Pixabay

Een probleem waar Israël steeds tegenaan loopt, is hoe de geïnstitutionaliseerde ontmenselijking van Palestijnen die de apartheidsstaat operationeel houdt, er ook voor zorgt dat Israëli’s dingen zeggen die niet-Israëliërs extreem schokkend zullen vinden, wat de PR-belangen van Israël schaadt, schrijft Caitlin Johnstone.

We zagen dit geïllustreerd in een recent interview in de New Yorker met Daniella Weiss, een leider van de push om illegale Israëlische nederzettingen te bouwen op Palestijns land. Weiss verklaarde openhartig en onverbloemd dat ze apartheid steunt, dat ze niet gelooft dat Palestijnen ergens soevereiniteit zouden moeten hebben, dat ze niet gelooft dat Palestijnen stemrecht zouden moeten hebben, dat ze wil dat de bevolking van Gaza wordt vervangen door Israëlische nederzettingen en dat ze zich niets aantrekt van het doden van kinderen in Gaza omdat ze vindt dat dit gebeurt in het belang van Israëlische kinderen.

Op de vraag waar de Palestijnen in Gaza heen moeten, antwoordde Weiss: “Naar de Sinaï, naar Egypte, naar Turkije.” Toen de interviewer zei dat de Palestijnen niet Egyptisch of Turks zijn, beweerde ze dat “de Oekraïners geen Fransen zijn, maar toen de oorlog begon, gingen ze naar veel landen.”

Op de vraag “Als u Palestijnse kinderen ziet sterven, wat is dan uw emotionele reactie als mens?”, antwoordde Weiss: “Ik ga uit van een heel basale menselijke natuurwet. Mijn kinderen hebben voorrang op de kinderen van de vijand, punt. Zij zijn eerst. Mijn kinderen zijn eerst.”

Op de vraag of ze gelooft dat mensenrechten niet universeel zijn en niet voor iedereen in gelijke mate zouden moeten gelden, antwoordde Weiss: “Dat klopt.”

Maar misschien wel de meest onthullende uitspraak die Weiss deed, was haar volledig waarheidsgetrouwe uitleg over wat de Israëlische opmars om Palestijns land te koloniseren drijft:

“In Israël is er veel steun voor nederzettingen en daarom zijn er al zoveel jaren rechtse regeringen. De wereld, vooral de Verenigde Staten, denkt dat er een optie is voor een Palestijnse staat, en als we doorgaan met het bouwen van nederzettingen, blokkeren we de optie voor een Palestijnse staat. Wij willen de optie voor een Palestijnse staat sluiten en de wereld wil de optie open laten. Het is heel eenvoudig om dat te begrijpen.”

Die ene alinea daar leert je meer over de hedendaagse realiteit van het Israëlisch-Palestijnse conflict dan een heel jaar naar CNN kijken. Het is afschuwelijk en het is schokkend om het hardop op een gunstige manier uitgesproken te horen… maar het is waar.

Dit soort dingen gebeurt al jaren. Israëli’s die hebben gemarineerd in een zichzelf validerende echokamer van zionistische ideologie die Palestijnen ontmenselijkt en onderdrukking en misbruik normaliseert, denken er geen twee keer over na om dingen te zeggen die Israël er slecht doen uitzien op het wereldtoneel, omdat het voor hen gewoon de standaard status quo manier is om naar dingen te kijken.

  Klaus Schwab eist bevel dat Amerikaanse mannen en vrouwen oproept om voor globalisten te vechten in WO 3

In 2021 haalde een kolonist uit New York genaamd Yaakov Fauci de wereldkoppen met zijn openhartige uitspraken tegen een Palestijnse familie in wiens huis in Sheikh Jarrah hij had gekraakt.

Fauci, die zich er blijkbaar volledig van bewust was dat hij werd gefilmd, antwoordde op de klachten van de familie dat hij hun huis aan het stelen was door hen schaamteloos te vertellen: “Als ik het niet steel, zal iemand anders het stelen.”

En het is zo, hij loog niet. Hij beschreef naar waarheid een misbruikende dynamiek in apartheid Israël waar Palestijnen uit hun huizen worden verdreven om de etnische demografie te controleren en de agenda te bevorderen die Daniella Weiss hierboven schetste. Als hij een getrainde propagandist voor de Israëlische staat was geweest, zou hij nooit zulke opmerkingen voor de camera hebben gemaakt, maar omdat hij gewoon een door het zionisme geïndoctrineerd lid van het Israëlische publiek was, zag hij geen reden om zijn mond te houden.

Enkele jaren geleden stelde Abby Martin van The Empire Files een vernietigende kritiek op de zionistische ideologie samen door gewoon met een camera en een microfoon door de straten van Jeruzalem te lopen en met Joodse Israëli’s te praten over hun visie op de Palestijnen. Keer op keer deelden ze hun steun voor tirannie, moord, genocide en etnische zuivering in hun eigen woorden en zonder aarzeling, nooit denkend dat hun woorden zouden kunnen worden gebruikt om het imago van Israël te schaden, want voor hen waren dit gewoon normale dingen die ze voortdurend zeiden in hun dagelijks leven.

Je ziet hetzelfde als Israëli’s gefilmd worden terwijl ze in tuinstoelen zitten te kijken en te juichen bij IDF-bombardementen op Palestijnse woonwijken, waarbij een vrouw ooit tegen de pers zei “Ik ben gewoon een beetje fascistisch” nadat ze had gepleit voor de totale vernietiging van Gaza-Stad.

Elke keer dat dit gebeurt, stuurt het virale videobeelden rond op het internet en brengt het echte schade toe aan het beeld dat de wereld van Israël heeft. Dat is een groot deel van de reden waarom Israël vandaag worstelt om het narratief over het bloedbad in Gaza onder controle te houden, wat op zijn beurt wordt verergerd door meer aanstootgevende verklaringen van Israëli’s, niet alleen van het grote publiek, maar ook van binnen de Israëlische regering zelf.

  Een wereld waarin genocide op burgers niet alleen wordt geaccepteerd, maar ook toegejuicht

Op zaterdag verwees het Israëlische lid van het veiligheidskabinet en minister van Landbouw Avi Dichter terloops naar de gewelddadige gedwongen verdrijving van Palestijnen uit de noordelijke helft van de Gazastrook als “Nakba 2023”, een verwijzing naar de gewelddadige gedwongen verdrijving die werd toegebracht aan Palestijnen bij de oprichting van de Israëlische staat in 1948.

Haaretz meldt:

Israëlisch veiligheid kabinetslid en minister van Landbouw Avi Dichter (Likud) werd zaterdag in een nieuwsinterview gevraagd of de beelden van bewoners van de noordelijke Gazastrook die op bevel van de IDF naar het zuiden evacueren vergelijkbaar zijn met beelden van de Nakba. Hij antwoordde: “We zijn nu de Gaza Nakba aan het uitrollen. Vanuit operationeel oogpunt is er geen manier om een oorlog te voeren – zoals de IDF probeert te doen in Gaza – met massa’s tussen de tanks en de soldaten.”

Toen hem opnieuw werd gevraagd of dit de “Gaza Nakba” was, zei Dichter – een lid van het veiligheidskabinet en voormalig Shin Bet directeur – “Gaza Nakba 2023. Zo zal het eindigen.”

Toen hem later werd gevraagd of dit betekent dat inwoners van Gaza Stad niet mogen terugkeren, antwoordde hij: “Ik weet niet hoe het zal aflopen, aangezien Gaza Stad een derde van de Strook is – de helft van de bevolking van het land, maar een derde van het grondgebied.”

De opmerkingen van Dichter zijn niet alleen verrassend omdat Israël de massale ontheemding in Gaza publiekelijk heeft voorgesteld als een maatregel die alleen werd genomen om burgers te beschermen, maar ook omdat de Israëlische regering lange tijd officieel heeft ontkend dat de Nakba ooit heeft plaatsgevonden en zelfs wetten heeft aangenomen die verbieden dat de geschiedenis ervan op scholen wordt onderwezen.

Zelfs terwijl westerse functionarissen zich haasten om de Israëlische acties af te schilderen als een defensieve en weloverwogen reactie op de Hamas-aanval van 7 oktober, vallen Israëlische functionarissen over elkaar heen in een waanzinnige haast om die westerse functionarissen als leugenaars te laten overkomen.

Toen premier Benjamin Netanyahu sprak over de aanval op Gaza, haalde hij de krantenkoppen door zich te beroepen op de Bijbelse natie Amalek, wiens volk God de Israëlieten opdroeg om een totale genocide tegen hen te plegen. Het eerste boek van Samuel bevat de instructies: “Ga nu, val de Amalekieten aan en vernietig alles wat van hen is. Spaar hen niet; dood mannen en vrouwen, kinderen en zuigelingen, runderen en schapen, kamelen en ezels.”

  Eén fout vóór Armageddon

President Isaac Herzog insinueerde vorige maand dat alle burgers in Gaza legitieme militaire doelwitten zijn, omdat ze er niet in geslaagd zijn Hamas omver te werpen, en zei: “Het is niet waar dat deze retoriek over burgers die niet op de hoogte zijn, er niet bij betrokken zijn. Het is absoluut niet waar. Ze hadden kunnen opstaan. Ze hadden kunnen vechten tegen dat kwaadaardige regime dat Gaza overnam in een staatsgreep.”

Bij de aankondiging van de totale belegering van Gaza, waarbij de enclave zou worden afgesloten van elektriciteit, voedsel, water en brandstof, verklaarde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat “we vechten tegen menselijke dieren, en we handelen dienovereenkomstig.”

IDF-woordvoerder Daniel Hagari zei dat Israël Gaza zou veranderen in een “stad van tenten” en dat Israël “de nadruk legt op schade en niet op nauwkeurigheid” in zijn bombardementscampagne.

Dan Gillerman, de voormalige ambassadeur van Israël bij de VN, zei vorige maand dat “ik erg verbaasd ben over de voortdurende bezorgdheid die de wereld toont voor het Palestijnse volk en eigenlijk toont voor deze afschuwelijke, onmenselijke dieren die de ergste wreedheden hebben begaan die deze eeuw heeft gezien.”

“Hamas werd ISIS en de burgers van Gaza vieren feest in plaats van ontzet te zijn,” citeert The Economist een Israëlische generaal die vorige maand zei. “Menselijke beesten worden dienovereenkomstig aangepakt.”

“Het creëren van een ernstige humanitaire crisis in Gaza is een noodzakelijk middel om het doel te bereiken,” schreef een generaal-majoor genaamd Giora Eiland in een Israëlische krant, eraan toevoegend: “Gaza zal een plaats worden waar geen mens kan bestaan.”

De bondgenoten van Israël blijven proberen om Israël af te schilderen als een rationele speler en een positieve kracht in de wereld, maar als je naar de Israëli’s zelf luistert, krijg je een heel ander beeld van wat deze moorddadige apartheidsstaat eigenlijk inhoudt.

Zoals Maya Angelou zei: als iemand je laat zien wie hij is, geloof hem dan de eerste keer.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Deze “verrassingsaanval” op Israël lijkt net zo vaag als de “bosbranden” in Lahaina (en de door BEIDE Israël EN de Palestijnse Autoriteit afgedwongen “vaccincampagnes”)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPropaganda update – WP komt met bizarre claim over Nord Stream en Anne Applebaum’s hardnekkige waanvoorstellingen
Volgend artikelIsraëlisch leger verliest 88 pantservoertuigen in vijf dagen strijd – tonen satellietbeelden aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

  • Morgen 15 nov. 2023 Ontmoet Xi Jinping, Biden in California.
   Daar zal Xi Jinping, Biden een draai om de oren geven.
   Omdat Biden sins zijn presidentschap alleen maar oorlogen heeft gevoerd.
   En dreigt met verdere onrust in het midden oosten.
   Xi Jinping zal een waarschuwing afgeven, dat China niet alsmaar toe blijft kijken.

  • Ik hoorde op de MSM nieuws, dat het Nederlandse kabinet Kinderen uit Palestina wil halen.
   MENSEN HELP DEZE KINDEREN, PROTESTEER HIER TEGEN…!!!
   ALS RUTTE DIE KINDEREN IN HANDEN KRIJGT, WEET U DE GEVOLGEN…!!!
   In Nederland heeft Rutte 4000 kinderen ontvoerd, waarvan inmiddels er 400 zijn overleden..!!
   Wat als Rutte straks een 10.000 Palestijnse kinderen in handen krijgt.
   Ik staat niet voor de gevolgen in, maar weet wel dat er dan 10.000 zoek zijn en over een jaar in de Telegraaf is te lezen, van de 10.000 Rutte kinderen uit Palestina zijn er inmiddels al 5000 overleden.
   En het ergste is dan ook nog dat hij er mee weg komt, want hij gaat zichzelf niet aangeven bij het “Internationaal Strafhof in Den Haag.
   A.U.B. Help die kinderen….!!!!

 1. De Israhellians liegen dat ze barsten. En die settlers zijn ook minne hufters. Destijds, jaren terug, moest de Ziomerica belastingbetaler huizen van minstens een miljoen dollar kopen voor die gasten, omdat hun huisjes stuk waren door het eoa geschil (wie wil het nog bijhouden dat gezeik daar). De belastingbetaler werd er echter niet over verteld, en ook niet dat de settlers daar ongevraagd waren gaan zitten. Het was een stiekeme actie om die settlers op te laten houden met zeiken. Dus, zo zit het met al dat drammende Joden gespuis daar. (Voor je gaat gillen, ik ben absoluut geen voorstander van mensen uitmoorden, en niemand heeft het recht het leven van een ander te verzuren of kapot te maken.)

  Dan zou je eens wat stukjes uit de pen van de Akela van het Feminisme moeten lezen. Anja Meulenbelt is kind aan huis in Palestina. Zij zag met eigen ogen hoe vrouwen in Palestina veelvudlig geboorte gaven, en dat vele huizen gevuld zijn met 40 of zo familieleden van verschillende generaties. Als hamsters in een hok. Palestina moet dus juist meer land krijgen. Want wil jij 40 mensen opnemen in jouw huis, of toch maar liever een paar lange blonde Oekrie chicks met veel dollars in hun koffer? Ondanks de vele jaren van op en neer varen op de pretboot de https://freedomflotilla.org/ is er nog niks verbeterd aan het bestaan van de Palestijnen. Maar waarschijnlijk zijn de vrouwen daar allemaal super tevreden met het nonstop baren van kinderen, en om hun laatste stukje land ook nog te jatten maakt het leven alleen maar zwaarder voor ze. Hamas was trouwens een vrij progressieve beweging, volgens Meulenbelt, dus je kan op je vingers nagaan dat de Israhellians achter de terreur zitten en Hamas de schuld geven. Want zo zijn die Israhel gasten, in hart en nieren, bedrieglijke smeerlappen die terreur over de wereld veroorzaken. Al eeuwen – altijd het slachtoffer spelen, en terwijl ze zelf de wonden aan een ander veroorzaken, beschuldigen ze de gewonde van de terreur die zij hem aandoen. Het is een strategie die niet te bewijzen is, en je wint er altijd mee. Hetzelfde flikten ze met de Twin Towers – de ’terroristen’ hadden het gedaan. En zo zijn ze constant aan het liegen en het bedriegen. Laat de Palestijnen maar lekker aan fokken en geef ze nog meer land, want het zijn tevreden mensen die geen ander land binnen trekken om het te vernielen. Zo moet het zijn, voordat de messias van de zoldertrap in de hemel afklautert om de uitverkorenen een standje te geven.

 2. Nakba 2023 toch? Evacueer de palestijen naar een prachtig gebied en evacueer gebieden rond de grens van de It’s The Hel en dan een atoombom erop en de kop van de slang is eraf of zoiets en kom je al een aardig end. Tja zo ga je denken als je deze vraatzucht ziet van die barbaarse monsterachtige haatdragende kannibalen. Dus ik ben een beest in die monsterachtigen hun ogen, die niet het recht heeft om te leven op deze planeet en dat omdat ik niet als zionist ben geboren en getogen. Alles is zwaar verdraaid bij die parasiete monsters, monsterlijk als je op een lijk gaat staan pissen, overrijden, ogen uitsteken, juichen van genot, het lijk uitschelden en te veel om op te noemen die de Oekrainse Nazi’s ook toepassen. Het zijn blijkbaar allemaal dezelfde typen mensen en het westen steunt dat, die zijn dus blijkbaar ook dezelfde typen mensen vandaar die vijandigheid en schijnvrede overal om je heen. Er is een agressieve, obsessieve, manische (voor)liefde en steun voor joden en zionisten in het westen en dan vooral van geïndoctineerde witte buitenstaanders die zelf geen jood zijn, het is psychotisch. Ze vangen nog liever een kogel voor een jood en zionist dan voor hun eigen partner of kind. Willen zo graag erkend worden als waardig mens door hun ideale superieure jood of zionist of eigenlijk khazaar. (Om het maar even als waarheid te nemen),mensen vervolgen, opsluiten en vergassen vind men zo verschrikkelijk wreed dat het tot heden herdacht wordt en als slachtoffers worden behandeld tot in de eeuwigheid. Gas waar je van stikt en gauw buiten bewustzijn raakt, eng maar het is gauw voorbij. Net als hoe de IDF hun eigen mensen bombarderen waren het dezelfde mensen die hun eigen mensen vervolgde en vergaste. Het leidt allemaal terug naar enkele bronnen meer niet.

  Maar waar men nu achter staat is gewoon colleteral damage, ach het hoort erbij voor het westen. Mensen als Atilla De Hun die moeten weer eens langskomen in het westen om menselijke lessen te leren aan parasiet monsterachtige pedofiele kannibalen. De hele mensheid ziet het ware perverse gezicht van het monsterlijke parasiete westen, koloniseren is parasiteren en absorberen. Inderdaad het westen is niet christelijk of katholiek het heeft een soort new age religie van lgbti, moord, corruptie, controle, leugens, doodslag etc

  • Keert Wilder november 13, 2023 Bij 21:46
   Ja wat zijn dat voor walgelijke creaturen die er net zo uit zien als mensen? Die bloedzuigende parasieten zijn heel wat anders dan de gemiddelde mens die rondloopt. Je gaat haast in sci-fi denken, en invasies van aliens, en dat soort ‘out of this world’ verklaringen voor deze abominaties van mensch. Helaas juichen de deugmensen deze griezels toe om een wit voetje te krijgen volgens de neppe ‘anti-semiet’ regels. Hypocriete shits zijn het.

 3. Zuid Afrika werd “opgeheven” voor minder. Waar blijven nu de “mensenrechten” organisaties? Waar blijven nu die linkse protestmarsen? Durven waarschijnlijk niet omdat het predicaat antisemiet op del loer ligt. Overigens zijn Palestijnen ook een semitisch volk, dus eigenlijk vallen zij daar ook onder. In principe is het westen moreel failliet voor zover ze dat eigenlijk altijd al niet waren. ze laten duidelijk blijken dat een mensenleven niets waard is, ook het jouwe niet. Het is allemaal geroeptoeter in de ether, maar stelt eigenlijk niets voor.

 4. Daar word je toch misselijk van! Die mensen die anderen dood wensen en met veel plezier staan te kijken naar bombardementen die … gewoon massamoord! Afschuwelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in