Leidster van de IS-vrouwenbrigade terug in Zweden – kreeg onmiddellijk een beschermde identiteit en uitkering

2
Fatin Al-mandlawi als 14-jarige in klas 8B op de Gårdstenschool (foto links) en als leidster van de IS-vrouwenbrigade in Syrië. Tegenwoordig heet ze Fatosh Ibrahim en woont in Angered.

De leidster van de IS vrouwenbrigade in Syrië, Fatin Al-mandlawi, 33, is teruggekeerd naar Zweden en woont vandaag in Angered in Gotenburg, onthult Fria Tider. De Zweedse autoriteiten hebben haar de beschermde identiteit “Fatosh Ibrahim” gegeven die ze gebruikt om gemeentelijke sociale uitkeringen te innen en een zwart bedrijf te runnen waar ze aanbiedt om mensen tegen betaling te bedreigen. – Dit is een kwestie voor de politie. Het is de taak van de gemeente om steun te bieden, zegt Zan Jankovski, coördinator tegen extremisme in de stad Gotenburg, aan Fria Tider.

Fatin is in Irak geboren als vijfde kind van de Arabische familie Al-Mandlawi van zeven. Tijdens de Golfoorlog in het begin van de jaren ’90 kwam het hele gezin naar Zweden en kwam het terecht in Eskilstuna. Toen ze tien jaar oud was, verhuisde het gezin naar Gotenborg.

In het najaar van 2012, in verband met de zogenaamde “Arabische Lente”, reisde Fatin’s oudste broer Hassan Al-mandlawi naar Syrië om zich aan te sluiten bij een gewapende groepering die dicht bij het terroristenfront al-Nusra staat.

Na zijn terugkeer naar Zweden werd Hassan in 2015 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor terroristische misdaden wegens zijn betrokkenheid bij de moord op twee gevangengenomen Syrische oliearbeiders. Volgens de districtsrechtbank van Gotenburg was het motief voor de moord op de arbeiders dat ze in dienst waren van een oliemaatschappij die eigendom was van de Syrische staat. Het vonnis werd later bevestigd door het Hooggerechtshof.

Op het moment dat Hassan naar Syrië reist, besluit ook zijn zus, de 25-jarige Fatin, de voorstad Angered van Gotenburg te verlaten voor de Syrische stad Raqqa. Daar sluit ze zich aan bij wat later bekend zal worden als de Islamitische Staat.

In Syrië gaat Fatin Al-mandlawi onder het pseudoniem Umm Fidah, wat vertaald kan worden als “Moeder Herrijzing”. In 2013 trouwt ze met een IS-terrorist uit het Verenigd Koninkrijk. De man sterft hetzelfde jaar, terwijl Fatin in verwachting is van een kind. In september 2013 bevalt ze van een meisje.

Fatin Al-mandlawi is een van de eerste vrouwen die van Zweden naar Syrië reist, en ze wordt zeer actief in het aantrekken van meer vrouwen om daarnaartoe te reizen. In een interview met Kalla Fakta uit 2015 beschrijft de terrorisme-expert Magnus Ranstorp “Umm Fidah” als een sleutelfiguur in IS rekruteringswerk.

Ze schijnt erg aandringend te zijn. Ze heeft zich naar buiten toe extreem brutaal gedragen. Brutaal in termen van overtuiging, maar er zijn ook foto’s van haar dat ze een vuurwapen vasthoudt. Ze is gefixeerd op vuurwapens, zegt hij in het interview.

IS-vrouwenbrigade

  Migrantenbende omsingelt Zweedse politievrouw en dreigt met verkrachting

Fatin is niet in de laatste plaats bekend als de oprichtster van de Islamitische Staat-vrouwenbrigade.

Kunnen we geen brigade beginnen voor alleen maar zusters en vechten tegen de varkens en bidden voor het martelaarschap, schrijft ze in een open bericht op Facebook.

De vrouwenbrigade heet Al-Khansa, een Arabische metafoor voor schoonheid.

Fatin wordt de leidster van de nieuw opgerichte IS-brigade en heeft maximaal tussen de 60 en 70 vrouwen onder haarr bevel. De belangrijkste taak van de vrouwenbrigade is ervoor te zorgen dat andere vrouwen die in het zelfverklaarde kalifaat van de moslims leven, zich houden aan de strikte sharia.

Op een foto die “Umm Fidah” ​​op Facebook plaatste, is ze te zien op een plein in de IS-hoofdstad Raqqa. Op de grond liggen de lichamen van onthoofde mensen. Op een hek naast haar is een afgehakt hoofd op een hek gespietst.

Wat? Praat je tegen mij? Oeps, nu heb je geen hoofd meer. Dit is wat we met Bashar’s soldaten doen, schrijft ze in het Engels als commentaar op de foto.

Keert terug naar Zweden

In het voorjaar van 2017 stort de islamitische staat in. Buiten Mosoel in Irak woeden de gevechten die ertoe leiden dat IS in juli van datzelfde jaar de stad moeten opgeven. Tegelijkertijd wordt de onofficiële hoofdstad van de terroristische groepering Raqqa in Syrië omringd door een coalitie van IS-vijandige krachten. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het kalifaat valt.

Fatin Al-mandlawi, die nu weer zwanger is, besluit terug te vluchten naar Zweden. In oktober 2017 bevalt ze van haar tweede kind. Volgens Fria Tider is de vader een IS-terrorist die momenteel in Australië in de gevangenis zit. Fatin Al-mandlawi verandert haar naam in Fatosh Ibrahim en krijgt beschermde persoonsgegevens van de Zweedse overheid. Ze woont nu weer in Angered.

  Vandaliserende moslims in Malmö: "Waarom hebben ze ons hier gebracht, de honden, als ze de islam niet willen?"

Tijdens het werk aan dit verslag heeft Fria Tider in de zomer en de herfst verschillende keren contact gehad met de Zweedse autoriteiten waaronder de belastingdienst om te vragen op welke gronden een voormalige IS-vrijwilligster een beschermde identiteit heeft gekregen. De autoriteit heeft het verzoek echter afgewezen en ze mogen niet eens in gecensureerde vorm het document inzien, omdat zelfs een gecencureerd document zou kunnen worden gebruikt om erachter te komen dat het Fatin Al-mandlawi is die zich achter de beschermde identiteit Fatosh Ibrahim van de autoriteit verschuilt.

De Zweedse belastingdienst heeft geoordeeld dat er een speciale reden is om aan te nemen dat Fatin eronder kan lijden als informatie over haar (sic!) bekend wordt gemaakt, schrijft de autoriteit in haar besluit.

Het valt onder een vrij sterke geheimhouding, legt Johanna Sjöberg uit bij de afdeling persoonlijke bescherming van de Zweedse belastingdienst voor Free Times.

Maar volgens verschillende mensen die Fria Tider heeft gesproken, is de achtergrond van de 33-jarige terrorist echter niets dat ze zelf graag geheim wil houden.

Ze heeft me verteld dat ze zichzelf wilde opblazen. Ze heeft verteld hoe ze heeft toegekeken toen die Jordaanse piloot in een kooi levend in brand werd gestoken. Ze schept op dat ze in IS is geweest, zegt een vrouw met een allochtone achtergrond die eerder in de kringen rond de IS- leidster voor Fria Tider heeft gehangen.

We beschermen IS-soldaten en zij leven van ons belastinggeld. Ik denk dat het duidelijk moet worden dat onze autoriteiten in werkelijkheid IS-terroristen beschermen die kinderen en volwassenen, onschuldige mensen hebben vermoord, gaat ze door.

Ik vind het vreselijk dat er een IS-terrorist vrij op straat is, die op een plein in Raqqa heeft geposeerd met afgehakte hoofden. Ik wil geen terrorist buiten mijn deur.

Volgens de vrouw heeft Fatin, of Fatosh zoals ze zich nu noemt, verteld dat ze geld heeft gekregen van de Zweedse nationale veiligheidsdienst en dat het de sociale diensten in Gotenburg zijn die haar hebben geholpen met haar beschermde identiteit. De reden hiervoor is dat het gezag heeft geoordeeld dat het voor haar misschien handiger kan zijn als ze in Gotenburg niet als terrorist wordt herkend.

  "Wacht maar we zullen insjallah Zweden binnenkort overnemen"

Aangemeld wegens bedreigingen

Sinds haar terugkeer in Zweden probeert Fatin haar uitkering te verhogen door diensten te verkopen die op de markt worden gebracht als een mengeling van islam en voodoo, maar die in feite doen denken aan traditionele maffiose dreig-activiteiten. Op Facebook noemt ze zichzelf “Fatosh Montana” en gebruikt ze haar netwerk van jonge meisjes om onder andere te proberen zwart geld te verdienen door “verdoemings-spreuken” over anderen uit te spreken.

Of de slachtoffers van de activiteit daadwerkelijk aan criminaliteit worden blootgesteld, is niet duidelijk, maar is activiteit is meerdere malen bij de politie gemeld voor onder andere bedreigingen. Echter, alle aanklachten tegen de voormalige IS-terroriste zijn opzijgeschoven.

Ze loopt nog steeds rond om jonge meisjes te bedreigen en zegt dat ze hun leven zal ruïneren, zegt een van de vrouwen die Fria Tider heeft gesproken.

Zan Jankovski is de coördinator voor het werk tegen gewelddadig extremisme in de stad Gotenburg. Hij vertelt Fria Tider dat het fiscaal gefinancierde werk van de gemeente vooral draait om het geven van hulp en ondersteuning aan de moslimextremisten, en niet om het ondersteunen van hun mogelijke slachtoffers van misdrijven.

We hebben een overlopers zaak. Die overlopers-activiteit bestaat al een paar jaar, het bestaat al een tijdje. Dan hebben we het over alle gedefinieerde omgevingen die er bestaan, zegt hij.

Iedereen die wordt bedreigd of blootgesteld aan andere misdaden door de IS-terroristen die zijn teruggekeerd uit Syrië, en die de Zweedse staat heeft besloten te beschermen, kan daarom niet rekenen op hulp of steun van de gemeente.

Dit is een kwestie voor de politie. Het is de taak van de gemeente om steun te bieden, zegt Zan Jankovski.

Uitwisselingsstudenten ontvluchten Zweden – Zweden is niet langer meer een eerste wereldland

Vorig artikelThe Great Reset: het programma voor de grote communistisch-totalitaire omwenteling
Volgend artikelItaliaanse rechter geeft “humanitair verblijfsrecht” aan Gambiaan die zijn geboortedorp in brand heeft gestoken en verschillende mensen heeft gedood
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in