Een hilarisch verhaal gisteren in de Washington Post waarin wordt beweerd dat een rogue Oekraïense kolonel – een van Zaluzhny’s jongens – de schipper was van de SS Minnow die in september 2022 de Nord Stream pijpleiding vernielde. Ja, die man (foto hierboven). Als je op zoek bent naar een beeld dat het antoniem is van suave of debonair, dan is dit het – de Oekraïense kolonel Roman Chervinsky. Uitgemergeld en gek is geen goede look, schrijft Larry Johnson.

De Washington Post meldt:

Een hooggeplaatste Oekraïense militair met nauwe banden met de inlichtingendiensten van het land speelde een centrale rol bij het opblazen van de Nord Stream aardgaspijpleidingen vorig jaar, volgens functionarissen in Oekraïne en elders in Europa, evenals andere mensen die op de hoogte zijn van de details van de geheime operatie.

De rol van de officier levert tot nu toe het meest directe bewijs dat de Oekraïense militaire en veiligheidsleiding in verband brengt met een controversiële sabotagedaad die aanleiding heeft gegeven tot meerdere strafrechtelijke onderzoeken en die door Amerikaanse en westerse functionarissen een gevaarlijke aanval op de Europese energie-infrastructuur is genoemd.

Roman Chervinsky, een gedecoreerde 48-jarige kolonel die diende bij de speciale operaties van de Oekraïense strijdkrachten, was de “coördinator” van de Nord Stream-operatie, zeiden mensen die bekend zijn met zijn rol. Hij beheerde de logistiek en ondersteuning voor een team van zes personen dat onder valse identiteiten een zeilboot huurde en diepzeeduikuitrusting gebruikte om explosieve ladingen te plaatsen op de gaspijpleidingen. Op 26 september 2022 veroorzaakten drie explosies grote lekken in de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen, die van Rusland naar Duitsland lopen onder de Baltische Zee. De aanval liet slechts één van de vier gasverbindingen in het netwerk intact toen de winter naderde.

Chervinsky handelde niet alleen en hij heeft de operatie niet gepland, volgens de mensen die bekend zijn met zijn rol, die nog niet eerder is gemeld. De officier kreeg bevelen van hogere Oekraïense functionarissen, die uiteindelijk rapporteerden aan generaal Valery Zaluzhny, de hoogste militaire officier van Oekraïne, aldus mensen die bekend zijn met de manier waarop de operatie werd uitgevoerd. Ze spraken op voorwaarde van anonimiteit om gevoelige details te bespreken over de aanslag, die de diplomatieke betrekkingen met Oekraïne onder druk heeft gezet en bezwaren heeft opgeroepen bij Amerikaanse functionarissen.

Dat was het dan. Dit was de ultieme fout van generaal Zaluzhny. Chervinsky beschrijven als “speciale operaties” is gewoon een journalistieke truc om lezers die niets weten van “Oekraïense speciale operaties” ervan te overtuigen dat de man de vaardigheden had om dit voor elkaar te krijgen. Volgens mij heeft een kolonel in Oekraïne geen enkele expertise in het uitvoeren van onderwater-sloopacties in een ijskoude oceaan. Maar ach, waarom zou je je druk maken over het verzamelen van die feiten om een propagandastuk te ondersteunen dat is ontworpen om Zaluzhny onder druk te zetten, die midden in een PR-strijd zit met president Zelensky, die naar verluidt de Maanlichtsonate van Beethoven leert spelen met zijn penis (oké, ik heb dat pianogedoe verzonnen, ik volg gewoon het voorbeeld van de Washington Post).

  Made in USA: De komende ineenstorting van de Europese Unie

Als je wat te lachen nodig hebt in deze grimmige tijden, raad ik je aan om Alex Christoforou’s meesterlijke sarcasme te bekijken terwijl hij deze onzin bespreekt.

Over onzin gesproken. Heb je Anne Applebaum’s laatste artikel in de Atlantic gelezen? De dame is het archetype van de waanvoorstellingen. Ik zal je niet vervelen met al haar onzin, maar hier zijn enkele representatieve fragmenten:

Ze waren van plan om Kiev in drie dagen in te nemen en de rest van Oekraïne in zes weken.

Meer dan 21 maanden later hebben de Russische troepen zich teruggetrokken uit de helft van het gebied dat ze in februari vorig jaar hebben bezet. Minstens 88.000 Russische soldaten zijn waarschijnlijk dood – een voorzichtige schatting – en minstens twee keer zoveel zijn er gewond. Miljarden dollars aan uitrusting, Russische tanks, vliegtuigen, artillerie, helikopters, gepantserde voertuigen en oorlogsschepen zijn vernietigd. Als je deze uitkomst vóór de oorlog had voorspeld – en dat heeft niemand gedaan – dan zou het een fantasie geweest zijn. Niemand zou hebben geloofd dat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, een professionele komiek, een land in oorlog zou kunnen leiden, die de democratische wereld zou verenigen om hem te helpen, of dat de Russische president Vladimir Poetin zo’n vernedering zou ondergaan.

Wauw! Waar moet je beginnen? Anne kiest ervoor om de huidige implosie van het Oekraïense leger langs het 1000 kilometer lange front in Oost-Oekraïne te negeren en het feit dat de Verenigde Staten Oekraïne niet langer kan voorzien van de artillerie- en luchtverdedigingssystemen waar het om smeekt. Rusland blijft gehakt maken van de Oekraïense strijdkrachten, terwijl Westerse analisten met enige realiteitszin toegeven dat Oekraïne soldaten tekort komt. Hier is een stuk dat Business Insider op 31 oktober plaatste (je kunt de video bekijken op Simplicius’ SubStack):

Oekraïense soldaten raken steeds meer opgebrand en maken zich zorgen dat ze zonder troepen komen te zitten nu de brute oorlog met Rusland zijn 21e maand ingaat.

Het zal “heel erg lang duren”, vertelde een 26-jarige soldaat in de buurt van Bakhmut aan The Kyiv Independent. “We komen nu al mensen tekort.”

De krant meldde dat soldaten ook worstelen met de psychologische tol van het verlies van hun vrienden die aan hun zijde vechten en dat ze wanhopig naar huis willen nu de oorlog voortwoedt zonder duidelijk einde in zicht.

We zijn nu twaalf dagen later en de situatie in Oekraïne is nijpender. Soldaten van de Oekraïense 110e divisie hebben net een video gemaakt en de boodschap is niet mis:

  "Hel" in Oekraïne: Russische Tu-95 strategische bommenwerpers & zwermen kamikaze-drones raken de bevoorradingspunten van het Oekraïense tegenoffensief (Video's)

“Wij, de soldaten van het 3e bataljon van de 110e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade, zijn in Avdiivka en verdedigen het tegen indringers.

Onze oproep aan de president van Oekraïne en de opperbevelhebber. Mijnheer de Voorzitter, we zijn geen verraders of deserteurs, maar in de omstandigheden die zich in ons gebied hebben ontwikkeld, zijn we niet in staat om onze taken uit te voeren.

Waarom is dit zo gebeurd? Ik zal het uitleggen: Elke dag dat we de TERRICON (slakkenberg) moeten bestormen, is onze commandant niet in staat om ons van de benodigde hoeveelheid munitie te voorzien.

Elke dag sterven tientallen soldaten in zinloze aanvallen omdat de aanvalseenheden niet voldoende artillerieondersteuning hebben. Het hele gebied eromheen ligt onder vuur, er liggen overal tientallen, misschien wel honderden lijken van onze kameraden, die niemand evacueert.

Het bevel trekt zich hier niets van aan, niemand houdt zich hiermee bezig, daarnaast, leg ons, gewone jongens, alstublieft uit hoe het heeft kunnen gebeuren dat ’s nachts, in het geheim voor het personeel, de gehele samenstelling van ons bevel uit de stad is geëvacueerd. Wij vragen u om in te grijpen in deze situatie.”

In plaats van zich met de feiten bezig te houden, kiest Anne Applebaum voor ad hominem en McCarthyitische laster jegens Amerikaanse politici die proberen te voorkomen dat Amerika’s schip van buitenlands beleid in botsing komt met een Russische ijsberg.

Op dit moment wedt Poetin op de Republikeinen die de Russische propaganda herhalen – Senator J.D. Vance, bijvoorbeeld, herhaalt Russische taal over de oorlog in Oekraïne die leidt tot “wereldwijde wanorde” en “escalatie”; afgevaardigde Matt Gaetz haalde een Chinese staatsmediabron aan als bewijs toen hij tijdens een hoorzitting van het congres vragen stelde over vermeende Oekraïense neonazi’s; Vivek Ramaswamy, een GOP presidentskandidaat, heeft Zelensky, die Joods is, ook een nazi genoemd. Poetin zal wel gejuicht hebben voor de nieuwe voorzitter van het Huis, Mike Johnson, die willens en wetens de militaire en financiële hulp uitstelt die Oekraïne nodig heeft om te kunnen blijven vechten. De aanvullende wet die hij weigert aan te nemen, bevat geld dat de Oekraïners zal voorzien van de luchtverdedigingssystemen die ze nodig hebben om hun steden te beschermen, evenals de fiscale steun die ze nodig hebben om hun economie en cruciale infrastructuur de komende maanden overeind te houden.

De VS voorziet in ongeveer een derde van de financiële behoeften van Oekraïne – de rest komt van de Europese Unie, mondiale instellingen en de belastingen en obligaties die de Oekraïners zelf betalen – maar zonder die hulp zal Oekraïne moeite hebben om de winter door te komen.

Probeer de logica te volgen – Oekraïne is aan de winnende hand onder het ongelooflijke leiderschap van de cocaïnekoning van Oekraïne, Rusland ligt militair en economisch in de touwen en tenzij de Verenigde Staten nog eens 60 miljard dollar ophoesten, zal Oekraïne de winter niet overleven. Dit is alsof je een kronkelende koe probeert te volgen die een trog wodka heeft gedronken. Struikel naar rechts, slinger naar links.

  De elektromagnetische puls knockout aanval om de oorlog in Oekraïne te beëindigen

Sommige vrouwen van Anne Applebaums leeftijd zouden zich kunnen overgeven aan een geheime seksuele fantasie. Anne niet. Haar erotische droom is de Derde Wereldoorlog. Ze besluit haar bizarre pleidooi voor meer koeienbellen met dit:

Maar een deel van ons geld is ook nodig. Het nu uitgeven levert later besparingen op, en niet alleen omdat we zo een catastrofe in Oekraïne kunnen voorkomen. Door te leren hoe we Rusland, een geraffineerde autocratie met mondiale ambities, moeten bestrijden, zijn we beter voorbereid op latere, grotere conflicten, als er ooit een bredere strijd met China of Iran uitbreekt. Nog belangrijker is dat we door Rusland te verslaan die grotere conflicten misschien kunnen stoppen voordat ze beginnen. Het doel in Oekraïne moet zijn om een einde te maken aan de brute Russische invasie – en om anderen ervan te weerhouden om ergens anders nog een invasie te beginnen.

Heb je dat begrepen? We moeten voorbereid zijn op “latere, grotere conflicten, als er ooit een bredere strijd uitbreekt met China of Iran.” Ze is niet tevreden met het feit dat de Oekraïense slachtoffers – KIA en gewonden bij elkaar – meer dan 1 miljoen zielen tellen. Ze begrijpt niet dat de militaire suprematie van de VS en het vermogen om artilleriegranaten en effectieve slagveldwapens te produceren een hersenschim is. Maar hé, we moeten ons voorbereiden op grotere gevechten die de Verenigde Staten niet kunnen winnen. Ja, dat klinkt logisch. We hebben gewoon meer oorlog nodig.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWHO-directeur-generaal klaagt over online “samenzweringstheorieën” over WHO-pandemieverdrag
Volgend artikelIsraëliërs blijven hun eigen PR-belangen schaden door te praten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Gesteld dat dit verhaal waar is (dat is het niet want het was overduidelijk dat het Amerika was) dan zou dus oekieland rechtstreeks een terroristische aanval op Duitsland gepleegd hebben en toch blijven ze wapens er naar toe sturen. Onbegrijpelijk; door die daad ligt de hele Duitse economie op een gat en is op sterven na dood en de dader wordt op een voetstuk geplaatst.
  Het lijkt er haast op, en het zou me niet verwonderen als het echt zou gebeuren, dat straks moordenaars vrijgelaten worden en zelfs beloond gaan worden omdat hun daad er heeft toe bijgedragen dat de wereldbevolking daalt, het doel van de globalisten, net zoals pedo’s nu ook een nieuwe “status” krijgen en hun lusten mogen botvieren op kinderen. We leven echt in een knotsgekke omgedraaide wereld.

 2. “Volkswagen broedt op een crisisplan dat duizenden banen kost. Maar ook een sluiting van een autofabriek wordt niet langer uitgesloten”.
  Mercedes is de volgende in de rij van vallende Duitse sterren. De parkings van de dealers staan bomvol. Reuze grote kortingen voor het jaareinde zijn niet meer veraf. Men poogt dit nu nog weg te moffelen door wagens aan niet erkende dealers te slijten, die ze verkopen als 2dehands wagens, met nul km op de teller de dag van inschrijving.
  BMW is momenteel de enige die de vraag moeilijk kan bijbenen. Hoelang nog voor dit icoon ook zienderogen aftakelt ?

  • Dit is een logisch gevolg als men binnen afzienbare tijd de productie van alle verbrandingsmotoren wil verbieden. Om zoveel elektrische auto’s te produceren heb je grondstoffen nodig en die zijn al bijna op en worden dus peperduur.
   Tegen de tijd dat het ook voor het volk verboden wordt om er in te rijden krijg je straks een gloednieuwe auto op benzine of diesel, gratis bij een pakje GMO synthetische boter.

 3. Deze uitgemergelde zogenaamde beroepsmilitair is een holmaatje van die andere coke snuivert…die zwellenski.
  Deze trol kan nog geen waterpistooltje afschieten laat staan een pijpleiding opblazen….ja hij zal zwellenskis pijpje blazen…meer niet.

 4. Amerika wordt wanhopig als zij deze methodiek gebruiken om de schuld in een ander zijn schoenen te schuiven. Alleen een technisch geavanceerd land zoals Amerika in samenwerking met de Noren en de Engelsen zijn in staat (geweest) deze pijpleiding te vernietigen. Nu men in de wereld begint te begrijpen wie Amerika is en wat het allemaal doet om alleen hun eigen egoïstische belangen te beschermen, wordt dit soort infantiele PR in het leven geroepen. Jammer voor hen werkt dit niet langer en wordt de ware aard van de VS steeds meer zichtbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in