Polen is een van de belangrijkste ondersteuners van Oekraïne in de strijd tegen de Russische invasiemacht. Dit is Dmitry Medvedev een doorn in het oog. Als voorpost van de NAVO dreigt Polen te worden vernietigd, aldus de Russische ex-president, bericht Ntv.

De voormalige Russische president Dmitry Medvedev richtte opnieuw scherpe woorden tegen het Westen en de NAVO. Daarbij heeft de politicus vooral Oekraïens buurland Polen en zijn premier bedreigd. “Een of andere dwaas genaamd Mateusz Morawiecki zei dat Oekraïne het recht had om Rusland aan te vallen en dat hij zich geen zorgen maakte over een NAVO-oorlog tegen Rusland omdat dat land het snel zou verliezen,” schreef Medvedev op Twitter.

“Ik weet niet wie zo’n oorlog zal winnen of verliezen, maar gezien de rol van Polen als voorpost van de NAVO in Europa, zal dit land zeker verdwijnen – samen met zijn domme premier.” De 57-jarige schreef zijn bijdrage in drie talen (Russisch, Engels, Pools).

“Verrot slaan als criminelen”

Polen is een van de belangrijkste supporters van Oekraïne in de strijd tegen de Russische invasiemacht. Als onderdeel van zijn militaire hulp heeft Warschau al acht van zijn MiG-29 gevechtsvliegtuigen van sovjetmakelij aan Kiev geleverd. De Poolse president Andrzej Duda had begin april aangekondigd dat zijn land Oekraïne zou voorzien van “zijn volledige MiG-vloot” van ongeveer 30 vliegtuigen.

Dreigementen van Medvedev aan het Westen zijn niets nieuws. Maar hij is ook niet bang om dreigende gebaren te maken naar zijn landgenoten. Om de binnenlandse wapenproductie te verhogen nam hij onlangs zijn toevlucht tot een sensationele methode: ten overstaan van vertegenwoordigers van een nationale bewapeningscommissie citeerde de 57-jarige Sovjetdictator Josef Stalin. “Als over enkele dagen blijkt dat u uw plicht jegens het vaderland schendt, zal ik u als misdadigers gaan verpletteren,” luidt de brief uit 1941, een indirect dreigement om de wapenproductie niet te laten verslappen.

  Video op Telegram: Russen geven spottend commentaar op Zelensky's "nieuwe artillerie"

Na afloop zei Medvedev, die nu vice-voorzitter is van de Russische Veiligheidsraad, tegen de menigte: “Collega’s, ik wil dat jullie naar me luisteren en de woorden van de Generalissimo onthouden.” Medvedev wordt beschouwd als een fervent voorstander van de brute aanvalsoorlog van Rusland tegen het buurland.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Kijk goed naar de lucht”: Medvedev dreigt het ICC in Den Haag met hypersonische kruisraket te vernietigen nadat het een arrestatiebevel tegen Poetin heeft uitgevaardigdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“De NAVO catastrofe in Oekraïne”: Rusland heeft 200 NAVO-officieren gedood met Kinzhal-raketten op een geheime bunker
Volgend artikelFenomenologie van wanen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Wie niet luisteren wil moet maar voelen dacht de satanische CIA eenheid een organisatie die het hele Noord-Amerikaanse continent in de afgrond doen storten, het is een kwestie van tijd geworden n.m.m.

  Genadeloos! VS pleegt staatsgreep in Soedan, slechts twee maanden na de nadering van Rusland

  Twee maanden geleden, op 9 februari, bezocht de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov het Afrikaanse land Soedan. Een van de besproken onderwerpen: Een Russische marinebasis aan de Rode Zee. Hier zijn we dan, twee maanden na die discussie, de VS hebben een militaire staatsgreep in Soedan aangewakkerd.

  Akkoord van Rusland. . . uit het raam. Zo volkomen meedogenloos zijn de VS. Het kostte onze CIA slechts twee maanden om het allemaal voor elkaar te krijgen.

  Zie je, wanneer de VS niet kunnen krijgen wat we willen met vreedzame middelen of door omkoping, zetten we aan tot de omverwerping van de regering van een heel land.

  Het komt neer op macht. De VS is de Top Dog van deze planeet, en de mensen die de VS leiden, zullen niemand anders “toestaan” om ons te ontslaan.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/ruthless-u-s-a-foments-coup-d-etat-in-sudan-just-two-weeks-after-russia-approachment

  • Ik ben het met je eens, echter zoals de criminelen dit spel spelen, zo kunnen wij proletariërs het ook.
   Als wij nog net één stapje verder gaan dan Frankrijk, kunnen wij proletariërs de criminelen in denhaag opruimen.

    • Adriaan,
     Zelf kom ik uit de progessieve hoek, maar ik herken mij niet meer in die personen, Baudet of Wilders helemaal niet hoor, voel mij nergens meer politiek thuis, heb sympathie voor personen in de kamer zoals, Simons,Omtzigt, Azarkan en Leijten omdat zij nog hun bek open doen en ergens voor staan, voor Europa ga ik niet meer stemmen, zou op een Ierse willen stemmen maar dat kan helaas niet, een 2 persoonsfractie, man en een vrouw, zij zeggen het nog wel hoor, in Europa zie ik dat niet meer van onze kaaskoppen, zucht, hou wel van die Ieren!!!

 2. De VS hebben een 6e straals persoonlijkheid en een 2e straals ziel. Hier ligt ook het onderscheid tussen Jezus met een 6e straals ziel van idealisme (maar van een hoog niveau, toen de 6e straal opkwam) en Christus (de 2e straal van liefde wijsheid). De Joden die Jezus niet als de Messias erkenden hadden ergens een punt, maar het is de vraag of ze ‘de Heer’ erkennen.
  De wereld wacht op de uitdrukking van de 2e straals ziel van de VS. De ziel ontplooit zich later in de evolutie. Uit de verdrukking van de 6e straal is het fundamentalisme ontstaan. Er zijn 7 stralen, de 7e straal van synthese die zich uitdrukt via het teken Waterman komt nu op. Er zijn drie bekende landen die op zieleniveau door Waterman worden bepaald, Nederland, Rusland en de VS. De VS wordt beheerst door de persoonlijkheid, en heeft nu prioriteiten als Polen. Polen heeft dubbel 6. Fanatisme is een glamour (imperfecte uitdrukking) van de 6e straal.

 3. Misschien denken die Polen wel om zo een oud Pools gebied weer terug te krijgen, zouden die Polen nog niet inzien dat de Russen het lange gevecht gaan winnen en dus nu de Polen hun kansen afwachten alvast na de val van Kiev, zou toch kunnen, alhoewel ik Polen nooit vertrouw, die Katholieke antisemiten!

  • Katholieke antisemiten? Kijk maar ever waar in Europa heb jij meeste antisemitische aanvallen…. Poolse cabinet zijn idioten maar ik krijg toch het gevoel dat jij ben nog erger. Laat Pole met rust. Wij bouwen Nederlandse economie. Nederlanders of verschillende kleurtjes die hier zijn, zij n te lauw om te werken. Daar voor hebben jullie Pole nodig – maar dankbaar zijn jullie toch niet. Antisemitism hebben jullie bedachten om gewoon zorgeloos te kunnen manipuleren en oplichten. Iedereen hier denk dat jullie zijn zo anders en vrijdenkend. Eigenlijk zijn jullie op precies hetzelfde manier gemanipuleerd zoals in maasmedia.

   • Samen met Nederland waren de Polen de 2 Europese landen die de meeste Joodse slachtoffers hadden van de Nazi Holocaust, hoe zou dat toch komen denkt U, omdat beide volkeren een enorme hekel aan de Joden, zijn boeken overgeschreven trouwens met de feiten erbij!!!

   • Hoe toch op. Ik heb zelf met Polen gewerkt, ziek melden na vakantie in Polen en maanden laten uitbetalen. Overigens heb ik veel moeten herstellen wat Polen “gemaakt” hadden Zo geweldig is het allemaal niet, die “Poolse arbeid”. Veel Nederlanders zijn er aardig op terug gekomen. De reden dat er veel naar hier zijn gekomen is dat de ronselaars er flink aan verdienden, meer niet.

 4. Polen muß vom Erdboden verschwinden! Diese verdammten Polacken haben immer noch deutsches Territorium okkupiert und haben trotzdem eine große Schnauze, wollen Entschädigung für einen Krieg den sie selbst gerne provoziert hatten. Weg mit diesen nationalistischen Teufeln.

  Poland must disappear from the face of the earth! These damned Poles have still occupied German territory and still have a big mouth, want compensation for a war they themselves had gladly provoked. Away with these nationalistic devils.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in