De berichten stapelen zich op – net als de Oekraïense lijken – over de enorme Oekraïense verliezen op het slagveld. Een jaar geleden, volgens de Telegraph, waren de verwachtingen hooggespannen in Oekraïne over een op handen zijnde overwinning. Dat feestelijke refrein is verdwenen en vervangen door een treurzang, schrijft Larry Johson.

Toen Alina Mykhailova, een officier en paramedicus in het Oekraïense leger, sprak over hoe de dood van haar commandant haar eenheid had “verweesd”, was haar pijn voelbaar.

“Toen ik deze man verloor, van wie ik zoveel hield en met wie ik zoveel had gedeeld, besefte ik dat wij in het bataljon nu allemaal wezen waren,” zei ze, terwijl ze tranen wegveegde terwijl het publiek voor haar moeite had om de hunne in bedwang te houden…

“Misschien is het grootste verschil met 2022 wel dat er nu zoveel mensen gestorven zijn,” zei Dmytro Natalukha, een Oekraïens parlementslid dat de conferentie bijwoonde. “Eén op de twee mensen kent nu iemand die tijdens de gevechten is omgekomen. Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal vrienden dat ik verloren heb.”

Een officier sprak onofficieel over de tol die het aanvallen door mijnenvelden tegen goed ingewerkte verdedigers zonder luchtdekking had geëist van zijn compagnie. De mannen die de gesneuvelden vervingen, zo voegde hij eraan toe, misten hetzelfde niveau van training en motivatie. En als de oorlog nog één of twee jaar aanhoudt, kan de druk op de beperkte menselijke middelen van Oekraïne enorm worden.

Dit is geen op zichzelf staand verslag. Het verdriet over de verliezen is wijdverspreid en het aantal Oekraïense verliezen stijgt met de dag. Het volgende werd in Oekraïne gepubliceerd door Oekraïense bronnen:

  Oekraïne en Rusland zijn het eens - Rusland vecht tegen de NAVO
Machinevertaling Yandex

Van de 100 inwoners van Poltava, Oekraïne, die in de herfst van 2022 naar het front werden gestuurd, zijn er slechts 10-20 nog in militaire dienst.

De rest is dood of gewond, zei het waarnemend hoofd van het regionale militaire inschrijfbureau, luitenant-kolonel Berezhnoy.

De verschrikkelijke verliezen komen hard aan bij de Oekraïners. Ondanks beloften om tot het bittere einde te vechten of een vurig geloof in de uiteindelijke overwinning, stelt de wanverhouding tussen de superieure vuurkracht van Rusland en de steeds wanhopigere poging van Oekraïne om nieuwe rekruten te werven en meer wapens te krijgen uit de uitgeputte Amerikaanse en NAVO voorraden Kiev voor een onmogelijke taak. De volgende video is representatief voor de wanhoop.

Rumble versie:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De tweede fase van de massapsychose is begonnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Biden’s fase” van de Oekraïne-oorlog breekt aan
Volgend artikelJens herhaalt verlangen naar “eindeloze oorlog” tenzij Rusland zich onvoorwaardelijk overgeeft
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Dan sturen ze de 12 tot 15 jarige er wel op af.
  Tot dat die ook op zijn.
  Adolf deed dat ook aan het eind van de 2de WO.
  Die waren toch al helemaal gehersenspoeld dat ze onoverwinnelijk waren.

  • Die vlag hadden ze niet eens mogen ophangen.
   Maar Nederland hangt inmiddels vol met vlaggen waar geen hond iets mee te maken heeft.
   Wat hebben wij met die oorlog te maken.
   Rutte kan wel zoveel zeggen, als hij er voor wil vechten dan moet hij maar die kant opgaan.
   En niet ons er bij betrekken.

   • Bert september 18, 2023 at 11:08

    Hoofdzakelijk vechten huurlingen tegen de Russen Bert, Oekraïnse soldaten zijn bijna op, het recruteringsprogramma van Zelensky omvat voornamelijk om oude mannen en jonge vrouwen naar de uitgestrekte contactlijnen te sturen, de provocaties van de NAVO bondgenoten en natuurlijk USA herhalen zich in een steeds sneller tempo totdat het onvermijdelijke gebeurt.

    • Tot het onvermijdelijke gebeurt, het zal wel meevallen Adriaan hoop ik maar wie schiet hem als eerste af?

     Dit is toch een beetje de techniek van de Russen, de vijand kapot laten lopen. Dan zou de bom uit de Nato moeten komen maar die lijken ook oorlogsmoe. Oekraïne is een stukje land kwijt, het is niet anders.

     Als de Russen er de baas zijn wordt er nog steeds brood gebakken neem ik aan. En dan ga je het allemaal maar oplossen aan de onderhandelingstafel. Wij kregen ook stukjes Duitsland, die hebben we maar terug gegeven, verstandige beslissing overigens.

     Het wordt tijd om Oekraïne weer te gaan opbouwen in plaats van de bevolking kapot te schieten. Volgens mij willen de Russen dat ook wel, geeft de economie weer een zwengel en dan lossen ze het later op. Nederland gaf Elten uiteindelijk ook weer terug aan Duitsland. Heeft wel een tijdje geduurd overigens.

   • Bert,
    Ik heb ook grote moeite daarmee, was pas op het Baroeg Open Airfestival en toen was er ook een kraampje met de geelblauwe vlaggen, ik kots er van maar hield mijn mond, wil niet mijn dag laten verzieken door hen, net als jij haat ik nazisme en fascisme en ook ik zie dat soms terug, ik heb wel een stap gemaakt inmiddels want ik ben blij dat ik hier dingen kan schrijven die kan ik ergens anders helemaal niet meer schrijven en dat realiseer ik mij, heb zonet een bijdrage geleverd en ik heb al reacties daarop hoor, de GGZ is bezuinigd en ik word al als gek gezien, terwijl ik gewoon iets wens aan te kaarten, ik sta er boven hoor, 1 persoon steunde mij maar de rest niet, het zij zo, de gewone media is zo machtig en die gewone media zijn ze gewend he inmiddels, groet aan jou van mij van Flardinga!

    • Niet te flauw, ik ben al voor van alles uitgemaakt, dat komt omdat ik geen beeeh roep, en dat vinden de schapen vreemd, als je niet bij de domme massa hoort ben je gewoon slimmer.
     Als je een goed leven wil hebben zorg dat je buiten de massa staat.

     • Sarcoff,
      Neem aan dat je een reactie geeft op die van mij, is ook zo hoor, soms moet je wel eens iets durven te schrijven ook al kijkt de rest weg of is doof en blind tegelijk, toch schrijf ik het en luister ik ondertussen naar naar een muziekje van Phil Collins en tikt de regen tegen het raam aan, we gaan gewoon door met ademen, groet aan jou Sarcoff,Flar.

 2. V. Zelensky: Het Oekraïense leger heroverde Klysifka – De Russen bereiden een tegenaanval voor met 52.000 soldaten en enorme vuurkracht

  De strijd om Bahamut begint opnieuw

  De Oekraïense autoriteiten hebben vandaag bekendgemaakt dat Oekraïense strijdkrachten Andriyivka en het dorp Klysifka hebben heroverd, een strategisch belangrijke gemeenschap ten zuiden van de stad Bakhmut.

  “Klysifka is bevrijd van de Russen”, zei Oleksandr Syrsky, hoofd van het Oekraïense grondleger, op sociale media.

  “Ik wil speciaal de soldaten herdenken die stap voor stap naar de Oekraïense gebieden terugkeren in de Bakhmut-zone”, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelenski in zijn dagelijkse videoboodschap.

  “Klisifka: goed gedaan!” voegde hij eraan toe, met een opsomming van de militaire eenheden die aan de operatie deelnamen. >>>

  https://warnews247.gr/v-zelenski-o-oukranikos-stratos-anakatelave-tin-klisifka-xekina-xana-i-machi-gia-to-bachmout/

 3. ze wilde toch Nazi’s zijn…ze moorden er op los..liefst nog vrouwen en vooral Kinderen..grenzeloze arrogantie ook..van God los..burgers doden, vernederen in de stad voor het oog van alle anderen..immers amerika en de navo..hun bondgenoten in de strijdt die ze Absoluut wilden en vooral Rusland verslaan..verkrachten en vermoorden hun taal vernietigen hun kerken en cultuur, hun leiders vermoorden..het krapuul van deze tijd de helden voor het westen..en nu janken..moeten wij nu medelijden hebben ????……No Mercy ‼️‼️♥️🇷🇺🌹

 4. …ik weet het zo niet hoor …..deze oorlog gaat hoe dan ook verder en het krankzinnige westen staat mijns inziens financieel sterker dan Rusland, zij het met uit het niets gecreeerd geld. Rusland is nu grotendeels afhankelijk van China en deze laatste is evenmin te vertrouwen, ik vernam vandaag dat China al n klein stukje Russisch territorium claimt….Als gezond verstand niet spoedig de bovenhand haalt ligt binnenkort Moskou en grote delen van Europa en de VS in puin ….de Sapiens Aap is het verstandigste beest op aarde, dat is zondermeer duidelijk….

 5. Ik kan je volgen Patrick, ik geloof niet dat het westen financieel sterker is, dat is Rusland met hun grondstoffen. Maar het Westen heeft technologie die Rusland en China niet hebben. Denk alleen aan AI, dat is Google 10.0 en wordt in het Westen ontwikkeld. Als openai naar de beurs gaat, en dat gaat gebeuren schat ik in dat ze 1000 miljard ophalen. En wie is openai, Google, Microsoft en Apple. Tientallen miljarden pompen ze erin en in China en andere lage lonenlanden zitten ze het beest te voeden. En begrijp hoe ik beest bedoel, het is een technologisch wonder. Niet uit bijbels perspectief gezien.

  Dat maakt oorlog ook zo onzinnig. Een beetje ouderwets zelfs.

 6. Ja sukkels, hadden jullie maar niet naar v Baalen, Verhofstadt en Timmermans moeten luisteren, een volk krijgt de leiders die ze verdienen.
  Kom in opstand tegen die zogenaamde leiders die jullie massaal de dood in jagen.

 7. Ex CIA-analist vreest dat de VS Oekraïne mini-kernwapens zullen geven na het verzenden van clusterbommen, DU

  Washington en zijn bondgenoten negeerden herhaalde Russische waarschuwingen over de escalerende gevaren die gepaard gaan met de levering van steeds geavanceerdere wapens aan Oekraïne en zijn de afgelopen maanden in actie gekomen om Kiev te voorzien van langeafstandskruisraketten, clusterbommen en munitie met verarmd uranium.
  De volgende logische stap die de regering-Biden moet zetten als het gaat om de bewapening van Kiev zou heel goed kunnen zijn om haar cliënt te voorzien van mini-kernwapens, vreest voormalig CIA-officier Ray McGovern.
  ‘We hebben bijna geen munitie meer. De president zegt: ‘Oké, laten we de Oekraïners wat meer munitie geven’, en zijn adviseurs zeggen: ‘We zitten te laag. Dus wat hebben we nog meer? Nou, we hebben geen 155 mm granaten meer voor onze houwitsers enzovoort, maar we zouden ze wel clustermunitie kunnen geven.’ Nu geven we ze granaten met verarmd uranium. En wat is de volgende stap? De volgende stap zouden deze kleine mini-kernwapens zijn. Dat zullen we ze geven, als het erop aankomt’, zei McGovern in een podcast-optreden naast Scott Ritter. >>>

  https://sputnikglobe.com/20230917/fmr-cia-analyst-fears-us-may-give-ukraine-mini-nukes-after-shipping-cluster-bombs-du-1113441252.html

  • Beste Adriaan, als dit gebeurt, als ze Ukrastan gaan voorzien van mini kernbommen,
   Denk ik dat Rusland heel Ukrastan vernietigd.
   Dan vragen ze erom.

   Groet Rasamaga

 8. Een jaar geleden zou niemand verwacht hebben dat strijdkreten zoals:
  “Wij vechten of ons leven er van afhangt”
  en
  “We strijden tot de laatste man”

  ooit zo letterlijk zou uitkomen.
  Op papier klinkt het allemaal mooi, die ‘strijdvaardigheid’ maar als je in het front zit en ziet hoe je maten lijf, leden en leven verliezen piep je wel heel anders.
  Ze kunnen zich beter massaal overgeven. Liever bleude man dan deude man.

 9. Stel dat Oekraïne een stuk van de Donbass terug krijgt. Wat gebeurt er dan met de bevolking?
  De Russisch sprekende burgers zijn vanaf 2014 beschoten door het Oekraïense leger en AZOV.
  Deze burgers worden gehaat vanwege hun afkomst.
  De verhoren van burgers zijn begonnen en terug naar Oekraïne blijkt geen optie meer.
  Daders zijn geen redders.
  Wat wil Oekraïne eigenlijk met de burgers als ze gebieden zouden terug winnen?
  Niemand heeft het over de bevolking, hun leven in onrecht, marteling en dood.
  De verhalen van de Donbass.

 10. Rasamaga september 18, 2023 at 17:40

  Dat denk ik ook Rasamaga USA, NAVO en de EU blijven de plannen van Amerika steunen en Rusland provoceren, ik zie geen oplossing voor Oost en West, Rusland zou actiever hun doelen moeten behalen op korte termijn.

  Groeten terug.

 11. Mijn, weliswaar subjectieve, maar niettemin op een zekere logica gebaseerde en gededuceerde, waarschijnlijk geringschatte conclusie aangaande de huidige omstandigheden is de volgende : tès allemoal; nor de kluten , daar kan je gif op innemen !

 12. Als ze daar geen mannen meer hebben dan komen onze jongens en van andere West-Europese landen aan de beurt om daar te vechten. Ze zijn er gek genoeg voor begrijp ik inmiddels.

 13. Straks ziet Oekraine er net uit als het Oostenrijk dat ik in 70er jaren zag tijdens een vakantie. Een complete generatie mannen was er niet meer, die enkele die je wel zag was zwaar gehandicapt. En dat was dus al 30 jaren na de tweede wereldoorlog. Een hele generatie weg gevaagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in