© IDF Spokesperson's Unit photographer / Wikimedia / (Public Domain)

De onvoorwaardelijke steun van de regering Biden voor de acties van Israël in Gaza zou kunnen leiden tot een oorlog tegen het “enorme arsenaal raketten” van Iran die “het grootste deel van Israël in de as kan leggen” en een nucleaire uitwisseling kan uitlokken, waarschuwde de gepensioneerde kolonel, bericht Patrick Delaney.

Kolonel Douglas Macgregor heeft gewaarschuwd dat Israëls huidige operatie van “het verdrijven of doden van de bevolking in Gaza” de Arabische naties in de regio woedend maakt.

Macgregor gelooft dat dit “zal culmineren… in de vernietiging van Israël” met een oorlog die zich gemakkelijk wereldwijd zal uitbreiden, zelfs naar Amerikaans grondgebied, en de reële mogelijkheid van nucleaire uitwisselingen.

“De enige manier om hier een eind aan te maken is dat het Amerikaanse volk zijn stem verheft en zegt: ‘We willen geen partij zijn in deze [Israëlische] operatie,'” zei de gedecoreerde gevechtsveteraan. “Het strookt niet met onze opvattingen over wat moreel goed of fout is.”

Macgregor, die maandag sprak in een interview met rechter Andrew Napolitano, zei dat er een discrepantie was tussen de verklaarde doelen van Israël om “Hamas uit te roeien en de gijzelaars terug te brengen” en zijn vernietigende ravage in Gaza. De aanval heeft naar verluidt minstens 26.900 doden geëist sinds 7 oktober, waaronder meer dan 11.000 kinderen en 7.500 vrouwen, nog afgezien van de geschatte 8.000 vermisten en de vermoedelijke doden die begraven liggen onder het puin. Bovendien lijden meer dan 570.000 van de 1,7 miljoen ontheemden honger en sommigen beginnen nu te sterven.

Vanuit de hele wereld zijn er beschuldigingen van genocide geuit, ook door veel Joodse organisaties, commentatoren en individuen. Desondanks verklaarde Macgregor dat “de Israëlische bevolking achter” deze operatie staat. “Ze trekken dit absoluut niet in twijfel.”

“De meeste Israëli’s stellen de definitieve verwijdering van alle Arabieren die momenteel leven in wat zij beschouwen als ‘Groot Israël’ – dit is de zee tot aan de rivier de Jordaan – gelijk aan hun veiligheid en voortbestaan op lange termijn,” zei hij.

Al tientallen jaren pleiten christenen in het Heilige Land bij Israël en de internationale gemeenschap om een einde te maken aan de illegale bezetting door de Joodse staat en de bouw van nederzettingen op het internationaal erkende grondgebied van het Palestijnse volk, als een noodzakelijke basis voor vreedzame coëxistentie.

Hoe dan ook, hoewel “het een alles of niets voorstel is” voor de Israëli’s, zei Macgregor dat de relevante vraag “niet is wat de Israëli’s willen of wat zij geloven, maar wat wil het Amerikaanse volk en hoe voelen zij zich? Voelen zij zich comfortabel met de grootschalige verwijdering van de Arabische bevolking, moslim en christen, uit Gaza?” Kunnen ze de “dood of verdrijving van deze (2,4 miljoen) bevolking steunen of het direct of indirect doden door ziekte en verhongering, of niet?”

“Als ze zich daar niet prettig bij voelen, moeten ze van hun achterste komen en hun vertegenwoordigers in Washington bellen,” want op dit moment zijn maar weinigen in Washington tegen wat Israël doet,” zei hij.

  Escalatie in het Midden-Oosten: Oorlog op meerdere fronten? Hezbollah vuurt raketten af op Israël

“Ik denk niet dat we de vernietiging van Israël kunnen tegenhouden”

Hoewel de leiders van Arabische landen in het Midden-Oosten zoals Egypte, Jordanië, Syrië, Saoedi-Arabië, Libanon en Turkije een regionale oorlog willen vermijden, vanwege de gevolgen voor de infrastructuur en bevolking van hun land, lopen hun eigen posities gevaar door de mogelijkheid van volksopstanden onder hun burgers,” legde de kolonel uit.

De bevolking in deze regio’s, vooral de moslim Arabieren en de Turken “zijn zo boos en zo woedend dat ze bereid zijn om te vechten, ongeacht wat de kosten zijn, om Israël te vernietigen.”

“Als gevolg hiervan zegt iedereen die macht of autoriteit heeft in het Midden-Oosten privé … we zullen deze Israëlische staat niet langer tolereren en ze bewegen zich in de richting van een staat van oorlog in de hele regio, die, denk ik, zal culmineren in de vernietiging van Israël,” waarschuwde Macgregor. “En ik denk niet dat we dat kunnen tegenhouden.”

Neoconservatieven in regering Biden starten oorlog met Iran om Israëlische belangen te dienen

Maar toch, met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu die er al meer dan drie decennia op aandringt dat de VS oorlog voert tegen Iran, en nu met Israël Lobby lid Antony Blinken aan het hoofd van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken met mede neoconservatief Victoria Nuland als ondersecretaris, lijkt de regering Biden vastbesloten om Amerikaanse militaire macht te gebruiken, waardoor Amerikaanse soldaten in groter gevaar komen, om wat zij geloven dat de regionale belangen van Israël zijn, te bevorderen.

In een artikel in de New York Times van 21 januari waarschuwde de regering Biden dat als Amerikaanse troepen gedood zouden worden door lokale milities in de regio, dit een “rode lijn” zou zijn die er waarschijnlijk toe zou leiden dat de VS Iran rechtstreeks zou aanvallen, wat “zou kunnen escaleren in een volwaardige oorlog.”

Net als veel andere commentatoren beschreef Macgregor dat het enige doel van de aanwezigheid van deze troepen “op de grond in Irak of Syrië” in feite “magneten zijn voor aanvallen”. En met de dodelijke aanval op een buitenpost aan de grens tussen Jordanië en Syrië, waarbij afgelopen weekend drie Amerikaanse soldaten om het leven kwamen, voorspelde de kolonel dat dit zou worden gebruikt “als rechtvaardiging voor verdere escalatie tegen Iran,” wat al lange tijd een doel is van de neoconservatieven.

Iran ontkende ten stelligste elke betrokkenheid bij deze of een van de andere aanvallen en Macgregor zei dat Amerikaanse inlichtingendiensten bevestigen dat “Iran de waarheid spreekt” in deze zaak, waarbij ze erkenden dat deze sjiitische milities inderdaad anti-Israël zijn, maar verklaarden dat ze Amerikaanse bases aanvallen “omdat we de vernietiging van de Arabische bevolking in Gaza onvoorwaardelijk steunen. Als dat zou stoppen… zouden de aanvallen op ons ophouden. Iran of wie dan ook in de regio wil geen oorlog met ons.”

  Dr. Coleman: Nieuwe Oorlogsorde - Israël, Gaza en de Derde Wereldoorlog: Ongemakkelijke waarheden

Het ‘enorme arsenaal raketten’ van Iran heeft de capaciteit om Amerikaanse bases en vliegdekschepen ‘met grote precisie’ aan te vallen en ‘het grootste deel van Israël in de as te leggen’

Maar mochten de Israëlische en Amerikaanse autoriteiten succesvol zijn in het initiëren van een oorlog met Iran, dan voorspelt de gepensioneerde kolonel dat deze strijdkrachten “een zware prijs zullen betalen.”

“Iran heeft een enorm arsenaal aan raketten,” zei hij. Deze omvatten “duizenden zeer precieze, zeer destructieve ballistische raketten voor in het theater en tactische ballistische raketten. Ze hebben kruisrakettechnologie, en oneindig veel drones.”

Er zijn ongeveer 57.000 Amerikaanse troepen in de regio en deze raketten kunnen “met grote precisie” al hun bases en posities aanvallen. De raketten bevatten wat de kolonel “blockbusters” noemt die “steden kunnen platgooien, militaire installaties platgooien, vliegvelden en havens vernietigen. Het zijn allemaal conventionele granaatkoppen, maar de vernietigende kracht is enorm en het is precies.”

Dit zijn onder andere hypersonische raketten die doelen op zee kunnen raken en er is “geen manier om ze neer te schieten of je ertegen te verdedigen.” Britse en Amerikaanse vliegdekschepen in de Rode Zee en de Indische Oceaan “zouden een doelwit kunnen zijn omdat iedereen nu toegang heeft tot surveillance boven hun hoofd”, iets wat 20 jaar geleden nog niet bestond in deze naties.

Bovendien, “als de Israëli’s met ons meedoen aan directe aanvallen op Iran, dan denk ik dat het arsenaal in grote hoeveelheden gelanceerd zal worden vanaf talloze verschillende locaties, die allemaal niet positief geïdentificeerd kunnen worden. En ze zullen het grootste deel van Israël in de as leggen.”

Hezbollah en soennitische moslims in Mexico, chronische open grens, ‘grote kans’ op extra fronten op Amerikaanse bodem

In de afgelopen decennia stonden de Verenigde Staten “tegenover tegenstanders zonder legers, luchtmachten, luchtverdediging. Daar komt nu een einde aan,” verklaarde Macgregor.

“Iran, Turkije en zeker Hezbollah: dit zijn echte strijdkrachten met echte mogelijkheden, en daar hebben we nog nooit mee te maken gehad. En de Israëliërs trouwens ook niet,” zei hij. “En de Israëli’s zouden de eersten zijn om je privé te vertellen dat te veel van hun soldaten en officieren te veel tijd hebben besteed aan het controleren van mensen op de Westelijke Jordaanoever en rond Gaza. Ze zijn niet gewend aan een volledige oorlog. En dat is waar ze om vragen, en ze zullen het krijgen als ze niet stoppen. En wij zullen het ook krijgen.”

Verder: “Amerikanen hebben geen angst voor oorlog omdat het altijd op andermans grondgebied gebeurt. En dat gaat veranderen als we Iran aanvallen,” voorspelde Macgregor.

“Vergeet niet dat Hezbollah aanzienlijke faciliteiten en concentraties van mensen in Mexico heeft. Dat doen islamisten die soennitische moslims zijn ook,” herinnerde hij zich. Met alle recente golven van illegale immigranten die de afgelopen jaren de Mexicaanse grens zijn overgestoken, “weten we niet eens wie er daadwerkelijk de Verenigde Staten zijn binnengekomen.”

  Verzetsstrijders dwingen Israëlische tanks zich terug te trekken uit de buitenwijken van Gaza Stad

“Niemand leek zich druk te maken toen duizenden mannen van militaire leeftijd uit China en andere landen de Verenigde Staten binnenkwamen. Niemand leek zich erg druk te hebben gemaakt tot vrij recent, toen ze zich realiseerden dat Arabieren en Iraniërs en anderen… ook waren binnengekomen,” zei hij.

En wat zouden de gevolgen kunnen zijn? “Hoe zit het met onze kerncentrales? Hoe zit het met ons elektriciteitsnet? Hoe zit het met de bestaande wapens die in handen zijn van de kartels,” die zich voor genoeg geld bij dergelijke statelijke en niet-statelijke actoren kunnen aansluiten?

“We moeten de zeer grote kans niet uitsluiten dat als deze oorlog doorgaat, we te maken krijgen met een tweede front langs de Mexicaanse grens en mogelijk een derde front binnen de Verenigde Staten,” zei hij.

Rusland en China zullen Iran steunen, Israël’s gebruik van kernwapens ‘grootste gevaar’

Ook “Rusland heeft heel duidelijk gemaakt dat het Iran beschouwt als een strategische partner van groot belang,” legde Macgregor uit. “Rusland zal niet toekijken hoe wij Iran vernietigen. Ze zullen Iran voorzien van alles wat het nodig heeft om zichzelf te beschermen en ze zullen Iran bijstaan.”

“Trouwens, de Chinezen, die kritieke belangen hebben bij toegang tot de Perzische Golf en toegang tot Oost-Afrika, waar ze grote hoeveelheden voedsel vandaan halen, zullen niet aan de zijlijn blijven staan en niets doen terwijl wij Iran dwingen zich te onderwerpen of te sterven,” vervolgde hij. “We moeten hier afstand van nemen. Dit zal heel snel regionaal en ik zou zeggen semi-mondiaal worden.”

Tot slot sprak Macgregor over Israëls “Samson-optie”, een beleid van “nucleaire chantage” waarbij de Joodse staat, als het geconfronteerd wordt met een existentiële dreiging, naar verluidt kernraketten zal afvuren op steden in het Midden-Oosten.

Dit zou bedoeld zijn om de vijanden van Israël mee ten val te brengen, zoals Simson deed door de pilaren van de tempel van de Filistijnen in te laten storten.

En dus, “is het grootste gevaar,” zei de kolonel, “dat de Israëli’s zullen reageren, maar dan met het gebruik van een kernwapen, vooral als ze zien hoe hun steden Tel Aviv, Haifa enzovoort, grotendeels worden vernietigd door deze arsenalen raketten. En als dat zou gebeuren, denk ik dat dat catastrofale gevolgen zou hebben voor Israël en de wereld, veel erger dan alles wat we tot nu toe hebben gezien.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israël geeft toe eigen mensen te hebben gedood op Nova muziekfestivalVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU geeft Zelensky levensonderhoud voor zichzelf en zijn regime. Maar wat missen we?
Volgend artikelCanada gedwongen te stoppen met euthanasie van geesteszieken omdat artsen weigeren mee te werken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. Zoals Nederland (ooit) bekend stond om kaas, tulpen en klompen.

  Zo staat Israël (onder gijzeling van de zionistische satanistische Khazaren) bekend om genocide op alle buurlanden, wereldwijde regisseur van nagenoeg alle hersenspoeling en alle ellendig oorlogen om grondstoffen, de mossad en haat tegen blanken en moslims en aziaten en zuid amerikanen en russen en oostblokkers… de joden haten gewoon alles en iedereen en ze willen alles en iedereen uitroeien zodat zij de planeet voor zichzelf hebben.

  Wat exporteert Israël??? Haat, dood, verderf, genocide, democide, menticide, landjepik, grondstoffen roof… wat zullen we ze missen… ahum…

  Nu dus hopen dat deze krankzinnge losers in het nauw niet de hele mensheid uitroeien… alhoewel de mensheid na duizenden jaren hersenspoeling zo knetterdom is gemaakt dat een deel gewoon niet meer te redden is. Ik bid voor de onschuldige mensen in Israël en ik bid voor alle onschuldige mensen op aarde. Niks duurt eeuwig, ook dit zal voorbij gaan.

  Op naar een wereld waar de duisternis weer op minstens 1000jr achterstand komt te staan.

  • De publieke opinie wereldwijd is ook wel aan ’t draaien, eerst was het Poetin die overal de schuld van kreeg, nu begint het door te dringen dat alle ellende van de aarde grotendeels uit de zionistische hoek komt. Dat zal ook wel niet helemaal zo zijn, maar veel dichter bij de waarheid dan dat alles de schuld van Poetin is. De zionisten zitten ook in grote getale in de VS.

  • De joden hebben hun Holocaust, en zijn daarom zielig, en voeren al jaren een:
   “POLITIEK MEDELIJDEN BELEID”, en mogen daarom nu alles doen wat God verboden heeft.
   de joden 6 miljoen slachtoffers.
   Chinezen 28 miljoen slachtoffers.
   Russen 22 miljoen slachtoffers.
   Duitsers 18 miljoen burgerslachtoffers.
   Amerikanen en Engelsen samen 350 Duizend slachtoffers.
   Ik zie hier dat het aantal Amerikaanse en Engelsen en joodse slachtoffers “PEANUTS” is.
   Weg met dat zielige gedoe !!!

  • Precies zo is het.
   Off. Motto van Mossad: oorlog voeren door bedrog.
   De hele wereld is in alle lagen en aspecten volkomen geïnfiltreerd, gemanipuleerd en gecontroleerd door hen. Dit is gewoon een keihard gegeven, geen “antisemitisme” of “racisme”. Dit slechts uit te spreken , of te vinden, kan je gevangenis straf opleveren, dit is uniek in de geschiedenis en illustreert precies hun macht, hoe diep zij overal in zijn doorgedrongen. Het is echt een woekerende niet verwijderbare k. En net zo meedogenloos.

 2. Israël heeft nukes, nuff said, gaat niemand zijn vingers aan branden in het midden oosten. Hooguit wat schreeuwen. Israëliërs zijn nog al gestoord weten ze ook wel. Iets met een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zeg niet dat het goed is wat Israël doet, want dat is het zeker niet. Maar wie gaat er wat aan doen, de enige die dit kan stoppen is de VS, maar die verdienen daar geld aan, dus gaan dat niet doen.

  • Israhell is de strijd tegen Hamas & Co aan het verliezen, hun nukes hebben daar nog niets aan kunnen veranderen. Beter naar McGregor luisteren dan in het wilde weg fantaseren.

  • Zodra die nukes gaan vliegen dan gaan die Russische, Pakistaanse en Chinese nukes ook vliegen. Alsof Rusland en China gaan toekijken hoe hun bondgenoot Iran wordt genuked. Als niemand zijn durft vingers te branden aan Israel, waarom bombardeert dan alleen al Hezbolla Isreal zowat elke dag?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in