De Turkse president Recep Erdogan (L) en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky (R) met president Biden & NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg (C), NAVO-top, Vilnius,11 juli 2023

Er is nog nooit een oorlog geweest waarin een land de helft van zijn bevolking verloor aan dood en emigratie, meer dan 20% van zijn gebied werd ingenomen, niet in staat was om zijn eigen basisinfrastructuur in stand te houden en nog steeds een onvoorwaardelijke overgave eist, schrijft Andrew Anglin.

Dit is alleen mogelijk omdat de beslissingen over het land niet door het land zelf worden genomen, maar door buitenlanders die er letterlijk niets om geven als elke laatste Oekraïner sterft.

RT:

Het Westen moet zich voorbereiden op “een lange oorlog” in Oekraïne, verklaarde secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO op zondag. Ondanks dat Stoltenberg beweerde een “snelle vrede” in Oekraïne te willen, benadrukte hij dat hij nog steeds het doel van president Vladimir Zelensky van een militaire overwinning op Rusland steunt.

“De meeste oorlogen duren langer dan verwacht wanneer ze beginnen,” zei Stoltenberg in een interview met de Duitse mediagroep Funke. “Daarom moeten we ons voorbereiden op een lange oorlog in Oekraïne.”

Volgens mediaberichten van de afgelopen twee maanden hebben Westerse functionarissen en militaire planners toegegeven dat het Oekraïense tegenoffensief tegen de Russische strijdkrachten waarschijnlijk niet zal slagen, waardoor de frontlinies grotendeels onveranderd blijven nu de winter invalt.

Volgens de Russische president Vladimir Poetin heeft Oekraïne meer dan 71.000 man verloren sinds het tegenoffensief in juni begon. Ondanks dit hoge uitputtingspercentage – volgens Oekraïense bronnen hebben sommige eenheden 90% van hun manschappen verloren – benadrukte Stoltenberg dat de NAVO zal blijven aandringen op een militaire, en geen diplomatieke, oplossing.

“We wensen allemaal een snelle vrede,” zei Stoltenberg. “Maar tegelijkertijd moeten we erkennen: als president Zelensky en de Oekraïners stoppen met vechten, zal hun land niet meer bestaan. Als president Poetin en Rusland hun wapens neerleggen, zullen we vrede hebben.”

  De Europese Unie gaat in vlammen op nu haar brandstofpompen uit Rusland opdrogen

Waarom zou het land “niet meer bestaan”? Wat betekent dat eigenlijk?

Hoe kan iemand op zo’n hoog niveau dit soort onzinnige uitspraken doen en door niemand in twijfel worden getrokken?

Als Oekraïne blijft vechten, zal hun land niet meer bestaan.

Dit zijn semi-officiële cijfers van het Wilson Center uit januari:

Er is sinds januari geen grote analyse meer geweest, maar schattingen zijn dat het aantal gedaald is naar 25 miljoen. Van 44 miljoen voor de oorlog. Elke dag vertrekken er nog steeds mensen en elke maand sterven er tienduizenden soldaten.

Ze zullen niet zomaar geen militairen meer hebben, ze zullen helemaal geen mensen meer hebben.

Deze mensen die als vluchtelingen zijn vertrokken, komen niet meer terug.

Jens wil niet zeggen wat de missie is. Hij zegt dat de missie is om de onvoorwaardelijke overgave van Rusland af te dwingen, maar er is geen realiteit waarin dat gebeurt.

Je kunt net zo goed Greta Thunberg de NAVO laten leiden.

Zelfs als u niets geeft om de totale vernietiging van Oekraïne – en daar geeft duidelijk niemand om, behalve de Russen – is er hier nul actieplan. Het zijn gewoon deze wilde, ongecontroleerde, bizarre uitspraken van volwassenen die klinken als gestoorde kinderen.

Iemand moet Jens vragen wat het betekent dat “Oekraïne niet meer zal bestaan” als ze over vrede onderhandelen. Maar dat zullen ze niet. Dit is de dreiging van een totaal gecensureerde, totaal gecontroleerde media. Dit is waar ik in 2017 voor waarschuwde. Alles glijdt gewoon af naar de Twilight Zone. De leiders zelf hebben geen feedbackmechanisme. Als je krankzinnige dingen gaat zeggen en niemand je in twijfel trekt, en mensen in feite zeggen “oh ja, dat is heel juist,” dan verlies je het vermogen om rationeel te denken.

  Het Oekraïense "tegenoffensief" was voorbestemd om te mislukken - vandaag is het zover

Ik beheer een website. Maar ik heb altijd kritische feedback op mijn materiaal gewild. Ik zoek het op. Toen ik op Twitter zat, heb ik nooit iemand geblokkeerd. Ik zei: “Vertel me waar ik het mis heb.”

Als je een media hebt die weigert om de meest elementaire vragen te stellen over de meest schandalige mogelijke uitspraken van de mensen die het voor het zeggen hebben, dan zink je in een zwart gat.

Ik dacht echt dat dit “tegenoffensief” een ommekeer zou betekenen. Maar ze verdubbelen gewoon.

Dit heeft alleen zin als ze van plan zijn om een nieuw leger te sturen.

Het Oekraïense leger kan niet eeuwig blijven sterven. Daar zijn niet genoeg mensen voor. Ze hebben al tieners en oude mannen gestuurd, en nu sturen ze vrouwen. Ik weet niet waarom ze zoveel mensen hebben opgeofferd in dit “tegenoffensief” als ze wisten dat het zou leiden tot massale sterfte en nul winst. Maar dat is wat ze deden.

Het is zo frustrerend om hier zelfs maar over na te denken.

In een democratie heeft u geen mogelijkheid om de beslissingen van de machtigen in twijfel te trekken. Dit is op lange termijn niet vol te houden als de machtigen zo onverantwoordelijk zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Orban: “Het huidige politieke systeem in Europa zal instorten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne heeft steeds minder mannen en de hoop op een overwinning vervliegt
Volgend artikelUrsula von der Leyen: “We hebben een continent gevaccineerd!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Enkele slimme Oekrainers zullen er spoedig achterkomen dat niet Rusland, maar het Westen het probleem is. “Wil je wraak nemen, graaf dan twee graven” Sun Tzu

 2. Wat die lul betreft mag na dat alle oekries overleden zijn nu de Europese mannen het over nemen om daar een zinloze dood te sterven.
  Tot die ook allemaal overleden zijn.
  En ik denk dat ze er nog achterlijk genoeg ook voor zijn om zich te laten sturen namens de NAVO en de VS.

  Die haat tegen Rusland die zit bij sommige Amerikanen wel zo ontzettend diep dat het nauwelijks voor te stellen is.
  Een complete generatie daar is opgegroeid met de angst en haat voor de Russen tijdens die zogezegde koude oorlog.

  • Het gaat veel verder dan de koude oorlog. De revolutie in 1917 was daar een voorbeeld van. Die was er enkel alleen omdat tsaar Nicolas zich niet wilde confirmeren aan de westerse bankiers. Vandaar ook de financiële hulp vanuit het westen. En om er zeker van te zijn dat zijn nazaten ooit weer terug zouden keren werden ze vermoord door dezelfde club die nu weer aan de touwtjes trekt.

   • BS the west send troops and invaded Russia to fight the bolsheviks the US occupied Vladivostok up to 1920 or 22
    the revolution came be couse the menn where figting WW1 and there was nobody to havest the crops and pepole where starving

   • Jacob de Meerdere,
    Rusland is de overwinnaar en VS UNO willen niet toegeven, ondanks zei niet de wapens hebben.

    Rusland heeft niets tegen Amerikaanse volk en heeft nu Rusland een eigen dorp verkregen van Poetin.

    Poetin heeft iets tegen de onzin van de VS UNO als onzinnige overmacht, van een ziek klein kind.

    Dat niet wil beseffen dat Rusland oppermachtig is.

    Daarom is de mogelijke volgende stap, de onmanteling van VS van America het Pentagon en Witte huis zullen allicht verdwijnen en het allemaal terug onafhankelijke staten zijn en de rust terug keren Als unkel Joe Biden weg zal zijn.
    Dit is onze vrije meningsuiting.

 3. Stel, iedereen in Oekraine is dood of incapabel om nog (gedwongen )weerstand te bieden.
  Dan is de oorlogsakker een desolaat stuk grond en Rusland nog steeds oppermachtig,
  en de Stoltenbergs het lege land zien liggen als als een begerenswaardig stuk glanzend goud,
  waar niemand zich aan durft te vergrijpen,
  wat dan?
  Nog nooit is het gouden slagveld zo groot geweestl
  Zo begerenswaardig.

  • Het is precies andersom: als ze door vechten bestaat Oekraïne niet meer. Hun enige kans is de wapens neer te leggen, maar dat mag niet van de NATO, dus USA.
   Ik denk dat Amerika de laatste Oekraïner wil opofferen om Rusland te verzwakken. Het is walgelijk.

 4. Er kleeft ongelooflijk veel bloed aan zijn handen en aan die van die smerige oorlogophitsers in het zgn democratische Westen. Streef verdomme naar vrede, drijf handel met elkaar, bouw gezamenlijk iets goeds op ipv de krankzinnige oorlog. Een oorlog die alleen door usa / navo bende en met de hulp van de westerse regeringsleiders al schoothondjes van de usa voortwoekert.
  Net zolang tot de gehele bevolking van dat corrupte Oekriland vermorzeld is.
  Ga verdomme daar zelf pang, pang roepen ipv het klootjesvolk in de vleesmolen te dwingen. Dan is dat gedonder daar per direct afgelopen. De angsthazen.
  Tuig regeert!

  • Samen met Rusland zou Europa heel sterk zijn, maar dat wil Amerika niet. Helaas zitten wij in de EU die aan het handje van Amerika loopt. De EU is een ramp voor ons, Europeanen. Een EEG met Rusland zou veel welvaart brengen. Die kans is verkeken. Door die vervloekte EU met die feodale machtswellustigen.
   In maar 2 landen werd een referendum gehouden over de Europese (dwz. van de EU) grondwet. Beide landen stemden tegen. Wat als er ook in andere landen referenda waren gehouden?

 5. Gaan ze door tot alles zo kapot is dat mensen gaan smeken om een wereldregering? Ze zijn er gek genoeg voor. Het is in ieder geval geruststellend dat we ons voor moeten bereiden op een lange oorlog. Dan heeft kennelijk ook niemand zin om de bom te gooien.

  • En als de bom valt
   Dan lig ik in m’n nette pak
   Diploma’s en m’n cheques op zak
   Mijn polis en mijn woordenschat, a-oei!
   Onder de flatgebouwen van de stad naast jou

     • Dan begreep je hem niet, we worden constant in angst gehouden. Ook met de bom. Als je je niet meer bang laat maken wordt het leven heel anders. Dus jij een stukje tekst van Doe Maar, ik een stukje van Freek de Jonge.

      Dus ik zeg tegenwoordig altijd “ barst maar” als ik iets niet wil, en er gebeurt je niks. Angst is aangeleerd denk ik. Maar het is maar dreigen.

      Zelfs het verplicht stellen van de vaccinatie konden ze niet. En steeds meer mensen zeggen “ barst maar” en dat is een goede ontwikkeling. Ook de gevaccineerden. En wordt het een heel stuk moeilijker om autoritair te worden. Zelfs als de vaxx verplicht was geworden hadden ze hem nog niet in mijn arm.

      Dat bedoelde ik. Snap je hem?

      • Mensen zonder angsten zijn psychopaten die meestal rotzooi uithalen. Normale mensen hebben gevoelens. En angsten is daar een van om zichzelf onder andere te beschermen tegen domme dingen doen.

 6. “Jens herhaalt verlangen naar “eindeloze oorlog” tenzij Rusland zich onvoorwaardelijk overgeeft”

  Het vervolg op de enorme verliezen van Oekraïense manschappen is dat nu ouderen en vrouwen gerecruteerd worden, de volgende stap is dat de Europese lidstaten de proxy-oorlog voor de Verenigde Staten gaan uitvechten, zodat de Amerikanen China een kopje kleiner willen maken, ja in hun zionistische natte dromen.

 7. Jens weet donders goed dat ze aan het verliezen zijn, maar het enige wat hem drijft zijn de miljarden bloedgeld dat de wapenindustrie met kruiwagens vol binnenharken.
  Ze gaan letterlijk en figuurlijk over lijken, jong, oud, man, vrouw, het maakt hun niets uit.
  En wat het ergste is: een deel van dat bloedgeld komt uit onze belastingcenten.

 8. lang verhaal kort julius césar wist het al..één volk één dictator…die blijft tot het volk hem afzet…democratie is als wurgsexs…eenmaal begonnen ligt het niet meer in eigen handen..uw einde nadert, u bent nu verslaafd tot uw nakend einde…goodbye..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in