Het Israëlische leger heeft naar verluidt 88 pantservoertuigen verloren in vijf dagen van vijandelijkheden in de Gazastrook, volgens evaluaties die gebruik maken van satellietbeelden van het noordwesten van Gaza. Dit komt neer op 23 procent van de 383 voertuigen die per satelliet zichtbaar zijn in het gebied, bericht Militarywatchmagazine.

Hoewel de Israëlische strijdkrachten aanzienlijke territoriale overwinningen hebben geboekt door Gaza te verdelen in noordelijke en zuidelijke gebieden, is op beelden herhaaldelijk te zien hoe Hamas en andere Palestijnse milities met succes Israëlische tanks en pantserwagens neutraliseren. Militie-eenheden gebruikten soms complexe tactieken zoals het plaatsen van explosieven op voertuigen om de actieve beschermingssystemen van tanks te neutraliseren voordat ze erop schoten met raketgranaten.

Vanaf begin oktober toonden beelden ook succesvolle aanvallen op Israëlische pantsers buiten de Gazastrook met behulp van drones. De verliezen in Gaza zijn vooral veelzeggend als je bedenkt dat de Israëlische pantsers nog meer verliezen hebben geleden aan de noordelijke grens van het land met Libanon, waar Hezbollah antitankeenheden zich specifiek hebben gericht op voertuigen met veel geavanceerdere antitankwapens dan die waarover Palestijnse milities beschikken als onderdeel van de voortdurende vijandelijkheden op lager niveau.

Berichten over een hoog verval onder Israëlische pantservoertuigen vallen samen met berichten van regionale media dat een commandant van de tankbrigade, kolonel Sheldag Zior, in de strijd is gedood, wat betekent dat het hoogst gerapporteerde verlies onder de Israëlische strijdkrachten een tankofficier is.

Het gerapporteerde uitputtingspercentage komt overeen met de toenemende waarnemingen van oudere generaties tanks, namelijk Merkava III’s, in gevechten in Gaza. De Israëlische pantserverliezen waren bijzonder hoog in de tweede week van oktober, toen Hamas-troepen grote overwinningen boekten en meerdere militaire faciliteiten en wapendepots buiten Gaza veroverden, waardoor ze tientallen nieuwere Merkava tanks en honderden andere pantservoertuigen onder hun controle kregen. Deze zijn naar verluidt massaal vernietigd.

Israëlische soldaten die hun bezorgdheid uitten over verdachte activiteiten die ze hadden gezien aan de grens met Gaza, werden ofwel genegeerd of bedreigd met de krijgsraad

Nu Israël in 2005 is begonnen met het uitfaseren van de Merkava III uit de frontlinie en van plan is om vanaf eind 2023 op grote schaal de Merkava V te introduceren om veel van de overgebleven Merkava III-eenheden te vervangen, wordt het ongewoon grote aantal Merkava III’s dat is waargenomen door analisten steeds vaker aangehaald als een indicator dat nieuwere voertuigen niet overal beschikbaar zijn. De voortdurende aard van de vijandelijkheden maakt het echter moeilijk om meer zekere schattingen te maken van de verliezen aan beide kanten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitse minister van Defensie zegt dat publiek moet wennen aan mogelijkheid van “oorlog in Europa”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraëliërs blijven hun eigen PR-belangen schaden door te praten
Volgend artikelPUREBLOODS als spermadonoren: De vraag naar sperma van ongevaccineerde donoren neemt sterk toe
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

  1. Mooi, dat ze mogen branden in hel met hun kl*te oorlogen. Israël, Oekraïne, etc allemaal mogelijk door dezelfde psychopaten die anderen vermoorden om gvd helemaal NIKS. Hoe fckng moeilijk is het om gewoon NORMAAL te doen en samen te leven op deze aarde. Psychopaten. Ik wens ze in Gaza sterkte met het bestrijden van dit satanische duivelsgebroed.

  2. de Palestijnen hebben ze zelf dan ook gebouwd hé..let maar op waar ze ooit aan gewerkt hebben hoor…el-al mag best zijn vliegtuigen checken hoor !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in