Palestijnse militanten lanceerden een verrassingsraketaanval op Israël, terwijl gewapende milities het grensgebied binnendrongen. Hamas gaf aan dat dit nog maar het begin was van hun acties.

Israël bevindt zich in een staat van “oorlog, niet alleen een operatie of een schermutseling,” verklaarde premier Benjamin Netanyahu in een video in het Hebreeuws, als reactie op een onverwachte agressieve aanval van Hamas op zaterdag, bericht Voiceofeurope.

Netanyahu gaf richtlijnen aan Israëls veiligheidsleiders om “terroristen te elimineren uit alle nederzettingen die ze zijn binnengedrongen”. Hij merkte ook op dat de reservetroepen van Israël zouden worden geactiveerd om te vergelden met een intensiteit die “ongekend is voor de vijand.”

Het Israëlische leger start de operatie “IJzeren Zwaarden” in Gaza en meldt 2.200 raketlanceringen sinds zonsopgang.

Israëlische strijdkrachten zijn op 10 locaties in het zuiden in gevecht met gewapende individuen, een aantal minder dan de eerder genoemde 21 locaties door het hoofd van de politie.

Rusland onderhoudt contacten met zowel Israël als Palestina, en ook met Arabische naties, zoals Interfax meldde met een citaat van vice-minister van Buitenlandse Zaken Michail Bogdanov. Moskou pleit voor kalmte en verbindt zich ertoe de volledige situatie te onderzoeken. “Zo’n plotselinge escalatie is verrassend. Als we het hadden voorzien, zou het niet hebben plaatsgevonden,” merkte Bogdanov op.

Raketten die gericht waren op Kuseife, een stad op ongeveer 65 kilometer van Gaza, resulteerden in minstens vier doden en meerdere gewonden, aldus de burgemeester van de stad, Abd al-Aziz Nassara, in een gesprek met de Israëlische publieke omroep Kan.

HAMAS-militanten zijn de Israëlische steden Ashkelon en Sderot binnengedrongen.

  Simulatie toont aan dat NUCLEAIRE HEL zou worden ontketend in apocalyptische oorlog tussen Iran en Israël

Ashkelon ligt aan de Middellandse Zeekust, 7 km van de grens met de Gazastrook. Bewoners plaatsen video’s van islamisten die zaterdagochtend met geweren op een stadsplein patrouilleren. Er zijn ook beelden van militanten in de straten van de Israëlische stad Sderot, 3 km van Gaza.

“Zo’n grootschalige aanval van HAMAS op Israël is nog nooit eerder gebeurd. Terroristen hebben het centrum van de Israëlische stad Ashkelon (7 km ten noorden van Gaza) overgenomen na een doorbraak vanuit de sector. Sderot lijkt ook gedeeltelijk onder controle van HAMAS te zijn. Dit betekent oorlog,” schrijft BILD’s militair analist Julian Röpcke.

Na een aanzienlijk spervuur van raketten vanuit Gaza naar Israël, verklaarde Hamas, de islamistische regeringspartij in Gaza, het begin van een “militaire operatie” tegen Israël. Deze aankondiging viel samen met de 50e verjaardag van de Jom Kippoer-oorlog. Hamas wilde een halt toeroepen aan wat zij beschouwden als Israëlische “misdaden”, zoals de militaire leider van Hamas, Mohammed Deif, verklaarde. Als reactie hierop verklaarde het Israëlische leger de staat van oorlog. Minister van Defensie Joaw Galant karakteriseerde de acties van Hamas als een “oorlog tegen de staat Israël”, maar sprak zijn vertrouwen uit in het vermogen van Israël om te zegevieren, meldde The Guardian.

Ooggetuigen publiceren beelden van massale raketlanceringen richting Israël
Rapporten van de Associated Press geven aan dat militante Palestijnen uit Gaza Israëlisch grondgebied, waaronder de grensstad Sderot, zijn binnengedrongen met motorfietsen en paragliders. Op sociale media circuleren video’s van gewapende milities die door Israëlische wijken marcheren. Hoewel onbevestigd, meldden Palestijnse media dat Hamas Israëlische individuen gevangen had genomen. Het Israëlische leger bevestigde dat “enkele terroristen vanuit de Gazastrook zijn opgerukt naar Israëlisch grondgebied” en adviseerde de bewoners van het Israëlische grensgebied om in hun huizen te blijven.

Volgens de eerste berichten werd een 60-jarige vrouw gedood en raakten 15 mensen gewond. Eerder waren er onverwacht tientallen raketten afgevuurd op doelen in Israël.

De gewapende vleugel van Hamas verklaarde de start van “Operatie Al-Aqsa Vloed” tegen Israël en beweerde “meer dan 5.000 raketten” te hebben afgevuurd. Mohammed Deif verklaarde dat het de “dag van de grootste strijd” was. De Palestijnse militie Islamitische Jihad eiste ook betrokkenheid bij de aanval.

Lokale Telegramkanalen melden dat Hamas burgervoertuigen beschiet

In verschillende steden in Israël, waaronder Jeruzalem en Tel Aviv, werden waarschuwingssirenes geactiveerd. Een huis in Tel Aviv werd geraakt. Op dat moment vierde Israël het Joodse feest Simchat Thora. Het Israëlische leger reageerde met luchtaanvallen op Gaza. Minister van Defensie Joav Galant verklaarde een “buitengewone veiligheidssituatie” binnen een straal van 80 kilometer van de Gazastrook, waardoor burgers beter beschermd konden worden. Er werden ook reservisten opgeroepen en Galant verklaarde dat Hamas een grote fout had gemaakt.

  De oorlog tussen Israël en Hamas bevordert REEDS de agenda van de Grote Reset

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu was van plan om het veiligheidskabinet bijeen te roepen voor spoedoverleg in Tel Aviv. Daarvoor waren besprekingen gepland met hoge vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie en het leger op het militaire hoofdkwartier.

De afgelopen weken waren er gewelddadige protesten geweest aan de grens met Gaza, waarbij explosieven naar soldaten werden gegooid en aan beide kanten gewonden vielen. Als reactie daarop richtte de Israëlische luchtmacht zich herhaaldelijk op Hamasposten in Gaza.

De Gazastrook, waar meer dan twee miljoen mensen in erbarmelijke omstandigheden leven, heeft te maken met een blokkade sinds Hamas in 2007 de macht overnam, met steun van Egypte. Hamas wordt door de EU, de VS en Israël geclassificeerd als een terroristische organisatie.

De plotselinge escalatie van Hamas kan ook worden beïnvloed door lopende politieke ontwikkelingen, waaronder vredesonderhandelingen tussen Israël en Saoedi-Arabië, bemiddeld door de VS, die mogelijke concessies in het Israëlisch-Palestijnse conflict inhouden.

Meer video’s:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Israëlische ambassadeur in Oekraïne zegt dat het prima is dat Oekraïners het nazisme en Bandera steunen & Oekraïense luitenant-kolonel geeft toe dat Oekraïne Donbass zal moeten afstaanVolg Frontnieuws op Telegram

  De dwazen op Capitol Hill

Lees meer over:

Vorig artikelOorlogskoningin Hillary Clinton klaagt over “mannen die oorlogen beginnen”
Volgend artikelAan hun vruchten, zul je ze herkennen… Biden roept op tot meer oorlog, Poetin roept op tot een vreedzame wereld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

55 REACTIES

 1. Als Israël tot de conclusie komt dat Iran (mee) verantwoordelijk is voor de aanval en besluit om Iran te bombarderen dan ontploft ginder de hele boel.

  En als dan de miljoenen moslims (van militaire leeftijd) in Europa vinden dat ze uit solidariteit ook hier moeten beginnen vechten (en dank zij wapensmokkel uit Oekraïne) oorlogswapens in handen krijgen, dan hebben we het recept voor ‘The Perfect Storm’.

  Een ‘perfect storm’ die onze vooruitziende politieke (dwaal)lichten natuurlijk in geen honderd jaar hebben zien aankomen en daarom weer ‘geschokt’ zullen reageren.
  De ‘schokken’ die onze politici moeten verdragen zijn haast onmenselijk te noemen, je zou er voor minder medelijden mee krijgen.

  • NB: Onze eigen ongewapende=weerloze ‘sheeple’ zal dan rijp zijn voor de slachtbank.
   En onze deugmensen die ervoor gezorgd hebben dat het allemaal zover is kunnen komen, zullen dan weer doen alsof hun neus bloedt en ‘van kromme haas gebaren’.

  • ….en al onze wapens zitten in Hoerkraine …enfin, behalve 50% dat waar dan ook terechtkwam….Het EU circus gaat binnenkort nog miljoenen meer ‘nieuwkomers’ moeten huisvesten want wij moeten allemaal van elkaar houden , zeker volgens de parasieten die extravagante geindexeerde taksvrije lonen ontvangen zoals oa de corrupte clowns van het EU circus….

  • Inderdaad, onmenselijk, zoveel mensen op zo weinig land. Dat gaat ’n keer fout, nu dus waarschijnlijk. In dit conflict zijn er geen “goeden” en “slechten” ze zijn het allebei. Wie zaait zal oogsten. Israel oogst nu wat ze gezaaid hebben. De gewone burger is natuurlijk weer gewoon het slachtoffer van beide kanten. Verschrikkelijk. En Iran probeert nu hier ook ’n slaatje uit te slaan en/of heeft het aangezwengeld. Wat een rot wereld.

 2. Israël zet zijn ‘Shoot-to-Cripple’-beleid voort, gericht op ongestrafte Palestijnse jongeren

  ….en nog steeds geen teken van sancties van de internationale gemeenschap

  The Guardian meldt een toename van het aantal jonge Palestijnse demonstranten die met schotwonden in het ziekenhuis liggen.

  Hun protesten zijn een reactie op de Joodse invasies van het Al-Aqsa-moskeecomplex in Oost-Jeruzalem en de invallen van de Israëlische bezettingsmacht in Gaza, evenals op de aanhoudende ellende en hopeloosheid veroorzaakt door Israëls illegale en meedogenloze blokkade van Gaza sinds 2006.

  Verschillende mensen zijn opgenomen met schotwonden aan de enkel, een deel van het been dat notoir lastig te behandelen is, vooral omdat Palestijnse artsen niet over de microscopische apparatuur beschikken om zulke ingewikkelde operaties uit te voeren. Eén jongeman was met dezelfde kogel door beide enkels geschoten en het is niet duidelijk of hij ooit weer zal kunnen lopen. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/10/israel-continues-its-shoot-to-cripple-policy-targeting-palestinian-youngsters-with-impunity/

 3. Nu heeft Israel haar eigen proxy-oorlog. Die Biden heeft er zo’n shit-zooi van gemaakt.. en het wordt nog erger, want het Pentagon, de CIA, ze zijn allemaal chantabel onder Biden, Clinton, etc.. voor waaraan sommigen van hen meegewerkt hebben, Nordstream bijvoorbeeld, dus zij kunnen ook niet meer terug anders dan een militaire coup in de VS

 4. ‘Terroristen hebben het centrum van de Israëlische stad Ashkelon (7 km ten noorden van Gaza) overgenomen na een doorbraak vanuit de sector.’

  Zijn het terroristen of vrijheidsstrijders? Wie terroriseert wie eigenlijk daar?

  • Let God sort them out oktober 7, 2023 Bij 14:04

   De israëliërs zijn ruwweg in 2 kampen verdeeld de ene voor de über zionist Netanyahu en de andere groep tegen zijn huidige beleid LGSTO.

 5. Shit hits the fan.
  Idd de invasie van gasten in de vechtleeftijd verspreid over het conticent .
  Zou mij niets verbazen als het hier gaat escaleren .
  Het gaat met een bloedgang de verkeerde kant op .
  De hordes in de azc hebben niets te verliezen in Ter Apel zitten er al 2200 te wachten.
  Iedere dag de sirenes van de cops en ambulances er op af .
  Budel , Emmen en noem maar op !
  Al met al is het een kolere zooi overal .
  10 miljard staat klaar voor de instroom hier zijn buren die een week niet eten omdat hun leefgeld op is ! Je Aow is 2derde verdwenen aan de vaste lasten .
  But strap in enyoy the ride .
  Kijk alleen al naar de poppenkast in den haag en weet dat we nooit meer terug keren naar …..! Een 87-jarige Duitse vrouw gaat de gevangenis in nadat ze zich op sociale media heeft uitgesproken tegen migranten en asielzoekers, van wie sommigen wreedheden zoals verkrachting en moord begaan..
  Ze is afgevoerd naar de gevangenis .
  Wie nu nog denkt het gaat nog goed komen ?
  Trek dan eerst maar je kop uit je togus .
  Nu dat gebeuren in israel ?
  De uitspraak God helpe ons de brug over verschijnt in grote letters op het firnament 😐
  Fijne dag verder .

  • Ja die 10 miljard over 9 en nog wat miljoen werkenden in Nederland, toch eventjes ruim € 1000 per werkende die even z’n portemonnaie gerold wordt door de overheid en de 20 briefjes van 50 uit jouw beurs aan de nog nooit een cent bijdragende instromers te geven en niet te vergeten de zakkenvullers van de asiel industrietak van Nederland. Nee CorNietdus, het gaat niet meer goed komen vrees ik ook. Mijn leven zit er bijna op, maar mijn arme kinderen die ik in mijn naïviteit ruim 20 jaar geleden op de wereld heb gezet, wat zullen ze het zwaar krijgen.

 6. Ach, ik weet het, we kunnen lang en kort praten over deze kwestie, Amnesty International en Human Rights Watch benoemen het beloofde land die dankzij de hulp van Trump nu de erkende hoofdstad Jeruzalem heeft, een apartheidsstaat, dit conflict is al HEEL lang gaande en er zijn nog nooit sancties geweest op dit land toch, bekijk de website eens van The Right Forum, ik erken Israel als land laat dit duidelijk zijn maar ook dat de Palestijnen iets van een land kunnen opbouwen, daar is geen sprake van, de frustratie van die Palestijnen uit zich in dit soort acties, ik keur het natuurlijk af maar die apartheid dat is de oorzaak!

 7. Zal aan het einde van 2023 en aan het begin van 2024 alle ellende dan tezamen komen, veel tekenen wijzen er op net zoals de wet verplaatsing bevolking uit 1956 weer geactualiseerd is, in de corona periode is de noodwet bijna unaniem aangenomen, wat wil je als burger dan nog meer.

  Het jankerige gedoe en voortdurend drammerigheid van de VVD staatsecretaris Eric van der Burg met zijn tekorten aan opvang capaciteit draait uit dat huizen van de burgers gevorderd gaan worden voor opvang van deze jihadisten, 92% van hen zijn van militaire leeftijd, hebben nooit een vak geleerd 55% van hen zijn analfabeet maar kunnen goed overweg met een wapen.

  • Alle kwaad moet zichtbaar worden om het te kunnen zien. Ik vrees helaas dat het ons veel pijn gaat doen en dat er er niet zonder kleerscheuren en offers doorheen gaan komen. Maar zoals je gister in een reactie zei… de mensheid wil helemaal geen oorlog of ellende, politici willen oorlog en ellende, omdat de piramide boven hen bestaat zolang wij druk zijn met werken en consumeren of oorlog en ellende. De chaos gaat komen, het enige dat ons kan redden is rustig blijven, organiseren en zorgen dat we niet gaan doen wat de hogere machten willen… we moeten beseffen dat we de piramide van de macht moeten slopen door op te staan en zelf orde te gaan creëren. Buurtwachten, eigen rechters en eigen cellen. Zodra de vlam in de pan slaat is er maar één wakker mens nodig om de mensen om hen heen van schrik en angst, naar rust en daadkracht te brengen. Er komt een storm aan… zij die kalm blijven kunnen de richting bepalen. Zo doen de elites het ook.

  • Amerika moet nu kiezen tussen 2 hoeren oekraïne of Israel, als het verder escaleert..het hele westen trouwens..spannende tijden vanaf de jaren 2020 tot…en wie voelt zich geroepen om zich te engageren ???

 8. Men zou zich beter af moeten vragen waarom de Israëlische inlichtingendiensten totaal gefaald hebben, een false flag operatie om Nethanyahu nog meer bevoegdheid en nog strengere veiligheidsmaatregelen om te kunnen implementereren, je ziet deze bijna totalitaire stroming in het westen ontwaken, waarbij men totaal voorbij gaat aan de burgerrechten van het individu die op deze manier absoluut verpletterd wordt.

  The sound of Silence -The Ghost of Johnny Cash

  https://youtu.be/gAX7AKaUCgU?list=RDgAX7AKaUCgU

  • Men zou zich ook af mogen vragen wie die palestijnen financiert, wie deze aanval dus mogelijk heeft gemaakt.
   sigrid el qaq, ook wel bekend al kaag.

   • ralf oktober 7, 2023 Bij 16:48

    Je zou je ook kunnen afvragen waarom terrorist Yasser Arafat de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen, de finaciers zijn al méér dan een eeuw bekend de Rotschild familie.

    • natuurlijk, adriaan.
     en kaag. en die is hier binnen handbereik. even in de gaten houden wat ze gaat doen, en wat er met haar gaat gebeuren.

     • ralf oktober 7, 2023 Bij 17:43

      Nou beste Ralf je rukt de pleister met één haal van een open wond, Kaag tenenkrommende verraadster van de Nederlandse waarden en normen om belastinggeld over maken het is van de gekke dat het publiek daar totaal geen zeggenschap over heeft, totalitarisme legt op het puntje van mijn tong.

      Groeten

      • Ook wil die Kaag een spreekbeurt gaan houden tijdens de herdenking van de kristalnacht. Vanuit Israel zijn al flinke protesten gehoord. Eerst Hamas financieren met ons belastinggeld en vervolgens het heilig boontje willen spelen middels die spreekbeurt.

 9. Afschuwelijke beelden op X van Hamas gruwelijkheden tegen weerloze burgers, zelfs oudjes. Zet de grote middelen in voor het te laat is. Als Israël valt, valt het westen.

  • IFF oktober 7, 2023 Bij 14:45

   De selectieve verontwaardiging van de mens ziet ook niet dat 500.000 Oekraïense jongens dood zijn, die feitelijk door de politieke bastaards vermoord werden, Nederland doet er keihard aan mee, het is ook onze oorlog zei er een.

   • Het zijn zionisten de meest weerzinwekkende beesten(mensen kan ik ze niet noemen)die er zijn ….lees de protocollen van zion maar eens door…Dan ga je kotsen van dat tuig die zich joden durven noemen!maar het niet zijn…

   • Zeker weten. Wie ellende zaait zal ellende oogsten. Dat zal Israel nu ondervinden. Niet dat ik sympathie heb voor Hamas, integendeel, maar inderdaad dingen gebeuren niet zomaar. Helemaal gelijk.

  • Vallen zoals barak en netanyahu met hulp van lekem (israeli military intelligene( de torens hebben laten vallen in 2001?

  • IFF oktober 7, 2023 Bij 14:45
   Dan vergeet je de vreselijk beelden van de Israeli’s tegen weerloze burgers in de GAZA-strook.

 10. Gruwelijke botsingen tussen Hamas en Israël op de 50e verjaardag van de Jom Kipoeroorlog komen als een te verwachte ontwikkeling. Dit is waar Washington en zijn bondgenoten zich mee bezig zouden moeten houden, het conflict tussen Israël en Palestina is al tientallen jaren aan de gang, waarbij de VS de grootste hoofdrolspelers daarin zijn…Ik verafschuw het geweld waarmee dit gepaard gaat, er zijn geen winnaars alleen verliezers in dit religieus en etnisch aangedreven conflict.

 11. Benieuwd wanneer de escalatie hier in NL komt, want dit werkt enorm door bij alle mossels…..Berlijn is al zooi begrijp ik, zijn uit hun dak gegaan daar…

  Al die mannen van gevechts leeftijd, we krijgen hier een grote klerezooi door linkse import politiek….Sierra Europa Leone 2.0

  Nog bedankt Merkel, Rutte, Kaag Hoer en al dat andere tuig dat onze wereld heeft gemaakt tot een slachtbank….

  …strange fruits hanging on Europe’s trees………hangen is zo slecht nog niet…..

 12. Tja de iranezen kunnen het zich veroorloven om amerika via israel uit te lokken. En als dit escaleert betekend het een failliet amerika binnen de kortste keren. Het zou mij niet verbazen als iran stilletjes deze special operation doorzet . Iran weet dat als trump wint in 2024 zij de kans gemist hebben israel plat te bombarderen. Omdat trump amerika terug op zal bouwen. Maar zolang biden aan de macht is, is er geen amerika om iran tegen te houden. Dus nemen ze nu een kans amerika uit te hollen via wen oorlog met iran. En zij weten dat ze zullen winnen. Het zou me niet verbazen als dit blijft aanmodderen naar steeds grotere escalaties rot ik op een koude morgen wakker word komende winter en verneem dat driekwart van israel van de kaartnis gevaagd. En dat kwartje de Palestijnse gemeenschap is overeind blijven staan.🤷‍♀️

  • Ik schreef het hierboven al: Wie ellende zaait zal ellende oogsten. Niet alleen Israel, ook de VS. Het is een balans die nu ‘ns een keer de andere kant op gaat vallen. Alles is cyclisch. VS had Iran te grazen genomen, nu proberen ze het andersom. Dit had waarschijnlijk allemaal niet zijn gaan gebeuren als de VS gewoon zich alleen met zichzelf had bemoeid in het verleden. Ik neem hier geen partij in (ze zijn allemaal fout), maar het is wel gewoon oorzaak-gevolg. Mensen aan de macht zijn zo dom, ze snappen het principe van een boemerang niet.

 13. Het verbaast mij in hoge mate hoe Hamas zo simpel Israel kon binnenwandelen ondanks vele veiligheidsmaatregelen. Het zware hek tussen Israel en de Gaza strook werd zonder tegenstand van de Israeli’s simpel met een shovel door Hamas omver gereden. De controleposten van de Israeli’s zouden allemaal onklaar gemaakt zijn door Hamas. De Mossad, de meest effectieve geheime dienst in deze wereld zat zeker ook te slapen. Het fijne weet ik er nog niet van, maar iets klopt er niet in dat Hamas verhaal. Ik hoop dat we dat snel te weten zullen komen. Al die (bom)aanslagen in vele jaren van Hamas op Israel. Dit probleem blijft maar door etteren omdat Israel tot nog toe heeft geweigerd Hamas de genadeklap te geven. Een rotte kies blijft pijn doen als die niet door de tandarts word verwijderd.

  • OF: Dit probleem blijft maar door etteren omdat Hamas en/of Iran tot nog toe niet IsraHell de genadeklap heeft kunnen geven!!! Zo kun je het ook zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in