Na een reeks openbare verklaringen van de Russische president Vladimir Poetin is zijn plan voor de uiteindelijke doelen van de speciale militaire operatie in termen van territoriale verwerving duidelijker geworden, schrijft Lyuba Lulko.

Poetin geeft zijn visie op hoe Oekraïne er territoriaal zal uitzien

Aan het begin van de speciale operatie zei Poetin dat het zijn doel was Oekraïne te denazificeren en te demilitariseren. Nu 2022 ten einde loopt, wordt duidelijk dat het Russische leger dit niet kan bereiken zonder het regime in Kiev te veranderen.

Burgeroorlog in Oekraïne

Op het Valdai forum was Poetin het er gedeeltelijk mee eens dat er een burgeroorlog gaande is in Oekraïne.

De Russen en de Oekraïners zijn “één volk”, maar “we zijn om een aantal redenen helaas in verschillende staten terechtgekomen,” zei de president. Tijdens de oprichting van de Sovjet-Unie kregen “nationalistische” Oekraïense bolsjewieken “oer-Russische” gebieden. Dat was de belangrijkste reden voor de scheiding tussen de Russen en de Oekraïners.

Poetin maakte dus duidelijk dat de Oekraïense nationalisten deze gebieden zouden verliezen.

De NAVO wil het Russische volk niet verenigen

Tijdens een persconferentie op 22 december zei Poetin ook dat Rusland de oorlog die in Oekraïne tegen de Russen werd “ontketend” lang had getolereerd.

“Zij zullen blijven verdelen, maar wij zullen werken aan de vereniging. Niemand wil de vereniging van het Russische volk, behalve wij. Wij zullen het doen, en we zullen slagen,” zei de president.

Als de huidige oorlog in Oekraïne “gedeeltelijk” een burgeroorlog is, dan is het tweede deel ervan een oorlog met de NAVO.

  Hongarije blokkeert EU-steunplan voor Oekraïne voor 18 miljard euro

Oekraïne blijft over als Galicië

Poetin herinnerde ook aan de tsaristische tijd, toen een afgevaardigde van de Doema zei dat als je Oekraïne wilt verliezen, je Galicië erbij moet voegen. Aangenomen wordt dat het Pjotr Durnovo was, een lid van de Staatsraad, voormalig minister van Binnenlandse Zaken, die deze woorden sprak toen hij keizer Nicolaas II toesprak.

Op basis van bovenstaande ideeën kunnen we een conclusie trekken over de territoriale doelen van Poetin bij de speciale militaire operatie:

Rusland zal uitbreiden ten koste van de kleine Russische provincies die vroeger deel uitmaakten van het Russische Rijk onder een overeenkomst met Bogdan Khmelnitsky. Het gaat om de regio’s Kiev, Tsjerkasy, Poltava en Tsjernihiv. Er is ook Novorossiya (Nieuw Rusland) land – de zuidoostelijke regio’s van het voormalige Oekraïne. De Volksrepubliek Donetsk, de Volksrepubliek Luhansk (DPR en LPR), Zaporozhye (alias Zaporizhzhia) en Kherson regio’s maken al deel uit van de Russische Federatie.

Dit is wat er overblijft van Oekraïne:

Odessa,
Kharkiv, Nikolaev,
Dnepropetrovsk,
Kirovograd regio’s.
Galicië (regio’s Ivano-Frankivsk, Lviv en Ternopil) wordt geen deel van het nieuwe Rusland.

Dit betekent niet dat Poetin de Polen daarheen zal laten gaan. Moskou kan die gebieden gebruiken om te onderhandelen met de EU: hef uw sancties op en Galicië zal onafhankelijk zijn.

“In tegenstelling tot zijn tegenstanders weigert Rusland niet te onderhandelen over de situatie rond Oekraïne”, aldus Poetin.

Poetins draaiboek wordt duidelijk

“De intensivering van de vijandelijkheden zal leiden tot ongerechtvaardigde verliezen,” zei Poetin op een persconferentie.

“In tegenstelling tot het Westen kan Rusland niet zo cynisch zijn over de situatie in Oekraïne. Wij hebben een andere filosofie, een andere kijk op het leven en op mensen,” voegde hij eraan toe.

  Oekraïne steekt veroordeelde misdadigers in "Kraken" uniformen om los te laten op Oekraïense burgers

Dat zou waarschijnlijk betekenen dat men zich moet voorbereiden op een lange stadsoorlog, waarbij Rusland niet zijn toevlucht zou nemen tot tapijtbombardementen – een tactiek die de Verenigde Staten gebruikten in Vietnam, Joegoslavië en Irak.

Poetin verklaarde tijdens het collegium van het ministerie van Defensie op 21 december dat de speciale militaire operatie zou worden voortgezet, en dat het wenselijk zou zijn deze tegen eind 2023 te voltooien. Minister van Defensie Sergei Shoigu sprak over het geplande offensief in 2023.

Volgens de Duitse publicatie Neue Zürcher Zeitung zijn er twee mogelijke scenario’s voor het verloop van de gebeurtenissen:

 1. Vanaf april gaan de Russische strijdkrachten op groot offensief in de Donbass. Als gevolg daarvan zullen de strijdkrachten van Oekraïne gefragmenteerd raken en niet in staat zijn om te vechten.
 2. Rusland zal de controle over heel Oekraïne overnemen door het vanuit de Donbass aan te vallen. Een groep troepen uit Wit-Rusland zal Kiev gaan innemen. De Russische soldaten zullen de Poolse grens bereiken om de aanvoer van wapens uit het Westen te stoppen en Transnistrië onder controle te nemen, aldus de analyse.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wij zijn brave schaapjesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGroeiend aantal neurologische complicaties na COVID-19 vaccinatie
Volgend artikelGeoengineering-programma gelanceerd om de zon te DIMMEN, de lucht te VERVUILEN en het oceaanwater van de aarde te BEVRIEZEN
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

 1. Odessa blijft behouden voor Oekraïne vreemd ik dacht dat Odessa van een enorm belangrijk strategische stad is voor de Russen, Odessa in Russische handengeeft rust in de tend wat overblijft voor Oekraïne dat ze totaal van de Zwarte Zee zijn afgesloten, echter ik vind het raar dat de aanvoerlijnen van de Westerse wapens niet steeds met de grond gelijk worden gemaakt, strategische missers van het Russisch miltair collectief?

  • @Adriaan W. >> (echter ik vind het raar dat de aanvoerlijnen van de Westerse wapens niet steeds met de grond gelijk worden gemaakt, strategische missers van het Russisch miltair collectief?)

   Er zijn momenteel bewust een hoop dingen gaande. Iets met Afleiding of zo. Mijn geloof is opgehouden met geloven. Zieke wereld.

  • @ Adriaan W. december 27, 2022 at 16:12,
   Dit kan nu nog voor een illusie zorgen, zodat het westen zich zelf compleet leeg laat bloeden. Want als je het eerste stuk leest, dat alleen Galicië niet opgenomen wordt in de Russische Federatie. De rest zal toegevoegd worden. Alleen de opsomming is anders dan er daarvoor gezegd is. Tenminste wat ik daar van opmaak.

  • Odessa is oude maffia stad en nog steeds belangrijk voor vuile zaakjes (Mensenhandel – prostituees, wapens, drugs)
   er zijn tunnels onder de stad vanaf tsaristische tijden, honderden kilometers lang. (Biolabs?, aanslagen door partizanen?)
   Dat maakt verovering heel moeilijk en duur (Mensenlevens).

   • De tweede wereld oorlog heeft ook 80 tot 90 miljoen mensen het leven gekost of wel meer maar anno 2020 zijn we in een diepe crissis belandt die veel mensen het niet zullen overleven zoals waarvoor de tweede wereldoorlog bedoeld en dat was de wereld voor de mensen beter te maken!???? Maar door rekenfouten en een grote toename van de bevolkingen is dat geheel verdwenen omdat de mens niet had gedacht dat de grondstoffen om iets te produceren gingen opraken omdat de mens steeds meer comfort wilde zoals een auto een koelkast een tv een computer enzovoorts Echter doordat er teveel mensen gebruik willen maken van die goederen raakt het evenwicht in de war in alle landen op de wereld Ook Poetin kan hier niets aan veranderen door het Rusische rijk weer in ere te herstellen Sterker nog de wereldbevolking gaat hier aanzienlijk krimpen!!!!! Laat dat nou de afspraak zijn de de groten der aande hebben bekonkeld in Parijs jaren geleden, maar dat heeft veel tijd nodig gehad om dat waar te maken!,,,,,,DIE TIJD IS NU AANGEBROKEN!?

  • Die trut van een angola merkola die maakt een minsk agreement en meende er geen drol van. Ze lacht putin nu uit dat hij er in tuinde. Misschien fuckt putin terug.
   Bedenk maar dat deze beste man rusland heeft opgebouwd sinds 2000. De russen uit de armoede getrokken en uit de handen van het imf en oligards gelijk bill browder.20 jaar geleden was daar niets nu is het een land van luxe geworden.20 jaar lang zijn er wapens ontwikkeld door putin en is er een opslag aangemaakt met het oog op een dag willen ze rusland kapot maken. Denk je nu echt dat putin het achterste van zijn liezen laat zien als zo een valse k.t als merkel hem zo bij de ballen heeft genomen. Denk dat putin klaar is met europa en amerika en zijn eigen agenda volgt. En aan de buitenwereld laat zien dat hij een zwak mannetje is dat rekening houd met anderen maar intussen de grote russische heeft losgelaten in het ongeziene……die man is swerelds beste strategist.

     • Ik vraag mij dat ook af… Opkomst van communisme in Rusland was onder verovering van Trotsky en Lening, joodse zionisten…
      Na de val van het communisme.. denk ik niet dat Poetin een vrij gekozen man is. Zelfs de usa en wij zitten onder de joden.

     • Er is nog wat anders:
      In reactie op de franse revolutie (Gepeupel dat de elite onder de quilotine drukt)
      Heeft deze door huwelijken tamelijk internationale elite een verbond gesloten:
      Genaamd “Holy Alliance” Later uitgebreid met groot brittanie. Doel van verdrag is om elkaars positie niet te ondermijnen door steunen van revoluties.
      En als volk een toontje lager moet zingen om machtsbalans te herstellen of geheimen te beschermen dan sturen ze aan op oorlog en ruimen ze elkaars en hun eigen tegenstanders op.
      Er zijn berichten die suggereren dat WW 1 door de elite onder andere is gebruikt om het ontluiken van vakbonden en allerlei socialistisch gedoe te onderdrukken.
      Deze verdragen zijn gewoon door gegaan in atlantische form

 2. Ik denk dat het bewust is dat al die wapens in handen komen van de oekies zodat die samen met de naties platgewalst kunnen worden en samen met europa helemaal kapot gaat .

 3. Duidelijk, dat wie waardevolle informatie heeft, het niet aan de grote klok hangt. Inderdaad bizar, dat de aanvoerroutes niet compleet worden gesloten – zeker de spoorlijnen. Zou het weer zijn zoals in de 1e WO, dat de oorlog in onderling akkoord tussen potentaten tegen het volk wordt gevoerd?
  Sit back, relax and loathe the show.

  • M17:
   Ik denk dat ook wel eens, en vooral ook omdat de VS en Rusland nog steeds samenwerken wb de space industry, maar ik hoop zo dat Greet het bij het rechte eind heeft. Loathe the show, that’s for sure….

 4. Door de aanvoerlijnen ‘open’ te houden wordt het westen gedwongen om alles wat ze nog hebben naar het front te sturen. Maar de voorraad van het westen is niet oneindig, de bodem begint al in het zicht te raken. Tegen de tijd dat een groot offensief aan de orde is heeft het westen zijn voorraden opgestookt, de productie om die aan te vullen moet nog worden opgestart en duurt jaren.
  Ondertussen ziet de rest van de wereld steeds duidelijker dat het westen manipuleert, liegt en bedriegt

  • ik lees hier telkens dat de voorraad van t westen opraakt,,,,,wie zegt dit, denken jullie dat het westen
   echt niks meer aan voorraad heeft, dit lijkt mij heel sterk.
   Ik hoop natuurlijk ook dat dit zo is maar ik betwijfel het.

   • als de us nu al derderangsluchtafweergeschut gaat opsturen, afweergeschut dat quasi geen bereik heeft en nauwelijks effectief is tegenover de russische raketten en drones, luchtafweergeschut waarvan de houthies (een armalige derderangs terrorismegrouperin) in yemen heel duidelijk van aangetoond heeft dat het geen klote waard is, dan mag gerust aangenomen worden dat de ‘voorraden’ drastisch geslonken zijn…
    een militaire industrie dat zich meer zorgen maakt over de juiste ‘voornaamswoorden’ om geestelijk zieke mensen niet voor het hoofdje te stoten dan over het zorgen dat de militaire industrie capabel is, zowel fysiek als physisch gezond is…….
    tja…zelfs amerikaanse militaire denktanks hebben al moeten toegeven dat, moest amerika betrokken geraken in slechts 1 groot (globaal) conflict, het niet in staat zou zijn dit te overleven…toch niet in de huidige staat waarin het amerikaanse (en daartoe horend ook het europese segment ervan) leger zich bevindt…
    dit wordt bewezen op het oekieslagveld waar een russisch leger van nauwelijks 100.000 man een staand leger van 1.500.000 met natoversterkingen en huurlingen allerhande erbovenop heeft kunnen aanvallen en zware verliezen toebrengen….
    meer dan 400.000 oekiesoldaten zijn reeds uitgeschakeld en ware het niet voor de geld en wapenstromen van het westen…deze oorlog was allang teneinde…
    hoelang denk je nog dat amerika en europa er geld kunnen blijven inpompen??? inflaties en recessies overheersen onze westerse wereld en de russen????? surplus van 365.000.000.000 dollardit jaar…(bijgesteld naar boven door de amerikaanse econoom, want het was voordien ‘slechts’ zo’n 265.000.000.000 dollar)
    ps…die nulletjes zijn geen typo’s…
    vrolijke feestdagen en je verwarming niet te hoog zetten he….
    gas is duur tegenwoordig…ik vraag me af waarom (maar niet echt) 😉

    • RUTTE die reserveerde alvast 3 miljard euro om de oorlog ook in 2023 aan de gang te houden Ja een slim mannetje die denkt dat nederland wel een steentje bijdraagt om Poetin eronder te krijgen! En het WEF vooral te gehoorzamen Ook Merkel had die waan ideeen om zich waar te maken voor de Brusselse koningen die in weelde baden ja en dan Macron die denkt dat frankrijk neutraal blijft Maar was daar niet het begin gemaakt van de tweede wereld oorlog????

   • de legerleiding zal ongetwijfeld rekening houden met een voorraad om te behouden.
    echter beslist de politiek…
    u heeft verder zelf kunnen constateren dat er treinladingen vol oud spul naar het oosten vertrokken.

  • Ik moet u gelijk geven, het westen liegt en bedriegt. Ik hoor nu al een half jaar dat Rusland door haar manschappen en wapens heen is. Het verhaal dat de westerse sancties Rusland ongenadig hard raken is ook in hoge mate verzonnen, kijk maar naar de koers van de roebel tov de dollar/ euro. Sterker nog, wijzelf voelen de sancties, we hebben een inflatie van 10-20%!!! Aan de andere kant moeten we op dit forum toegeven dat de voorspellingen over de zegetochten van de Russen en de op hand zijnde implosie van Oekraïne tot op heden ook wensdenken is geweest. Dit horen we nu ook al meer dan een half jaar maar is tot op heden niet gebeurd. Kortom een hoop oorlogspropaganda van alle kanten en volgens mij weet niemand hoe en wanneer dit af gaat lopen.

 5. Als het dan toch of wensdenken en luchtkastelen gaat, zou ik zeker Odessa, een aloude Russische stad, nemen. Dan zijn de Oekri’s van de Zwarte Zee afgesloten en is het sowieso een toontje minder, ook met Britse en Amerikaanse provocerende zware oorlogsschepen die geen haven meer hebben. Ik dring er trouwens al lang op aan dat de rivierovergangen van de Dnjepr uitgeschakeld worden. Da’s wat anders dan het licht doen uitgaan in Kiev.

 6. Heerlijk al deze reacties…..niemand kan oprecht aannemen hetgeen met strategisch nastreeft?
  Kom op zeg…..er blijft van oekrinaziland gewoon NIETS OVER….mooi ingelijfd bij moedertje rusland…..

 7. Een heel verwarrend artikel. Ongelofelijk dat dit van het officiële “pravda.ru” komt. Kharkiv en Odessa niet bij Rusland, Kiyiv wel als ik goed lees. Logistiek onmogelijk en niets anders dan pure speculatie die opgehangen wordt aan enkele duistere hints van Putin.
  Donbass en de nieuwe republieken vrijwaren en via Odessa een aansluiting zoeken tot de Donau-delta en de Russische enclave daar zal al een hele opgave zijn. Dan blijft er over romp Oekraïne. Daar zijn nog veel tweetaligen maar vergeet dat die “Russisch” voelen. Na 30 jaar “integraal nationalistische” hersenspoeling zijn de meesten geflipt. Je kunt het vergelijken met een Stockholm-syndroom. Zulke mensen kun je niet tot andere gedachten brengen, ze moeten gewoon afgeschermd worden.
  Polen zal controle over Galicië willen verkrijgen maar dat is een vergiftigd geschenk dat hen voor decennia zal bezig houden. Het anti-Poolse sentiment is daar diep ingeworteld.

 8. Bedankt Frontnieuws (en soortgelijke media) voor jullie vele berichtgevingen over van alles en nog wat.

  Dankzij jullie en met ter vergelijking met mainstream), kun je een precies plaatje maken van hoe het er in de wereld aan toegaat.

 9. Dat lukt niet zonder het regime in kiev te veranderen ???!!!!! Een dikke satan 2 erop met 1 kiloton atoom . En dan verder.jesus wat een geduld en netjes is die man en daarna 1 op brussel en op usa Washington witte huis .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in