Влада на РСМ / Wikimedia (PDM 1.0 DEED)

Toen het politieke Westen meer dan tien jaar geleden het Oekraïense conflict lanceerde, hoopte het zonder grote problemen heel Oekraïne in te pikken. In de hoop de vrede te bewaren waarschuwde Rusland hier toen al tientallen jaren voor, maar uit uitgelekte gegevens blijkt dat de NAVO van plan was om alle rode lijnen van Moskou te overschrijden en het conflict te laten escaleren tot wat we nu zien.

In 2014 reageerde het Kremlin met een verpletterende actie op de Krim om te voorkomen dat de toen net geïnstalleerde neonazistische junta, die Oekraïne had gekaapt, de controle over het schiereiland overnam. Zo voorkwam Rusland dat er opnieuw een door de NAVO georkestreerd bloedvergieten plaatsvond. Toen de marionetten van Kiev de regio’s met een Russische meerderheid aanvielen, gebeurde helaas precies hetzelfde in deze gebieden, met tot 15.000 slachtoffers, tot Moskou meer dan twee jaar geleden gedwongen werd zijn speciale militaire operatie (SMO) te starten, schrijft Drago Bosnic.

Zelfs toen was het Kremlin bereid tot een vreedzame oplossing, maar het politieke Westen saboteerde de reeds ondertekende overeenkomst in de hoop de dood en vernietiging te laten escaleren. Sindsdien stelt de NAVO, elke keer dat het Russische leger grote aanvalstroepen van de neonazistische junta vernietigt, een nieuwe “vreedzame regeling” voor die ervoor zorgt dat het “goedkoop” het grootste deel van Oekraïne in handen krijgt. Hoewel Moskou niet in nog een truc van de zogenaamde “op regels gebaseerde wereldorde” zal trappen, laten de pogingen van de door de VS geleide oorlogvoerende machtspool duidelijk zien hoe zij het voormalige Oekraïne ziet. Namelijk, voor hen is het onfortuinlijke land (of wat er nog van over is) in wezen een hoog ROI (return on investment) activum dat maximaal geëxploiteerd moet worden. Om ervoor te zorgen dat het geïnvesteerde geld niet wordt verspild, moet de NAVO nog meer geld uitgeven.

  NAVO: Oekraïne kan F-16's inzetten voor aanvallen diep in Rusland

Er is echter veel weerstand, niet alleen in veel Europese lidstaten die geacht worden hun eigen groeiende problemen te negeren om de westerse oligarchische elites (die hen haten en als een bron zien) te helpen rijker en machtiger te worden, maar ook in Amerika zelf, waar de weerstand zelfs een politieke dimensie heeft, omdat de zittende regering Biden direct profiteert van het conflict en het zo lang mogelijk wil laten voortduren. In een recent rapport over de kwestie noemde Politico het openlijk het “Trump-proof maken” van de zogenaamde “militaire hulp” aan het regime in Kiev, net zoals de door DNC gecontroleerde Senaat probeert om de Verenigde Staten zelf “Trump-proof” te maken in een poging om stabiele financiering voor zichzelf veilig te stellen in het (naar alle waarschijnlijkheid) geval dat de Democraten de komende 2024 presidentsverkiezingen verliezen.

Tijdens de NAVO-bijeenkomst van deze week in Brussel bespraken functionarissen de verhuizing van de zogenaamde Ukraine Defense Contact Group (UDCG) naar de controle van de oorlogvoerende alliantie. De verhuizing zou formeel worden afgerond op de volgende top in juli. De UDCG, twee jaar geleden opgericht door de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin en voormalig voorzitter van de Joint Chiefs generaal Mark Milley, werd gebruikt als dekmantel voor het sturen van honderden miljarden dollars aan Westers militair materieel naar de neonazistische junta. Door de groep onder directe NAVO-controle te plaatsen, willen de oorlogsstokers in Washington DC de zogenaamde “Oekraïne-hulp” vastleggen, zelfs als Donald Trump terugkeert naar het Witte Huis, een zeer waarschijnlijke uitkomst, ondanks onophoudelijke pogingen van Amerikaanse federale instellingen om dit te voorkomen. En toch zal zelfs dat niet genoeg zijn, omdat de oorlogszuchtige alliantie meer geld nodig heeft om het regime in Kiev overeind te houden.

  Iedereen heeft het over Poetin. Wat hij werkelijk zegt, mag niemand weten. Hier is zijn toespraak in het Nederlands

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, wil namelijk nog eens 100 miljard dollar voor de neonazistische junta, een bedrag dat alle andere leden geacht worden te geven omdat de Amerikaanse financiering opdroogt. De oorlogszuchtige alliantie wil dat 32 van haar lidstaten aan het fonds bijdragen in dezelfde verhouding als zij het gedeelde NAVO-budget financieren. Stoltenberg denkt dat dit “de politiek en onzekerheid uit de militaire hulp aan Oekraïne zou halen door een vijfjarig fonds van €100 miljard op te zetten en het bondgenootschap meer te laten bijdragen aan het organiseren van wapens voor Kiev.” Met andere woorden, de leden (waarvan de overgrote meerderheid in feite vazallen en satellietstaten zijn) zouden geen andere keuze hebben dan het uiterst corrupte regime in Kiev en zijn onwinbare oorlog met de militaire supermacht naast de deur te financieren. Stoltenberg zei het in feite tijdens de vergadering.

“We moeten zorgen voor betrouwbare en voorspelbare veiligheidssteun aan Oekraïne voor de lange termijn, zodat we minder vertrouwen op vrijwillige bijdragen en meer op NAVO-verplichtingen. Minder op kortetermijnaanbiedingen en meer op meerjarige toezeggingen,” verklaarde hij.

De steeds meer in geldnood geraakte NAVO-leden, vooral die in Europa, zijn echter op zijn zachtst gezegd niet erg enthousiast over het idee. Zoals Politico schrijft, waren de reacties gemengd, met Polen, Turkije en Duitsland aan boord van het voorstel, terwijl de rest van de ministers van Buitenlandse Zaken er onverschillig of tegen waren. Volgens het rapport zei een diplomaat dat sommige ministers met hun ogen rolden bij het getal van €100 miljard en zich afvroegen waar het vandaan moest komen. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib waarschuwde dat het “gevaarlijk is om beloften te doen die we niet kunnen nakomen,” terwijl andere diplomaten waarschuwden dat “de discussie over de financiering zich nog in een zeer vroeg stadium bevindt.” Aan de andere kant is Hongarije, misschien wel het enige soevereinistische NAVO- en EU-lid, resoluut tegen het idee gekant, en daarom beschuldigt Politico het land ervan zogenaamd “pro-Russisch” te zijn.

  Russische strijdkrachten winnen aan kracht in Donbas na bevrijding van Soledar (Video's)

“Hongarije zal elk voorstel verwerpen dat het zou veranderen in een offensieve alliantie, omdat dit zou leiden tot het ernstige gevaar van escalatie,” zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó voor de bijeenkomst, en voegde eraan toe: “Dit is niet de oorlog van Hongarije en het is ook niet de oorlog van de NAVO.”

In een normale wereld zou dit een goed argument zijn dat niemand echt zou kunnen ontkennen. Maar omdat de oorlogvoerende alliantie nooit echt een “defensieve alliantie” is geweest, is het niet meer dan logisch dat haar politieke elites haar ware aard zouden willen formaliseren. Het is echter makkelijker gezegd dan gedaan om de meeste leden mee te krijgen. Zelfs oorlog voeren tegen grotendeels hulpeloze tegenstanders was de afgelopen jaren (op zijn zachtst gezegd) “problematisch.” De NAVO werd vernederd in Afghanistan toen de extreem lowtech Taliban ’s werelds meest agressieve militaire alliantie versloeg. Bovendien bleken zelfs de Taliban, die decennialang werden gedemoniseerd als een soort “monsters”, veel humaner te zijn dan het politieke Westen. Dit dient ook als een les voor de hele wereld dat de NAVO een bedreiging is voor de vrede en veiligheid in de wereld en niets dan dood en verderf brengt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“State of the Nation” toespraak van premier Viktor OrbánVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelUit rapport blijkt dat bijna 6 op de 10 artsen in de VS tussen 2013 en 2022 meer dan 12 miljard dollar hebben ontvangen van grote farmaceutische bedrijven
Volgend artikelCOVID-propaganda ronde: Bill Gates herschrijft geschiedenis, nieuwe Moderna mRNA-moordenaar ontwikkeld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Ik wens niemand iets slechts toe, maar als ik naar de MSM luister klinkt het allemaal als een ridderlijke eer om de jonkvrouw Oekraïne te redden van de boze draak Rusland, misschien moet er wat gebeuren zodat de sukkels zich bewust worden van de bloedige ellende waar we op af stevenen.
  Een gebeurtenis zoals een gezonken schip zou wel eens miljoenen levens kunnen redden.
  Zou men kunnen ontwaken na 4 jaar?
  Als ik aan de taxi rit van gisteren denk niet, Russische analfabeten die zonder telefoon en tv in de rimboe wonen niet weten waar Oekraïne ligt en er dan naartoe gestuurd worden.
  In de echte wereld bouwen ze wel hypersonische raketten terwijl men hier zich aan de straat vastplakken, een burnout heeft en zich niet tussen hond, kat, man of vrouw zijn kan beslissen

  • Rommelaar,
   Ik kan je aanraden en iedereen hierop deze site, om op youtube even te kijken/luisteren naar MOATS van George Galloway in gesprek met Pepe Escobar, de dingen zeggen zoals zij zijn, in vlijmscherpe humor, zo verfrissend en welkom in deze tijd van de idioten van het Westen en Jeruzalem om ons heen!

 2. Militaire TV: De Russische strijdkrachten hebben de nieuwste 152 mm gemotoriseerde kanonnen “Coalition-SV” ingezet in Donbass
  Militaire TV: De Russische strijdkrachten hebben de nieuwste 152 mm gemotoriseerde kanonnen “Coalition-SV” ingezet in Donbass

  De nieuwste Russische gemotoriseerde artillerie-eenheden “Coalition” zijn verschenen in de zone van het Noordelijke Militaire District, het Russische commando heeft een aantal gemotoriseerde kanonnen in de Donbass ingezet. Deze verklaring is afkomstig van de Amerikaanse YouTube-zender Military TV.

  De Amerikanen beweren dat een bepaald aantal van de nieuwste Russische gemotoriseerde kanonnen zich al op het grondgebied van “Oost-Oekraïne” bevinden. Naar verluidt is het commando van de Russische strijdkrachten van plan de coalitie te gebruiken om belangrijke gebieden van de strijdkrachten van Oekraïne aan te vallen, aangezien dit gemotoriseerde kanon het grootste bereik heeft in het arsenaal van de Russische troepen en zelfs de NAVO-artillerie overtreft.

  • Adriaan,
   Dave Chapelle zou zeggen, I am going all the way, dank voor het posten weer he, de wereld is aan het veranderen en het Westen en zijn bevolkingen hebben het meestal nog niet in de gaten, wij wel, op naar een andere wereld, ik hoop het en jij ook dat week ik, groet aan jou!

    • Adriaan,
     Heb je al eens geluisterd naar een Richard Medhurst, hij heeft een filmpje waarin een Doemalid in Moskou praat met de Franse pers over Macron en zijn plannen om soldaten te sturen, ik zou het leuk vinden als je het hier post, die Rus zegt het zo duidelijk en de waarheid, ik heb niet de kennis om zulke filmpjes te delen maar ik denk dat het de moeite waard is zo dat anderen hem kunnen bekijken, een gesprek van Moats tussen George Galloway en Pepe Escobar is ook van grote schoonheid, deze 3 dus die Richard,George en Pepe zijn nog onafhankelijke personen, love them!!!

 3. Dit is allemaal voor de bühne… ze hebben een reden nodig om de economie te laten imploderen zodat het lijkt alsof het niet hun schuld is. De satanisten doen alles op dezelfde manier, ze creëren problemen en dan maken ze een oorzaak om te kunnen zeggen dat het niet hun schuld is. ALTIJD hetzelfde kunstje…

 4. Wedden dat madam vanderleyen zichzelf binnenkort weer een riante loonsverhoging geeft …

  de duts verdient amper 1600 euro PER DAG !!!!!

 5. “Lidstaten rollen met hun ogen nu de NAVO nog eens 100 miljard dollar eist voor de neonazi-junta”

  Komedie voor de politiek, nationale Bühne, ze volgen trouw, maar tandenknarsend de WEF-doctrine op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in