pixundfertig / Pixabay

Vroeger hadden journalisten nog veel beroepseer en ook de nodige honger om naar de waarheid te zoeken en erover te berichten. Der Spiegel, toen een tot ver over de landsgrenzen erkend kwaliteitsmedium, publiceert de oude artikelen online, die het lezen meer dan waard zijn. Wie tegenwoordig over “chemtrails” spreekt, bedoelt vaak de manipulatie van het weer door middel van geoengineering-maatregelen. Het artikel uit 1972 bewijst dat dit op zijn laatst sinds 1963 op grote schaal door de VS voor militaire doeleinden wordt uitgevoerd, schrijft Willi Huber.

Misschien niet algemeen bekend in Duitstalige landen is het feit dat contrails, die ontstaan tijdens normaal vliegverkeer, in het Engels “comtrails” worden genoemd. De term “chemtrails” is een woordspeling die hierop is gebaseerd. Tegenwoordig voelen veel mensen zich ongemakkelijk en worden ze bang als ze naar de lucht kijken. Voor hen is elke contrail een “chemtrail”, d.w.z. een middel om het weer kunstmatig te beïnvloeden.

Een technologie die al meer dan 50 jaar bekend en bewezen is

De meningen lopen uiteen over de vraag of dit technisch mogelijk is. Vooral de huidige “systeemjournalistiek” ontkent alles en degradeert berichten over chemtrails tot mythen en sprookjes. Het artikel uit Der Spiegel dat nu weer opgedoken is, maakt echter duidelijk dat het Amerikaanse leger al meer dan 50 jaar de kennis en de mogelijkheid heeft om het weer kunstmatig te beïnvloeden door middel van sproeien vanuit de lucht. Dit betekent natuurlijk niet automatisch dat elke contrail in de lucht een dergelijke weersbeïnvloedende maatregel is. Maar de theoretische mogelijkheid bestaat.

Wat is erger, bommen of regen?

Het artikel uit Der Spiegel, nummer 29, 1972, was getiteld “Wolken gemolken”. Het verwees naar de oorlog in Vietnam. Inleidende tekst: “Wat is erger,” vroeg een Amerikaanse regeringsfunctionaris cynisch, “bommen laten vallen of regen?” De Amerikanen in Vietnam, zo werd vorige week onthuld, deden beide.

  Coronapaniek en klimaatzwendel moeten afleiden van economische ineenstorting

De regenoperaties tijdens de Vietnamoorlog werden uitgevoerd door maximaal vier C-130 Hercules transportvliegtuigen die gestationeerd waren op de luchtmachtbasis Udorn in Thailand. Hun missie was blijkbaar topgeheim. Volgens een Amerikaanse senator uit die tijd, Claiborne Pell (Democraat), openden de militaire vliegtuigen “de doos van Pandora” voor de Vietcong.

De grond onder de voeten van de vijand in modder veranderen

Gifgas, ontbladeringsmiddelen, virussen, radioactieve straling – en uiteindelijk regen als wapen – werden gebruikt. Vanaf 1963, en vooral vaak tussen 1967 en 1971, produceerden de VS zware regenval boven de stellingen en wegen van de vijand. Voor dit doel werden wolken “geënt met chemicaliën”. Het doel was om de bevoorradingsroutes onbegaanbaar te maken en de luchtverdediging van de Vietcong te hinderen of uit te schakelen. Er zijn verschillende verwijzingen naar “kunstmatig veroorzaakte stortvloeden” en “kunstmatig opgewekte stortregens”. De gevolgen moeten dus immens zijn geweest.

De betrokken politici waren allesbehalve unaniem blij met deze oorlogsmaatregelen. De (goede) reden was dat de gevolgen op lange termijn voor de natuurlijke waterhuishouding niet konden worden ingeschat.

Enorme hoeveelheden regen in korte tijd met zilverjodide

De gebruikte chemische stof was zilverjodide. Als een “regenklare” wolk ermee wordt besproeid, vormen zich grotere ijskristallen en begint de hevige regen in ongeveer 20 minuten. Tests in Australië hadden aangetoond dat je met 20 gram zilverjodide een miljoen kubieke meter water naar beneden kon laten regenen.

Het regenwapen was destijds echter niet bijzonder nauwkeurig, omdat de natuurkrachten niet precies konden worden berekend of gepland – wind kon roet in het eten gooien en er zouden ook kunstmatige tornado’s zijn opgewekt. Bij één gelegenheid zouden de regenmakers een van hun eigen bases onder water hebben gezet.

  Uw 'Smart Home' technologie bespioneert u dag en nacht

Schandaal onthuld door Seymor M. Hersh

De verslaggever die het verhaal destijds aan het licht bracht was niemand minder dan Seymor M. Hersh (nu 86 jaar oud), die nu wordt bekritiseerd om zijn nauwkeurige onderzoek naar Nordstream 2. De regenoorlog zou destijds absoluut topgeheim zijn geweest, het Pentagon ontkende het en de beruchte Henry Kissinger zorgde er persoonlijk voor dat informatie erover schaars bleef.

We onderzochten ook het artikel uit de New York Times waar Der Spiegel destijds naar verwees.

De meeste geïnterviewde functionarissen waren het erover eens dat het uitstrooien een van de hoofddoelen had bereikt: de wegen modderig maken en de communicatielijnen onder water zetten. Maar er waren ook veel militaire en regeringsfunctionarissen die twijfelden of het project dramatische resultaten had opgeleverd. – New York Times, 3 juli 1972, Seymor M. Hersh

In tegenstelling tot Der Spiegel werden daar andere missiedoelen van de regenmissies genoemd:

 • Het verschaffen van regen en bewolking voor infiltratie door Zuid-Vietnamese commando en inlichtingen teams in Noord Vietnam.
 • Het vooraf waarschuwen voor Noord-Vietnamese aanvallen en raids in Zuid-Vietnam.
 • Regenpatronen boven Noord-Vietnam en Laos veranderen of aanpassen om Amerikaanse bombardementen te ondersteunen.
 • Het omleiden en vastpinnen van Noord-Vietnamese troepen en materieel om modderige wegen en communicatielijnen operationeel te houden.

De maatregelen werden genomen in combinatie met het lokale weerfenomeen “moesson”, dat werd geïntensiveerd en verlengd. De moesson komt natuurlijk voor van mei tot begin oktober. Een informant uit de gelederen van de CIA zou destijds hebben toegegeven dat kunstmatige regen was gebruikt sinds 1963, toen de dictator Jean-Baptiste Ngô Đình Diệm “problemen had met de boeddhisten” in Vietnam.

  Brits Meteorologisch Instituut bevestigt het bestaan van chemtrails

Operatie Pop-Eye bracht zure regen die apparatuur beschadigde

De weeroorlog was bevolen of bevestigd door het Witte Huis. De naam van de geheime missies was aanvankelijk “Operation Pop-Eye” – twee andere namen zouden ook zijn gebruikt, maar werden destijds niet genoemd. Het is waarschijnlijk dat er toen ook andere chemicaliën dan zilverjodide werden gebruikt, als je het artikel in de New York Times goed bestudeert. Er werd gezegd dat het een goed strategisch effect had tegen wolken die vijandelijke installaties in Noord-Vietnam beschermden.

En het had ook een belangrijk neveneffect: het regenwater werd zo zuur dat het meer schade aanrichtte aan mechanische apparatuur. Het ontwikkelde daarom een bepaald zuur effect op metalen. Dit maakte niet alleen wegen onbegaanbaar, maar beschadigde ook radarsystemen en motorvoertuigen. Dit was geen onderdeel van het oorspronkelijke plan – het zou een praktisch neveneffect zijn geweest, legde een informant uit aan de journalist. De wetenschappelijke basis hiervoor werd gelegd door onderzoekers van de Amerikaanse marine.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Spaans weerbureau AEMET: Meer dan 50 landen voeren momenteel “activiteiten uit om het weer kunstmatig te veranderen”, en spreekt van “chemische contrails” of “chemtrails” (Update video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZal BRICS in 2024 een nieuwe wereld lanceren?
Volgend artikelThe Spectator waanideeën
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Donderdag, 8 vliegtuigen (ik heb ze geteld) die, zo leek het, dicht bij elkaar aan het sproeien waren. Des ochtends mooie blauwe lucht en in de middag alles grijs. Ja, ik maak me daar zorgen over.

  • Inderdaad hier in Vlaanderen zijn ze ook alle dagen bezig, zeker als het helder weer is duurt het max 2 dagen en terug wolkendek en regen! Het wordt tijd dat we al deze moorddadige westerse regeringen ter verantwoording roepen want het is puur gif wat ze in onze atmosfeer spuiten!

 2. Hey Frans, hier in Nijmegen hetzelfde verhaal. Donderdag tot uurtje of 12.00 lekker in het zonnetje, mooie blauwe lucht, de zombies worden beetje wakker er komt bij sommigen weer een lach op het gezicht! En dan begint de ellende met boter kaas eieren in de lucht en kan ik het weer voor de komende dagen wel weer voorspellen. ( geen hogere wiskunde) Terwijl voor 12.00 zegt je innerlijke weer radar dat het de komende dagen mooi weer blijft. Omdat het altijd zo was als kind of puber. Ik maak me daar ook zorgen over en kan er verdrietig van worden. Ook dat zo weinig mensen van 40+ het wat kan schelen, dan denk ik; je hebt toch een geheugen?!

  • Dat geheugen laten ze beheren door de media. Zo weten ze met de datum nauwkeurig, dat zogenaamd onder leiding van Trump een bestorming van het Capitool zou hebben plaatsgevonden, maar zijn alle gebeurtenissen voor de Russische inval in Oekraïne gewist. Hetzelfde voor de kritischere geluiden van de media tijdens de Mexicaanse griep. Bijna iedereen is de schandelijke rol van Ab Osterhaus vergeten.

   • Zelfde met overstromingen

    In jaren 70 en 80 heel normaal dat uiterwaardedn onder liepen in najaar en voorjaar.
    In jaren 90 en 00 werd zeldzaam net als no
    In jaren 90 ging arnhem huizen bouwen in uiterwaarden, diommer dan dat bestaat er bijna niet

    Nederland verdroogd door
    – Zeer snelle afvoer van neerslag
    – laag houden grondwaterpijl voor landbouw
    – En enorme onttrekking van grondwater uit diepe aquivers voor export productie.

 3. BELACHELIJK…elke Boer kan zeggen als het weer morgen of vanavond nog gaat veranderen… mensen met een litteken moeten krabben omdat het weer gaat veranderen…en in Vietnam heeft het zijn ONZIN aangetoond…in Vietnam hebben de Amerikanen naar goede gewoonte moeten gaan lopen… nogmaals BELACHELIJK

  • Lex & Màx zouden volgende week op staatsbezoek gaan naar Vietnam, maar dit plezierreisje (vooral voor modekoningin Màxima) gaat niet door op verzoek van de Vietnamese autoriteiten. In het kader van NLdoet waren de Van Amsbergjes gisteren in de weer met een high tea voor kwetsbare bewoners in Badhoevedorp en Lex wist naar eigen zeggen niets over de achterliggende reden.

  • Olympische zomer spelen 1980 moskou
   Moest mooi weer blijven daar
   Ook zilverjodide ingezet om het ergens anders te laten regenen.

   Golfstaten gebruiken het nu ook – iran heeft last van enorme verdroging – daling grondwater.
   Iran doet ook aan katoen teelt en heeft er een enorm zoetwater meer voor opgeofferd in noord westen.

   • Vergeet de Chinezen niet. En waarschijnlijk vele anderen.
    Dit artikel ging meer over de militaire toepassing van weermanipulatie.

    • Weet je nog zure regen:
     – stervende bossen in usa
     – en stervende bossen in tsjechie en duitsland
     Na terugdringen van zwaveldioxied uitstoot van krachtcentrales en industrie was dat probleem snel over. Omdat de grond een reusachtige buffer capaciteit heeft herstelde de bossen ook weer snel. Probleem ontstond door gebruik van goedkope vuile kolen.

     Daarom geloof ik niet zo in de chemtrails, allereerst wat is het doel? Je eigen vergiftigen?
     De lucht, heeft een enorm volume en contact oppervlak met de zee’en en het heelal, waar de chem weer verdwijnt. Het is ondoenlijk.

 4. Smerige gifmengers……en nogmaals……ik chipshol staat die vuiligheid ergens opgeslagen.

  En dan wil zo’n zootje overbetaalde denktank-idioten onder de gillende op coke drijvende waanzin van die Barbarella Drolbaarsma indruk maken op ons over de zuiverheid van de natuur?

  Donderstraal toch op met die rottroep. Trap die gestoorde snol ergens aan het werk bij een wegenbouwer……..en geef haar geen bezem, want dan dan vliegt ze kakelend weg.

  Kip zonder kop!!!!

  De polders worden verzopen. De boeren kapotgemaakt. De grond voor een habbekratz opgekocht door dat staatstuig.
  Daarna pompen ze die polders wel weer droog. Wordt dat voor grof geld aan geldgeile projectontwikkelaars verkocht……. worden er te kleine rothokken op gebouwd voor oorlogsvluchtelingen, die daar met hun kop tegen de muur vliegen, en vervolgens hier de omgeving kunnen gaan terroriseren.

  Dan heeft dat giftige gehufter zijn werk gedaan…..is de burgeroorlog een feit…..en kruipt die kip zonder kop wel weer ergens weg in een schuilhol van het WEF .

  Maar wel beleefd blijven hé? Want je mag geen kritiek in het openbaar spuien op die godverdomde hoerenkast op die hoerenkermis.

  • Ik moest 3x lezen voordat ik het goed las en begreep welk woord je bedoelde. Heb ik wel vaker last van. Dus la-bratten (dacht was is dat toch, Frans woord of zo) of lab ratten, bommelding of bom melding enz.
   Maar komt goed.

   • Grappig zo’n 50 jaar geleden was mijn tante uit Australië op bezoek en zat de krant te lezen en vroeg zich af wat voor dingen die bommeldingen waren.

 5. Het zal slecht aflopen. Het sprookje van “het ontevreden vissersvrouwtje” leert ons dat ze keer op keer haar wensen vervuld kreeg totdat ze wenste het weer te kunnen beinvloeden. ’s Werelds grote pestkop zal snel de rekening gepresenteerd krijgen voor al hun misdaden.

 6. Zoals gezegd de mens vernietigd zichzelf helaas komen deze berichten niet in de krant of op tv omdat die bedrijven staaseigendom zijn en dat de mensen van 8 miljrd naar 4 miljard terug willen brengen En het kwaad is nu onstaan in de usa waar personen als bill Gates het voor het zeggen hebben Maar door deze weersinvloeden te manipuleren zijn ze in de USA zelf het slachtoffer aan het worden omdat steeds meer onbekende en nooit van tevoren weersituaties gaan voorkomen zoals hevige sneeuw van tornado’s en velen andere weercatastrofes Kortom wie met vuur speelt wordt op den duur een slachtoffer van eigen dommigheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in