Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Verdorie – Humvee peloton wordt weggeblazen in nieuwe poging om op te rukken in Urozhayne

Plaats: Urozjajne
Datum: 15.09.2023
Coördinaten:
47.746855, 36.853711
47.747630, 36.852163
Beschrijving: een mislukte aanval van de Oekraïense strijdkrachten bestaande uit 8-12 MRAP’s en veel infanterie.

Oekraïense blogger legt uit waarom Oekraïense ‘vluchtelingen’ nooit naar hun land zullen terugkeren

Dystopisch: L.A. politie gebruikt tactische DARPA robothond om verdachte te arresteren

Wauw – Wat geeft Fauci nu toe? “mRNA-vaccins hebben een risico op myocarditis bij jonge mannen”

Oekraïense troepen sterven in de tankgracht van Ruslands 1e Surovikinlinie – in de stijl van Wereldoorlog Z

Er zijn beelden online verschenen van een groep Oekraïense soldaten die de “Surovikna-linie” in de richting van Zaporozhye bereiken.

Ze liepen, ze wilden TikTok filmpjes maken tijdens de campagne, maar onze artillerie onderdrukte hen, de uitrusting kan de verdedigingslinie niet bereiken, en te voet kun je niet veel vechten.

Is deze grap ethisch verantwoord? En is er een verzekering voor een geperforeerde sluitspier?

Klitschko maakt Duitse minister van Defensie Pistorius boos door te smeken om Taurus-raketten

AFU zet in Adreevka serieuze pantseraanval in  – wordt ambushed door Russische tanks die zich in haagstructuren verschuilen

Met betrekking tot de gevechten om Kleshcheevka en Andreevka moet u het volgende begrijpen.

Ten eerste blijft de zuidelijke flank van Artjomovsk praktisch de enige plaats waar actieve vijandelijkheden plaatsvinden. Dergelijke activiteiten vinden niet plaats aan het noordelijke front, omdat het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten zich volledig bewust is van de risico’s van grote aanvallen vanuit deze richting.

Ten tweede is Andreevka, dat tussen Kleshcheevka en Kurdyumovka ligt, een dorp van letterlijk twee straten, waar slechts twee wegen naartoe leiden. De Oekraïense strijdkrachten hebben een theoretische mogelijkheid om erheen te gaan, maar ze kunnen nergens voet aan de grond krijgen: in plaats van huizen zijn er ruïnes. Het is niet gemakkelijk om zwaar materieel over te brengen: het terrein en vele andere zaken hebben een effect. De techniek na de verplaatsing kan in volle zicht verschijnen.

Ten derde kan de situatie in het Andreevka-gebied ertoe leiden dat de Oekraïense strijdkrachten een “mini-Rabotino”-situatie creëren, waarbij eenheden die niet de mogelijkheid hebben om onmiddellijk verder te trekken, zich kunnen ophopen op een relatief klein stuk land. Andreevka zelf ligt op een helling, en vanuit het westen, waarvandaan de Oekraïense strijdkrachten het probeerden te bezetten, kan slechts een deel van het dorp in handen gehouden worden, maar het risico op vernietiging van Oekraïense troepen neemt in dit geval veelvoudig toe.

Het heeft geen zin om te discussiëren over het al dan niet veroveren van het dorp – dit deel bevindt zich al lange tijd in de grijze zone, aangezien zowel de vijand als de RF strijdkrachten begrijpen dat het onmogelijk is om dit gebied lang in handen te houden, en dat de verliezen enorm zullen zijn. Tegelijkertijd is elk tactisch succes van de Oekraïense strijdkrachten in deze richting, zoals we eerder opmerkten, tijdelijk van aard en moet de situatie niet op een bepaald moment beoordeeld worden, maar als geheel.

Om het onderwerp van de gevechten rond Klesjtsjevka en Andreevka af te sluiten, stellen we voor om een kort gevecht tussen de 1e Luchtmobiele Versnipperde Brigade “Wolven” van de Russische Strijdkrachten en de Oekraïense Strijdkrachten in deze richting te bekijken. U kunt zien dat de Oekraïense troepen voor bijna elke aanval steil de berg op moeten klimmen, waardoor de eenheden vrijwel meteen onder vuur komen te liggen en verliezen lijden.

Russische 143e Brigade Tankers blazen het dak eraf van Ukrop schuilhol

Tankers van het 143ste Gemotoriseerde Geweerregiment hebben een schuilhol van de Oekraïense strijdkrachten samen met het personeel aan stukken geslagen vanuit een gesloten vuurpositie.

Vrouw van Ukrop uit 77e Brigade klaagt over vermiste man & vele anderen

De vrouw van één van de strijders van de “elite” 77 oaebr klaagt dat er veel doden en vermisten in de formatie zijn. Inclusief haar man – zijn lijk is op de plaats van overlijden gebleven, en de vrouw krijgt te horen dat ze het lichaam niet zullen kunnen evacueren. Maar we herinneren ons dat ze het meestal gewoon niet willen doen. Maar de vrouw is vastbesloten, maar ze wil zich ofwel niet wenden tot degenen die haar echt kunnen en willen helpen – tot de Russen – of ze begrijpt niet dat dit mogelijk is…

AFU loopgraafbewoners beweren dat ze een Tos-1 vlammenwerper-aanval hebben overleefd

Nog een Oekraïens artilleriesysteem ontploft in hun gezicht door (waarschijnlijk) slijtage van de loop

Ukrop was zo dichtbij om Russische mortieraanval te ontwijken

Russische artillerie schakelt een dozijn vijanden uit in de richting van Seversk

De Russische artillerie heeft een dozijn ruiters naar Bandera gestuurd in de Severski-richting

De artilleristen van de 123 brigade van de zuidelijke troepengroep zijn letterlijk ukrosoldaten aan het vermorzelen, die zich verschanst hebben in een loopgraaf in de Severski-richting. Dit door mensen gemaakte ravijn heeft de strijders van het Nezalezjnajaplein niet kunnen redden van het nauwkeurige vuur van de Russische “oorlogsgoden”.

Deze keer gingen een dozijn ruiters tegelijk naar Bandera. In het Seversk gebied heeft Kiev herhaaldelijk tevergeefs geprobeerd om de posities van het Russische leger aan te vallen, maar heeft in deze richting geen succes kunnen boeken.

Conga linies van AFU-troepen aan diggelen geblazen door ATGM (waarschijnlijk thermobarische Kornet)

Proef van eigen medicijn – AFU-troepen geraakt door Russische clusterbommen in loopgraven

Mislukte Oekraïense aanval in Bakhmut-richting – Spectaculaire explosies

Een mislukte Oekraïense aanval in de richting van Bakhmut resulteerde in de vernietiging van 5 Oekraïense pantservoertuigen en 2 tanks + infanterie.

Oorlog gaat goed: Geen graven meer dus Oekraïense ‘ecologen’ stellen nu voor om doden in meststof te veranderen

Russische Tos-1 thermobarische raketten raken Oekraïense posities in laatste deel van Marinka

Oekraïense voormalige posities gezien bij Soledar (18+)

Je bent zeker aan het winnen als je begint met het uitrollen van nieuwe speciale bescherming voor vrouwelijke soldaten

Wauw – Is dit echt? Mummie Biden moet verteld worden waar hij is

Russische troepen verkennen veroverde Oekraïense stellingen


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Verdorie – Dat is een pijnlijke treffer op een loopgraaf vol AFU door Russische Drone VirtuososVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZullen de Russische linies in Oekraïne afbrokkelen?
Volgend artikelDeskundigen schatten dat er al meer dan 20 miljoen doden zijn door de COVID-19 vaccinatie & meer dan 2 miljard zwaargewonden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Oekraïense soldaten lijden aan hypoxie na Russische thermobarische aanval: verwoestende verliezen voor 82e en 47e Brigades in ‘Surovikin Line’

  Schokkende beelden!

  Bij veel Oekraïense soldaten die zich in de buurt van posities bevonden die door Russische artillerie met thermobarische bommen van TOS-1 waren getroffen, is hypoxie vastgesteld.

  Hypoxie is een kritieke pathologische toestand van het menselijk organisme, waarbij het hele lichaam (gegeneraliseerde hypoxie) of een deel ervan (gedeeltelijke hypoxie) verstoken is van voldoende zuurstofvoorziening. Deze toestand is levensbedreigend. >>>

  https://warnews247.gr/rosiki-thermovariki-epithesi-sto-rabotino-me-ypoxia-oukranoi-stratiotes-katastrofikes-apoleies-gia-tin-82i-kai-47i-taxiarchia-stin-grammi-sourovikin/

 2. Aartsleugenaar Fauchi.
  Voor dat de gifspuit wereldwijd werd uitgerold had men nog nooit van myocarditus bij jonge mannen gehoord. De zeer zeldzame gevallen hadden meestal al een oorzaak vanaf de geboorte en misschien spelen de kindervaccins hier ook een rol in, want met meer dan 60 spuiten voor het 5 jaar kan men onmogelijk geloven dat die allemaal zonder bijwerkingen zijn.
  Amerika is ziek (gemaakt).

 3. Ik dacht dat het aan mij pc lag maar de frontnieuws site is toch veel sneller geworden dan vroeger, nu gaat het naar mijn gevoel 10x sneller dan voorheen.

 4. Ik moet toch even reageren op de fiets diefstal preventie. Dat roept toch een hoop gevoelens op. En niet alleen medeleven.

  Een Nederlandse rechter zou het uitlokking noemen. De politie is daar waarschijnlijk ook te druk met andere dingen. Maar je moet gewoon van andermans spullen afblijven. Het toont wel hoe laag het morele niveau van de daders is. En de dieven vertonen een opvallende overeenkomst.

  Het filmpje is in iedergeval niet politiek correct. Eigenlijk is het diep triest. Maar beter lik op stuk beleid heb ik nog niet gezien

   • ik denk dat die fiets daar gezet is door aziatische mensen…op het laatste zie je daar even op de achtergrond aziaten…typisch voor hen..het heeft een achtergrond,.. aziaten zijn vreselijk arrogant..ook hier in belgië zie je dat, daardoor krijg je natuurlijk (en al zeker in amerika) aanpassing..en dan wreken ze zich..ze zijn ook vreselijk hard misdadig hard voor hun eigen mensen..dat geloof je dikwijls niet, maar hun benadering en kennis van mensen en goederen is soms Fenomenaal goed…in het bedrijfsleven als in oorlog…t’is maar dat je het weet..denk maar aan die fiets..en het filmpje, ze kennen u, en je gewoontes kijk maar hoe alles is gefilmd..tot in detail, ik kan er een boek over schrijven….Maarrrr ze zijn zo lief mijnheer…😳

    • Ik ken Aziaten enkel omdat ze alle snackbars hebben over genomen, maar dan ook echt allemaal.
     Als eerste gaat de lekkere saté saus er uit en wordt vervangen door een smaakloze waterige zelf gemaakte saté saus.
     En altijd schreeuwen en snauwen naar mekaar in het Chinees of zo iets.
     Kom er niet graag.

  • Mieke,
   Bauer, die blijkbaar bij de Navo een hoge functie heeft doet een oproep aan privevermogenden om hun van geld te voorzien en zo de bewapening geldelijk te steunen of dat iemand met hen nwe plekken opstarten voor de benodigde wapens te maken, het lijkt toch duidelijk dat zij teneinde raadt zijn, lachwekkend!
   Hopelijk heb ik het duidelijk goed uit kunnen leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in