Israëls Pandemic Response Team werd afgelopen dinsdagavond gewaarschuwd dat Israël binnen slechts een maand van redelijk beschermd tegen Omicron naar helemaal niet meer beschermd zou kunnen gaan, schrijft The Jerusalem Post.

Als gevolg daarvan stemde het team – samen met de COVID-19 Vaccinatie Adviesraad – om de hoogste risicopopulatie van het land een vierde injectie van het Pfizer COVID-vaccin te laten krijgen, wat in Israël en over de hele wereld tot controverse leidde.

De directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, prof. Nachman Ash, heeft de aanbeveling nog steeds niet goedgekeurd – en zal dat misschien ook niet doen – aangezien eerst meer gegevens over de waarschijnlijkheid van het ontwikkelen van een ernstige infectie door de Omicron-variant naar boven moet komen.

Maar waarom heeft het comité een aanbeveling gedaan als het niet over alle gegevens beschikte?

De presentaties aan de commissie door het COVID-19 National Information and Knowledge Center – een divisie van de Israel Defense Forces – en door een apart gezamenlijk medisch onderzoeksteam zouden de reden kunnen zijn voor wat leek op een onverwacht stoutmoedig besluit.

“Binnen een maand of twee zou de bescherming in Israël bijna terug kunnen zijn op het niveau van vóór de vaccins,” waarschuwt een rapport van het kenniscentrum. “De overgang van Delta naar Omicron zal ervoor zorgen dat Israël van redelijk beschermd naar bijna helemaal niet meer beschermd gaat.”

In zijn presentatie, die The Jerusalem Post bekeek, toont het centrum aan dat de bescherming die wordt geboden aan mensen van 60 jaar en ouder die een derde dosis hebben ontvangen, naar verwachting binnen een maand van 75% tot slechts 25% zal afnemen als de Omicron-variant de dominante stam in Israël wordt.

  Spike-eiwit verslaafden: Covid vaccin-junkies liegen over ongevaccineerd zijn zodat ze extra booster injecties kunnen krijgen

Een deel van de reden hiervoor is dat het vaccin snel verslijt, zoals werd uiteengezet in een afzonderlijke presentatie aan het comité door onderzoekers van het Ministerie van Volksgezondheid, het Weizmann Institute of Science, de Hebrew University, het Technion en het Gertner Institute.

Uit een grafiek die werd gepresenteerd door Weizmann-professor Ron Milo bleek dat het Pfizer-vaccin al na drie maanden begon af te takelen, zowel bij de tweede als bij de derde dosis.

In Israël heeft het grootste deel van de bejaarde bevolking (845.779 mensen) hun boosterprikken meer dan vier maanden geleden gekregen.

“De uitstekende verdediging tegen infectie door de Delta-variant vanaf de derde dosis begint af te brokkelen,” zegt de diapresentatie.

Het toont aan dat de derde inenting aanvankelijk vier keer meer bescherming bood dan de tweede, maar benadrukt dat “de vastgestelde bescherming tegen infectie met de Delta-variant voor degenen die gevaccineerd zijn met de booster begint af te nemen.”

Dezelfde diapresentatie voegt eraan toe dat uit voorlopige analyses niet blijkt dat het voordeel van het vaccin tegen ernstige morbiditeit afneemt, maar dat er een probleem is om betrouwbare resultaten over dit gegevenspunt te krijgen vanwege het kleine aantal gevallen tot nu toe.

In het algemeen bleken de vaccins minder werkzaam te zijn tegen Omicron dan tegen Delta, aldus de onderzoekers.

De bescherming van de booster tegen infectie tegen de Omicron-variant is lager dan tegen de Delta-variant,” zeggen ze. “De Omicron-golf neemt toe en de immuniteit neemt af.”

De onderzoekers brengen een vierdelig scenario in kaart waarom Israël zich echt moest haasten om te beslissen over een vierde prik.

  Waarom worden mensen in recordaantallen ziek en sterven zij plotseling?

“Binnen twee tot vier weken worden infecties op zeer grote schaal verwacht, dus de tijd voor besluitvorming is kort,” zeggen ze, waarbij ze vier fasen aantonen, waarvan de eerste al voorbij is.

Fase één: Het uitstellen van het begin van de verspreiding van de Omicron in de gemeenschap. Geschatte tijd: voltooid.

Fase twee: Overgang van individuele infectiegebeurtenissen per dag naar morbiditeit op een niveau vergelijkbaar met dat van Delta. Geschatte resterende tijd: een week.

Fase drie: Overgang naar een hoog morbiditeitsniveau, d.w.z. van 500 tot 1.000 nieuwe infecties per dag naar 5.000 tot 10.000. Geschatte tijd: één tot twee weken.

Laatste fase: Overbelasting van ziekenhuizen doordat mensen die met Omicron besmet zijn ernstig ziek worden, meer mensen griep krijgen en medisch personeel in quarantaine gaat. Hoe lang kan dit duren? Gebaseerd op de ervaring van het land met vorige golven, tot twee maanden.

In beide presentaties wordt gezegd dat door het aanbieden van een vierde injectie de bescherming tegen infectie en ernstige ziekte zou worden opgefrist en dus hoger zou zijn. Dat komt omdat het Pfizer-vaccin in de eerste twee maanden optimale bescherming biedt: 70% tot 90% bescherming in maand één en 50% tot 70% in maand twee.

Wat de veiligheid betreft, tonen de onderzoekers aan dat ongeveer een half miljoen mensen waarschijnlijk hersteld waren van het virus en dat niet wisten, en derhalve drie injecties van het Pfizer-vaccin hebben gekregen. Deze personen ondervonden naar verluidt geen ongewone bijwerkingen, wat betekent dat het waarschijnlijk is dat een vierde dosis ook geen kwaad zou doen.

  Experts schatten dat er al 20 miljoen doden zijn door COVID-vaccinatie & meer dan 2 miljard gewonden

Anderzijds, zeggen zij, “volledige informatie over ernstige ziekte als gevolg van Omicron komt misschien pas wanneer het al te laat is… In het gezicht van Omicron is het van belang om in de eerste stadia van de golf actie te ondernemen”.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Update uit Israël – De gevaccineerden zijn ziek en stervendeVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelNogmaals een “plotseling en onverwacht”: Britse jonge dirigent sterft 1 week na zijn propaganda-tweet over COVID boosterprik
Volgend artikelPiloot slaat alarm over vaccinbijwerkingen: “Dit moet stoppen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Laat u vooral niet misleiden door deze valse profeten des doods. Hoe meer injecties hoe zekerder ze hun doel bereiken. Maar hoe langer deze waanzin aan houdt hoe meer gelijk ze moeten krijgen daar zij beweren dat de meeste onder ons niet voor zichzelf kunnen denken noch zorgen. PZG.

 2. Wat ik werkelijk zo ongelooflijk vind, is dat men zo ontzettend bezig is met allerlei varianten van virussen.
  Daar hoeft toch eigenlijk niemand zich druk over te maken?
  Dat hebben wij mensen nog nooit gedaan, maar sinds dat via de MSM constant angst wordt bijgebracht, trapt echt bijna het hele mensdom daarin!
  Want het enige wat mij opvalt, is dat er momenteel nog steeds meer mensen geboren worden dan dat er sterven, heeft het wellicht daarmee te maken, dus als afleiding van wat er echt gebeurt?
  https://www.worldometers.info/nl/

  • Dacht jij dat dit echte cijfers zijn? Ben je zo naief? Ze registreren echt elk overlijden en geboorte?
   Dacht het niet. Dit is een systeem dat aan de hand van cijfers een rapportage maakt. Dit kan zomaar eens niet met de werkelijkheid overeenkomen. Van wie is dit systeem? Google? Nou dan weet ik wel hoe laat het is.

 3. Het hele verhaal, tenzij de vertaling niet te wensen over laat, komt op mij over als politiek”wetenschappelijk” gewauwel om maar niet toe te hoeven geven dat de kluit nog meer belazerd wordt. Het is een domme cirkelredenering die de titel van het artikel zeer duidelijk maakt.

 4. Volgens mij doen we opmerkingen plaatsen vanuit ons eigen bewustzijn, dus blijkt dat wij heel individueel met opmerkingen komen, mijns insziens om anderen aan te vullen.
  Nu eens niet uitgaan van b.v. WorldOmeters, maar gewoon in de samenleving om mij heen kijkend, zie ik toch echt verhoudingsgewijs, veel vaker vrouwen met een dikke buik achter een kinderwagen lopen, dan een lijkwagen voorbij komen!
  Waar ik alleen maar mee bedoel, dat wij ons niet bang moeten laten maken door het echte virus namelijk de MSM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in