Peiling: Italianen voelen zich bedreigd door migratie, willen Salvini weer aan de macht hebben

65 procent voelt zich bedreigd door migratie, wat een van de redenen zou kunnen zijn dat de opiniepeilingen een sterke impuls tonen voor het centrum-rechtse blok in Italië.

© Presidenza della Repubblica / Wikimedia

De meerderheid van de Italianen voelt zich bedreigd door de manier waarop de linkse regering van premier Giuseppe Conte omgaat met de migratiecrisis in het land en zou liever zien dat de leider van de Liga, Matteo Salvini, weer aan de macht komt, schrijft de correspondent in Rome van het Hongaarse conservatieve dagblad Magyar Hírlap.

In een opiniepeiling over immigratie die door het Italiaanse nieuwsportaal Affari Italiani werd uitgevoerd, verklaarde 65 procent van de ondervraagden zich niet veilig te voelen in hun eigen land als gevolg van de migratie, en zei dat Italië veel veiliger was toen Salvini minister van Binnenlandse Zaken was. Nog eens 55 procent van hen zou graag zien dat minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese onmiddellijk wordt vervangen, terwijl 57 procent van hen de door Conte vastgestelde migratieregels als gevaarlijk ziet.

Conte heeft met succes de vorige, hardere houding van Salvini geëlimineerd, die effectief had voorkomen dat door NGO’s gesteunde mensensmokkelboten in Italië aanmeerden.

Salvini, die momenteel wordt vervolgd voor “ontvoering” vanwege zijn weigering om migranten van boord te laten gaan van NGO-mensensmokkelschepen op Italiaanse bodem, heeft zich vaak verzet tegen het migratiebeleid van de heersende regering, dat in veel gebieden van Italië tot chaos heeft geleid.

Honderden migranten zijn uit de quarantaines van het Coronavirus op Sicilië gebroken en de inwoners protesteren actief tegen de komst van nog meer migranten, wat het regionale hoofd van het eiland, Sebastiano Musumeci, ertoe heeft aangezet om het linkse regime te waarschuwen dat Sicilië geen migranten meer zou accepteren.

Breaking: Meloni's rechtse alliantie wint duidelijke meerderheid bij Italiaanse verkiezingen

De afgelopen dagen is er een groeiend aantal anti-immigratie protesten geweest in de Italiaanse havens, op de eilanden en in de gemeenten, waarvan sommige zijn overgegaan in geweld.

Omdat de Italiaanse regering faalde om op tijd op de crisis te reageren, riep Toto Martello, burgemeester van het eiland Lampedusa, op tot een algemene staking vanaf maandag, nadat in één weekend 1000 migranten op zijn eiland waren aangekomen. In reactie daarop riep de regering van Conte Martello op voor besprekingen in Rome en de burgemeester schortte zijn stakingsoproep op totdat de onderhandelingen waren afgerond.

Uiteindelijk heeft Conte woensdagmiddag een ontmoeting gehad met Nello Musumeci, de regionale president van Sicilië. Tijdens de bijeenkomst zei Conte dat hij “openstond voor het idee” om de belastingvoordelen uit te breiden naar de inwoners van Lampedusa om de economische gevolgen van de immigratiestroom te verminderen, maar hij gaf geen details over wat dat precies zou inhouden. Conte beloofde ook vijf quarantaineschepen naar Lampedusa te sturen, die de migranten naar andere, minder belastende delen van Italië zouden vervoeren. Er werd echter niet gesproken over een wijziging van de immigratieregels.

Lampedusa is de belangrijkste toegangspoort tot Italië geworden voor asielzoekers die uit Noord-Afrika komen. Martello zegt dat het noodvluchtelingencentrum van Lampedusa, dat bedoeld is om 190 vluchtelingen te huisvesten, momenteel 1200 mensen herbergt.

Op dinsdag mocht het mensensmokkelschip Sea Watch 4, dat wordt geëxploiteerd door de Duitse Sea-Eye NGO uit Regensburg, van de burgemeester Leoluca Orlando aanleggen in Palermo. Het schip begon zijn missie twee weken geleden en heeft 353 illegale migranten aan boord. Sommige van hen, met Coronavirussymptomen, zijn geïsoleerd van de rest.

Mekka? Nee, dit is Rome in 2020

Opiniepeilingen kunnen tekenen van zwakte vertonen in de Italiaanse coalitieregering

De migratiecrisis in Italië heeft onlangs geleid tot een stijging van niet alleen de Liga, maar ook de Broeders van Italië partij (FdI), heeft haar steun in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld, van 7 procent naar 15 procent in Politico’s peilingen. Fdi heeft aantoonbaar een meer hardline immigratie-standpunt houding dan de Liga.

De regering van Conte heeft ook een massale amnestie verleend aan ongeveer 600.000 illegale migranten, een beleid dat volgens Salvini alleen maar meer migratie naar het land zou aanmoedigen.

De partijleider van de Liga heeft ook consequent een overvloed aan video’s van migranten gepubliceerd die eenvoudigweg op Italiaanse stranden landen als een teken van het onvermogen van de regering om de migrantengolf die Italië treft te stoppen, die een dramatische stijging heeft gekend sinds Salvini als minister van Binnenlandse Zaken diende.

Een aantal spraakmakende verkrachtingszaken waarbij asielzoekers in de afgelopen maanden betrokken waren, kunnen ook een rol spelen bij de komende regionale verkiezingen in Italië op 20 september.

Schok in Italië: 15-jarige op het strand van Lignano door asielzoekers verkracht

3 REACTIES

  1. Gaat dat nu echt niet of nooit stoppen !!!!!!!
    Hier bij ons in Vlaanderen, kleine gemeente, lopen meer negers rond dan in Congo.
    Wat verderop, vrij grote gemeente, komt men 10 mensen tegen, zijn het er 8 van vreemde afkomst.
    Waar gaat dat eindigen???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here