De Italiaanse autoriteiten hebben het schip Alan Koerdi van de Duitse vluchtelingenorganisatie Sea-Eye aan de ketting gelegd. Eerder was de boot al gecontroleerd op onregelmatigheden, zo meldt Redaktionsnetzwerk Deutschland onder vermelding van het agentschap Ansa.

Foto:  © Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet / Wikimedia (CC0)

Een Sea-Eye woordvoerder bekritiseert de acties van de autoriteiten en betwijfelt of de controle en de arrestatie “uitsluitend de veiligheid van de gereddenen en de bemanning dient”. Hij beschuldigt de verantwoordelijken van cynisme. Aanvankelijk waren de 146 opgeviste migranten aan boord gehouden. Toen werd het schip gecertificeerd als ongeschikt voor het huisvesten van zoveel mensen. Door de aanklachten van de Italianen zal de Alan Koerdi in mei niet meer kunnen vertrekken voor verdere operaties.

Het mensensmokkelschip had begin april 149 migranten aan boord genomen. In het midden van de maand mochten de eersten aan wal gaan in Italië. De regering in Rome had in eerste instantie geweigerd de mensen van de boot af te laten vanwege de Coronapandemie.

Vluchtelingenorganisaties gaan ondanks Corona door 

Ondertussen wacht het Duitse koopvaardijschip MV Marina voor de Italiaanse kust op de toewijzing van een haven, nadat het namens de Maltese autoriteiten 77 migranten had opgenomen. De eigenaar van de jachthaven, Thies Klingenberg, vertelt het persbureau dpa: “Het kan niet zo zijn dat de reddingsoperatie voor de autoriteiten voorbij is als de mensen aan boord van een koopvaardijschip zijn”. De situatie aan boord zou kritisch zijn, omdat de proviand en het water opraken.

Ook tijdens de globale Coronacrisis zijn verschillende vluchtelingenorganisaties actief op de Middellandse Zee. Naast Sea-Eye brengt de groep ‘Alarm Phone’ ook immigranten naar Europa. Ze blijven voor hun handelingen rugdekking krijgen van de Groenen. De woordvoerder van de Groenen fractie in het Europees Parlement, Sven Giegold, beweerde op Paasmaandag dat hun acties de wil van God waren.

Illegale bootmigranten worden na de aanlanding onmiddellijk naar luxe hotelresort overgebracht

  Video's: Italianen vechten terug tegen gewelddadige politie tijdens protest tegen vaccinatieplicht
Vorig artikelGemeente wint: Duitse gepensioneerde moet zijn huis verlaten voor asielzoekers
Volgend artikelErdogan gaat het toerisme stimuleren met certificaten voor “Coronavirus-vrije” vakantiebestemmingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in