Een Italiaanse rechter heeft een Gambiaanse migrant een humanitaire verblijfsvergunning verleend nadat hij had toegegeven dat hij zijn geboortedorp in brand had gestoken en daarbij verschillende mensen had gedood.

De migrant kwam in 2016 in Italië aan, maar zijn asielaanvraag werd in september 2018 door de asielcommissie van Bologna afgewezen. Hij ging tegen deze beslissing in beroep bij de rechtbank van Bologna, die hem nu een verblijfsvergunning op “humanitaire gronden” heeft verleend, meldt Unser Mitteleuropa.

De Gambiaan heeft toegegeven dat hij een groot deel van zijn dorp in brand had gestoken. Hij vertelde de jury dat hij op de velden van zijn dorp werkte en op een dag een droog grasveld in brand stak en het vuur zich uitbreidde naar naburige huizen. De brand heeft uiteindelijk verschillende mensen gedood.

Volgens de Gambiaan waren de familieleden van de slachtoffers zo boos dat ze van plan waren hem te vermoorden. Hij zei dat hij het dorp ontvluchtte nadat de lokale bevolking zijn huis binnenkwam en hem aanviel. In 2015 ging hij naar Libië, waar hij 11 maanden verbleef voordat hij illegaal naar Italië kwam.

De rechter die hem een verblijfsvergunning verleende zei dat de Gambiaan geen familie had in zijn land van herkomst en op weg was te “integreren” in Italië.

Zwarte vakbondsman: “De Italianen die ons niet willen, moeten Italië verlaten”

Steeds meer Italianen tegen C19-vaccins: bijna 40 procent "neemt het risico niet"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here