Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen veelvuldig gebruik van mobiele telefoons en een lagere spermaconcentratie. De daling van de spermaconcentratie bleek groter te zijn bij mannen die hun mobiele telefoon vaker gebruikten dan bij mannen die nauwelijks mobiele telefoons gebruikten.

De kwaliteit van het sperma van een man wordt bepaald door factoren zoals de spermaconcentratie. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat de spermakwaliteit de afgelopen 50 jaar is afgenomen.

Mannen die vaak hun mobiele telefoon gebruiken hebben 21 procent minder sperma, zo blijkt uit een nieuw onderzoek

Door: Xantha Leatham – Daily Mail 1 november 2023

De kwaliteit van het sperma van een man wordt bepaald door factoren zoals de spermaconcentratie, het totale aantal zaadcellen, hoe goed het sperma zwemt en de grootte en vorm van het sperma.

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat de kwaliteit van sperma de afgelopen 50 jaar is afgenomen, waarbij het aantal zaadcellen is gedaald van gemiddeld 99 miljoen zaadcellen per milliliter naar 47 miljoen.

Men denkt dat deze daling te wijten is aan een combinatie van omgevingsfactoren zoals pesticiden en straling, en levensgewoonten zoals voeding, roken, alcohol en stress.

Onderzoekers wilden onderzoeken of elektromagnetische straling van mobiele telefoons de spermakwaliteit zou kunnen beïnvloeden.

Het team van de Universiteit van Genève verzamelde gegevens over 2.886 mannen in de leeftijd van 18 tot 22 jaar, die een spermamonster gaven.

De deelnemers beantwoordden ook vragen over hun mobiele telefoongebruik en waar ze die plaatsten als ze hem niet gebruikten.

Analyse wees uit dat er een verband was tussen veelvuldig mobiel bellen en een lagere spermaconcentratie.

  Gevaccineerde mensen zenden MAC COMPUTER ADRESSEN uit; Wat veroorzaakt dit fenomeen?

Mannen die hun telefoon meer dan 20 keer per dag gebruikten, hadden een daling van 21 procent in spermaconcentratie vergeleken met degenen die hun telefoon niet meer dan één keer per week gebruikten.

Dit verband bleek duidelijker tijdens de eerste jaren van het onderzoek, tussen 2005 en 2007, en nam geleidelijk af met de tijd tot 2018.

Onderzoeker Martin Roosli, die aan het onderzoek werkte, zei: “Deze trend komt overeen met de overgang van 2G naar 3G, en vervolgens van 3G naar 4G, die heeft geleid tot een vermindering van het zendvermogen van telefoons.

De resultaten toonden ook aan dat de plaats waar de mannen hun telefoon bewaarden – bijvoorbeeld in hun broekzak – geen invloed had op de kwaliteit van het sperma.

De onderzoekers schreven in het tijdschrift Fertility & Sterility dat één op de zes paren problemen heeft met zwanger worden, waarbij in ongeveer de helft van de gevallen de mannelijke partner de oorzaak is.

Het gebruik van mobiele telefoons is de afgelopen decennia aanzienlijk toegenomen”, zeiden ze, “en er is een groeiende bezorgdheid over de mogelijke schadelijke effecten van radiofrequente elektromagnetische velden die door deze apparaten worden uitgezonden op de menselijke gezondheid en in het bijzonder op de voortplantingsfuncties.

Deze studie suggereert dat een hoger gebruik van mobiele telefoons geassocieerd is met een lagere spermaconcentratie en een lager totaal aantal zaadcellen.

Ze voegden eraan toe dat het mechanisme waardoor het gebruik van mobiele telefoons het mannelijke voortplantingssysteem kan beïnvloeden ‘onduidelijk’ blijft.
First author Rita Rahban zei: ‘Hebben de microgolven die worden uitgezonden door mobiele telefoons een direct of indirect effect?

  WEF wil het menselijk ras lobotomiseren tot 6G-antennes

Veroorzaken ze een significante verhoging van de temperatuur in de testikels? Hebben ze invloed op de hormonale regulatie van de spermaproductie?

Dit moet allemaal nog ontdekt worden.

Professor Allan Pacey, een vruchtbaarheidsexpert aan de Universiteit van Manchester, zei over het onderzoek: “Er zijn heel veel onderzoeken naar gedaan en ze waren allemaal een beetje onzin.

Maar ik moet zeggen dat dit een heel goed artikel is – het is het soort artikel dat ik zelf had willen maken.

Dit is slechts een associatie, dus we kunnen op basis van dit onderzoek niet met zekerheid zeggen dat mobiele telefoons slecht zijn voor sperma – het enige wat je kunt zeggen is dat er een associatie is.

Wat ik er wel leuk aan vind, is dat je een gradatie ziet over de jaren heen, wat suggereert dat 2G slechter was dan 4G.

Op de vraag of hij verrast was door de resultaten, zei hij: “Ja, want ik ben altijd een beetje sceptisch geweest over het bestaan van enig risico.

Ik denk niet dat mannen zich hier zorgen over moeten maken, maar zich er wel bewust van moeten zijn.

Het effect lijkt met de jaren af te nemen, dus dit zou een historisch iets kunnen zijn.

Professor Pacey voegde eraan toe: ‘Hoewel dit artikel de onderzoekers een duidelijke richting geeft voor hun toekomstige studies, ben ik er niet zeker van dat het echt iets verandert aan het advies dat ik zou geven aan mannen die zich zorgen maken over hun vruchtbaarheid.

Als mannen zich zorgen maken, dan is het relatief makkelijk om hun telefoon in een tas te stoppen en het gebruik ervan te beperken. Maar er is momenteel geen bewijs dat dit hun spermakwaliteit zal verbeteren. Ikzelf zal mijn telefoon in mijn broekzak blijven houden.

  Schokkend: Grote steden zijn nu onbewoonbaar door 5G-straling

Professor Malcolm Sperrin, Fellow aan het Institute of Physics and Engineering in Medicine, zei: “De bevindingen stimuleren zeker de behoefte aan verder onderzoek.

Het is echter van vitaal belang voor leken om de bevindingen niet te overinterpreteren en geen conclusies te trekken die moeilijk te rechtvaardigen zijn.

Het gebruik van een vragenlijst om het telefoongebruik vast te stellen gaat waarschijnlijk gepaard met grote foutbalken, maar het is moeilijk om te zien hoe deze gegevens anders verkregen zouden kunnen worden; zelfrapportage is nu eenmaal gevoelig voor onzekerheden.

Er zijn waarschijnlijk veel verstorende factoren die de auteurs en toekomstige onderzoekers kunnen onderzoeken, zoals de hypothese dat meer telefoongebruik geassocieerd wordt met angst, wat vervolgens de oorzaak is van een lagere spermakwaliteit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

5G DOSSIER

Getuigenissen uit de hele wereld over slimme metersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHezbollah-leider “stelt VS ultimatum” en eist “vrijdag staakt-het-vuren in Gaza of anders oorlog” voor Israël
Volgend artikelVIDEO: Palestijnse strijder verlaat tunnel, rent op IDF-tank af en blaast deze op met handmatig geplaatste explosieve lading
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Echte mannen zijn schaars in deze tijd, moeten over hun gevoelens praten enzo. En dan nu ook nog dit. Einde van de “echte man” in het westen. Andrew Tate zei een keer: “gezinnen waar de vrouw het voor het zeggen heeft, daar is iedereen gevaccineerd” . Ik weet niet of het klopt.

  • Realest deal november 3, 2023 Bij 10:08

   Zie het gebeuren bij mij in de buurt, de jonge gezinnen hebben de vrouwen allemaal de broek aan die jonge ‘kerels’ laten hun hoofd hangen, vroeger had men een goede term ervoor verzonnen, pantoffelhelden, denk dat het een tijdgebonden fenomeen is, het feminisme met name de 3e en 4e generatie feministen maken meer kapot dan men lief is.

   • Klopt, vrienden om me heen zijn allemaal halve vrouwen geworden. “Oei ik heb het koud” “oei ik zit niet lekker in mn vel” etc. Een man die niet afziet in het leven, is geen man, door afzien wordt jesterker en sterker. Ik denk dat het gepland gebeurd, wanneer er weinig “echte” mannen zijn, zal er ook weinig totgeen opstand/weerstand zijn.

  • @realest deal Absoluut niet wat mij betreft! Het heeft me m’n relatie gekost omdat m’n ex de kinderen wilde laten vaccineren. En ik ben blij dat ik in dit geval “sterker” was. M’n huidige partner vindt het trouwens geen probleem dat ik een sterke vrouw ben met een sterke wil. Een echte man kan dat handelen 😉

   • Er zijn te veel mannenwijven in een vrouwenlichaam die zich met een man willen meten en zeggen geen echte man nodig te hebben. Gedragen zich mannelijk en dominant, willen vaak de baas zijn en daar krijgt men gemakkelijk ruzie mee. Want het lijkt dan alsof een man in een relatie zit met een man die er als vrouw uitziet. Heb nog nooit gehoord van een man met een succesvolle relatie van 40 a 50 jaar met een transseksueel. Tenzij je zelf een mannenwijf bent in een mannenlichaam dan is het een soort van reversed-relationship en kan in het westen zo’n relatie nog best een tijdje stand houden. Maar biologisch en energetisch klopt er teveel niet en onbewust gaat dat knagen aan de farce.

 2. En ik heb een zoon, ik zal alles op alles zetten (mijn leven voor opofferen) om van hem een sterke man te maken. Hij mag absoluut geen pantoffel worden😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in