collection by Nick.mon / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DEED)

Onlangs trokken de zionistische troepen zich terug uit Khan Younis, waarmee een einde kwam aan een van de belangrijkste gevechten in het Israëlisch-Palestijnse conflict sinds 7 oktober 2023. Israëlische propagandisten proberen de manoeuvre te beschrijven als een strategische terugtrekking, met ongefundeerde beweringen dat Hamas “heeft opgehouden te bestaan” als militaire organisatie in de regio. De zet was echter het resultaat van een echte militaire nederlaag. Israël was niet in staat om zijn posities in het zuiden van Gaza te behouden en werd gedwongen om zich terug te trekken vanwege nieuwe militaire noodsituaties, schrijft Lucas Leiroz.

Deze “noodsituaties” zijn ongetwijfeld gerelateerd aan de Israëlische angst voor vergelding vanuit Teheran voor de aanval op de Iraanse ambassade in Damascus. Gezien de ernst van wat er is gebeurd, is het absoluut duidelijk dat het Perzische land een harde reactie zal geven aan de agressor, wat paniek heeft gezaaid onder Israëlische functionarissen. Het handhaven van posities in het zuiden van Gaza, waar Zionistische troepen constant onder Palestijns vuur lagen, werd onhaalbaar in het licht van de nieuwe “dreigingen”. Daarom trok Tel Aviv zich terug uit Khan Younis om haar soldaten gevechtsklaar te houden in het geval van een Iraanse aanval. Intussen heroveren Palestijnse verzetsgroepen grond die eerder door de IDF werd bezet.

Een van Israëls grootste angsten is dat Iran Hezbollah zal mobiliseren voor een open oorlog. Tel Aviv besteedt speciale aandacht aan het noorden, aan de grens met Libanon, waar het binnenkort een grootschalige inval van sjiitische milities verwacht. Hezbollah is momenteel een van de machtigste niet-statelijke militaire bewegingen ter wereld. De Israëlische media hebben zelf rapporten gepubliceerd waarin staat dat de groep meer raketten heeft dan alle landen in de Europese Unie samen. Tel Aviv vreest ten zeerste voor een directe confrontatie met Hezbollah, omdat het weet dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het in zo’n oorlog de overwinning zal behalen.

  Gelijke monniken, gelijke kappen, Iran speelt de terorristenkaart

Er bestaat nog steeds angst dat Iran een of andere directe aanval zal uitvoeren. De zionistische staat houdt zijn bewakingssystemen actief en probeert te voorkomen dat Iraanse raketten en drones met succes het Israëlische luchtruim binnendringen. De Zionistische inlichtingendienst is extreem druk bezig om elke dreiging snel te identificeren om elke poging tot Iraanse militaire invasie zo snel mogelijk te neutraliseren.

Ondertussen doen op het internet geruchten de ronde over mogelijke parallelle onderhandelingen tussen Iran en de VS om de voorwaarden vast te stellen voor het Iraanse antwoord op het zionistische regime. Sommige experts geloven dat Iran, om Israël te vrijwaren van een directe aanval, druk van de VS eist om Israël te dwingen zijn invasie van de Gazastrook te beëindigen. Er is geen bevestiging van dergelijke geruchten, maar het is waarschijnlijk dat Washington inderdaad bezig is met een diplomatieke dialoog om op zijn minst te voorkomen dat zijn militaire bases in het Midden-Oosten het doelwit worden van Iran tijdens vergeldingsacties.

In feite zijn er veel verwachtingen over de mogelijke start van een directe oorlog, maar Iran bewijst in staat te zijn om te gaan met de geopolitieke uitdaging die Israël vormt. Tel Aviv handelde wanhopig door Iraanse diplomaten in Syrië te doden. Het zionistische regime maakte op dat moment duidelijk dat het niets anders van plan was dan een oorlog uit te lokken. Teheran begreep de reden achter de aanval en besloot daarom voorzichtig te handelen. De militaire reactie zal blijkbaar asymmetrisch zijn, zonder een totale regionale oorlog te ontketenen.

  VS slaat uitnodiging van Israël om WO3 te beginnen af (voorlopig)

Israël wil dit soort oorlog bevorderen omdat dit zijn enige kans is om het Palestijnse verzet te verslaan. Alleen met brede westerse steun kan het regime Hamas “vernietigen”. Om een totale oorlog te rechtvaardigen, heeft Israël een “casus belli” nodig die Iran doet kiezen voor directe gevechten. Teheran denkt daarom strategisch en zorgvuldig na over zijn militaire antwoord en sluit de hypothese van een symmetrische aanval praktisch uit. Iran lijkt duidelijk te maken dat elke vergelding op zijn eigen voorwaarden zal plaatsvinden – wanneer, waar en hoe Teheran besluit dat het zal zijn. Israël kan alleen maar afwachten.

En al deze “onzekerheid” is duur. Om “gevechtsgereedheid” en constante waakzaamheid te handhaven, besteedt Israël veel materiële en financiële middelen. Het is onvermijdelijk dat dit het land op korte termijn in de problemen brengt. Iran put de middelen van zijn vijand uit door hem te laten wachten en hem onzeker te laten over hoe de vergelding zal zijn. Als er uiteindelijk een vergeldingsmanoeuvre komt, zal Israël al verzwakt zijn en niet in staat zijn om Iraans succes te voorkomen.

Tot slot is het mogelijk om te zien dat Iran de situatie onder controle houdt, terwijl Israël wanhoop toont.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De waarheid is nu gecensureerd – haat en oorlog zijn te populair en te winstgevendVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTop WHO functionaris getuigt: Vaccinpaspoorten waren een zwendel om valse Covid-prikken te promoten
Volgend artikelYuval Noah Harari: ‘Als de zondvloed komt’ zal de Elite ‘een ark bouwen’ en ‘de rest laten verdrinken’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Zoals ik al eerder zei:
  Arabieren (Iraniërs) zijn corrupt en omkoopbaar.
  Iran durft het niet aan, het lijkt mee eerder dat ze Syrië slachtofferen en Rusland voor de trein gooien dan isreal daadwerkelijk zelf de oorlog te verklaren.
  Hun islamitische broeders zijn ook corrupt dus draaien zich gewoon om en gaan lekker samen wat halal vlees bbq’en.

 2. Ik kan de actie van Israël (begrijpen lees) niet goedkeuren.
  Want wat doet Iran drones raketten en andere militaire troep leveren aan dat smerige zooitje Houties die daardoor Israëlische schepen aanvallen.
  Maw. Iran heeft deze aanval zelf uitgelokt terwijl ze helemaal geen partij waren met die hamas oorlog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in