Screenshot video

John Mearsheimer: “Ik denk dat er geen twijfel over bestaat dat tijdens het unipolaire moment – vanaf ongeveer 1991, toen de Sovjet-Unie instortte, tot ongeveer 2017, toen we overgingen in een multipolaire wereld – de Verenigde Staten ongelooflijk machtig waren en een liberaal beleid voerden.

Dat is het beleid dat Piers [Morgan] beschreef.

Piers heeft de mentaliteit die de meeste mensen in het Westen hebben over wat de Verenigde Staten in de wereld zouden moeten doen.

Hij vindt dat wij de verantwoordelijkheid en het recht hebben om de wereld rond te rennen en ons te bemoeien met de binnenlandse politiek van elk land op de planeet.

Hij vindt dat we de politiek van landen waarvan wij vinden dat ze niet voldoen aan de criteria die wij hebben opgesteld voor een succesvolle liberale democratie, opnieuw vorm moeten geven.

Ik en bijna alle realisten zijn al lang van mening dat dit een recept voor een ramp is.

De Verenigde Staten moeten zich niet met de politiek van andere landen bemoeien, tenzij dat absoluut noodzakelijk is.

Sterker nog, als ze dat doen, zal het ze achtervolgen.

Kijk wat er met de Sovjets is gebeurd in Afghanistan, kijk wat er met ons is gebeurd in Afghanistan, kijk wat er met ons is gebeurd in Vietnam en later in Irak.

We moeten uit deze gebieden wegblijven.

Een realist zoals ik zegt dat het afhangt van de andere grootmachten in het systeem en dat je moet zorgen voor het machtsevenwicht tussen de grootmachten of tussen de grootmachten onderling.

  Geduldig wachten om toe te slaan

Je wilt dat je land zo machtig mogelijk is ten opzichte van alle andere landen omdat dat de beste manier is om te overleven.

Dus als je naar de geschiedenis kijkt, zie je dat vrijwel alle realisten tegen de oorlog in Vietnam waren, met uitzondering van Henry Kissinger, die eigenlijk geen realist is of was, en dat vrijwel alle realisten, met uitzondering van Henry Kissinger, ook tegen de oorlog in Irak in 2003 waren.

Steve Walt en ik, twee bewezen realisten, leidden de campagne tegen de oorlog in Irak in 2003.

Dus nogmaals, dit hele idee dat we het recht en de verantwoordelijkheid hebben om ons te bemoeien met de politiek van andere landen over de hele wereld is gewoon geen slimme manier om zaken te doen.”

Bron:

Via Uncutnews.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het wordt gemakkelijker om zonneschijn in je reet te blazen als je geen broek kunt betalenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlles in onze samenleving is erop gericht om ons te laten geloven in de propaganda
Volgend artikelJake Sullivan en de ‘softening up operation’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Piers Morgan is de media in optima forma, het oude koloniale,reactionaire denken overgoten met de saus van het liberale,democratische gelul daar nog over, zowel Mearsheimer,Carlson als Sachs zijn de ogen,oren open gegaan en beseffen dat volkeren,landen hun systemen en vrijheid kiezen waar elk volk,land ook recht op heeft zonder enige bemoeienis van het despote Westen, zij gaan er allemaal zelf over, willen de Afghanen de taliban, veel plezier in de prehistorie bevolking maar zo zie ik het, wie zijn wij Westerlingen om anderen de baas te spelen, zeg het me maar, ik zal het nooit verdedigen,nunca,never,nooit, daarom ik ben ik zo blij met die nieuwe bewegingen van landen die zelf kiezen en samenwerken, dat Europa en de VS nu zelf gaan lijden,leiden onder dat beleid van hun corrupte regimes, ik kan leven op water en brood, we gaan duistere tijden in dat besef ik wel, de bevrijding is bezig, nu wij nog en natuurlijk de Palestijnen!

 2. Dat kleine landje in het midden oosten dat de vorm heeft van een haaientand is de oorzaak van alle oorlogen in die gebieden en ze kunnen Amerika gemakkelijk voor hun karretje spannen omdat 90% van hun in de Amerikaanse regering ge-infliltreerd zijn. En wij hier in Europa zijn vazallen van datzelfde Amerika dus kunnen ze ons (vaak middels chantage,zie NS2) dwingen om met hun mee te vechten.

 3. Ik heb altijd al een gigantische antipathie tegen die demagogische slappe britse melkmuil gehad. Het is zo’n zelfingenomen klootzak die je graag de stompzinnige smirk van zijn smoelwerk zou trekken.

  Ik wens Piers 666 pfizer jabs.

 4. Als men de geschiedenis van laatste duizenden jaren neemt ,
  Is Vrede uitgesloten op dit stelsel, democratie.
  Omdat wij , nu wereldwijd , nog steeds in het Romeinse systeem leven .
  Opgroeien , volwassen worden en doodgaan
  Is zeer korte cycly.
  De scripts van de Romeinen lopen door.
  Een vaste club randdebielen , zonder ENIGE menselijk kenmerk .
  Acteurs die doen alsof ze menselijk zijn.
  Dan de verharding , onder het menselijk soort , waar ik nog niet uit ben.
  Lang geleden had ik een collega , leuke jonge vrouw begin 20 , bij de tijd , kwam evenwichtig over op mij, wat ik mij herinner.
  Ging op werk vakantie naar een kibboets / Israël , kwam als ‘ waanzinnig terug .
  Onevenwichtig, andere blik , met godsdienst waanzin.

  De kibboets is neven zaak , had ook op een andere plek kunnen zijn .
  Wat ik hiermee bedoel te zeggen, er kunnen vreemde zaken spelen waar men in deze tijd geen weet van heeft.
  Zie ook de prik campagne. Het naadje van de kous weten we niet echt , ( wel oordeel , wat mogelijk ook mind control kan zijn )
  Ik vind het NIET normaal ! Hoe men reageert op mensen die men niet kent.

  • Alles wat samenhangt met ‘ democratie ‘ valt hier natuurlijk ook onder
   Koningen , prinsesjes, maffia adel, keizers,
   Politiek partij sletten stelsel.

   • Volgens astrologie ( in Nederland controlled door ‘ serieuze ‘ overheid dellen YT)
    Hangen GEBEURTENISSEN van impact op wereld niveau, samen met oa astrologische ‘ vierkanten , retrograden van planeten die elkaar ook beïnvloeden.
    Mi wordt hier op geanticipeerd door de Rovers van mr Global.
    Met andere woorden ‘ ze gebruiken de planeetstanden ‘ ( staan duizenden jaren vast zijn boeken van ; data tijdstabellen) om hun acties te plannen.
    Voor de hobbyist onder ons, wellicht een uitdaging.

    • No name juni 23, 2024 Bij 23:36
     Daar zeg je wat. Dit is werkelijk waar, dat de rovers hierop anticiperen. Iemand vertelde me jaren geleden dat de massa onder invloed staat van golven van energie die door de planeet standen veroorzaakt worden, en die staat van de massa wordt gebruikt door ‘leiders’ om plannen door te drukken. Ronald Reagan en zijn vrouw Nancy gebruikten het advies van een astroloog om opportune momenten voor Ronnie’s activiteiten te bepalen. Er werd niet veel gerucht aan gegeven, omdat mensen het zweverig vinden. Maar het is echt waar – we zijn als menselijke stofjes onderdeel van een gigantisch systeem dat uit grotere onderdelen bestaat die een energie uitwisseling voeren. Goeie van je… om dat aan te kaarten.

 5. Dit komt overeen met wat ik eerder postte: die ouwe verrotte methodologie van Ziomerica (ja, ja, Mearsheimer, we weten wie de VS regeert!) om landen binnen te vallen en te plunderen en kapot te trappen werkt niet meer. Rusland/China pakken het heel anders aan – zonder landen kapot te bombarderen en te beroven geven ze landjes een kans om mee te varen in het BRICS schip. (Weliswaar met al die shit van de NWO/WEF, maar daar hebben we het nu effe niet over.) De aanwinst landen doen mee op basis van een economische uitwisseling, waarbij de cultuur intact blijft. Tenminste, die indruk krijg ik, dat de cultuur niet kapot hoeft. Wat Ziomerica doet om economisch machtig te blijven is vernielen en roven. Nederland deed dat ook, in de tijd van Piet Hein – roven en plunderen en onderdrukken. De BRICS lijken er om te geven dat hun deelnemers ook op gang komen. (Ik word er altijd zo strontziek van als ik die yankees overal ter wereld met die harde knauwstemmen van ze de boel zie komen domineren, je hoort ze altijd overal boven uit, die kutstemmen, alsof ze geen respect hebben voor het land dat ze bezoeken.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in