Government of Ukraine / Attribution: Kmu.gov.ua / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

De Canadese regering is gedwongen om haar controversiële programma om geesteszieke patiënten te euthanaseren stop te zetten nadat grote aantallen artsen hebben geweigerd om mee te werken aan het programma.

Canadese gezondheidsfunctionarissen kondigden aan dat de uitbreiding van het “hulp bij zelfdoding” programma, naar mensen die alleen lijden aan psychische aandoeningen, is uitgesteld, bericht Frank Bergman.

Zoals Slay News heeft gemeld, heeft Canada een van de meest liberale euthanasiewetten ter wereld.

In de afgelopen jaren heeft de regering de wetten, die oorspronkelijk bedoeld waren om terminaal zieke mensen een optie te geven om te sterven, steeds verder versoepeld.

De uitbreiding van de wetten betekent echter dat mensen nu euthanasie kunnen krijgen voor veel minder ernstige problemen zoals depressie, dakloosheid of psychische aandoeningen.

De wetten zijn zelfs uitgebreid naar “volwassen minderjarigen” en er wordt gepoogd om deze uit te breiden naar baby’s.

In de afgelopen maanden heeft het Noord-Amerikaanse land zijn inspanningen opgevoerd om de euthanasie van geesteszieke burgers te versnellen.

Hoewel Canada al enige tijd medisch begeleide dood aanbiedt aan terminaal en chronisch zieke mensen, heeft het plan om het programma uit te breiden naar mensen met psychische aandoeningen de Canadezen verdeeld, zo meldt de New York Times.

Sommige critici wijten het probleem aan een gebrek aan adequate psychiatrische zorg in het land.

De regering is er zelfs van beschuldigd mensen te vermoorden in plaats van ze te behandelen, als kostenbesparende maatregel voor het socialistische gezondheidszorgsysteem van het land.

Het controversiële beleid zou het voor iedereen in Canada met een medische aandoening mogelijk maken om hulp bij zelfdoding aan te vragen, zelfs als de ziekte niet terminaal is.

Het maakt de wet een van de meest liberale programma’s voor hulp bij zelfdoding ter wereld.

Canada introduceerde medisch geassisteerd sterven nadat het Hooggerechtshof in 2015 oordeelde dat mensen verplichten om met ondraaglijk lijden om te gaan een inbreuk vormt op fundamentele rechten op vrijheid en veiligheid.

De wet werd in 2021 uitgebreid naar mensen met “ernstige en onherstelbare” aandoeningen, zoals armoede, depressie en andere geestelijke gezondheidsproblemen.

In 2022 werden meer dan 13.000 Canadezen geëuthanaseerd als onderdeel van het programma, meldde de Daily Mail.

In feite was euthanasie goed voor 4% van alle Canadese sterfgevallen in 2022.

Toen het programma vorig jaar werd aangekondigd, “beschuldigde een conservatieve wetgever de Liberale regering van premier Justin Trudeau ervan een ‘cultuur van de dood’ te bevorderen.”

“Zijn we te ver en te snel gegaan met Canada’s programma voor hulp bij zelfdoding?” zei conservatief parlementslid Ed Fast.

“Zullen we evolueren naar een cultuur van de dood als voorkeursoptie voor mensen die lijden aan psychische aandoeningen of zullen we kiezen voor het leven?”

Maar nu vertragen gezondheidsfunctionarissen plannen om het programma uit te breiden.

De regering klaagt dat ze gedwongen is om het programma te pauzeren omdat er in Canada niet genoeg artsen zijn, met name psychiaters, die bereid zijn om euthanasie te plegen op geesteszieke mensen.

De stopzetting van het programma werd bekend gemaakt in een aankondiging van minister van Volksgezondheid Mark Holland en minister van Justitie Arif Virani.

Dit volgde op een vergadering van de speciale parlementaire commissie die het plan onderzocht, meldde de Times.

“Het systeem moet klaar zijn en we moeten het goed doen,” vertelde Holland aan verslaggevers.

“Het is duidelijk uit de gesprekken die we hebben gevoerd dat het systeem nog niet klaar is en dat we meer tijd nodig hebben.”

“Hoewel het curriculum aanwezig is, hoewel de richtlijnen zijn vastgesteld, is er niet genoeg tijd geweest om mensen erop te trainen en provincies en territoria zeggen dat hun systemen niet klaar zijn en meer tijd nodig hebben”, voegde hij eraan toe.

De ambtenaren gaven geen tijdlijn voor de veranderingen.

De uitbreiding was eerder gepland om op 17 maart in te gaan.

Een groep die voorstander is van medische hulp bij het sterven, “Dying with Dignity Canada”, gaf een verklaring uit als reactie op het nieuws.

De organisatie dringt er bij de Canadese regering op aan om duidelijkheid te verschaffen over haar actieplan.

“Voor de mensen in het hele land die leven met therapieresistente geestelijke stoornissen en die geduldig hebben gewacht op deze verandering in de Canadese MAID wet, is Dying With Dignity Canada ontmoedigd en deelt de frustratie van de voortdurende uitsluiting, stigmatisering en discriminatie op basis van diagnose,” aldus de groep.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Bill Gates over “heel, heel duur oud en ziek”: Inspanningen voor meer euthanasie in het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKolonel Macgregor: Israëlische acties in Gaza kunnen leiden tot de vernietiging van Israël, WO III
Volgend artikelBeëindiging van de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

  • Zelfs de Politie is een verleng stuk van de belastingdienst, niets meer, niets minder, boetes ,boetes en nog meer boetes omdat de regels per dag worden toegevoegd en dit klote Europa onleefbaar is geworden door al die kut regels en kutambtenaren die ze verzinnen!!!

   • Ik haat ze dus als de pest éh. Nu op het artikel, als je iemand afmaakt kun je daar dus waarschijnlijk aanhalen voor de rechtbank dat je het slachtoffer hielp met zelfdoding :P. Echt ziek die globalisten. In de jaren 80-90 was er een man en hij was echt het medicijn voor die k*t politici, politie & magistraten. Hij deed wel slechte dingen maar dat neem ik er graag bij zolang hij geen burgers doodde. Jammer dat hij is omgelegd, Escobar.

 1. En zo moeten wij alles gaan weigeren dat kwaadaardig is. WIJ maken alle wapens waarmee ze ons vernietigen en ons met elkaar laten vechten. WIJ maken de ‘vaccins’. WIJ betalen belasting aan monsters die er hele kwaadaardige dingen mee doen. WIJ betalen woekerprijzen voor voedsel, brandstof en energie. WIJ innen alle rekeningen voor de satanisten. WIJ bouwen en maken alles. WIJ voeren oorlogen omdat WIJ niet weigeren.

  WIJ euthanaseren mensen… WIJ doen alles voor onze loonstrookjes. Tot WIJ gaan weigeren verandert er niks.

  ‘Trust mankind, children don’t always do as they are told.’

  Het licht van onze intelligentie, wordt als een eclips geblokkeerd door de slimheid die ons wordt aangeleerd in het ONDERwijs. Hersenspoeling voorkomt dat wij onze pure intelligentie zijn en ontwikkelen. We worden in het ego gestopt zodat we dom en bestuurbaar blijven. Maar het ego is op zn limiet en sterft binnenkort en dan verdwijnt de blokkering van onze intelligentie.

  • ”WIJ maken, WIJ betalen”

   Maar als wij niks maken niks betalen.
   Hoe kan je dan leven in ons land.
   Wie gaan de wegen maken waarover we rijden. Hoe kan een boer zijn producten leveren. Hoe komen we aan elektriciteit en stromend water?
   Hoe dan.

   Zou best met je mee willen gaan in je ideale wereld. Maar om mij nu op te laten sluiten voor deze principes.

   Wordt jij er gelukkig van als je de gevangenis in moet omdat je geen belasting gaat betalen.
   Wat win je hiermee?

   • @Piet…

    We moeten de machine lang genoeg frustreren tot hij vastloopt en kapot gaat.

    Wat win ik ermee dat ik de cel in ga omdat ik geen belasting betaal? Daar win ik niks mee, maar ik weiger gewoon om de satanisten geld te geven om ons mee uit te roeien. Met ons belastinggeld zijn de afgelopen jaren 20 miljoen mensen wereldwijd vermoord dmv spuitjes. Die hele pandemie en alle oorlogen en ellende en crisissen, die maken ze met ons belastinggeld Piet.

    De duizend euro die jij of ik aan belasting betalen is gebruikt om 3 of 4 mensen te vermoorden! Dus wat win je ermee? Denk eens na over hoe WIJ aan onze eigen ondergang meewerken en uitvoeren. Als we dat willen stoppen kan dat heel simpel… even één jaartje niet consumeren, maar alleen nemen wat je nodig hebt.

    Maar ik lees het al, jij wil wel winnen, maar je wil geen offers maken. Deze vijand is alleen te verslaan als we stoppen met onbegrensd non-stop consumeren Piet. Een mens heeft 90% van wat we consumeren niet eens nodig. Zolang wij junks/consumenten zijn, heeft de elites ons als schapen in hun macht.

   • En die wegen liggen er toch al? En die stroom is er toch al? En dat gas is er toch al? En stromend water is er toch al?

    Je praat alsof we in een derde wereldland leven waar geen enkele infrastructuur is.

    Wij hebben belastinggeld betaald om dat allemaal aan te leggen en nu betalen we woekerprijzen omdat de elites er winsten op willen maken. We zijn knettergek Piet. Wij hebben dat allemaal betaald en gebouwd en nu maakt de elites winst en wij kunnen het amper nog betalen.

    Wake up Piet!!!

    Al die dingen horen gratis te zijn, want wij hebben daar al voor betaald!!!

    Zelfde als erfbelasting. Mijn ouders betalen een levenlang belastingen en als ze dood gaan pakt de belastingdienst gewoon nog even de helft af!!! Het is een crimineel roof systeem. En dat stopt alleen door te weigeren om er nog aan mee te doen.

   • Het principe is duidelijk en eigenlijk heel simpel.
    Niemand heeft de macht als er niemand gehoorzaamt.
    Dát is de boodschap waar ook Theme mee komt. We zijn al omringd door comfort, luxe en gemak. Een overvloed aan keuze is uiteindelijk verneukeratief en zorgt ervoor dat veel mensen voor altijd ontevreden zullen blijven en voor iedere oplossing 2 problemen blijven aandragen. Pas wanneer ten gevolge van een traumatische ervaring de desbetreffende mens weer op de plaats gezet wordt met 2 voeten op de grond èn zich realiseert waar de echte essentie van het leven zich bevindt, merkt hij/zij al gauw dat het meest belangrijke zaken er altijd al waren.

   • Beste Piet,
    De mensheid is gaandeweg na WW2 verslaafd geraakt aan de hedendaagse welvaart, gemak en luxe.
    De mensheid is een junk geworden door al dat soort dingen.
    Knopje om en het licht gaat aan, kraantje open en er komt warm water uit, een draai aan de thermostaat en het gaat lekker warm worden.
    En na een dag jezelf de pleuris werken om de winsten van die door ons zelf betaalde luxe op te kunnen hoesten, lekker op de bank naar de TV kijken jezelf laten hersenspoelen.

    Ik weet niet hoe oud jij bent, maar ben jij groot geworden met in de winter ijsbloemen aan de binnenkant van jouw slaapkamerraam rillend onder een kapokdeken?
    Heb jij vroeger in een teiltje in de keuken in bad gezeten met het kippenvel op je lijf in de tijd dat er nog geen gasfornuis en CV bestond?
    Ben jij vroeger met een krant onder jouw kleding als isolatie naar school gemoeten?

    Wat ik bedoel te zeggen is, dat mensen verslaaft is geraakt aan alles wat we nu kennen en veel moeite hebben om daar vanaf te zien.
    Door die verslaving zijn de meeste mensen bereid om meer en meer te betalen om te houden wat we nu hebben.
    Men wil wel wat sputteren maar uiteindelijk gaat men bukken om zich te laten naaien omwille van behoud van het huidige comfort.

    En de multinationals en overheden vinden het prachtig omdat ze goed in de gaten hebben dat hun manieren perfect werken om ons in het gareel te houden.

    Ze proberen ons zoet te houden met mooie praatjes en een woordenbrij waar de meesten geen touw aan vast kunnen knopen.
    Maar goed Piet,
    je kunt berusten in het gegeven en er in meegaan.
    Er komt een tijd dat je denkt; ” had ik maar, als ik toen..en waarom heb ik ..?”

    • Klopt helemaal, was klote toen in die kouwe teil of onder die dunne dekentjes. Ondanks dat je Pa zich kapot werkte bleef armoe troef. Toch jammer als ik straks onder een dekentje op de bank moet gaan zitten, dus ik betaal me nog steeds scheel aan die fantastische energiedeal van kutje Jetten. Sorry voor het taalgebruik, ben toch wel boos hoe al die gast het verzieken.

    • Ook ik herinner mij dat teiltje en de ijsbloemen op het slaapkamer raam. Maar “toen was geluk heel gewoon”! Nog steeds hoef ik geen nieuwe keuken de oude is niet kapot. en zo nog wel meer dat niet nodig is. Daar werkte ik mij vroeger niet kapot voor! Een tevreden mens is niet te manipuleren denk ik!

   • Ze schudden je alle dagen reeds belastinggeld uit je geldbeugel
    en op je loon, Piet !
    Alléén, doordat ze’t niet doen terecht komen wáár en waarvóór
    ’t in wezen rechtmatig bestemd is, maar aan UA,WèF-bijdragen,
    wapenleveranties, prebenden, etc … vergooien, doen ze de
    bevolking dubbel en dwars nog maar bovenop dokken ! U C ?!

 2. Change Your Diet, Change Your Mind van Dr Georgia Ede MD
  nieuw boek op 30 januari 2024 uitgekomen, heeft Dr Ede , 10 jaar aan gewerkt.
  Dr Georgie Ede heeft 25+ jaar praktijkervaring in de psychiatry, sinds 10-15 jaar met Nutritional Psychiatry
  De beste en snelste hulp, die je zelf of met hulp van familie etc kunt doen, met verbazend snelle resultaten: NUTRITRIONAL PSYCHIATRY !!

  Geen bijzondere ‘producten’ benodigd:
  -Vers en onbewerkt voedsel, exit de verpakte fabrieksproducten.
  -Eliminatie van producten en voedsel die inflammatie (niet alleen in het brein!) veroorzaken, dat kan zeer INDIVIDUEEL zijn, bij de ene persoon kan een item wel probleem zijn en bij andere mensen helemaal niet, experimenteer ermee, geeft dr Ede handvatten voor.
  -Ruimschoots gebruik van natuurlijke, dierlijke vetten die de correcte essentiele vetten bevatten, die ons brein nodig heeft om goed te functioneren.

  Zeer interessant boek voor iedereen !

 3. Castronada moét nu nog één, 1, un, ein, one, um, SYMBOLISCHE
  DAAD stellen, en dat is hun demonische ‘EuthanasieCampagne’
  op zovéél weerloze, fragiele, defenceless gehandicapten,
  FEESTELIJK AFSLUITEN door de l’ INJUSTE’ CasTrOdeau ’n gratis
  EUTHANASIE te geven ! Met fanfare en majorettes ,
  en achteràf een slotdrink, TOURNÉE GÉNÉRALE !

  • Ééns dat ‘narrator’ en ‘instigator’ CastroDeau dan van de baan is,
   kan de rest van de demonischbeestige ‘ ‘euthanasieprojecten’
   in Castonada de plank àf !

 4. Dit is met alles.
  Nee tegen dienstplicht.
  Nee tegen vaccinatie.
  Nee tegen insekten eten.
  Nee tegen euthanasie.
  Gewoon nee.
  Maar zorg wel :
  1. dat je niet alleen staat tegen de walgelijke manipulators.
  2. samen voor een plan B.

 5. Off topic

  Europa is klaar, zegt Allister Heath, redacteur van de Britse krant The Daily Telegraph. Dit Europa is niet alleen failliet en staat op de rand van een sociale explosie, maar – wat nog erger is – het is ongeneeslijk. De gerenommeerde columnist van de Britse krant legt in zijn artikel uit:

  “Je kunt rouwen om het oude Europa en de ondergang ervan betreuren. De rotting is te ver gevorderd en het verval is te diep: luiheid, promiscuïteit, morbide pacifisme en zelfhaat zijn te diep geworteld, en deze dodelijke spiraal kan nauwelijks worden gestopt. Europa was ooit het rijkste en meest ontwikkelde continent, maar nu is het aan zijn einde: de vernederende achteruitgang ervan is al duidelijk voor de rest van de wereld, en alleen de misleide Europeanen zelf merken het niet op. De volledige geopolitieke irrelevantie, de migratie- en integratiecrisis en een flagrant democratisch tekort zijn al uitgezaaid. Het probleem is te complex en te groot voor de Europese derderangselites om zelfs maar aan een oplossing te denken – boven al die egomanen en demagogen in de politiek die het zo roekeloos naar sociaal verval en ‘anti-groei’ hebben geleid, met een leger dat meer op een Potemkin-dorp lijkt en een angstaanjagende demografie.”

  – Allister Heide

 6. Bijna alle artsen en specialisten werkten naadloos mee om de Corona hoax uit te rollen in 2020, gezichtsmaskers gingen als het ware op de auto piloot op waar je ook kwam, zelfs wanneer de bestuurder alleen in de auto voorbij reed, huisartsen waren slecht bereikbaar om dat deze in een andere gemeente aan het prikken waren.

  Jongelui zonder werk werden binnen 3 weken door het GGD klaar gestoomd op de totaal onbetrouwbaar gebleken PCR testen uit te voeren, het geld wat zonder bonnetjes verdwenen was was het smeergeld enfin 90% van de mensen met zo’n mind set kan de maatschappij als verloren beschouwd worden n.m.m. of er moet een omslag in het denken komen van het publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in