Staatssecretaris Antony Blinken. (Ministerie van Buitenlandse Zaken, Freddie Everett)

Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft verklaard dat de regering van president Joe Biden bereid is om samen te werken met het Congres bij het opleggen van sancties aan functionarissen van het Internationaal Strafhof (ICC) na hun streven naar arrestatiebevelen tegen Israëlische functionarissen, schrijft Richard Brown.

Dit komt nadat Sen. Lindsey Graham (R-SC) Blinken had opgeroepen om sancties tegen het ICC te steunen, waarbij hij de noodzaak van tastbare acties benadrukte. Blinken reageerde door de beslissing van het ICC aan de kaak te stellen als “volkomen verkeerd” en waarschuwde voor de mogelijke gevolgen voor het bereiken van een gijzelingsakkoord. Blinken bevestigde ook de bereidheid van de regering om deel te nemen aan tweepartijdige pogingen om het ICC sancties op te leggen.

Aanklager Karim Khan van het ICC kondigde op 20 mei arrestatiebevelen aan tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant, het hoofd van Hamas in de Gazastrook Yahya Sinwar, Hamas-voorzitter van het Politieke Bureau Ismail Haniyeh en Hamas-commandant van de Al-Qassam Brigades Mohammed Deif. Khan noemde redelijke gronden om aan te nemen dat deze vijf individuen verantwoordelijk zijn voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.

Biden uitte felle kritiek op de uitvaardiging van arrestatiebevelen door het ICC en verwierp de vermeende gelijkwaardigheid tussen Netanyahu’s regering en Hamas. Hij benadrukte Israëls inzet voor de bescherming van burgers en verduidelijkte tijdens een receptie in het Witte Huis ter ere van de Jewish American Heritage Month dat de situatie niet neerkomt op genocide.

Ondanks de aanhoudende kritiek zijn de VS Israël militair blijven steunen. Het Witte Huis informeerde het Congres over plannen voor een nieuw wapenpakket van $1 miljard voor Israël, ondanks het feit dat het een eerdere zending achterhield na bezorgdheid over agressies tegen Rafah.

  Escalatie in Noord-Palestina

Israëlische bondgenoten worstelen met hoe ze zowel Israël als het ICC kunnen steunen

De stap van Khan heeft een uniek diplomatiek dilemma veroorzaakt onder Amerikaanse bondgenoten over hoe een evenwicht te vinden tussen steun voor zowel Israël als het ICC.

De actie, een baanbrekende poging om een zittend, door het Westen gesteund staatshoofd te vervolgen, moet nog worden beoordeeld door ICC-rechters, die de macht hebben om de actie te wijzigen, af te wijzen of goed te keuren. Toch heeft zijn inmenging in het wereldwijd verscheurende Israëlisch-Palestijnse conflict ertoe geleid dat sommige trouwe aanhangers van het ICC hun loyaliteit in twijfel hebben getrokken.

Voorafgaand aan de aankondiging van Khan hadden aanklagers een aantal hoofdsteden ingelicht, waaronder Parijs, Londen en Berlijn, om gecoördineerde reacties van regeringen mogelijk te maken. Velen hebben zich echter onthouden van een reactie als er een arrestatiebevel zou worden uitgevaardigd tegen Israëlische leiders, vanwege de delicate evenwichtsoefening die daarvoor nodig is.

Een Duitse regeringsfunctionaris, die anoniem sprak, erkende de complexiteit van de situatie en benadrukte de dubbele betrokkenheid van Berlijn bij de veiligheid van Israël en de ondersteuning van de onafhankelijkheid van het ICC en zijn aanklagers.

In Europa onderstreept de verdeeldheid over de beslissing van Khan de diepere internationale verdeeldheid over het streven van de Palestijnen naar een eigen staat. Deze verdeeldheid werd benadrukt toen verschillende landen – Ierland, Noorwegen en Spanje – aankondigden dat ze van plan zijn om een Palestijnse staat te erkennen.

Alle 27 landen van de Europese Unie zijn lid van het ICC en EU-hoofddiplomaat Josep Borrell benadrukte hun verplichting om de uitspraken van het hof te handhaven. De politieke verschillen tussen de Europese machten met betrekking tot het conflict en hun inzet voor internationale rechtspraak zijn echter duidelijk naar voren gekomen.

  Amerikaanse senator roept publiekelijk op tot GENOCIDE van alle Palestijnse vrouwen, mannen en kinderen - "ze moeten uitgeroeid worden"

Terwijl sommige landen, zoals Groot-Brittannië, dat sinds 2001 lid is van het ICC, hun bedenkingen hebben geuit over mogelijke arrestatiebevelen van het ICC tegen Israëliërs, hebben andere landen het belang benadrukt van het respecteren van de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het ICC.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani was ertegen om de acties van Hamas gelijk te stellen met de reactie van een democratisch verkozen regering en waarschuwde dat een arrestatiebevel van het ICC antisemitisme zou kunnen aanwakkeren. Ondertussen benadrukte de Ierse minister van Buitenlandse Zaken Micheál Martin de noodzaak om de onafhankelijkheid van het ICC te respecteren, terwijl de Tsjechische premier Petr Fiala het verzoek van de aanklager veroordeelde als weerzinwekkend en onaanvaardbaar.

Frankrijk herhaalde zijn steun voor het ICC en de strijd tegen straffeloosheid, en benadrukte het belang van naleving van het internationaal humanitair recht. Spanje verwelkomde het verzoek van de aanklager van het ICC en bevestigde de toepassing van het internationaal recht op alle betrokken partijen.

Bekijk deze aflevering van “TruNews” waarin de arrestatiebevelen van het ICC tegen Israëlische en Hamas-functionarissen worden besproken.

Deze video komt van het TruNews-kanaal op Brighteon.com.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nodigt Poetins fatsoen uit tot een wereldoorlog? Commentaar op een nieuw artikel van Paul Craig RobertsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse strijders in Oekraïne sneuvelen omdat ze dachten dat de oorlog makkelijk zou zijn, zegt een Amerikaanse veteraan die daar vocht
Volgend artikelSpaanse onderzoekers doen een opmerkelijke mededeling: De wereld wordt niet door mensen bestuurd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Israëlische bondgenoten worstelen met het idee hoe ze de kool en de geit kunnen sparen

  Netanyahu “geobsedeerd” door Mossad-operatie om ICC-rechters, aanklagers en families te vermoorden
  De Israëlische inlichtingendienst heeft de aanklager Karim Khan en zijn familie gehackt en in de gaten gehouden, waarbij ze vooraf waarschuwden voor plannen voor een arrestatiebevel

  De Joodse Sturm Führer Benjamin Netanyahu kreeg geavanceerde kennis van de plannen van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) voor hem als gevolg van surveillance en hacking door zijn inlichtingendiensten.

  Volgens een gezamenlijk rapport van de Guardian en +972Mag heeft Israël een bijna tien jaar durende surveillancecampagne tegen de Haagse rechtbank gevoerd, en zowel de huidige hoofdaanklager Karim Khan als zijn voorganger gehackt, besmeurd en naar verluidt bedreigd. Fatou Bensouda. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2024/05/netanyahu-obsessed-with-mossad-operation-to-murder-icc-justices-prosecutors-and-families/

 2. Nazis faciliteren geen massaimmigratie van niet blanken richting westerse landen via HIAS etc… , al sinds de jaren 60

  Voor de rest klopt het wel wat aj zegt

 3. Met zo,n uitspraak, hoef je je niet meer af te vragen wie usa (en de schoothondjes van usa) regeert. En als je niet in hun pas loopt, dan kunnen er rare dingen gebeuren.
  Khan mag zich wel laten beveiligen.
  Geld is macht en heel veeeel geld is nog meer macht.
  En geld maakt recht wat krom is. Dat was vroeger al zo en heden ten dagen nog meer.

 4. 1. ICC is door Rutte binnen gehaald, en is daardoor nu gevestigd in Den Haag.
  Nederland als gast land van het ICC, de veroordelingen van het hof niet erkent, is het een “WAARDELOZE STAAT”, en heeft niet langer recht van bestaan.!
  Die twee joden dienen opgepakt te worden, en naar de Scheveningse gevangenis (Oranje hotel), gebracht te worden.!
  Als Nederland dit weigert, staat dit gelijk aan “MEDEPLICHTIGHEID”..!!
  2. De Palestijnen hebben recht op schadevergoeding van 100 miljard……!!!!!!!
  De joden kunnen die Honderdmiljard eventueel lenen bij hun vriendje IMF !!!!
  3. En alle Mossad leden dienen van af nu, een jodenster te dragen…!!!!

 5. “Jewish American Heritage Month”
  😂🤪🤣
  WTF!!
  Ze zijn compleet over het paard getild, stelletje criminele oorlogshitsers.
  Ik heb in mijn leven weinig tot geen begrip kunnen opbrengen voor wat betreft de progroms op joden.
  Maar nu?….

  • Greet,
   Waarom geen antwoorden op mijn vragen over de apartheid waar de Palestijnen onder leven, al heel lang en de reden waarom Zuid-Afrika die rechtszaak begon en waarom juist Ieren die rechtszaak ook steunen, ik doe nog 1 poging, graag een reactie van jouw kant!

 6. en nog beweren dat de USA normaal mis??????????? we moeten juist TEGEN ZE ZIJN EN TEGEN DE GENE DIE MET ZE MEE DOEN OOK LAAGLAND DE VERRADERS

 7. Op naar de grote Boycot !
  80% van de wereld sluit alles uit wat met USA te maken heeft.
  Geen enkel product nog aankopen, of gigantische taksen opleggen.
  Ook de weigering van alles wat met DOLLAR in verband staat.
  Het Westen zal dan kraken en piepen.

  • Wat denk je van “SANCTIES” tegen de Amerikanen en joden…..!!!!!
   Koekje van eigen deeg…!!!!
   Doe gelijk wat de Amerikanen en joden doen……!!!!!

   “SANCTIES EN BOYCOTTEN”….!!!!

 8. En onze zogenaamde ‘bevrijders’ Trump en de PVV blijven het fascistisch zionistisch regime maar door en door steunen. Voor degenen die hun hoop op hunnen hebben ingezet geldt: alweer belazerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in