Foto Credit: X

Uit een onderzoek van de Israëlische politie naar de aanval van Hamas op het muziekfestival Nova bij de grens met Gaza op 7 oktober is gebleken dat een Israëlische gevechtshelikopter een aantal van de aanwezigen heeft gedood, meldde Haaretz op 18 november, bericht Thecradle.

Volgens een politiebron heeft een onderzoek naar het incident uitgewezen dat een Israëlische gevechtshelikopter die vanaf de basis in Ramat David ter plaatse kwam, op Hamasstrijders en andere Palestijnen schoot die door het grenshek van Gaza Israël binnenkwamen, maar ook op een aantal Israëli’s schoot die het muziekfestival bijwoonden. Volgens de politie vielen er 364 doden.

Het Israëlische leger en de reddingsdiensten beweerden eerder dat 260 Israëli’s waren gedood op het festival, allemaal door Hamas en Palestijnen in een opzettelijke slachtpartij. Maar dit is de eerste erkenning dat Israëlische troepen een aantal van hun eigen mensen hebben gedood.

Eerdere berichten in Israëlische media onthulden dat Israëlische troepen Israëlische burgers hadden gedood in Be’eri, een nederzetting die ook dicht bij de grens met Gaza ligt. In dat geval hielden Hamasstrijders Israëli’s gevangen in huizen. Toen het Israëlische leger arriveerde, opende het het vuur, onder andere door tankgranaten af te vuren, waarbij zowel Israëlische gevangenen als Hamas-strijders werden gedood.

Drie van degenen die in Be’eri werden gedood door Israëlisch tankvuur waren de 12-jarige Liel Hezroni, haar broer Yanai en hun tante Ayla. De Israëlische omroep Kan meldde dat de familieleden van Liel een afscheidsceremonie voor haar hielden, in plaats van een begrafenisceremonie, omdat haar lichaam niet kon worden geborgen uit het huis dat op haar en andere Hamasstrijders instortte nadat een Israëlische tank er twee granaten op had afgevuurd.

  Neem wraak voor de Moskva: Rusland leverde Hezbollah P-800 Oniks supersonische anti-scheepsraketten! - En Chinese C-802's in zijn arsenaal! (Video's)

Een soortgelijk geval deed zich voor in Sderot, waar Hamasstrijders het plaatselijke politiebureau hadden overgenomen en de Israëlische politie binnen gevangen hielden. Zowel de Hamasstrijders als de Israëlische politie werden gedood toen het Israëlische leger tankgranaten afvuurde op het politiebureau, waarbij iedereen omkwam. De Israëlische troepen braken het station vervolgens met bulldozers af.

Het is daarom onduidelijk hoeveel van de Israëli’s die op 7 oktober stierven, gedood werden door Hamas, wiens strijders zoveel mogelijk Israëli’s, zowel soldaten als burgers, als gevangenen terug naar Gaza wilden voeren, en hoeveel er gedood werden door de Israëlische strijdkrachten die weigerden te onderhandelen over de vrijlating van de gevangenen.

Israël beweerde aanvankelijk dat Hamas en de Palestijnen op 7 oktober 1.400 Israëli’s hadden gedood, onder wie soldaten, politieagenten en burgers, maar stelde het aantal later bij tot 1.200. De Israëlische woordvoerder Mark Regev erkende dat 200 van de vermeende slachtoffers Hamasstrijders of Palestijnen waren van wie de lichamen zo ernstig verbrand waren dat de Israëlische autoriteiten hen in eerste instantie niet konden identificeren en ervan uitgingen dat het Israëli’s waren.

In een interview met MSNBC op 17 november verklaarde hij: “We zeiden oorspronkelijk dat we bij de gruwelijke Hamas-aanval op ons volk op 7 oktober een aantal van 1.400 slachtoffers hadden en nu hebben we dat naar beneden bijgesteld naar 1.200 omdat we begrepen dat we overschat hadden, dat we een fout hadden gemaakt. Er waren zelfs lichamen die zo erg verbrand waren dat we dachten dat ze van ons waren, uiteindelijk bleken het Hamas terroristen te zijn.”

  Israël goed, Rusland slecht - Ursula von der Leyen definieert wat "daden van pure terreur" zijn

Met betrekking tot het Nova festival meldde Haaretz ook dat, “Er is een groeiende inschatting in het veiligheidskabinet dat de terroristen die het bloedbad op 7 oktober uitvoerden niet van tevoren op de hoogte waren van het Nova festival dat werd gehouden in de buurt van Kibboets Re’im, en besloten om naar de plaats te komen nadat ze hadden ontdekt dat daar een massa-evenement plaatsvond.” De Hamasstrijders waren aanvankelijk van plan om nederzettingen in de buurt aan te vallen in wat bekend staat als de Gaza envelop.

Volgens Haaretz schatten hooggeplaatste veiligheidsfunctionarissen dat Hamas het bestaan van het feest ontdekte met behulp van drones, en zijn strijders naar de locatie stuurde met behulp van hun communicatiesysteem. In een video van een lichaamscamera van een Hamasstrijder “is te horen hoe hij een gevangen Israëliër om aanwijzingen vraagt om de slechteriken te bereiken, ook al bevond hij zich in een ander gebied.” Een van de bevindingen die de beoordeling versterkt, volgens de politie en andere veiligheidsfunctionarissen, is dat de eerste Hamasstrijders bij het Nova festival aankwamen vanuit de richting van weg 232 en niet vanuit de richting van het grenshek van Gaza.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Palestijnen spreken de taal van geweld die Israël hen heeft geleerdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: Eerste beelden massaal gebruik Russische RBC-clusterbommen
Volgend artikelEen bericht van Reiner Fuëllmich
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. IDF, Mossad en Hamas is allemaal dezelfde conspiracy in deze gruwelijke false-flag massamoord. De IDF hielp Hamas met het uitvoeren van deze “9/11” en gaven hen vervolgens overal de schuld van.

    Het zijn allemaal leugens over Hamas dat door Israel is opgericht, gefinancieerd, gefaciliteerd, georganiseerd en bewapend. Net als het zg. “commando centrum” van Hamas in het ziekenhuis… dat door IDF zelf in 1983 is gebouwd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in