De term verscheen voor het eerst in het kielzog van Corona deze zomer. Daarmee dus het onheil dat op ons neerdaalt een naam heeft. Sinds iets minder dan een jaar is het Coronavirus over de hele wereld verspreid en steeds meer mensen hebben het gevoel dat er iets mis is met de zogenaamde pandemie.

Eindeloze tegenstrijdigheden, intimidatie van de burgers en de gerichte vernietiging van bestaansmiddelen, industrieën en vrijheden als de primaire taak van de autoriteiten lijkt het. Niet alleen hier, maar over de hele wereld, vooral in het Westen, schrijft auteur Bernhard Riegler op Wochenblick.

Zeer vergezocht lijkt deze verdenking niet. In de zomer, toen men weer voorzichtig begon te wennen aan een bepaalde normaliteit, hoorden we over de “Great Reset”. Er werd gesproken over de Grote Reset en de unieke mogelijkheid die Covid-19 ons zou bieden om het te doen.

Wie is het WEF en wie is Klaus Schwab?

Het “World Economic Forum”, of kortweg WEF, is een wereldwijd actieve stichting gevestigd in Genève, wiens jaarlijkse bijeenkomst in januari in Davos 3.000 van de belangrijkste internationale figuren in hun jets bijeenbrengt om ideeën uit te wisselen over actuele problemen. Maar het zijn niet alleen topbestuurders en eigenaars van de 1000 grootste bedrijven van de planeet die langskomen, er zijn ook meesterbreinen, de ultrarijken, activisten, vakbondsleiders, beroemdheden, politici, mediamakers en iedereen die iets te zeggen heeft en uitgenodigd wordt. Het brein van het evenement is Klaus Schwab, en dat al 50 jaar. Gedurende deze tijd heeft hij het forum naar ongekende hoogten getild en, volgens “Time Magazine”, is hij een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld De populaire bijnaam “God” zegt veel. Niemand heeft zo gemakkelijk toegang tot alle heersers als hij. In juli publiceerde de man een controversieel ouder werk, “Covid-19: The Great Reset”. Het lezen laat een vreemde nasmaak achter.

Totalitaire omverwerping gepland

Eerste indruk: het werk moet al een tijdje in de lade hebben gelegen, Corona dient slechts als een handige trigger voor de toepassing ervan. Als het niet het virus was geweest, dan was het gewoon een maansverduistering of iets dergelijks.

  De globalistische Reset Agenda heeft gefaald - is Oekraïne plan B?

Ten tweede: onder een dunne humuslaag van duurzaamheid, rechtvaardigheid en ecologie komt men eeuwenoud materiaal tegen. Een beetje opgefleurd en versierd met digitale franjes, maar zo zou het “Bolsjewisme 4.0” eruit kunnen zien, voorbereid voor de Generatie Greta. Wie gaat deze nonsens opeten? Generatie Greta.

Ten derde: Bedrijven, die in ongebreidelde hebzucht de kar in de modder hebben gedreven, willen nu, dankzij het virus, met een brutale systeemwijziging de hoek omslaan en zich met dit boekje een complete paradigmaverschuiving naar een groen globalisme laten voorschrijven? Wie gelooft het. Uiteindelijk zijn zij het die er profijt van zullen en moeten hebben.

Als we alleen de idealistische geschriften van een oude professor in handen hadden, zou de zaak nog geen vermoeide glimlach waard zijn. Helaas moeten we ervan uitgaan dat dit het programma van de komende jaren is, de instructies voor de grote communistisch-totalitaire omverwerping onder een andere naam. Dr. Schwab en zijn WEF zijn, zoals het elke dag duidelijker wordt, een organisatie als iets uit een James Bond film, waarschijnlijk het machtigste netwerk ooit en nu al in feite wereldregering.

Wereldwijd netwerken

Klaus Schwab, geboren in een familie van industriëlen in Ravensburg, Duitsland, studeerde reeds in 1971 af aan verschillende elite-universiteiten, publiceerde zijn eerste boek over economie en richtte met steun van de Europese Commissie het WEF op, dat toen nog bekend stond als het “Management Forum”. Voor de globale “doener” werd het een erezaak om tot de exclusieve kring te behoren die elk jaar in januari in de Zwitserse badplaats Davos bijeenkwam. En ze eten allemaal uit de hand van Klaus Schwab. Zijn invloed groeit en groeit, hij maakte al snel deel uit van de stuurgroep van de Bilderbergconferenties, de lijst van zijn prijzen en eredoctoraten wordt steeds langer. Het WEF zwemt in geld en noemt zijn partnerbedrijven, maar niet de exacte financiering. Alleen de overschotten van de enorme premiebetalingen zouden een half miljard dollar bedragen.

Gerhard F., aan het begin van het millennium toen hij werd uitgenodigd in Davos: “De sfeer is uniek, als een groot padvinderskamp. Kronkelig, gezellig, de grootste ter wereld op één plek, allemaal onder elkaar. En je bent er! Als jongeman is het gewoon heel cool om ineens naast mensen te staan als een Bill Gates”. Schwab weet dit en moedigt deze uitwisseling aan. Hijzelf had het voorrecht kennis te maken met Henry Kissinger op Harvard in de jaren zeventig, een zeer duurzaam contact voor hem, zegt hij. Het is enigszins verrassend dat deze “Masters of the Universe” nu met zulke drastische plannen aan het licht komen, want de heer Schwab zou niet met deze ideeën durven komen zonder de steun van de topspelers. Zo laat ene Larry Fink, hoofd van BlackRock, zich rechtstreeks in de hoge beveiligde vleugel van Davos sluizen, houdt daar een publiek vast, en vertelt de lager geplaatste zilverruggen wat, wat is (BlackRock heeft enorme aandelenbelangen in ALLE top 1.000 bedrijven). Een kleine groep immens rijke en machtige mensen trekt er nu op uit als een bende radicale saloncommunisten en legt een volledige herordening van het dagelijks leven van de mensheid op – tot in het kleinste detail. Waarom speelt Dr. Schwab, na herstel van kanker en zijn enorm successen, niet met zijn achterkleinkinderen, zoals andere gesettelde mannen – aan wie men op deze leeftijd meestal niet eens de afstandsbediening overlaat?

  Alarm over opiniepeiling waaruit blijkt dat grote aantallen Canadezen in "samenzweringstheorieën" geloven

Democratie? Nee, dank je!

Opnieuw de voormalige grootondernemer Gerhard F. “… deze mensen leven meestal volledig afstandelijk in hun ivoren torens, ver weg van elke realiteit en zonder tegenspraak. Velen lijden vaak aan een zekere grootheidswaanzin en willen koste wat het kost hun voetafdruk op de wereld achterlaten. Geld is daar al heel lang saai”. Dat typetjes als Jeff Bezos of Mark Zuckerberg als kinderen door hun vriendjes in de vuilnisbak werden gezet, kan men zich levendig voorstellen. Wat de mensen van dat kaliber vandaag, vele miljarden later, na hun 5e drankje in een groepje uitdenken, liever niet.

Het beangstigende ervan is de onvoorstelbare macht van deze elites, die te bevatten is. De gecumuleerde beurswaarden en omzet van de betrokken WEF-bedrijven lopen in de triljoenen. Naast de internationale organisaties zitten ook alle giganten van het bankwezen, de media, de farmaceutische industrie, de bewapeningsindustrie en de voedingsindustrie in de buidel, evenals de reuzen van de gegevensverzameling, de telecommunicatie en de biotechnologie. Dat biedt mooie mogelijkheden, nietwaar? Wat de situatie nog zorgwekkender maakt, is de arrogantie van de machthebbers bij het nemen van democratische beslissingen, men doet gewoon wat men zelf wil, of wij stervelingen het nu leuk vinden of niet. Neem bijvoorbeeld het partnerschap dat het WEF in juni 2019 met de Verenigde Naties is aangegaan voor de versnelde uitvoering van Agenda 2030. Alle 193 VN-lidstaten hebben getekend. Verbaasd, nooit van gehoord?

Dr. Schwab en zijn vrienden hebben met suborganisaties en NGO’s voor zichzelf extra legers opgericht met onder andere de stichting “Young Global Leaders” voor
“uitzonderlijke mensen” tot 40 jaar, of de “Global Shapers Community” voor toegewijde mensen van jongere leeftijden. Duizenden hebben de interne opleidingen al afgerond. Ik vraag me af waarom de borden van BLM en klimaat Greta in Keulen en Houston zo op elkaar lijken. Wat een verrassing dat George Soros ook een ondersteunend element is bij het WEF en net dit jaar in Davos een miljard dollar heeft gedoneerd voor onderwijs.

  Hollywoodster geeft toe dat elites kinderen verhandelen voor adrenochroom: "Ergste horror die ik heb gezien"

Ontwrichting en vernieling

Dit boek “Covid-19: The Great Reset” moet helaas doodserieus genomen worden, en het heeft hetzelfde doel als de Mao-bijbel of “Mein Kampf”: er zouden geen onzekerheden meer moeten zijn over de ware bedoelingen. Voor al diegenen die hieraan twijfelen, lees op pagina 227f als klein voorbeeld over de gevolgen voor de gastronomie en kijk dan zelf hoe braaf onze overheidsactoren daaraan voldoen.

De Great Reset betekent vernietiging, en vernietiging is noodzakelijk voor deze mensen, want alleen uit de chaos zal de nieuwe gevangenisplaneet ontstaan. Zoals altijd in de geschiedenis met marxistische experimenten, doet het lijden van de mensen er niet toe.

Als het virus straks een adempauze zal nemen op de ruïnes van onze wereld en plotseling radicale groepen overal als bij toverslag uit hun grotten kruipen en gaan rellen en plunderen tegen racisme, ongelijkheid en klimaatverandering, dan weet je: de hartelijke groeten van de Great Reset!

De Great Reset gaat momenteel viraal op het net – waarom en wat is het

Vorig artikelSlechts 49 procent van de Amerikanen denkt dat het Coronavirus-vaccin veilig is
Volgend artikelLeidster van de IS-vrouwenbrigade terug in Zweden – kreeg onmiddellijk een beschermde identiteit en uitkering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. er zitten
    wel allemaal intelligente mensen in dat WEF het gross zit nu al in regeringen die van geen kanten deugen maar het WEF als toevluchtsoord gebruiken.je zult zien dat als ze uit deze regeringen gezet worden of overgaan naar de EU als die nog bestaat of naar het WEF waarvan de huidige leider schwab enige jaren geleden al is opgeruimd en soros 2 jaar geleden al is opgeruimd. maar we moeten wel scherp blijven en de aandacht niet laten verslappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in