Op 28 december kondigde de Israel Defense Forces (IDF) de dood aan van drie soldaten tijdens gevechten in de Gazastrook de dag ervoor. Dit brengt het aantal gedode soldaten sinds het begin van de grondoperaties tegen de Hamasbeweging en andere gewapende groeperingen in de Palestijnse enclave naar eigen zeggen op 167, bericht Southfront.

Van links naar rechts: Sgt. eerste klas (res.) Asaf Pinhas Tubul, 22, Cpt. (res.) Neriya Zisk, 24, Maj. Dvir David Fima 32. (Israël Defense Forces)

De soldaten werden door de IDF geïdentificeerd als reserve Sergeant Eerste Klas Asaf Pinhas Tubul, 22, van het 77ste Bataljon van de 7de Pantserbrigade, reserve Kapitein Neriya Zisk, 24, een compagniescommandant in het 52ste Bataljon van de 401ste Pantserbrigade en Majoor Dvir David Fima, 32, de plaatsvervangend commandant van het 198ste Bataljon van de 460ste Pantserbrigade.

Tubul werd gedood in het zuiden van Gaza, in een gevecht waarbij een andere officier en soldaat van het 77ste Bataljon ernstig gewond raakten, terwijl Fima werd gedood in de centrale regio van de Strook, in een gevecht waarbij een soldaat van het 7107ste Bataljon ernstig gewond raakte. Zisk werd ook gedood in de centrale regio, in een afzonderlijk gevecht.

De militaire vleugel van Hamas, de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, meldde zware gevechten met Israëlische troepen in heel Gaza op 27 december.

De groep zei dat zijn strijders vijf grote gevechtstanks, twee gepantserde personeelsvoertuigen, vijf bulldozers en zeven andere voertuigen van de IDF hadden geraakt. De groep meldde ook dat twee Israëlische helikopters het doelwit waren van 9K38 Igla draagbare luchtverdedigingssystemen van Sovjetmakelij.

Daarnaast zei de Izz ad-Din al-Qassam Brigades dat haar strijders een thermobarische RPO-A Shmel raket van Sovjetmakelij gebruikten om een bijeenkomst van Israëlische troepen aan te vallen. Dit wapen was nog niet eerder gesignaleerd bij de groep, wat kan duiden op nieuwe voorraden.

  President van Rusland kondigt publiekelijk voorwaarden aan waaronder Rusland NAVO-bases zal bombarderen

De Izz ad-Din al-Qassam Brigades gaven ook video’s vrij van recente aanvallen tegen de IDF in de Shejaiya buurt in Gaza Stad en de stad Khan Yunis.

Over het algemeen hebben Hamas en andere gewapende groeperingen in Gaza hun verdedigingstactieken verbeterd. De IDF lijdt steeds meer verliezen terwijl het probeert de grondoperaties in de Gazastrook uit te breiden. Toch zal Israël waarschijnlijk geen nieuw staakt-het-vuren accepteren voor het einde van het jaar.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Moed!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe puinhoop die ze van 2023 hebben gemaakt
Volgend artikelRussische raket doorkruist Polen; NAVO’s veelgeprezen luchtverdediging heeft er nooit op gereageerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. het Israel conflict is uitgegroeid tot een totale oorlog die nu de hel wereld in angst doet leven Dat alles komt er nog bovenop de vele kleinere oorlogen die al jaren duurt zoals in Afrika en zuid Amerika waar geen aandacht meer voor is in de media maar daar sneuvelen dagelijks mensen In ons land hebben we een kleine oorlog tegen het milieu dat nu toch wel ernstige regenwolken kampt die maar niet wil ophouden omdat het niet kan vriezen 10 graden wijst de thermometer aan maar voor het gevoel is het nog geen 4 graden maar ook dat is ongewoon voor deze tijd van het jaar Teveel zeggen ze en ze grabbelen in het duister van de dag en nacht Dus kortom Wij in West Europa hebben te maken met een milieu oorlog die ieder jaar ernstige vormen gaat aannemen en veel mensen ziek maakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in