten en zelfs kregen, hebben door onmenselijke daden zelf onveiligheid gecreëerd”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe VS heeft geen granaten meer – Betekent dat niet dat de oorlog verloren is?
Volgend artikelDr. Coleman: Dodelijke Covid-19 prik zal meer mensen doden dan er zullen sterven in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Tuurlijk. Het is toch heel normaal dat je met een clubje jongens poedelnaakt gemaskerd de hitlergroet brengt en dat op foto laat vastleggen? Hebben we toch allemaal wel eens gedaan? Als het nu een PVV’er of FvD’er was, ja, dan kon de media weer eens goed los gaan. Maar we hebben het hier over een socialist, en die zijn van nature al heilig verklaard. Oh, en het is geen hitlergroet, ze wilden laten zien hoe hoog de bult stront was in finland.

  • Maakt niet uit. Alle Finnen zijn totaal geschift. Komt door de lange winters en cabine fever.

   Ik heb er meegemaakt in de kibboets, rondlopen in lange camo broek en met messen zwaaien. Direct eruit gezet. Vraag maar eens wat Zweden of zo. Die zullen het beamen. Die lui die sporen gewoon niet.

   Heb je de Sanna Marin wel eens in de ogen gekeken? Het lijkt wel demonisch bezeten lege ogen.

 2. De westerse politici zijn hedonistische idioten zonder principes die aangestuurd worden door voor het publiek onzichtbare poppenspelers. We weten nog niet eens het begin van wat ze achter de schermen allemaal uitvreten. Dit ‘geintje’ is waarschijnlijk redelijk onschuldig vergeleken met wat er verder nog speelt. Mel Gibson en Jim Caviezel moeten in ieder geval ogen in hun rug hebben.

 3. Het Westen is over, op alle gebied. Moreel, financieel, economisch, sociaal, tfansgendergedoe, lbhbt (of zoiets). En natuurlijk op alle politieke vlakken. De waanzin van alles druipt ervan af. Totaal verrot!
  Het zgn democratische Westen is failliet.
  Het is toch geen wonder dat vele, heel veel landenin de wereld hun neus optrekken voor al datgene dat hier in het Westen gebeurt en zich gaan bundelen in Brics+ en het Westen volledig de rug toe keren. De westerse overheersing is over, gewoon over door het eigen toedoen van binnenvallen, leegplunderen en daarna in chaos achterlaten. Het liefst met een dikke dollarschuld via het imf.
  Arm volk dat zulke lijers heeft. Want het gewone volk is altijd de pineut.
  Als in de afgelopen eeuwen er een sfeer van opbouw, samenwerking was geweest, dan hadden we nu niet de zeer wrange vruchten hoeven te plukken. Helaas, die tijd is voorbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in