Het regime van president Recep Tayyip Erdogan is al bezig met het plannen van de “wederopstanding” van de Turkse toerisme-industrie. Door middel van zogenaamde Covid 19-certificaten voor vakantiebestemmingen die vrij zijn van virusinfecties, wil het Turkse staatshoofd na het einde van de ramadan, de vastenmaand, het zomertoerisme als de belangrijkste bron van deviezen weer economisch op de rails krijgen.

Hij wordt massaal gesteund door zijn minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca, die er niet genoeg van krijgt om te benadrukken dat Turkije het ergste heeft overwonnen. Dalende infectie- en sterftecijfers tonen aan dat de Coronapandemie in zijn thuisland in een neerwaartse trend zit, aldus Erdogan’s minister.

Economische normaliteit is doel nummer één voor Erdogan’s politiek

Het belangrijkste politieke doel voor Erdogan is momenteel het herstel van de economische normaliteit. Nadat de Turkse economie reeds voor de Corona-crisis stotterde, doen Erdogan en zijn ministers er alles aan om uit een economisch dal te komen. Volgens officiële cijfers is het handelstekort van Turkije in maart verdrievoudigd tot meer dan vier miljard dollar.

Daarnaast laat het Turkse staatshoofd zich ook graag voor zijn vooruitziende staatspolitiek in de Covid 19-tijd bejubelen. Hoewel de peilingsbarometer naar beneden wijst. Op dit moment is slechts 62 procent van de Turken dat de cijfers over de Coronacrisis van de regering overeenkomen met de feiten. Bijna 40 procent is meer dan kritisch over het Corona-informatiebeleid, schrijft Unzensuriert.

400 mensen gearresteerd in Turkije voor Covid-19 “nepnieuws”

Erdogan blijft zich hard opstellen tegen critici van het overheidsbeleid. Sinds het uitbreken van de Coronapandemie zijn ongeveer 400 Turkse burgers gearresteerd en beschuldigd van het publiceren van “nepnieuws” in de sociale media. De politie en de geheime dienst houden alle mediakanalen in de gaten om streng op te treden tegen “dissidenten”.

Erdogan stuurt islam-adviseur naar Noorwegen – om de Turkse jeugd religieus en loyaal te houden

200 miljoen Amerikanen zijn gestorven aan het Coronavirus - volgens Biden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here