Foto: Social media

Alle christelijke kerken in Bethlehem zullen dit jaar niet op de gebruikelijke manier Kerstmis vieren. Er zullen religieuze diensten en gebeden zijn, maar geen festiviteiten en lichtjes.

Amen!

Er heerst een sfeer van rouw en solidariteit met de mensen in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever die lijden onder het genocidale geweld van de door het Westen gesteunde Israëlische staat, schrijft Finian Cunningham.

Bethlehem is de historische geboorteplaats van Jezus, van wie christenen geloven dat hij de Zoon van God is. Bijna 2000 jaar geleden geloofden christenen dat de “redder van de wereld” in armoede en in een nederige stal werd geboren in Bethlehem, een stad in wat nu de bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever is.

In plaats van het Romeinse Rijk hebben we nu de VS en hun Amerikaans bewapende Israëlische garnizoen.

Elk jaar zijn er gewoonlijk prachtige vieringen om Kerstmis in Bethlehem te vieren, met een prachtige verlichte gigantische kerstboom op het stadsplein, samen met vuurwerk en drommen pelgrims van over de hele wereld.

Dit jaar zullen er echter geen bezoekers van overzee komen, omdat de Westelijke Jordaanoever en Gaza, het andere Palestijnse gebied, ondergedompeld zijn in schokkend bruut militair geweld dat straffeloos wordt uitgevoerd door de Israëlische staat, tot de tanden bewapend door een toegeeflijk Washington.

Het Israëlische offensief tegen weerloze burgers wordt door de met een fronsende blik kijkende Israëlische premier Benjamin Netanyahu, en gesteund door westerse regeringen, verklaard als vergelding voor een dodelijke aanval door de militante groep Hamas op 7 oktober.

In werkelijkheid is het voor veel andere waarnemers een gruwelijke opportunistische opvoering van de genocide om Palestina en de Palestijnen van de kaart te vegen. De Israëli’s hebben dat doel toegegeven. De genocide op de Palestijnen die al decennialang met instemming van Amerika en Europa (onder het mom van een vredesproces en het leveren van humanitaire hulp) in slow motion plaatsvindt, wordt nu afschuwelijk versneld. Er is nu geen schijn meer. En het is schokkend hoe schaamteloos en meedogenloos het is, zonder dat de westerse regeringen er bezwaar tegen maken. Elke dag wordt de slachting op televisie uitgezonden alsof het normaal of verontschuldigbaar is.

  Het einde van pax americana

Al meer dan 60 dagen bombarderen de Israëlische strijdkrachten Gaza en vermoorden ze systematisch Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Het dodental heeft de 16.000 overschreden met meer dan 40.000 slachtoffers. De meeste slachtoffers zijn kinderen en vrouwen, met vele duizenden vermisten, bedolven onder puin van willekeurige Israëlische luchtaanvallen.

Meer dan 80 procent van de 2,2 miljoen inwoners van Gaza is ontheemd geraakt door de Israëlische bombardementen. Nergens is het veilig in de kleine kustenclave. Ziekenhuizen, scholen, moskeeën, kerken en vluchtelingenkampen onder leiding van de Verenigde Naties zijn aangevallen.

Dat de regering Biden Israël prijst voor het creëren van zogenaamde veilige zones is een cynische en misselijkmakende dekmantel voor massamoord. De VS, de Europese Unie en de westerse media zijn allemaal medeplichtig aan deze kwaadaardige schertsvertoning. De dagelijkse genocide door Israël zonder enige echte, zinvolle praktische tegenwerping van de Westerse mogendheden en hun schoothondje media is een gruwel. In plaats van bezwaar te maken, bewapent de VS Israël met zware bommen om Gaza en iedereen die daar woont te vernietigen. Politici in Washington juichen het bloedbad toe.

Gezien de verschrikkelijke oorlogsmisdaden en barbaarse onmenselijkheid die het Israëlische regime tentoonspreidt, is het alleen maar goed – absoluut goed – dat de kerstmanifestaties in Bethlehem niet de normale vieringen laten zien. Christen zijn betekent dit jaar meer dan ooit getuigen van de afslachting van onschuldigen en solidair zijn.

Zal dat Amerikaanse en Europese zogenaamde christenen aan het denken zetten? De geboorteplaats van Christus om Christus’ wil! Kan het nog tegenstrijdiger?

Alle kerken in Bethlehem hebben de handen ineengeslagen om solidair te zijn met de lijdende mensen in het Heilige Land, inclusief de Rooms-Katholieke, Grieks-Orthodoxe en Armeense kerk.

De Griekse patriarch in Bethlehem, pastoor Issa Musleh, legde uit: “Dit jaar wordt totaal anders. Er zullen geen lichtjes zijn, we zullen geen kerstboom hebben, we zullen rouwen om degenen die zijn afgeslacht in Gaza. Er heerst hier een diepe sfeer van verdriet. Alle kerken hebben besloten om alleen religieuze diensten te houden met Kerstmis”.

  Israël-supporters zouden letterlijk elke Israëlische gruweldaad verdedigen

De Evangelisch Lutherse Kerk in Bethlehem onder leiding van pastoor Munther Ishaq vervangt de normale kerststal van het kindje Jezus in een stal door een kind dat begraven ligt onder betonnen puin. Het is een krachtige heropvoering van het eerste kerstfeest om de afschuwelijke omstandigheden van vandaag in Palestina te weerspiegelen.

Voor christenen zou deze voorstelling van Jezus onder het puin in het huidige Palestijnse Heilige Land volkomen in overeenstemming moeten zijn met de oorspronkelijke gebeurtenis, en niet slechts een modern trendy revisionisme moeten zijn.

Pastor Ishaq zei: “Het is onmogelijk om dit jaar Kerstmis te vieren terwijl onze mensen in Gaza een genocide ondergaan… We wilden een boodschap sturen naar de wereld. Een boodschap dat terwijl de hele wereld Kerstmis op feestelijke manieren viert, dit is hoe Kerstmis er voor ons uitziet.”

De pastor voegde eraan toe: “Kerstmis is de solidariteit van God met hen die onderdrukt worden, met hen die lijden. En als Jezus dit jaar opnieuw geboren wordt, dan zal hij geboren worden onder het puin in Gaza, in solidariteit met hen die lijden.”

Dit is een geweldige openbaring van wat het betekent om vandaag de dag christen te zijn. Staan we aan de kant van de onderdrukten of aan de kant van de onderdrukker?

De zogenaamde grote wereldmachten van de Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten kiezen duidelijk de kant van de onderdrukkende Israëlische staat. Die kant hebben ze altijd gekozen. De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de koloniale mogendheden hebben de zionistische staat in 1948 opgericht door middel van chicanes en verraad, met volledige schending van de inheemse bevolking van het Heilige Land. Ze hebben 75 jaar brute onderdrukking, staatsterrorisme en meedogenloze onteigening gesponsord. Deze zelfde machten blijven dit doen, zelfs terwijl Israël genocide pleegt in het volle zicht van de wereld.

  Video's: Palestijnse strijders elimineren Israëlische tanks, personeelsvoertuigen en bulldozers in Gaza

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Westerse lakeien maken genocide mogelijk terwijl ze hun medeplichtigheid verhullen met cynische woorden over dat Israël terughoudendheid moet betrachten bij het vermoorden van burgers.

Iedereen die Kerstmis niet begrijpt op de manier waarop de Palestijnen dat ondervinden, is het niet waard om zichzelf een christen te noemen.

Vooral die Amerikanen en Europeanen die zich scharen achter het zogenaamde recht op zelfverdediging van zionistisch Israël vanwege een verdraaid fundamentalistisch geloof in God zijn afkeurenswaardig. Zij zijn een perversie van het christelijk geloof.

De hele wereld moet dit jaar Kerstmis radicaal anders herdenken. De geboorte van Jezus zou altijd een revolutionaire gebeurtenis moeten zijn om te herdenken. Elk jaar zou het in het teken moeten staan van solidariteit met mensen in de wereld die onderdrukt en uitgebuit worden, onderdrukt en bezitloos zijn. Het is echter niet altijd duidelijk wie de rechtvaardige slachtoffers in deze wereld zijn en aan wiens kant God zou staan. Dit jaar is het absoluut duidelijk en schokkend.

Biden, Netanyahu en alle Westerse medeplichtigen zijn de anti-Christ en Herodes figuren van vandaag die 2000 jaar geleden kinderen afslachtten in een poging om de Zoon van God te doden.

Zij zijn de vijand van de mensheid in onze huidige tijd van de geschiedenis. Als er enige hoop kan voortkomen uit de gruwelen van Gaza en de rest van Palestina vandaag de dag, dan is het de openbaring aan de wereld van wie en wat (hun imperialistische systeem) de vijanden van de mensheid zijn. Die waarheid is de waarheid die de mensheid zal bevrijden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Klaus Schwab eist bevel dat Amerikaanse mannen en vrouwen oproept om voor globalisten te vechten in WO 3Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOntleding van de “analyse” van de Washington Post over de mislukte tegenaanval van Oekraïne
Volgend artikelEscalatie in het Midden-Oosten: De weg naar de Derde Wereldoorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. “75 jaar etnische zuivering. 15 jaar blokkade. Confiscatie van Palestijns land. Pogroms op Palestijnse steden. Ontheiliging van Palestijnse heilige plaatsen. Dagelijkse invallen in Palestijnse huizen. Constante vernedering van een heel volk. Wij wakkere zullen het nooit vergeten!!!!

 2. De top vd Joodse elite, namelijk de Rotschilds, Rockefellers en Soros en hun belangrijkste trawanten, Netaljanu, Schwab en Zelensky maken het leven vd meeste Oekrainers, Palestijnen, maar ook vd Joodse burgers tot een hel. Trouwens, Hamas wordt gefinancierd door bovengenoemde fascistische elite. Zoiets zou met Kerstmis gepredict dienen te worden, ipv dat nietszeggend gehuichel en napraten vh Vaticaan, welke ook onderdeel is vd fascistische elite.

  • 99% Agree, except for one minor difference: they may be “Jewish elite” but their progrom is Zionist. Using “Jewish” just gives them the excuse to pitifully cry “anti semitism” in my opinion.

  • Beste Edwin,
   Er hoeft niets op papier.
   Leef als een goed mens, voor jezelf en je naasten.
   Wij kunnen als individu niet in korte tijd de hele wereld ten goede veranderen.
   Laat ieder van ons een klein voorbeeldje zijn naar onze omgeving zodat wij in ieder geval de eigen verantwoordelijkheid nemen en laten zien dat het beter kan.

   Simpele dingen zoals een glimlach, een vriendelijk ” goeie morgen” een helpend handje waar nodig, Een beetje echte interesse in het leven van een ander.
   Een luisterend oor voor iemand die met shit rondloopt.
   Kost geen flikker ( en dat is vandaag de dag al bijzonder)

   Kijk eens tijdens het winkelen in de supermarkt rond of je mensen ziet waarbij je het gevoel hebt dat ze met hun ziel onder de arm lopen of weinig te besteden hebben.
   Koop een kerststol, banketstaaf of een bosje bloemen, reken dat zelf af en stop het bij zo iemand buiten in de hand, wens ze fijne feestdagen en loop door.
   Je krijgt gegarandeerd het gevoel dat je goed bezig bent.

   Karma kent geen goed of slecht, uitsluitend oorzaak en gevolg.
   Bedenk dat er momenten in je leven kunnen komen dat je terug krijgt wat je eens gegeven hebt, en dat is zowel in negatieve zin alsook in positieve.

 3. Jezus werd vroeg in de herfst geboren, niet achter in december, en niet nog later bij de Russen. Op ’25’ dec. werd het heidense feest van de ‘ Onoverwinnelijke Zon gevierd, o.a. in Rome omdat dan de zon weer toeneemt in licht zei men. En kerstening. De heerser van Romeinen wou ook voor de christenen iets betekenen zodat Jezus geboorte er aan gekoppeld werd, dus aan een heidens feest + Zon feest en liet het samengaan. Tegenwoordig weet velen dat niet. Het christendom heeft niet de heidenen een beetje meer christelijk gemaakt, maar omgekeerd, de heidenen hebben het christendom meer heidens gemaakt.

  Ik begrijp wel de diepe treurnis van de ontwikkelingen.

  • @Ster2
   Het is de crux constellation oftewel het zuiderkruis zegt mijn gevoel waar het op gebaseerd is.
   Het manipuleren van de mensheid was idd toen ook al aanwezig.

  • i believe that’s true. In my old age, have decided that I “don’t do mornings and Christmas”, due to it being a pagan-infested celebration that only benefits consumerism.
   We can only share the LOVE every day, not just the Christmas season.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in