This file is lacking author information / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DEED)

Uit een rapport blijkt dat bijna zes op de 10 artsen in de Verenigde Staten tussen 2013 en 2022 meer dan 12 miljard dollar aan betalingen ontvangen van grote farmaceutische bedrijven.

Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoekers aan de Pennsylvania State University, waaruit bleek dat ongeveer 57 procent van de artsen tussen 2013 en 2022 ongeveer 12,1 miljard dollar ontving van fabrikanten van medische apparatuur en farmaceutische medicijnen, schrijft Ava Grace.

“Ondanks bewijs dat financiële belangenverstrengeling het voorschrijven door artsen kan beïnvloeden en het vertrouwen van patiënten in medische professionals kan schaden, blijven dergelijke betalingen alomtegenwoordig,” schreven de onderzoekers.

De onderzoekers gebruikten gegevens van het platform Open Payments – een openbaar toegankelijke nationale database waarin bedrijven in geneesmiddelen en medische apparatuur betalingen en geschenken aan artsen bekendmaken – voor hun onderzoek. Ze ontdekten dat van augustus 2013 tot augustus 2022 Amerikaanse fabrikanten van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen meer dan 85 miljoen individuele betalingen deden aan 826.313 van de meer dan 1,4 miljoen artsen in de Verenigde Staten die daarvoor in aanmerking kwamen.

De betalingen die de onderzoekers in hun studie opnamen, waren zowel in contanten als in niet-contante equivalenten. De meeste betalingen gingen naar consultingdiensten en niet-consultancyvergoedingen, zoals betalingen voor het optreden als spreker. Artsen werden ook overladen met eten en drinken, reis- en verblijfskosten, entertainment, onderwijs, beurzen, liefdadigheidsbijdragen, honoraria en andere soorten giften anders dan in contanten.

Orthopedische chirurgen ontvingen grootste totaalbedrag

Negenendertig medische specialismen werden geanalyseerd in het onderzoek en de onderzoekers ontdekten dat orthopedische chirurgen het grootste totaalbedrag aan betalingen ontvingen, namelijk $1,36 miljard. Na orthopedische chirurgen waren de specialismen die het grootste totaalbedrag aan betalingen ontvingen neurologen en psychiaters, die $1,32 miljard ontvingen, en cardiologen, die $1,29 miljard ontvingen.

  Steeds meer artsen weigeren de booster

Hoewel de mediane betaling aan artsen $48 was, waren de betalingen aan de 0,1 procent beste artsen veel hoger en verschilden ze per specialisme. Het gemiddelde bedrag dat aan deze topklasse van artsen werd betaald was $4.826.944 voor orthopedische chirurgen, $3.197.675 voor cardiologen en $2.588.819 voor neurologen en psychiaters.

Andere specialismen die veel verdienen zijn hematologie en oncologie ($825 miljoen), interne geneeskunde ($588 miljoen), endocrinologie ($546 miljoen), huisartsgeneeskunde ($479 miljoen), reumatologie, allergie en immunologie ($464 miljoen), dermatologie ($462 miljoen) en gastro-enterologie ($441 miljoen). De laagste verdieners waren kinderartsen.

Vijfentwintig geneesmiddelen en medische hulpmiddelen waren geassocieerd met de grootste betalingen. Ongeveer 94 procent van de betalingen was geassocieerd met een of meer van de 25 op de markt gebrachte medische producten.

Bij de geneesmiddelen waren de grootste betalingen voor de bloedverdunners rivaroxaban – verkocht door Bayer onder de merknaam Xarelto – en apixaban – verkocht door Pfizer als Eliquis. Beide zijn medicijnen die worden gebruikt om bloedstolsels en beroertes te voorkomen bij mensen met atriumfibrillatie.

Ze werden gevolgd door het psoriasismedicijn adalimumab, dat door AbbVie wordt verkocht als Humira, en canaglifozin en empagliflozin, die beide worden gebruikt om diabetes type 2 te behandelen. De eerste wordt door Johnson & Johnson verkocht als Invokana en de tweede door Eli Lilly als Jardiance.

Het belangrijkste medische hulpmiddel met betrekking tot betalingen door de industrie was het Da Vinci chirurgisch systeem – een robotchirurgisch systeem. Wereldwijd zijn er meer dan 60.000 chirurgen getraind op de Da Vinci en fabrikant Intuitive Surgical voert een agressieve campagne om meer chirurgen te trainen in het gebruik ervan.

  Zij die vreedzame verandering onmogelijk maken, maken gewelddadige verandering onvermijdelijk

Bekijk deze clip van Real America’s Voice waarin Dr. Pierre Kory vertelt over de omvang van de corruptie bij de FDA en hoe Big Pharma het erger maakt.

Deze video komt van het GalacticStorm kanaal op Brighteon.com.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 vaccins werden nooit met mRNA gemaaktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelF-16 gevechtsvliegtuigen ‘niet langer relevant’, zegt Oekraïense militaire functionaris
Volgend artikelLidstaten rollen met hun ogen nu de NAVO nog eens 100 miljard dollar eist voor de neonazi-junta
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Commercialisering. Het betekent dat geld belangrijker is dan de mens. Ze hebben daar toch voor gekozen ook hier? Hoewel het ongemerkt ging voor de EU.

 1. De elites hebben liefde vervangen voor geld. Daarom doen mensen ALLES voor geld ipv voor liefde. De meeste mensen zijn zo kapot dat ze geld verdedigen als ik zeg dat het de wortel van het kwaad is. Geld heeft liefde vervangen.

 2. De titel is enigszins misleidend; het gaat om betalingen aan artsen waarbij de beroepsgroep als geheel die $12 miljard heeft ontvangen. De titel impliceert dat artsen dat bedrag zouden ontvangen.

  Overigens helemaal niks nieuws hoor, dat is een probleem dat in de VS al heel lang speelt.
  In de VS is er eigenlijk ook geen ‘gezondheidszorg’ er is een ‘pharma-zorg’. De meeste artsen doen niet veel anders dan naar symptomen vragen en dan pillen voorschrijven. Advies over levensstijl, beweging en dieet komt gewoon bijna niet voor. Bij het wisselen van huisarts (of het inschrijven na verhuizing) is zo ongeveer de eerste vraag dan ook “welke medicijnen gebruikt u en hoe vaak en in welke dosis?”
  En iedere keer kijken ze me ongelovig aan als ik vertel dat ik niks gebruik dan wat vitamine tabletten. En dan begint de hele riedel om je aan van alles te krijgen.

  Enerzijds ook wel begrijpelijk; een arts spendeert zeker 10 jaar aan de universiteit, met een gemiddelde van $35.000 per jaar aan schoolgeld. Dan nog een tijd als ‘intern’ waar je hele lange dagen maakt (70-80 uur per week, 2 jaar lang, iedere week) en bijna niks wordt betaald. Wat ook betekent dat je geen tijd hebt voor een tweede baantje om wat geld te verdienen.
  Dus tegen de tijd dat de arts echt kan beginnen zit hij vaak zo’n $350.000 – $400.000 in de schulden en is hij bijna 30. Die schuld loopt al snel verder op voor echte specialisten, waarvoor de opleiding nog langer duurt. Die dan dus ook nog meer in de schulden komen te zitten, maar wel later meer gaan verdienen.
  Als je een eigen praktijk wilt oprichten, dan heb je daar veel geld voor nodig. Met een dergelijke studieschuld gaat geen bank je een lening geven, dus worden ze (indirect dan wel) gedwongen te gaan werken voor een praktijk met meerdere artsen.
  Die worden door de verzekeringsmaatschappijen aan banden gelegd met wat ze wel of niet kunnen doen, want als de verzekeringsmaatschappijen bepaalde zaken niet vergoeden ga je niet veel klanten krijgen. Ga je je eigen pad dan heb je goede kans dat de verzekeringsmaatschappijen het je zwaar gaan maken door geen contracten met je aan te gaan. En als het echt tegen zit dan zullen ze via allerlei wegen proberen om je artsenlicentie ingetrokken te krijgen.

  Dus zelfs als iemand ooit begon vanwege een roeping dan verdwijnt die vrijwel altijd op het moment dat je een keuze moet maken tussen het spel meespelen of verhongeren. Zit je eenmaal in zo’n praktijk dan is het heel lastig om ‘nee’ te zeggen tegen de aanbiedingen van Big Pharma. Dat begint vaak klein; doe een survey onder je patienten en je krijgt een x-bedrag voor ieder antwoord. Kom een keer op een congres; reis en hotel worden betaald om te luisteren naar voordrachten en presentaties.

  En laten we wel zijn; als je begint met $400.000 schulden en gemiddeld genomen zul je over je hele carriere misschien (na belastingen) $ 3 miljoen verdienen dan lijkt dat aardig, maarje betaalt rente over die schulden. Plus je hypotheek en andere zaken, voornamelijk je rechstbijstand verzekering, die enorm duur is, omdat artsen nu eenmaal een groep zijn die constant te maken krijgen met rechtszaken.
  De gemiddelde arts verdient dus wel een goede boterham, maar op een enorm stressvolle manier. Dat maakt het domweg gemakkelijker en aantrekkelijker om dan via Big Pharma wat extra inkomsten te genereren.
  Ik zeg niet dat dat goed is, wel dat het begrijpelijk is.

  • De claimcultuur in de VS is al jaren compleet doorgeslagen en bij het minste of geringste gaan de naar eigen zeggen gedupeerde patiënten een arts aanklagen en dit soort acties kennen slechts verliezers.
   Het is niet voor niets dat de VS sinds jaar & dag meer advocaten dan loodgieters telt.

 3. (poging 2)
  De titel is enigszins misleidend; het gaat om betalingen aan artsen waarbij de beroepsgroep als geheel die $12 miljard heeft ontvangen. De titel impliceert dat artsen dat bedrag zouden ontvangen.

  Overigens helemaal niks nieuws hoor, dat is een probleem dat in de VS al heel lang speelt.
  In de VS is er eigenlijk ook geen ‘gezondheidszorg’ er is een ‘pharma-zorg’. De meeste artsen doen niet veel anders dan naar symptomen vragen en dan pillen voorschrijven. Advies over levensstijl, beweging en dieet komt gewoon bijna niet voor. Bij het wisselen van huisarts (of het inschrijven na verhuizing) is zo ongeveer de eerste vraag dan ook “welke medicijnen gebruikt u en hoe vaak en in welke dosis?”
  En iedere keer kijken ze me ongelovig aan als ik vertel dat ik niks gebruik dan wat vitamine tabletten. En dan begint de hele riedel om je aan van alles te krijgen.

  Enerzijds ook wel begrijpelijk; een arts spendeert zeker 10 jaar aan de universiteit, met een gemiddelde van $35.000 per jaar aan schoolgeld. Dan nog een tijd als ‘intern’ waar je hele lange dagen maakt (70-80 uur per week, 2 jaar lang, iedere week) en bijna niks wordt betaald. Wat ook betekent dat je geen tijd hebt voor een tweede baantje om wat geld te verdienen.
  Dus tegen de tijd dat de arts echt kan beginnen zit hij vaak zo’n $350.000 – $400.000 in de schulden en is hij bijna 30. Die schuld loopt al snel verder op voor echte specialisten, waarvoor de opleiding nog langer duurt. Die dan dus ook nog meer in de schulden komen te zitten, maar wel later meer gaan verdienen.
  Als je een eigen praktijk wilt oprichten, dan heb je daar veel geld voor nodig. Met een dergelijke studieschuld gaat geen bank je een lening geven, dus worden ze (indirect dan wel) gedwongen te gaan werken voor een praktijk met meerdere artsen.
  Die worden door de verzekeringsmaatschappijen aan banden gelegd met wat ze wel of niet kunnen doen, want als de verzekeringsmaatschappijen bepaalde zaken niet vergoeden ga je niet veel klanten krijgen. Ga je je eigen pad dan heb je goede kans dat de verzekeringsmaatschappijen het je zwaar gaan maken door geen contracten met je aan te gaan. En als het echt tegen zit dan zullen ze via allerlei wegen proberen om je artsenlicentie ingetrokken te krijgen.

  Dus zelfs als iemand ooit begon vanwege een roeping dan verdwijnt die vrijwel altijd op het moment dat je een keuze moet maken tussen het spel meespelen of verhongeren. Zit je eenmaal in zo’n praktijk dan is het heel lastig om ‘nee’ te zeggen tegen de aanbiedingen van Big Pharma. Dat begint vaak klein; doe een survey onder je patienten en je krijgt een x-bedrag voor ieder antwoord. Kom een keer op een congres; reis en hotel worden betaald om te luisteren naar voordrachten en presentaties.

  En laten we wel zijn; als je begint met $400.000 schulden en gemiddeld genomen zul je over je hele carriere misschien (na belastingen) $ 3 miljoen verdienen dan lijkt dat aardig, maarje betaalt rente over die schulden. Plus je hypotheek en andere zaken, voornamelijk je rechstbijstand verzekering, die enorm duur is, omdat artsen nu eenmaal een groep zijn die constant te maken krijgen met rechtszaken.
  De gemiddelde arts verdient dus wel een goede boterham, maar op een enorm stressvolle manier. Dat maakt het domweg gemakkelijker en aantrekkelijker om dan via Big Pharma wat extra inkomsten te genereren.
  Ik zeg niet dat dat goed is, wel dat het begrijpelijk is.

  • @Johan P…

   The system is not broken… it was designed this way. Lees je reactie terug en je leest een systeem dat, vanaf de oorsprong van dat systeem, is bedacht en opgetuigd door totale criminelen.

   Terwijl wij dachten dat politiek en zorg en wetenschap bezig zijn om dingen beter te maken, zijn ze bezig om criminele systemen op te zetten. Eigenlijk gaan alle overleggen over hoe ze hetgeen ze bespreken tot een piramidespel kunnen maken. Dat is hoe de satanisten overal de macht hebben gegrepen… door overal een piramidespel van te maken. Het piramidespel is de basis van elke maffia organisatie. Ze (de Khazaren) hebben alles tot een maffia gemaakt… zo werken de Khazaren al sinds de oudheid. China en Rusland zijn heel bekend met deze Khazaren en hun werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in