Italië: “Wie zich niet laat vaccineren, wordt ontslagen”

1
6012
Screenshot Twitter

– De gezondheid beschermen betekent zoveel mogelijk mensen vaccineren. Dit is geen ‘morele’ uitspraak, maar waarin de wet voorziet, verklaart de Italiaanse rechter Raffaele Guariniello in een interview met Il Fatto Quotidiano.

De grondslag van het argument gaat uit van het “principe dat niemand kan worden gedwongen om een gezondheidsbehandeling te ondergaan, tenzij door een wettelijke bepaling van de grondwet”, legt hij uit,

Die wet, zegt de rechter, bestaat, en het zou de geconsolideerde wet over Veiligheid op het Werk zijn, die “werkgevers verplicht om effectieve vaccins te verstrekken aan die werknemers die nog niet immuun zijn voor het biologische agens, toegediend door een behandelende arts”. Bovendien “verplicht dezelfde bepaling dat de werkgever de werknemer wegens arbeidsongeschiktheid op aanbeveling van de bevoegde arts voorlopig ontslaat”. De wet, zegt hij, voorziet echter ook “in de verplichting om de werknemer te verwijderen en hem aan een andere baan toe te wijzen, maar alleen indien mogelijk. Het Hooggerechtshof oordeelde dat deze verplichting niet kan worden geacht te zijn geschonden indien de overgang van de werknemer binnen de onderneming niet verenigbaar is met de door de onderneming zelf opgezette organisatiestructuur”. Kortom – zo vat de rechter het samen – “de werkgever is verplicht organisatorische maatregelen voor te bereiden om de werknemer te beschermen, maar als dit niet mogelijk is, riskeert de werknemer de beëindiging van het dienstverband”.

Twittercommentaar van Francesca Totolo:

“Ik ben geen verstokte vaccinatie-tegenstander, verre van dat. Maar ik ben gewoon rationeel en daarmee wantrouwig tegen een vaccin dat in slechts 10 maanden werd ontwikkeld”.

“Van de briefing van het Ministerie van Volksgezondheid over de #VaccineCovid:
“10. Schade op lange termijn kan op dit moment niet worden voorspeld”.

Asielzoekers in opvangcentrum op Sardinië: “Italianen, we gaan jullie keel doorsnijden”

Na betrapt te zijn op het vervalsen van gegevens over de werkzaamheid van vaccins, "herziet" AstraZeneca zijn cijfers... maar het is nog steeds een wrede farce

1 REACTIE

  1. Hoogtijd voor een groot verzet tegen deze chemise genocide!
    En het valt op dat vooral Europa en in Amerika de meeste besmettingen.
    Corona zou wel het eindstuk van het kalergie plan kunnen zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here