vinsky2002 / Pixabay

Het is niet zozeer dat mensen in het wereldbeeld van de mainstream propaganda geloven omdat mensen dom zijn, of omdat mensen egoïstisch zijn. Mensen geloven vooral in het wereldbeeld van de heersende propaganda omdat mensen lui zijn.

Daarmee wil ik niet zeggen dat mensen niet hard genoeg werken of niet genoeg bezig zijn; mensen slapen minder dan alle andere primaten op aarde en de wereld zou waarschijnlijk beter af zijn als onze soort het wat rustiger aan zou doen. Als ik zeg dat mensen lui zijn, bedoel ik dat we luie denkers zijn, schrijft Caitlin Johnstone.

En we zijn luie denkers om redenen die niet echt onze schuld zijn. Het menselijk brein is geprogrammeerd om te selecteren op cognitief gemak, wat betekent dat we de neiging hebben om de voorkeur te geven aan denkpaden die minder mentale inspanning vereisen om energie te besparen – waarschijnlijk omdat onze evolutionaire voorouders al hun mentale energie nodig hadden voor belangrijke zaken als het vinden van voedsel en het ontwijken van sabeltandtijgers.

Alsof dat nog niet erg genoeg is, is ons brein ook bedraad om ons bestaande wereldbeeld in stand te houden, zodat de perspectieven die we vormen vanuit onze luie voorkeur voor cognitief gemak op hun plaats blijven en bewijs dat dit tegenspreekt vaak wordt verworpen. Daarom hebben feiten niet de neiging om mensen van gedachten te doen veranderen.

Deze luie neiging om te kiezen voor cognitief gemak en de wereldbeelden te verdedigen die we als gevolg van die neiging construeren, is wat aanleiding geeft tot confirmation bias, [bevestigingsvooringenomenheid] omdat het makkelijker is om dingen te geloven die onze al bestaande ideeën over de wereld bevestigen dan om dingen te geloven die ons wereldbeeld onderuit halen.

Als jij tot diegenen behoort die zijn overgegaan van het volledig geloven van het mainstream propaganda wereldbeeld naar het realiseren dat alles wat je geleerd is te geloven over de wereld een leugen is, dan weet je hoe ongemakkelijk en ontwrichtend deze verschuiving kan zijn. Onze psyche is erop gericht om dat werk en ongemak te vermijden, op dezelfde manier als we ertegen zijn om regelmatig te bewegen, ook al weten we dat het goed voor ons is – wat trouwens ook gebeurt omdat er een tijd was waarin energiebehoud gunstig was voor het overleven van onze soort, wat een aangepaste voorkeur voor rust boven inspanning veroorzaakte.

Deze storing in ons brein wordt uitgebuit door propagandisten, die ons informatie voorschotelen die in dienst staat van de macht, op een manier die smakelijk en gemakkelijk te verteren is. Je kunt dit meteen zien als je naar Fox News of MSNBC kijkt; beide kanalen zijn een non-stop stortvloed van propaganda die de informatiebelangen van het gecentraliseerde Amerikaanse imperium promoten, alleen verschillend in het type confirmation bias dat ze moeten aanspreken.

Silicon Valley versterkt deze dynamiek, met algoritmes voor sociale media die mensen verdelen in zichzelf versterkende echokamers waar de propaganda van het imperium gemakkelijk door de strot kan worden geduwd zonder dat ze ook maar een greintje kokhalsreflex vertonen.

Er wordt dus instemming gefabriceerd voor een gigantische, wereldwijde machtsstructuur door middel van propaganda die gebruik maakt van cognitieve vooroordelen die in ons bewustzijn zijn ontstaan als gevolg van evolutionaire conditionering onder omstandigheden die niet langer van toepassing zijn op het menselijk leven in de moderne wereld. We hoeven niet langer op zoek te gaan naar cognitief gemak en onze wereldbeelden in stand te houden om mentale energie te sparen voor dringender zaken zoals het vermijden van prehistorische roofdieren en andere nu niet meer bestaande existentiële gevaren.

In feite wordt ons bestaan als soort in de moderne tijd zelfs bedreigd door die oeroude aanpassingen. Het feit dat we ons tegenwoordig psychologisch massaal laten leiden door wereldbeelden die instemmen met een status-quo die onze biosfeer vernietigt en ons naar een nucleair armageddon leidt, betekent dat ons voortbestaan afhangt van het overwinnen van onze mentale inertie om de waarheid over onze wereld te leren, zodat we kunnen stoppen met ons te laten propaganderen van revolutie en kunnen beginnen de kracht van onze aantallen te gebruiken om een einde aan die status-quo af te dwingen.

Alles in deze dystopische beschaving is erop gestapeld om te voorkomen dat dit gebeurt. Onze nieuwsmedia. Ons entertainment. Onze heersende cultuur. Het is allemaal ontworpen om te voorkomen dat we de waarheid begrijpen over onze natie, onze regering, onze samenleving en onze wereld, want als we allemaal helder zouden begrijpen hoe erg de machtigen ons de hele tijd hebben belazerd, dan zouden de machtigen op geen enkele manier geoorloofd worden om aan de macht te blijven.

Dus onze evolutionaire conditionering is op dit punt tegen ons, net als onze hele beschaving. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Net zoals we weten dat het mogelijk is om af te vallen en fit te worden, zelfs als onze evolutionaire conditionering ons vertelt om zoveel mogelijk calorieën te eten en zoveel mogelijk tijd te besteden aan rusten, en zelfs als elk deel van onze samenleving ons vertelt om te consumeren, te consumeren, te consumeren, is het ook mogelijk om de obstakels te overwinnen voor het vormen van een helder wereldbeeld. We kunnen ons lichaam voorbij de obstakels voor onze gezondheid bewegen omdat we een slimme soort zijn en we willen wat het beste voor onszelf is, en we kunnen onze geest voorbij de obstakels bewegen voor onze ontsnapping uit de propaganda matrix op in wezen dezelfde manier.

De komende jaren zullen beslissen of de mensheid gevangen blijft in haar oude dierlijke conditionering, of haar disfunctionaliteit overstijgt en een bewuste soort wordt. Persoonlijk geloof ik dat we de vrijheid hebben om beide kanten op te gaan. Het is echt aan ons of we dit avontuur willen voortzetten of niet.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Steiner & De BloeddemonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Verenigde Staten en Oekraïne hebben een rekenprobleem
Volgend artikelJohn Mearsheimer: Amerikaanse interventies zijn een recept voor rampen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Als je kijkt naar het ongelooflijk laag amusement gehalte op tv wetende dat miljoenen naar die shit kijken dan weet je hoe slecht het gesteld is met het Nederlandse IQ.

  Ik kan nog geen 5 seconden naar die shit kijken. Ik ben blij dat ik veel hobby’s heb zodat ik niet uit verveling naar die shit zooi moet kijken.

 2. Wat maakt nieuws dat het nieuws is ? Is de selectie van de gebrachte informatie echt relevant ? War zijn de motieven juist die informatie als “nieuws” te brengen ? Praktisch alle systeemmedia worden aangestuurd door een piepklein groepje schatrijke eigenaren die hun eigen (financiële) belangen dienen.

 3. Toen de mens begon met geloven. is het mis gegaan.

  “Geloof niet zomaar iets wat je hebt gehoord.
  “Geloof niet iets omdat het zo staat opgeschreven in geschriften die afkomstig zijn van oude wijzen.
  “Geloof niet iets omdat een autoriteit, een docent of iemand die ouder is het zegt.
  “Geloof alleen iets nadat je het voor jezelf hebt uitgetest en op die manier hebt ontdekt, dat het zowel voor jou blijkt te werken alsook dat het ten goede komt aan alles en iedereen. Accepteer het dan en leef er ook naar.”

  Boeddha

 4. Betreft “De komende jaren zullen beslissen of de mensheid gevangen blijft in haar oude dierlijke conditionering, of haar disfunctionaliteit overstijgt en een bewuste soort wordt.”
  Afgaande op al de commentaren die gegeven worden op de artikels hier gaat het heel moeilijk worden om een meerderheid te creëren die bewust wordt.
  Ongeveer de helft van de commentaren op Frontnieuws komt van ofwel volledig ofwel gedeeltelijk MSM-gebrainwashten. Daar zitten er wel bij die betaald worden door de overheid om de waarheidsgetrouwe Frontnieuwsartikels te ontkrachten, te minimaliseren en in het belachelijke te proberen trekken. Het is moeilijk te achterhalen met hoeveel ze hier zijn.

 5. Wegdoen die zooi!
  Ik heb al een paar jaar geen Ziggo meer omdat ik me ergerde aan de stuitende achterlijkheid en indoctrinatie van alles waar men de bevolking mee overstelpt.
  Neem (als je er ruimte voor hebt) kippen, (vlees)rund, konijn en een beste moestuin, weckketel, een kachel voor je warm water en cv waar je afvalhout in stookt, een paar zonnepanelen en een thuisbatterij. Rekening gas en licht vijf euro per maand. Altijd iets te doen en goed en betaalbaar voedsel. Ohja, een metalen vangkooi om invasieve kreeft te vangen ter variatie op het menu. Een umarex hammer is ook handig als je van wild houdt! 😇 Btw azijn, gist en dat soort zaken zijn ook gemakkelijk zelf te produceren. Succes! 😇👊

 6. Open msn en daar zie je “nieuws” items staan naast advertenties.
  Dat wat als nieuws gepresenteerd wordt zijn voornamelijk meningen en interpretaties.
  Suggestief, misleidend, uit de context gehaald, verkooppraatjes.
  Framing is schering en inslag.

  MSN is gewoon nieuwsonwaardige BS.
  De afgelopen decennia is nieuws verander in propaganda en gebakken lucht om klikgedrag van lezers te beinvloeden.

  https://www.wyniasweek.nl/massamedia-leveren-meningen-verpakt-in-nieuws-dat-ze-zelf-fabriceren/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in