Saleh Najm and Anas Sharif / Fars Media Corporation (CC BY 4.0 DEED)

Voor degenen die hopen te weten wat er aan de hand is, is hier wat nuttige informatie, in een feitelijk overzicht van Mondoweiss; een video van Efrat Fenigson, een Israëlische vredesactivist (die hier op Substack staat); en een verslag van Palki Sharma voor Vantage, een nieuwsblad in India, schrijft Mark Crispin Miller.

Wat zou deze oorlog – die begon met de IDF die net zo “onvoorbereid” was als de autoriteiten in/over Maui een paar weken geleden – te maken kunnen hebben met de “vaccinatie”-campagnes die nu zeker meer Israëli’s/Palestijnen doden dan de strijders aan beide kanten gemakkelijk kunnen afmaken (tenminste in de nabije toekomst)?

(Terwijl de Israëlische “vaccinatie”-campagne wijd en zijd bekend is – tenminste voor degenen met hun ogen wijd open – heeft de campagne die door de Palestijnse Autoriteit aan haar onderdanen wordt opgedrongen geen aandacht gekregen [voor zover ik weet]. Ik hoorde erover van een verpleegster in Gaza, wiens familie ik de afgelopen jaren heb geprobeerd te helpen. Ze vertelde me dat de Palestijnen niet mogen werken tenzij ze de prik krijgen – een mandaat dat de biofascistische Westerse “linksen” blijkbaar steunen).

Palestijns verzet in Gaza lanceert ongekende verrassingsaanval op Israël

Rond 6:30 uur lanceerden Palestijnse verzetsgroepen in Gaza een verrassingsaanval op Israël vanuit land, zee en lucht. Duizenden raketten werden op Israël afgevuurd en naar verluidt werden tientallen Israëli’s, waaronder soldaten, gedood en ontvoerd door het verzet.

DOOR TAREQ S. HAJJAJ EN MONDOWEISS EDITORS OCTOBER 7, 2023

In de vroege ochtenduren van zaterdag 7 oktober lanceerde het Palestijnse verzet in de belegerde Gazastrook een ongekende verrassingsaanval op meerdere fronten op Israël, waaronder het afvuren van een spervuur van raketten op Israëlisch grondgebied, terwijl het tegelijkertijd een grondoffensief uitvoerde op nabijgelegen Israëlische steden, dat de Israëlische Gaza barrière doorbrak en de omliggende Israëlische militaire posten overrompelde.

Vanaf 12:30 plaatselijke tijd werd gemeld dat duizenden raketten vanuit Gaza op Israël waren afgevuurd en dat Israëlische luchtstrijdkrachten meerdere gebieden in de Gazastrook met luchtaanvallen hadden bestookt. Medische autoriteiten in Gaza meldden dat tot nu toe meer dan 190 Palestijnen waren gedood en meer dan 1.600 gewond. Israëlische hulpdiensten melden minstens 100 Israëlische slachtoffers, en tientallen andere onbevestigde berichten geven aan dat het aantal slachtoffers veel hoger ligt. Volgens Al Jazeera zouden 57 Israëli’s, waaronder militairen, gevangen zijn genomen en naar Gaza zijn gebracht.

Terwijl Hamas meldde meer dan 5.000 raketten op Israël af te hebben gevuurd, waaronder langeafstandsraketten, beweerde het Israëlische leger dat er zaterdagochtend iets meer dan 2.200 raketten op Israël waren afgevuurd.

Voor de rest:

  Palestina - Israëlische bezettingstroepen hebben serieuze verliezen

https://mondoweiss.net/2023/10/palestinian-resistance-in-gaza-launches-unprecedented-surprise-attack-on-israel/

Van Sonia Elijah:

In het licht van de gewelddadige aanvallen vandaag in Israël leek het me gepast om een cross post te plaatsen van Efrat Fenigson’s substack, die in Tel Aviv is gevestigd. Haar analyse van de gebeurtenissen van vandaag zijn van onschatbare waarde en tot nadenken stemmend.

Ze stelt: “Israëlische verdedigingstroepen die rond Gaza zouden moeten zijn, werden om veiligheidsredenen rond de Westelijke Jordaanoever geplaatst, zodat de Gazastrook onbezet bleef met militairen.”

🇮🇱 Israël-Hamas oorlog – Een update

7 oktober 2023, een update vanuit het veld, met mijn belangrijkste inzichten, vragen en zorgen.

7 OKTOBER

Klik voor video

Mijn video update transcript:

 • 7 oktober 2023, Dit is Efrat Fenigson, en ik ben hier om een update te geven van de Israël-Hamas oorlog die vanmorgen is begonnen.
 • Ik zal enkele belangrijke details en zorgen met u delen, voornamelijk gebaseerd op de stemmen van Israëlische burgers vanaf de grond en op officiële verklaringen.
 • Dit is een zeer zware dag voor mij en voor ons in Israël. Het is ook moeilijk voor de mensen in Palestina, vooral nu Israël terug begint aan te vallen. Oorlog is verschrikkelijk voor iedereen die erbij betrokken is, behalve voor degenen die er rijk van worden.
 • Vanochtend, rond 6 uur, zonsopgang, braken honderden Hamas-terroristen, minstens 300, op meerdere plaatsen door het grenshek, volledig ongehinderd, wat leidde tot terreuraanslagen en ontvoeringen in Israëlische steden en dorpen.
 • De terroristen infiltreerden een aanzienlijk aantal buitenposten op het droge en een infiltratiepunt op zee in Zikim. Op dit moment is Israël actief betrokken bij gevechten in 22 buitenposten. – Dit komt uit de verklaring van de IDF.
 • De aanvallen hebben al geleid tot meer dan 100 slachtoffers en meer dan 100 ontvoeringen van Israëlische burgers.
 • In één dorp zijn 50 Israëli’s gegijzeld, waardoor mensen lange periodes van 8-9 uur in schuilkelders opgesloten zaten zonder gered te worden.
 • Op sommige plaatsen staken de terroristen het dorp in brand en wisten de mensen niet of ze de schuilplaats moesten verlaten en zich overgeven of moesten blijven en bidden dat het vuur hen niet zou pakken.
 • Veel jongeren die op een groot openluchtfeest in de buurt van de omhullende dorpen van Gaza waren, werden daar aangevallen, sommigen renden weg, sommigen raakten gewond en sommigen worden nog vermist.
 • Blijkbaar werden de Israëlische verdedigingstroepen die rond Gaza hadden moeten zijn, rond de Westelijke Jordaanoever geplaatst uit veiligheidsoverwegingen, zodat de Gaza-zone onbezet bleef met militairen.
 • Soldaten worden gerekruteerd voor de reservisten, maar door stomme redenen zoals geen openbaar vervoer moeten ze uren wachten om bij de basis te komen.
 • De mainstream media geven blijkbaar toe dat de woordvoerder van de IDF niet de volledige waarheid mag vertellen, wat een gebrek aan transparantie benadrukt. Pas nu, 18.00 uur Israëlische tijd, 12 uur nadat het evenement begon, ontvingen we de eerste formele aankondiging van de woordvoerder van de IDF: https://www.timesofisrael.com/liveblog-october-7-2023/
 • Een jaar geleden was er een militaire operatie in Gaza om zich op dergelijke gebeurtenissen voor te bereiden, en er worden voortdurend trainingen voor dit soort scenario’s gegeven. Dit roept ernstige vragen op over de Israëlische inlichtingendienst. Wat is er gebeurd?
 • Twee jaar geleden was er een succesvolle plaatsing van ondergrondse barrières met sensoren – om te waarschuwen dat terroristen doorbraken. Israël heeft een van de meest geavanceerde en hoogtechnologische legers, hoe kan het dat er nul reactie was op de inbraak aan de grens en het hek?
 • Ik heb 25 jaar geleden bij de IDF gediend, bij de inlichtingendienst. Het is onmogelijk dat Israël niet wist wat er ging gebeuren. Een kat die langs het hek loopt, activeert alle troepen. Dus dit?
 • Wat is er gebeurd met het “sterkste leger ter wereld”?
 • Hoe komt het dat de grensovergangen wagenwijd open waren?
 • Er is hier iets ZEER FOUT, er is iets heel vreemds, deze reeks gebeurtenissen is zeer ongebruikelijk en niet typisch voor het Israëlische verdedigingssysteem.
 • Met de recente normaliseringspogingen van Israël en Palestina onder leiding van Saoedi-Arabië, vraag ik me af of een gevangenenuitwisselingsovereenkomst iets is dat Israël alleen serieus zou kunnen overwegen als er een schokkende gebeurtenis als deze zou plaatsvinden?
 • Is het mogelijk dat alleen met Israëlische gijzelaars het gerechtvaardigd is om gevaarlijke gevangenen uit Israëlische gevangenissen vrij te laten?
 • MSM meldde dat “plaatsvervangend Hamas-leider Saleh Al-Aruri voorstelt om Israëlische gevangenen te gebruiken als hefboom bij onderhandelingen.”
 • Een opmerking over de situatie in Israël in de afgelopen jaren – degenen die mij volgen weten dat er een algemeen gevoel van onveiligheid is in Israël, er is politieke en sociale instabiliteit, publieke middelen worden misbruikt voor agenda’s zoals Covid, klimaat, hervorming van de rechterlijke macht, afschaffing van contant geld en nog veel meer. De huidige en regering is in mijn ogen zeer corrupt, terwijl de vorige niet beter was.
 • Het gaat mij er niet om een populaire mening te hebben, het gaat mij erom kwade krachten te ontmaskeren – waar ze zich ook bevinden:
 • Deze verrassingsaanval lijkt mij een geplande operatie. Op alle fronten.
  Dit is zeker een mislukking om het volk van Israël te beschermen, misschien wel de grootste mislukking sinds de Jom Kippoer-oorlog precies 50 jaar geleden, zo niet groter. – Trouwens – is het toeval dat het precies 50 jaar geleden is, bijna op de dag zelf? De Jom Kippoer-oorlog was op 6 oktober 1973.
 • Als ik een samenzweringstheoreticus was, zou ik zeggen dat dit aanvoelt als het werk van de Deep State.
 • Het voelt alsof het volk van Israël en het volk van Palestina opnieuw verkocht zijn aan de hogere machten.
 • Tegelijkertijd is dit nog steeds heel moeilijk te doorgronden.
  Dit is waarom een oorlog tussen de Verenigde Staten en China onvermijdelijk is

Deel deze update alstublieft,

Wees voorzichtig,

Efrat

En tot slot een video uit India (die misschien moeilijk te bekijken is). De titel: “Terwijl Hamas Israël aanvalt, verklaart Netanyahu de oorlog”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

MSNBC verklaart “20 Israëlische levens zijn de levens van 1.000 Amerikanen waard”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMSNBC verklaart “20 Israëlische levens zijn de levens van 1.000 Amerikanen waard”
Volgend artikelZe herhalen het woord ‘niet uitgelokt’ opnieuw, deze keer ter verdediging van Israël
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Duidelijk geval deep state. List, bedrog, afleiding, leugens, geweld, crisis….allemaal gates, schwab, who, en hun stakeholders.

  Je weet t gewoon. Elke brand, elk conflict, elke crisis wat dan ook komt uit dezelfde hoek. Elke keer weer.

  • De Mossad heeft deze false flag weer zorgvuldig uitgevoerd. Creëer een crisis om bij de oplossing te komen die je wenst. Precies hoe de deepstate het overal ter wereld doet. Ik leef mee met alle gewone mensen die weer moeten lijden.

 2. ….tiens , ik plaatste gisteren een commentaartje waarin ik mijn twijfels uitte aangaande de geloofwaardigheid van de huidige gebeurtenissen in Israel, behoudens vergissing is het nu verdwenen, enkele minuten voor mij plaatste Bas iets gelijkaardigs maar dat ik vind ook niet ! Ben ik nu gek aan t worden ? Ik meen dat er geen enkel motief was voor censuur; beleefd uitgedrukt (for a change 😉 niet oproepend tot geweld etc …

 3. wat n gedoe om die geheimzinnige video te bekijken ! creditkaart en/of identiteitsbewijs ?! Misschien binnenkort een naaktfoto om een van de 5 genders vast te stellen ? Heb het opgegeven …

  • Doe ik ook niet aan mee, heb meerdere big tech sites in de ban als het ware, en ga zeker niet inloggen op youtube, F-them, ja ik kijk nog wel af en toen video’s die zo toegankelijk zijn, maar zoals deze, nope, inloggen oid? F-you, dan maar niet.

   Vaak kun je wel soortgelijk iets vinden op andere meer toegankelijke sites terug vinden, denk Bitchute of Rumble e.d.

 4. Las een reactie bij ninefornews van internetondernemer Kim Schmitz, beter bekend als Kim Dotcom, die erop wijst dat Iran misschien hierachter zit om aan te sturen op een confrontatie met Israël en de VS. Nog een extra oorlogsfront zou de VS versnelt diep in de problemen brengen en dus erg slecht uitkomen. Iets wat ook in het belang is van Irans huidige bondgenoten Rusland en China. Organisatorisch lijkt het mij ook niet iets wat HAMAS eventjes regelt in GAZA. Maar goed we zullen het snel genoeg gaan ontdekken.

  • ….Maar man toch, het machtige Israel WIST dat dit ging gebeuren en heeft het gewoon toegelaten in het kader van een vooropgesteld driest plan leidend tot de grootste oorlog ooit in de regio , met goedkeuring en binnenkort rechtstreekse hulp van de US of A….of course

  • Ik zou Iran geen ongelijk kunnen geven als je een beetje weet wat bv de US/UK e.d. Iran hebben aangedaan en of tekort gedaan en of zwart gemaakt in de MSM e.d. om verstandig te scoren.

   Niet dat ik oorlogen wil promoten, verre van dat, ik haat oorlogen, ik haat de oorlogsmachine ik haat de corrupte MSM ik wou dat ze nooit bestonden en geen legers bestonden enz, maar net als politiek, zolang het er nog is, moet je maar de beste van de slechte oplossingen ‘kiezen’ niks doen is geen optie, ja als men massaal niks doet kan het in sommige situaties goed zijn, maar dat gebeurt niet, nouja massaal niks doen tegen onze overheid of MSM of corrupte medische prik wereld, ja dat gebeurt dan wel, en dus kunnen ze bijna ongestoord verder gaan met hun foute praktijken.

   rare tijden, waar we nog lang niet uit zijn en ook NL wat forse schade gaat oplopen, ja doen we nu al op bepaalde vlakken al meerdere jaren, maar bedoel iets veel ergers en groter, wat past in de agenda’s van sommige Cults/Creeps.

 5. How is it possible that I have seen more video’s of this wat in Israël in a few hours than I have from Ukraine in almost 2 years??

 6. Ooit (voor 2017) was ik een gematigde MSM lezer/kijker. Het vreemde was dat ik nooit heb geloofd dat 9/11 een echte aanval was. Ik had direct al mijn bedenkingen en sinds jaren ben ik ervan overtuigd dat het een psyop was). Daarna (2017) en op aanraden van een bekende ben ik mij gaan verdiepen in agenda 20/30.
  Toen werd mij heel veel duidelijk, helaas, want sindsdien geloof ik niet 1 Rijksinstantie/medici/wetenschappers/geloof genootschappen etc. meer!
  Ik zeg dat dit het 9/11 is van Israel en consorten. Zeker nadat ik een filmpje had gekeken (ik dacht op FR) waarin ik een hoog flatgebouw, die vlak daarvoor “beschoten” was door de Palestijnen, ineen stortte gelijk de WTC gebouwen incl. gebouw 7. Straight down like demolition!
  Ik ben bang dat dit gaat lei(ij)den tot de mondiale ondergang van de mensheid.
  “Gelukkig” ben ik in de najaren van mijn (eigenlijk altijd te korte) bescheten leven maar als ik denk aan alle minder oude mensen en de jonkies dan huilt mijn hart.
  Ik hoop zo dat ik er naast zit maar gezien alles wat er in de wereld gaande is?!?!?!
  Peace! (Nee. Ik ben zeker geen ouwe Hippie!)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in