MDGovpics CC BY 2.0

Vanaf eind 2020, toen het COVID-vaccin werd uitgerold, hebben sommige artsen een toename gezien van ongewone psychiatrische ziekten.

Dr. Patrick William Slater is een 60-jarige neurotoloog. Een paar jaar geleden had hij een fulltime medische praktijk in Austin en genoot hij in zijn vrije tijd van jagen en vissen in de bergen, schrijft Marina Zhang.

Toen, in oktober 2021, werd Dr. Slater getroffen door cerebellaire ataxie, een ziekte die de beweging beïnvloedt. Hij kon niet eten of naar het toilet gaan zonder hulp.

Hoewel zijn ataxie met medicijnen behandeld kon worden, was dat niet altijd effectief tegen zijn grootste klacht: ongekende paniekaanvallen.

Bijna elke nacht kreeg Dr. Slater paniekaanvallen die hem in “doodsangst” achterlieten. Hij dacht er vaak aan om zelfmoord te plegen, vertelde hij The Epoch Times.

Niemand kon een bevredigend antwoord geven op de vraag waarom hij deze symptomen had ontwikkeld. Op zijn laboratoriumrapporten was niets abnormaals te zien en zijn neurologen en psychiaters deden zijn symptomen af als ongerustheid.

Maar Dr. Slater is ervan overtuigd dat de COVID-19 mRNA vaccins de boosdoener zijn.

Dr. Slater was achterdochtig toen de symptomen voor het eerst verschenen binnen ongeveer twee weken na het krijgen van de tweede dosis van de COVID-prik. De tweede – en ergere – golf van symptomen die het einde van zijn carrière betekenden, viel samen met zijn derde injectie.

Na het nemen van de booster “was er geen twijfel meer mogelijk,” zei Dr. Slater.

Toename van ongewone psychiatrische ziekten

Vanaf eind 2020, toen het COVID-vaccin werd uitgerold, hebben verschillende artsen een toename gezien van ongewone psychiatrische ziekten.

Psychiater Dr. Amanda McDonald merkte een golf van psychiatrische destabilisatie op bij haar stabiele patiënten. Ze kregen flare-ups, vaak met verergering of nieuwe psychiatrische symptomen.

“Ik kon niet achterhalen waarom,” vertelde Dr. McDonald aan The Epoch Times. “Mijn patiënten blijven meestal stabiel. Maar veel stabiele patiënten kwamen plotseling bij haar op kantoor met slapeloosheid, depressies en angsten “zonder enige vorm van oorzaak of reden”.

Ze verhoogde de medicatiedoseringen van sommige patiënten of voegde nieuwe medicijnen aan hun schema toe, maar dat had weinig effect.

Een terugkerend patroon dat Dr. McDonald ziet zijn atypische paniekaanvallen, die kunnen aanvoelen als een hartaanval. De symptomen worden veroorzaakt zonder duidelijke aanleiding, maar escaleren meestal naarmate de avond vordert en bereiken ’s nachts een hoogtepunt. Een typische paniekaanval kan op elk moment van de dag optreden, maar heeft vaak triggers, en is gemakkelijk te behandelen als patiënten deze triggers kunnen vermijden.

Nadat ze haar patiënten meer dan een jaar had gevolgd, realiseerde Dr. McDonald zich dat de COVID-19 vaccins mogelijk verband hielden met hun psychiatrische aandoeningen.

“Ik had al een bestaande patiëntenpopulatie die ik heel goed kende toen de pandemie toesloeg. Wat ik zag waren manifestaties in die patiëntenpopulatie,” voegde Dr. McDonald eraan toe.

Dr. Diane Counce, neuroloog en neuroradioloog, zag een toename van ernstige angst en een verslechterde stemming.

“Mensen praten ook over hoe hun persoonlijkheid veranderd is,” vertelde ze aan The Epoch Times. In gevallen waarin een familielid een patiënt heeft binnengebracht, “[zegt de familie]: ‘ze zijn gewoon anders.'”

Verpleegkundige Scott Marsland, die honderden long-COVID en gevaccineerde patiënten heeft behandeld in de Leading Edge Clinic, voegde eraan toe dat slopende angst, depressie en slapeloosheid tot de meest voorkomende symptomen behoren die hij heeft gezien. Sommige patiënten hebben echter ook hallucinaties en suïcidaliteit ontwikkeld.

  15.472 DODEN 1,5 miljoen gewonden (50% ernstig) gemeld in de EU-databank van bijwerkingen van COVID-19 injecties

Het bewijs

In tegenstelling tot myocarditis, bestaat er geen sluitend bewijs dat COVID-19 vaccinaties psychiatrische ziekten veroorzaken. Een groot aantal studies heeft echter COVID-19 vaccins in verband gebracht met psychiatrische symptomen, waaronder depressie, angst, paniekaanvallen, psychose en suïcidaliteit.

Het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) is een database voor zelfrapportage die gezamenlijk beheerd wordt door de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de U.S. Food and Drug Administration (FDA) en die gebruikt wordt om vroegtijdige waarschuwingssignalen van mogelijke bijwerkingen op te sporen.
VAERS heeft respectievelijk meer dan 9.400 en 1.600 gevallen van angst en depressie in verband met de COVID-19 vaccins gedocumenteerd. De vaccins omvatten respectievelijk meer dan 60 procent en tot 50 procent van alle meldingen van angst en depressie op VAERS.

Andere minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn 1.500 meldingen van paniekaanvallen (meer dan 80 procent van de VAERS-meldingen), meer dan 1.100 gevallen van hallucinaties (meer dan 65 procent) en 975 gevallen van prikkelbaarheid (10 procent).

Sommige onderzoekers beweren dat de zeldzame en dodelijke gevallen die op VAERS gemeld worden, een teken kunnen zijn dat het systeem misbruikt wordt. Anderen daarentegen zijn van mening dat ze een mogelijk verband met het vaccin suggereren en het onderzoeken waard zijn.

Psychose

Psychose omvat zowel hallucinaties als paranoia. Acute episodes na het nemen van de injecties zijn gemeld in casestudies.

In Brazilië ontwikkelde een voorheen gezonde vrouw van eind 30 een refractaire psychose binnen 24 uur na het krijgen van het mRNA COVID-19 vaccin. Ze was agressief, had ongeorganiseerde gedachten en geloofde dat ze vervolgd werd in het ziekenhuis.

Artsen behandelden haar met antipsychotica en stemmingsstabilisatoren, maar vier maanden ziekenhuisopname later was alleen haar gedrag verbeterd. Haar psychose bleef.

In Taiwan werd een 15-jarige jongen twee dagen na zijn tweede Pfizer-prik naar het ziekenhuis gestuurd met agitatie en oncontroleerbaar strekken van ledematen en schreeuwen.

Hij vertoonde bizar gedrag in het ziekenhuis, waaronder vaak opstaan en gaan liggen met manieren zoals bidden in bed. Hij kreeg antipsychotica voorgeschreven, maar het gedrag hield meer dan een maand na ontslag aan.

De artsen gaven hem toen steroïden. Steroïden zijn ontstekingsremmend en kunnen een overactief immuunsysteem helpen kalmeren. De symptomen van de jongen verbeterden.

In India ontwikkelde een 17-jarig meisje dat een inactief COVID-19 vaccin had gekregen binnen 48 uur een psychose. Ze werd rusteloos en achterdochtig, praatte tegen zichzelf en had een maand lang slapeloosheid.

Ze had geen neurologische afwijkingen en al haar laboratoriumtests waren normaal, inclusief een COVID-19 test. Twee weken nadat ze psychoactieve drugs had gekregen, verdwenen haar symptomen.

Het optreden van de symptomen kort na de vaccinatie, de uitsluiting van andere waarschijnlijke oorzaken en de afwezigheid van genetische predispositie “geven aan dat de psychiatrische bijwerking gerelateerd kan zijn aan het vaccin,” schreven onderzoekers van het All India Institute of Medical Sciences en District Hospital in het verslag van de casus.

In de literatuur zijn ook gevallen gemeld van psychoses die meerdere dagen, weken en maanden aanhielden.

Screenshots van rapporten over psychotische bijwerkingen bij een Braziliaanse vrouw (L), een Indiaas meisje (C) en een Taiwanese jongen. (Screenshots via The Epoch Times)

Zelfmoorden en suïcidaliteit

Volgens React19, een non-profit belangengroep die mensen met postvaccinsymptomen ondersteunt, is zelfmoord een aanwezig risico voor mensen met vaccinatieletsel. Vaak is het echter moeilijk om vast te stellen of mensen suïcidaal worden omdat hun verwondingen te ondraaglijk worden of door een voornamelijk fysiologische reactie op het vaccin.

  Inmiddels stort het COVID-narratief in Pfizraël in

Het onderzoek van de CDC naar sterfgevallen die gemeld werden na vaccins van Pfizer vond 14 sterfgevallen onder gevaccineerde tieners, waarvan er twee door zelfmoord stierven, met onbekende redenen.

Uit een onderzoek onder 250 tandheelkundige medewerkers in Pakistan bleek dat bijna 12 procent gedurende een paar dagen na de vaccinatie zelfmoordgedachten rapporteerde. Ongeveer 1 procent had dagelijks zelfmoordgedachten.

Individuele casestudies identificeerden een Turkse man van eind 50 zonder eerdere psychische aandoeningen die binnen drie dagen na het nemen van een tweede vaccinatie op de afdeling spoedeisende hulp kwam vanwege een zelfmoordpoging. Hij was prikkelbaar, slaperig en praatte tegen zichzelf.

Het geval van een Japanse man werd levendig beschreven door artsen van de Wakayama Medical University (pdf).

Hij had last van vermoeidheid na de eerste injectie en ontwikkelde na zijn vierde injectie een lichte hoofdpijn en een zweverig gevoel.

Vier dagen na de vaccinatie werd hij echter zeer spraakzaam met grandioze waanideeën, “door te zeggen dat hij 2 miljard yen had gewonnen met paardenrennen. Hij vertoonde ook emotionele instabiliteit, zoals huilen als hij zei ‘Iedereen zou gelukkig zijn.

De neuroloog die hij bezocht, vond geen neurologische aandoeningen, zoals mogelijke encefalitis, noch tekenen van infectie. Meer dan een week na de vaccinatie sprong hij van de tweede verdieping van zijn huis en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Sinds de pandemie is het aantal gevallen van zelfdoding in de Verenigde Staten gestegen. In 2020 meldde de CDC tot 46.000 zelfmoorden (pdf). Dit aantal steeg tot meer dan 48.000 in 2021, en in 2022 stierven bijna 50.000 mensen door zelfmoord.

Terwijl pandemische beperkingen zoals lockdowns en long COVID in verband zijn gebracht met zelfmoorden, zijn er momenteel geen onderzoeken die een verband leggen tussen toenemende zelfmoordcijfers en het COVID-19 vaccin.

Overlapping met cognitieve stoornissen

Psychiatrische symptomen kunnen ook overlappen met cognitieve stoornissen zoals een verminderd geheugen. Dementie kan bijvoorbeeld symptomen vertonen die lijken op depressie.

Dr. McDonald behandelde een gevaccineerde patiënt die een op dementie lijkende depressie ontwikkelde. De patiënte was weliswaar in de 90, maar was zeer zelfstandig en woonde op zichzelf. Nadat ze de booster had gekregen, kreeg ze de diagnose dementie en werd ze in een verpleeghuis geplaatst.

De inname van ivermectine deed haar symptomen omkeren.

Neurologen zoals Dr. Suzanne Gazda zijn echter bezorgd over onbehandelde gevallen. “Er zijn zoveel mensen die zich niet eens realiseren dat ze verwond zijn.”

Dr. Gazda heeft een integratieve praktijk die duizenden patiënten met neurodegeneratieve ziekten behandelt, en velen melden symptomen van cognitieve achteruitgang met psychiatrische symptomen.

Dr. Counce heeft ook verschillende gevaccineerde patiënten die hersenatrofie ontwikkelden. Eén patiënt had atrofie van de hippocampus met symptomen van geheugenverlies en persoonlijkheidsveranderingen.

Dr. Counce redeneerde dat als de hippocampus, die dient als geheugencentrum van de hersenen, atrofie vertoont, het aangrenzende limbische systeem, dat emoties verwerkt, ook aangetast kan zijn.

Mogelijke oorzaken

Maar hoe kunnen vaccins precies leiden tot de verandering van iemands mentale status en persoonlijkheid?

Volgens artsen die zowel postvaccin- als post-COVID-aandoeningen behandelen, lijken de symptomen van de twee syndromen erg op elkaar.

Zowel het COVID-19 virus als de vaccins stellen patiënten bloot aan het virale spike-eiwit, dat ontstekingen kan veroorzaken. Depressie is de ziekte die het meest bekend is vanwege de correlatie met ontstekingen, hoewel bipolaire stoornis, schizofrenie en angst ook met elkaar in verband staan.

  NYT: Covid-vaccin fabrikanten en Bill Gates' GAVI hebben iedereen belazerd

De mRNA-technologie wordt al lang bestudeerd en onderzoek van vóór 2020 toont duidelijk aan dat mRNA-vaccins zeer ontstekingsbevorderend zijn, vertelde holistisch psychiater Dr. Aruna Tummala aan The Epoch Times.

Dr. McDonald heeft ontdekt dat ontstekingsremmende medicijnen en therapieën, zoals ivermectine, hydroxychloroquine en hyperbare zuurstoftherapie, patiënten vaak helpen om hun stemmingen te stabiliseren.

Ze schreef ivermectine voor aan haar psychiatrische patiënten die gedestabiliseerd waren na het nemen van de vaccins en zag een aanzienlijke verbetering.

Als arts die honderden patiënten met vaccinaties en langdurige COVID behandelde, kreeg ze op een dag zelf long COVID na een infectie. Ze werd wakker met onverklaarbare negatieve gedachten. “Ik stopte mezelf in een hyperbare machine,” herinnert ze zich, en 10 minuten later “waren mijn stemmingssymptomen verdwenen.”

Bloedstolling, een veelvoorkomend kwaad veroorzaakt door spike-eiwit, vermindert de zuurstoftoevoer naar weefsels en zorgt ervoor dat deze niet optimaal kunnen functioneren, waardoor ze verouderen.

Bloedstolling in de hersenen kan cognitieve stoornissen en symptomen van angst, depressie en psychose veroorzaken doordat neuronen onder druk komen te staan en beschadigd raken.

Dr. Counce had een patiënt die melding maakte van angst, erectiestoornissen en slechtziendheid. Na inname van medicijnen voor zijn erectiestoornis (vasodilaterende medicijnen die het bloedvolume verhogen), verbeterden zijn visuele problemen.

Toen Dr. Counce zich realiseerde dat de patiënt microklontering had, gaf hij hem aspirine en nattokinase en zag positieve effecten.

Spike-eiwit kan ook rechtstreeks schade toebrengen aan de hersenen, wat mogelijk leidt tot een verstoring van de hersenactiviteit en psychiatrische problemen.

Het kan ook infiltreren in immuuncellen, waardoor deze histamine afgeven. Histamine kan de hersenen binnendringen en de zenuwen ontsteken en irriteren.

Neuro-inflammatie is in verband gebracht met suïcidaliteit, en een type medicatie tegen histamine is ook in verband gebracht met een verminderde zelfmoord.

Heer Marsland heeft een postvaccinpatiënt die alleen lichamelijke symptomen had. Op een dag werd de patiënt plotseling suïcidaal.

Na een moeizaam gesprek kwam de heer Marsland erachter dat de enige verandering die de patiënt had aangebracht was dat hij was overgestapt van zwarte thee op pu-erh thee.

“Pu-erh heeft een ongelooflijk hoog histaminegehalte,” legde Marsland uit. “Dus stopte hij met het drinken ervan, en raad eens, binnen twee dagen was hij weer terug bij af.”

Infecties met bepaalde virussen zijn ook in verband gebracht met geestelijke stoornissen. Er is aangetoond dat het COVID-19 virus en zijn spike-eiwit oude virale genen in ons lichaam reactiveren.

Deze genen worden menselijke endogene retrovirussen genoemd, ook bekend als HERV’s, zei Dr. Adonis Sfera, een psychiater in het Patton State Hospital. HERV’s zijn een familie van virussen binnen het menselijk genoom.

Activering van HERV’s is gekoppeld aan psychiatrische symptomen zoals schizofrenie.
Spike-eiwit kan ook het Epstein-Barr virus (EBV) reactiveren. EBV-infecties worden op vergelijkbare wijze in verband gebracht met psychose.

Van COVID-19 vaccins is ook aangetoond dat ze het darmmicrobioom beschadigen, wat mogelijk leidt tot psychiatrische symptomen, aangezien veel van onze neurotransmitters in de darmen worden geproduceerd.

Dit komt uit een lang document, lees de rest hier Theepochtimes.


Copyright © 2023vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

VACCINBESCHADIGDEN DOSSIER

Vaccinbeschadigden: De prijs van angstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAan hun vruchten, zul je ze herkennen… Biden roept op tot meer oorlog, Poetin roept op tot een vreedzame wereld
Volgend artikelIsraël verklaart oorlog na ongekende aanval vanuit Gaza (18+ Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Wij hebben hier een collega (3 x moderna) helemaal paranoia zien worden. .
  Vertoonde opgejaagd vluchtgedrag.
  Inmiddels is die storm weer een beetje gaan liggen en kan hij zich weer concentreren op zijn andere bijwerkingen…
  Veel geinjecteerden raken al “levend” een beetje in staat van ontbinding vind ik eigenlijks wel..

 2. Bizarre lichaamlijke gevallen onder de COVID gevaccineerden

  Tobias Ulbrich

  Onderwerp vandaag: “Al twee jaar lekken de bloedvaten van de 18-jarige Selin voortdurend.”

  Het gaat slecht met Selin: ze krijgt dagelijks bloedonderzoek via een hartkatheter. Het lichaam vormt voortdurend bloedstolsels. Ze is niet de enige. Elke dag beven om te overleven is een marteling en spanning voor het hele gezin. Tot nu toe heeft geen enkele arts de oorzaken kunnen wegnemen.

  Duizenden worden getroffen door de vorming van bloedstolsels. De toename van hartaanvallen, longembolieën en beroertes is niet verrassend als het bloed er zo uitziet. De video is vandaag aan mij beschikbaar gesteld met goedkeuring voor plaatsing.

  https://x.com/AnwaltUlbrich/status/1709971498750849234?s=20

  En op straat vind ook iedereen het fijn.
  https://x.com/Symphony_res/status/1710556900511584431?s=20

  • Die leeft niet lang meer als ze zulke klonten dagelijks uit je halen.

   en dat 2de filmpje.
   Je ziet alleen ouderen mensen, dat zijn de meest fanatieke.

   • Ho ho bertje niet alle ouderen zijn zo goedgelovig als in dit filmpje hoor spijtig dat ze mij niet geintervieuwd hadden in dat filmpje maar ach ze zouden het er wel uitgeknipt hebben als onverantwoordelijk gedrag

 3. Bij vele mensen is zelfs de meest elementaire logica al een probleem geworden.
  Bijvoorbeeld als een vereniging een bankrekening heeft waarbij overeengekomen is dat steeds met drie moet getekend worden, zijn er sommigen die denken dat twee handtekeningen dus volstaan om 2/3 van wat er in het totaal op rekening staat af te halen…

  • De meest elementaire logica is dat je weet dat vrijmetselaar en dus fraudeur Louis Pasteur een “virus” en “besmettelijkheid” heeft verzonnen en dat al 150 jaar geleden! Toch laat een groot deel van de werelbevolking zich inspuiten met een volkomen verzonnen “vaccin” wat alleen maar schade toebrengt in de vorm van ziekte en dood.

 4. we worden al jaren onderdrukt en uitgeknepen door de regering. Alles word exorbitant duurder. Mensen gaan ten onder aan een fascistisch beleid en dan ineens geeft de regering een gratis “vaccin” !!! Dan zou toch bij ieder weldenkend mens alle alarmbellen moeten gaan rinkelen?!

 5. LUISTER: ‘There Ain’t No Rock and Roll’-nummer scheurt de muziekindustrie voor Big Pharma Sellout.

  Five Times August heeft een krachtig nieuw nummer uitgebracht dat zich richt op de muziekindustrie en artiesten als Mick Jagger, John Legend en de Foo Fighters bij naam noemt, vanwege de uitverkoop aan Big Pharma en de lockdown-agenda tijdens de Wuhan-viruspandemie.

  https://thenationalpulse.com/2023/10/06/listen-there-aint-no-rock-and-roll-song-rips-music-industry-for-big-pharma-sellout/

  Five Times August – There Ain’t No Rock and Roll

  https://www.youtube.com/watch?v=sKPJu1iFSGs

 6. Ik ben taxi chauffeur en rij dagelijks ouderen van a naar b, ook veel ziekenvervoer. Sinds de berichten kwamen omtrent de nieuwe vaccinatie ronde heb ik niks anders gedaan dan sluw de gesprekken richting de vaccinaties gestuurd. Dit heb ik wekenlang gedaan ( je bent wappie of je bent het niet )…mijn ervaringen zijn dat een overgrote meerderheid van de oudjes het niet ziet zitten zich opnieuw te laten ‘vaccineren’ , in tegendeel, ze zien in hun kennissen en familie kring een explosie van ernstige ziektes en ook opvallend veel overlijdens. Ik hield dan mijn mond en zei niks, maar de meesten hoorde ik dan zelfstandig de link leggen naar de vaccinaties. Conclusie na wekenlang hiermee bezig te zijn geweest ( je moet toch wat met al die uren in de taxi ) is dat een meerderheid het niet meer gaat halen, inclusief de griep-prik. Als ik het moet schatten dan gaat een op de vier weer een prik halen. En dat is een groot verschil met twee jaar geleden, toen ging zo’n beetje iedereen de prik halen en een enkeling niet. Het is compleet omgedraaid nu. Ik heb zelfs echt meerdere oudjes gesproken die nu ook volledig wakker zijn geworden ( best grappig om mee te maken als zo’n oud dametje los gaat over de overheid ). Verder, als toevoeging, kan ik melden dat ik ook heel veel gehandicapten rijdt, veelal geestelijk gehandicapten. En mensen die in zgn. woongroepen wonen ( mensen met een stoornis ). Ook hier, en misschien nog wel meer als bij de ouderen, zeer veel weerstand tegen de prikken. Ook hier laat ik ze gewoon praten, zonder ze te ‘voeren’, en dan hoor ik echte angst tegen de prikken doorklinken in de woorden die ik hoor. Zij hebben namelijk om zich heen de mede-bewoners zien vallen als vliegen en óók zij leggen de link naar de prikken. Ik spreek vaker een leuke meid die als medewerkster in zo’n instelling werkt, en zij vertelde mij, met tranen in haar ogen, dat er heel veel bewoners na een kort ziekbed zijn overleden. Opvallend veel zelfs. De prikken waren ‘verplicht’ vertellen de mensen mij in de wagen en daarom hebben ze het genomen, maar zij hebben inmiddels van familie-leden gehoord dat dit helemaal niet mag. Het verplicht stellen dus, eentje had een brief bij zich van zijn broers en zusters ( zijn ouders zijn al eerder overleden ) en hij liet mij deze lezen en daarin hadden zijn broers en zusters expliciet opgeschreven dat zij geen toestemming gaven voor de prikken. Kortom, ik zie overal een echte kentering en ook veel opstandigheid onder alle groepen die ik rondrijd. Facialbook, merk ik, ( ik heb zelf geen account) heeft een grote rol gespeeld in deze kentering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in