De rood-rood-groene Berlijnse senaat bewijst opnieuw politieke “tact” en een gevoel voor de juiste timing: Nauwelijks is Pasen voorbij, moeten nu “religieuze gebeurtenissen” tot op zekere hoogte weer worden toegestaan ​​- een duidelijke concessie, ​​vooral aan moslims voor de vastenmaand Ramadan die volgende week begint.

Terwijl op het christelijke festijn geen processies, kerkdiensten of gemeenschappelijke gebeden werden toegestaan, komt de aangekondigde versoepeling voor de Berlijnse moslims net op tijd – wie hier in toeval gelooft, vooral met het oog op de islamofiele basisoriëntatie van de Berlijnse senaat, leeft achter de maan, schrijft het Duitse nieuwsportaal Anonymousnews.

Hoewel, zoals de BZ-Berlin meldt, evenementen “in kerken, synagogen of moskeeën” nog steeds onderworpen zijn aan passende toegangsbeperkingen en alleen kunnen worden gehouden met voldoende minimale afstand tussen de gelovigen, zijn diensten en religieuze diensten in ieder geval vanaf nu weer toegestaan onder bepaalde voorwaarden.

Illegale migranten kosten Duitsland 27,4 miljard euro: Merkel laat Duitsland gecontroleerd doodbloeden

Toegeven aan de religie van de toekomst voor de Ramadan

Daarom moet samen met de vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen worden besproken welke bijeenkomsten in de afzonderlijke kerken, synagogen en moskeeën mogen worden gehouden en hoe.

De vraag is, zei de regerende SPD-burgemeester Michael Mueller, volgens BZ-Berlin, op donderdag na een speciale zitting van de Berlijnse senaat: “Wat kan er mogelijk worden gemaakt en hoe?”

De gedeeltelijke intrekking van de beperkingen voor gelovigen vindt officieel plaats tegen de achtergrond van de Corona-versoepeling waartoe de federale en deelstaatregeringen deze week hebben besloten; maar het is waarschijnlijk realistischer om te vrezen voor wrok of zelfs aanzienlijke oproer onder de moslims van de Duitse hoofdstad als ze niet ten minste de provisorische mogelijkheid krijgen om hun religieuze tradities te beoefenen tijdens de ramadan.

  Wild zwijn stal laptop van nudist

Eén ding is echter al zeker: het gemeenschappelijk breken van het iftar vasten, traditioneel vaak gepleegd door honderden mensen tegelijkertijd, blijft ondanks de verlichting verboden – het zal interessant zijn om te zien of de Berlijnse moslims hier aan voldoen.

Merkel wenst moslims gezegend Ramadan – Met Pasen heeft ze geen woord gezegd tegen de christenen 

Vorig artikelHooggeplaatste islamitische geestelijke: homoseksueel huwelijk schuld van de Coronapandemie
Volgend artikelGroot-Brittannië begint met het registreren van etniciteit van Corona-geïnfecteerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in