Begin december erkende Zelensky officieel dat het Oekraïense tegenoffensief was mislukt en dat het Oekraïense leger in het defensief was gegaan. Maanden geleden onthulde Zelensky plannen van het leger om een tegenoffensief in te zetten en hij voorzag Moskou trots van alle details. Vandaag zet Kiev zijn mediaoorlog voort en probeert het de pijn van de nederlaag te verzachten door nieuwe plannen van het leger te onthullen. De Oekraïners gaan verdedigingslinies bouwen in de helft van het land, bericht Southfront.

De beslissing om te beginnen met de bouw van versterkingen werd naar verluidt gepromoot door de chef van de generale staf van Oekraïne Zaluzhny. Volgens Oekraïense media was dit een van de redenen voor de voortdurende crisis in de betrekkingen tussen Zelensky en het hoofd van het leger, Zaluzhny, omdat Zelensky de nederlaag van zijn “offensief” niet wilde toegeven en in feite de hoop op het herwinnen van de verloren regio’s niet wilde opgeven. Het regime in Kiev heeft waarschijnlijk een goede inschatting van zijn macht en gelooft nauwelijks dat het in staat zal zijn om de Krim of Donbass onder controle te krijgen; maar het begin van de bouw van grote verdedigingslinies dwingt hen om hun nederlaag officieel toe te geven.

Zelensky verklaarde eerst dat de vestingwerken een enorm gebied zullen beschermen in de richtingen Avdevka, Maryinka, Kupyansk, Liman, en ook grensgebieden bij Rusland en Wit-Rusland.

Volgens voorlopige rapporten zouden er drie verdedigingslinies moeten komen langs de hele Donbass en de noordgrens van Oekraïne. Verdere rapporten onthulden echter veel bescheidener plannen van de Kievse autoriteiten.

Volgens recentere beweringen van de vertegenwoordiger van het kabinet van ministers van Oekraïne in de Verkhovna Rada van Oekraïne heeft de Oekraïense regering 32 miljoen UAH uitgetrokken voor de bouw van vestingwerken. Dit is slechts ongeveer 800.000 dollar. De autoriteiten in Kiev beweerden ook dat de vestingwerken zullen worden gebouwd in de zuidelijke regio Zaporozhie, waar de Strijdkrachten van Oekraïne een “strategische verdedigingsoperatie” uitvoeren. Deze middelen zouden moeten worden gebruikt voor de bouw van verdedigingswerken ten zuiden van Zaporozhie, in het gebied van Orekhov ten oosten van de DPR-grens. Dit is veel minder dan de plannen die Zelensky een paar dagen geleden aankondigde.

Ter vergelijking: volgens Kiev zou Rusland ongeveer 400 miljoen dollar hebben uitgegeven aan zijn verdedigingswerken in de regio Zaporozhye, die het Oekraïense leger tijdens zijn mislukte tegenoffensief nauwelijks konden bereiken. Kiev op zijn beurt gaat naar verluidt 450 keer minder geld uitgeven aan zijn verdedigingswerken. De Oekraïense propaganda heeft zichzelf overtroffen.

Oekraïense militairen hadden veel waardering voor de tijdige beslissing van hun commandanten om in december te beginnen met de bouw van versterkingen in de bevroren grond:

Het project van Kiev heeft al de onofficiële naam Zelensky’s rampart gekregen en het wordt grotendeels vergeleken met het ambitieuze project van een andere muur die Oekraïne en heel Europa moet beschermen tegen Russische agressie. In 2014 kondigde de toenmalige Oekraïense premier Arseniy Yatsenyuk zijn plan aan om versterkingen te bouwen langs de Russische grens. Kiev betaalde minstens 22 miljoen dollar voor ‘Yatsenyuk’s muur’, wat uiteindelijk resulteerde in een paar honderd kilometer broos draad:

  China: De wortels van NAVO's waanzin

Yatsenyuk gaf op zijn beurt geen antwoord op de vraag waar de miljoenen dollars voor zijn project vandaan kwamen. Zijn ‘businessplan’ inspireerde talloze Oekraïense patriotten, die nieuwe miljoenen dollars kostende muren voorstelden om Europa te verdedigen tegen Rusland. Geen van hen hielp om de Russische troepen tegen te houden. Het is onwaarschijnlijk dat Zelensky’s rampart hen zal tegenhouden, als hij ooit gebouwd wordt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Oekraïense troepen sterven in de tankgracht van Ruslands 1e Surovikinlinie – in de stijl van Wereldoorlog ZVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlimste man ter wereld bekritiseert anti-blank “wereldwijde bezettingsregime”
Volgend artikelMSM Telegraph schokkende “onthulling”: Miljoenen gevaccineerde mensen hebben nu VAIDS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

 1. Hou het simpel. Als er al een lijn getrokken moet worden, laat het dan een natuurlijke lijn zijn die niets kost en geen onderhoud vergt. De Dnjepr.

 2. Die Oekkies hebben het veel te hoog in hun bol.
  Oekraine hoeft Europa niet te beschermen dat kunnen ze geeneens,laat ze eerst maar eens proberen zichzelf te beschermen i.p.v hun tokkies naar onze landen te sturen.
  Wij onderhouden die witte apen en hun hele apen republiek!

  • Ja, nog nooit zoveel Tesla’s gezien met Oekie kenteken!!!! Bizarre vluchtelingen, Met voorrang toegewezen huizen vaak huizen vol wiet en op vakantie naar het land dat je ontvlucht bent…Wie is hier nou gek???

   • Klopt,,,want het demo kabinet heeft nog eens twee miljard steun toegekend om de oorlog in de Oekraine aan de gang te houden helaas blijven de sinterklazen in de demo kamer beslissen of dat wel of niet mag zonder een voor of tegen stem te dulden ook nu weer staat wilders aan de kant en kijkt toe ondanks dat ook zelf in de kamer zit Dus we hoeven er niet op te rekenen dat hij potten gaat breken want alles blijft gewoon doorgaan In ter Apel zitten meer drugsverslaafden dan in geheel Nederland ook daar kijkt Wilders toe en laat het zijn gang gaan het schapenvolk blijft geloven in Ruttens aanpak van asiel beleidsvoering en halen zogenaamde vluchtelingen met bussen vol aan de grens op iedereen maakt er zich niet druk om omdat het ver van hun veilige bed is in de rest van Nederland dat gebeurt overigens niet alleen in Nederland Want in Frankrijk en Duitsland zijn veel problemen met zogenaamde vluchtelingen die zelfs de plaatselijk bevolking aan vallen en zelfs dat er doden vallen Macron en Scholz zijn regelrechte slapzakken die het zijn gang laten gaan En geven zelfs miljarden aan oorlogsvoering

 3. Ze dragen Oekraïne over aan Rusland: de VS blokkeren de financiering ervan permanent – Mes in Kiev en uit Duitsland: “Hij is niet onze bondgenoot”
  Duitsers en Amerikanen springen van boord

 4. Publiekelijk executeren zodat er een groot feest zal zijn. Hoe kunnen ze hem
  Nou vergelijken met Che Guevara of met Abdelkrim El Khattabi. Dat waren echte verzetshelden en geen nazi-junkie zoals zelenshoer!!!

  • de meerderheid van het volk zou dat wel willen , maar waar zit hij dat weet bijna niemand.
   hij is aan de macht gekomen met medewerking van de VS ,daar kennen ze er wat van zoals in de holywood films een acteur die teveel vraagt voor zijn rol die sterft in de serie en daarna verrijst hij weer omdat ze een andere acteur gevonden hebben voor zijn rol.
   degene die nu de rol speelt als Biden heeft een andere naam oorspronkelijk hij is de acteur die de rol speelt

 5. Blijf u medemensen ondersteunen met oorlogsgeld smijterij om de industrie hoog te houden Mensenlevens tellen helaas niet want de gedachtegang is….. er zijn er nog 8 miljard wachtenden voor u!????

 6. “Nucleaire” bom uit Rusland: “We zullen met een referendum beslissen over de annexatie van heel Oekraïne” – Zal het leger van “Nieuw Rusland” de oorlog voortzetten?

  Zullen ze Oekraïne volledig van de kaart vegen?

  Een hoge Russische functionaris legde een schokkende verklaring af waarin hij onthulde dat “de annexatie van heel Oekraïne zal worden beslist door een referendum”!

  Het is de eerste keer sinds het begin van de oorlog dat zoiets officieel wordt gehoord, een feit dat aantoont dat de doelstellingen van Rusland zijn veranderd na de ineenstorting van het Oekraïense leger en het stopzetten van de financiering door de VS (en misschien de EU). .

  Tot nu toe werden Charkov, Nikolaev en Odessa als doelwitten genoemd, maar niet het hele land en zeker niet de “totale annexatie ervan bij Rusland”.

  “Annexatie van heel Oekraïne via referendum” >>>
  https://warnews247.gr/pyriniki-vomva-apo-rosia-tha-apofasisoume-me-dimopsifisma-tin-prosartisi-olokliris-tis-oukranias-o-stratos-tis-neas-rosias-tha-synechisei-ton-polemo-mechri-kievo/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in