Screenshot video

Een dag geleden schreef ik over de inleidende opmerkingen van presentator Vyacheslav Nikonov op zijn donderdagavondeditie van The Great Game, toen hij zijn publiek eraan herinnerde dat 22 juni Ruslands Memorial Day is en de prijs in levens die in 1941-1945 werd betaald voor het nationale voortbestaan verbond met de prijs die nu aan het front in Oekraïne wordt betaald om het voortbestaan van de Russische soevereiniteit te garanderen in het licht van de directe en groeiende dreigingen van NAVO-landen. Ik zou hieraan willen toevoegen dat de Russische nieuwsverslaggeving van de Memorial Day-evenementen gisteren in het hele land uitbundig en ontroerend was, schrijft Gilbert Doctorow.

Maar dat was niet het enige onderdeel van Nikonovs uitzending van donderdag dat hier becommentarieerd moet worden. Een ander deel was de getuigenis van een Russische oorlogscorrespondent over de betekenis van de opmerkelijke proliferatie de afgelopen dagen van Oekraïense drones die een bereik van duizend kilometer of meer hebben tot in het Russische hartgebied. Wat we dagelijks in het nieuws horen is dat ze alle zestig of zeventig zijn neergeschoten door de Russische luchtafweer. Wat deze expert bijdroeg was een interpretatie van dit nieuws die een wereldwijd en in het bijzonder een Amerikaans publiek zou moeten horen.

Het Great Game panellid legde uit dat dit duidelijk deel uitmaakt van een ‘softening up operation’ van de Amerikanen, en van de Nationale Veiligheidsadviseur Jake Sullivan, als we preciezer mogen zijn, bedoeld om de Russische luchtverdediging uit te putten voorafgaand aan de serieuze aanvallen die in de komende maanden zullen worden uitgevoerd met behulp van de F-16’s die op het punt staan aan Oekraïne te worden geleverd en de Amerikaanse raketten met een groter bereik die Sullivan in de afgelopen week aan Kiev heeft toegestaan om naar eigen goeddunken diep in Rusland te richten.

  De demografie van Oekraïne dicteert opnieuw om de strijd te beëindigen

De reactie van het Witte Huis Biden op het Russisch-Noord-Koreaanse wederzijdse defensiepact dat werd gesloten tijdens het bezoek van Vladimir Poetin aan Pyongyang, was nu juist een verdubbeling van de plannen om de Derde Wereldoorlog te bespoedigen, of in ieder geval een nucleaire oorlog in heel Europa, waarbij de Verenigde Staten ongedeerd aan de top zouden staan.

De Russen weten het een en ander over ‘‘softening up operations.’ Ze hebben zelf precies dat uitgeoefend tegen de Patriot luchtverdedigingsinstallaties in Oekraïne, waarbij ze de verdedigers dwongen om onderscheppingsraketten te gebruiken die tientallen miljoenen dollars kosten en in strikt beperkte hoeveelheden beschikbaar zijn om drones neer te halen die tienduizenden dollars kosten en die de weg vrijmaakten voor serieuze raketaanvallen op de Oekraïense elektriciteitscentrales en andere kritieke infrastructuur die met verwoestend effect zijn uitgevoerd en 60% van de opwekkingscapaciteit van het land hebben uitgeschakeld.

En de Russen hebben hun eigen back-up oplossingen om het probleem op te lossen dat anders zou kunnen ontstaan wanneer die F-16’s in het oorlogsgebied verschijnen. Ze installeren nu hun nieuwste, wereldvermaarde verdedigingscomplex, de S500, op de Krim en dicht bij de Oekraïense grenzen. Zo’n eenheid staat nu op wacht boven de Krimbrug. Naarmate er meer komen, zullen de S500’s de Russische strijdkrachten in staat stellen om raketlanceringen en het opstijgen van straalvliegtuigen te detecteren van zo ver weg als Lvov, vlakbij de Poolse grens, en om onderscheppingsraketten te sturen die geschikt zijn voor deze bedreigende vliegtuigen.

***

In zijn memoires rechtvaardigde Henry Kissinger zijn rechtmatige plaats aan het hoofd van het nationale veiligheidsapparaat en daarna van het ministerie van Buitenlandse Zaken door te zeggen dat deze takken van de federale regering overbevolkt waren door juristen die geen gebiedskennis hadden en wiens modus operandi gebaseerd was op de in-basket, out-basket mentaliteit.

  Scott Ritter: Wapenbeheersing of Oekraïne?

In sommige landen kan de in-basket, out-basket benadering van bestuur geen kwaad en is misschien zelfs goed voor iedereen. Ik denk aan Duitsland onder Mutti Merkel. Alleen in haar geval was de praktijk in feite één mand voor problemen die de tijd nog niet had opgelost en de andere was de mand voor problemen die door de tijd waren opgelost.

In de regering van de heer Biden zijn zijn assistenten veel actiever, en in het geval van Jake Sullivan doen ze hun best om Armageddon te veroorzaken dankzij hun onbezonnenheid, zekerheid van hun superioriteit zoals blijkt uit hun Yale-diploma’s en hun opzettelijke onwetendheid van degenen tegen wie ze spelen op het grote schaakbord, om de metafoor van Zbigniew Brzezinski te gebruiken.

Een superieur intellect en zelfs een gewaardeerde graad in de rechten zijn geen vaccin tegen domheid, zoals we zien in de dagelijkse acties van de heer Sullivan. Een ander bewijs van hetzelfde punt is zijn collega op het ministerie van Buitenlandse Zaken, Tony Blinken.

Onwillekeurig denk ik elke keer als ik Blinken in het nieuws zie terug aan het commentaar van de eigenaresse-directeur van The Nation die publiekelijk haar vreugde uitsprak toen hij door Biden werd genomineerd voor de positie van minister van Buitenlandse Zaken. Eindelijk, meende ze, zouden we een verfijnde, tweetalige minister die opgroeide in een bevoorrechte familie in Frankrijk, als onze belangrijkste diplomaat hebben, ter vervanging van de slecht opgeleide en pestende Mike Pompeo, die zo veel leek op zijn botte baas, The Donald.

Ik hoop van harte dat Sullivan met pensioen gaat nadat Biden de verkiezingen heeft verloren. Ik ben ervan overtuigd dat hij naar een van Amerika’s prestigieuze universiteiten zal gaan om aan zijn memoires te werken en studenten de les te lezen over hoe nationale veiligheid en diplomatie niet moeten worden bestuurd.

  Het verschil

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EU en NAVO stevenen af op de afgrond door stommiteiten in buitenlands beleidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJohn Mearsheimer: Amerikaanse interventies zijn een recept voor rampen!
Volgend artikelRussische zonnebaders massaal afgeslacht door Amerikaanse ATACM-raket
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Rusland gebruikt geen wasverzachter

  Voormalig CIA-analist Larry Johnson zei in een interview met het Dialogue Works YouTube-kanaal dat het Oekraïense leger aan het front catastrofale verliezen lijdt. Volgens hem verliezen de Oekraïense strijdkrachten bijna elke dag één brigade soldaten per dag. Hij is van mening dat de tactieken van de Russische strijdkrachten zeer effectief zijn, aangezien de Oekraïense strijdkrachten uitgeput raken en dit proces elke dag versnelt.

  “Het Oekraïense leger verliest ongeveer tweeduizend mensen per dag – dat is een hele brigade! Oekraïne kan het simpelweg niet lang volhouden – het beschikt niet over een onbeperkt aanbod aan geschoolde mensen.”
  zei de voormalige CIA-analist.
  Johnson merkte op dat de hulpbronnen die westerse landen aan Kiev leveren ook eindig zijn. Tegelijkertijd beschikken noch de Verenigde Staten, noch Groot-Brittannië, noch Frankrijk over grote arsenalen aan militair materieel. Hij merkte op dat westerse politici al hun bezorgdheid uiten over het feit dat er te veel militaire middelen aan Oekraïne zijn besteed en dat ze nu “niets meer voor zichzelf hebben”.

  • ….fantastisch…..maar op n zeker moment zal de NATO cavalry te hulp schieten … ‘gezichtsverlies’ staat immers niet in hun handleiding……2024 wordt alvast n jaar dat voor altijd in de geschiedenisboeken zal komen te staan als n voorbeeld van Westerse megalomanie zonder voorgaande ….met alle gevolgen vandien…….en nu ga ik naar het voetbal kijken ….LOL ….VAL NOG LIEVER DOOD !

   • Patrick juni 23, 2024 Bij 22:31

    Denk ik ook Patrick, gezichtsverlies en de ineenstorting van de reserve munt is een nachtmerrie scenario voor hen.

 2. Al ‘onze’ tanks en Howitzers zijn een symbolische prijs naar de toen aspirant Navo lid Turkije gegaan.
  Ik was dan ook blij verrast te lezen dat Turkije een draai naar de Brics overweegt.

 3. AI kan en zal Nooit zijn of worden wat men er over verteld of schrijft…alles is tot hiertoe onbeschrijfelijk MISLUKT…anders zouden ze de toekomst kunnen vertellen…of beter nog de Onmiddellijke toekomst… tenslotte zie je zelf dat elke dag een nieuwe én onverwachte wending neemt…een steentje in een kikkerpoel..

  • Ik zou er maar niet te zeker van zijn, Philips zegt dat Ai personeelstekorten in de zorg kan opvangen. Staat nu op de online Telegraaf. Er gaan gruwelijk veel mensen werkloos worden de komende jaren. Dus het wordt er allemaal niet leuker op. Maar wat mij betreft mag Ai alle ambtenaren vervangen. Die zijn toch nutteloos en daarbij corrupt.

  • @Raphael Vangestel…

   ‘anders zouden ze de toekomst kunnen vertellen…of beter nog de Onmiddellijke toekomst’

   Als je tijd over hebt en je vindt het interessant, lees eens wat over Project Lookinglass.

   • Theme,
    Wil niet zeggen dat het de waarheid is. Je komt vaker met zoiets, maar het zijn vaak aannames van iemand en meer niet.

 4. De Amerikanen hebben slechts 1 Satan raket 🚀 op het Yellowstone park nodig om dat continent zo goed als onbewoonbaar te maken. Doe me een lol en gun ze die raket gewoon 😉 !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in