Klik voor groot.

De VN presenteerde gisteren cijfers over burgerslachtoffers tijdens het Oekraïne-conflict. De cijfers wijken sterk af van wat in de mainstream media is gepresenteerd.

De MSM hebben alleen al in Mariupol melding gemaakt van duizenden burgerdoden en hebben herhaaldelijk kritiekloos de Oekraïense regering geciteerd, die zelf beweert dat er in de stad meer dan 2.500 burgers zijn omgekomen.

In feite zegt de VN dat het totale aantal burgerslachtoffers veel lager ligt, hoewel zij ook zegt dat er waarschijnlijk “honderden nieuwe” slachtoffers zullen bijkomen zodra de verslagen van de laatste dagen binnenkomen en bevestigd worden.

Het is het mensenrechtenorgaan van de VN, OHCHR, dat gisteren het rapport Ukraine: Civilian casualties presenteerde, met een lijst van bevestigde burgerdoden sinds de Russische inval in Oekraïne op 24 februari tot nu. Volgens de VN zijn er 636 burgers gedood en 1.125 gewond.

De volgende, meer specifieke gegevens, worden door het VN-agentschap verstrekt:

• Regio’s Donetsk en Lugansk: 148 doden en 572 gewonden.

• Regio’s van Oekraïne die op dat moment door de regering gecontroleerd werden (Kiev, Charkiv, Odessa en andere regio’s): 448 doden en 553 gewonden.

Uit de gegevens van het OHCHR kan dus geconcludeerd worden dat sinds de operatie de meerderheid van de burgerslachtoffers aan Oekraïense kant vallen.

Om de zaak te compliceren wordt ongeveer de helft van de regio’s Donetsk en Lugansk gecontroleerd door Oekraïne, terwijl de andere helft wordt gecontroleerd door pro-Russische afscheidingsrepublieken, die ook Donetsk en Lugansk worden genoemd. Het is moeilijk precies te weten welke partij wat gedaan heeft in de grensgebieden van de gewesten. Toen Frontnieuws bijvoorbeeld schreef over het bombarderen van burgers in Donetsk door het Oekraïense leger, gebeurde dat in Nikolajevka in het door de Oekraïners gecontroleerde deel van Donetsk, waar de burgers tussen twee frontlinies gevangen zaten.

  Derde Wereldoorlog alarm: De Russen maken een grote doorbraak en de Oekraïners worden steeds wanhopiger

De cijfers voor de regio’s Donetsk en Lugansk zijn als volgt:

• Gebied onder controle van de regering: 122 doden en 442 gewonden.

• In de pro-Russische afgescheiden republieken: 26 doden en 130 gewonden.

Het OHCHR verklaart ook dat de gepresenteerde cijfers niet volledig zijn, omdat de verslagen vertraging hebben opgelopen of op bevestiging wachten als gevolg van hevige gevechten. OHCHR schrijft dat het wacht op gegevens uit bijvoorbeeld Kharkiv, Mariupol en Volnovakha (regio Donetsk), “waar er beschuldigingen zijn van honderden burgerslachtoffers”.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne bombardeert burgers en kinderen in centraal DonetskVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelZelensky: Oekraïne zal niet toetreden tot de NAVO
Volgend artikelDit is te grappig om te missen!!! (MUST SEE!)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Das aanzienlijk minder dan als amerika en navo beginnen met oorlog voeren.
  Maar ja . Zoals de duitsers in de tweede wereld oorlog zeiden.. bombardeerd duitsland dan rennen de engelsen. Bombarderen de engelsen rennen de duitsers. Bombarderen de amerikanen rent iedereen!

 2. De Oekraïners hebben veel geluk dat ze zo’n machtige buur hebben als Rusland, met zo’n Sterke Man als President Vladimir Putin aan het hoofd.
  Want als ze die sterke bondgenoot niet hadden gehad, had de NAVO het hele land al lang platgebombardeerd, en de burgers grotendeels uitgemoord, in de periode voordat Oekraïne een NAVO marionet als staatshoofd had.
  Want weerloze burgers platbombarderen, dat doet de NAVO goed en enthousiast.
  Vanop veilige afstand, natuurlijk.
  De voorganger van de NAVO, de “Geallieerden”, hebben in de Tweede Wereldoorlog jarenlang weerloze burgers in Duitsland, Japan, Manilla, enz… gebombardeerd, en zo miljoenen ongewapende mensen doelbewust en opzettelijk vermoord.
  Na de oorlog, in vredestijd, werden nog miljoenen Duitse burgers en krijgsgevangenen uitgemoord door verhongering, onmenselijke slavenarbeid, en opzettelijke verwaarlozing van gevangenen.
  Aangezien de Geallieerden de oorlog wonnen, werden deze oorlogmisdaden nooit bestraft.
  Direct na de oprichting van de NAVO, als opvolger van de Geallieerden, hadden ze de smaak te pakken, en grepen ze het Koreaanse conflict aan (onder de VN-vlag, maar in realiteit was het de NAVO die domineerde), om ook daar massaal weerloze burgers uit te moorden met bombardementen.
  Het massaal uitmoorden van weerloze burgers was een opzettelijke strategie in het zinloze Koreaanse bloedbad.
  Vanaf toen was de NAVO totaal verslaafd aan moorden en bombarderen, en hebben ze door de jaren heen steeds elke gelegenheid en elk vals excuus direct aangegrepen om overal ter wereld weerloze burgers te bestoken.
  De topfiguren van de NAVO, die voor het publiek de acties van de NAVO proberen te verrechtvaardigen, zijn naïeve sullen, die niets begrijpen van de achterliggende redenen van de moorddadige gedragingen van de NAVO.
  De mensen die achter de schermen aan de touwtjes trekken, en die samen het volgende slachtoffer zoeken, zijn sadistische duivelaanbidders, die genot verkrijgen door het massaal doden en kwellen van weerloze mensen.
  Op dit moment zijn deze gekken druk bezig met een strategie te zoeken om in Oekraïne de Russische soldaten te kunnen bombarderen, maar zonder een totale oorlog met Rusland te veroorzaken.
  Want een echte totale nucleaire oorlog, daar zijn ze bang van natuurlijk.
  Daarom moeten wij Rusland steunen, want als Rusland de strijd verliest, staat de mensheid weerloos tegenover de moordlustige psychopaten.

 3. In WO2 werden steden in DE gebombardeerd. Logisch, en terecht. Zij bombardeerden Rotterdam en England en steden in Belgie en Frankrijk.
  Daarnaast waren het de moffen die Hitler als leider kozen.
  Moest even gedemotiveerd worden.

  Japan: logisch, Ik had de eerste atoombom op het paleis van die debiele keizer gegooid. Dan hadden alle officieren van het leger sepuko gepleegd en was de oorlog afgelopen.

  Note: de jappen gaven zich niet over vanwege de atoombommen–de keizer gaf daar geen moer om–maar vanwege de komende Russen…
  ————————————–
  Die paar doden rechtvaardigen de “vluchtlingen”niet. Steden kunnen zich overgeven.
  Daarnaast: oekraine heeft vanaf 2014 13.000 russen in Dombass regio vermoord…..
  What goes around comes around.

 4. Goh, als de Verenigde Nazi’s rapporteren dat het 600+ slachtoffers betreft, zullen het er waarschijnlijk maar anderhalve man/vrouw/lhbtq’er, en/of een paardenkop zijn. Na het vallen van de muur had de NAVO gewoon zijn handjes moeten dichtknijpen. Nét zo goed, als dat ik mij gelukkig waande, ná het vallen van diezelfde muur. Op de éérste verjaardag van mijn zoontje. Het joch is inmiddels 33 ( en een éérsteklas accountant) maar dit terzijds. Maar da’s de econdomie ( heus, u leest het goed, econdomie; de banken, en de handel in wapens. geneesmiddellen. en dope alleréérst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in