Tienduizenden mensen in de westelijke Balkan hebben een visum aangevraagd om zich in Duitsland te vestigen. De druk zou zo groot moeten zijn dat de autoriteiten moeite hebben om de storm van aanvragen bij te houden.

In totaal behandelen de Duitse ambassades in Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Noord-Macedonië, Montenegro en Servië 192.263 visumaanvragen.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft moeite met de verwerking van het grote aantal aanvragen en wachttijden van meer dan een jaar zijn niet ongewoon.

Asielzoekers welkom tijdens de pandemie

Om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, heeft Duitsland in maart de landsgrenzen gesloten voor alle buitenlanders, behalve voor die uit Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland, die geacht worden met “basisdiensten” te werken.

Het land staat echter nog steeds open voor asielzoekers en vorige week heeft men 50 zogeheten onbegeleide vluchtelingenkinderen uit kampen in Griekenland opgevangen.

Illegale migranten kosten Duitsland 27,4 miljard euro: Merkel laat Duitsland gecontroleerd doodbloeden

  Homoseksuele Duitsers moeten zich laten vaccineren tegen de apenpokken
Vorig artikelCorona-kritische arts door arrestatieteam gearresteerd en naar psychiatrische kliniek gebracht
Volgend artikelLibië deporteert Afrikaanse migranten naar hun land van herkomst
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in