Dit zijn geen gewone tijden. Ze zijn meer beladen met gevaar voor het leven, de rechten en het welzijn van de grote meerderheid wereldwijd dan enige andere tijd in de moderne herinnering.

Dat komt door de imperiale rooftochten van de VS, hun oorlog tegen Rusland met hete oorlogen en andere middelen, wat waarschijnlijk in het verschiet ligt tegen China, hun wekenlange georkestreerde en gerichte geweld tegen Iran, hun algemene oorlog tegen de mensheid thuis en wereldwijd, schrijft Stephen Lendman.

Vladimir Poetin sprak in zijn eindejaarstoespraak tot de natie over de realiteit van onze tijd en zei het volgende:

“Het jaar 2022 was een jaar van moeilijke maar noodzakelijke beslissingen, van belangrijke stappen op weg naar de volledige soevereiniteit van Rusland en een krachtige consolidatie van onze samenleving.

Het was een jaar dat veel dingen op hun plaats zette, en een duidelijke lijn trok tussen moed en heldendom enerzijds en verraad en lafheid anderzijds, ons liet zien dat er niets sterker is dan liefde voor onze naasten, trouw aan onze vrienden en strijdmakkers, en toewijding aan ons Vaderland.

Noodlottige gebeurtenissen legden de basis voor onze gemeenschappelijke toekomst, onze ware onafhankelijkheid” – de bevrijding van Rusland van de hegemoniale controle van de VS.

Dit is waar we vandaag voor vechten, de bescherming van ons volk in onze historische gebieden (en) nieuwe regio’s van de Russische Federatie.”

Sinds jaar en dag doen de door de VS gedomineerde westerse regimes alsof ze prioriteit geven aan vrede, terwijl ze voor eeuwig oorlogen voeren tegen verzonnen vijanden.

Ze deden alsof ze de soevereiniteit van Rusland respecteerden, volgens de regels van de rechtsstaat.

  Steeds meer landen gaan het arrestatiebevel tegen Poetin negeren

Zij hebben de wettige regering van Oekraïne omvergeworpen en vervangen door een tiranniek naziregime om voor altijd oorlog te voeren tegen Rusland.

Het rijk der leugen controleert de dominante Oekraïense nazi’s – en orkestreert en leidt hun “militaire en terroristische acties tegen vreedzame burgers in Donbass.”

Het door de VS gedomineerde Westen “loog tegen ons over vrede terwijl het zich voorbereidde op agressie.”

Tegenwoordig aarzelen ze niet meer om dat openlijk toe te geven en Oekraïne en zijn bevolking cynisch te gebruiken als middel om Rusland te verzwakken en te verdelen.

We hebben nooit toegestaan dat iemand dit doet, en we zullen het nu ook niet toestaan.

Russische militairen, militieleden en vrijwilligers vechten nu voor hun vaderland, voor waarheid en gerechtigheid, voor betrouwbare garanties voor vrede en de veiligheid van Rusland.

Zij zijn allemaal onze helden, en zij dragen op dit moment de zwaarste last.

Ons hele uitgestrekte land is trots op jullie standvastigheid, uithoudingsvermogen en moed.

Miljoenen mensen zijn in hun hart en ziel bij u, en zullen op u toosten aan hun nieuwjaarstafel.”

Poetin sprak ook zijn welgemeende dank uit aan degenen die betrokken waren bij de Russische bevrijding van de WIM, waaronder:

“Chauffeurs en spoorwegarbeiders die voorraden naar het front brengen.

Artsen, paramedici en verpleegkundigen die vechten voor het leven van soldaten en gewonde burgers verplegen.

Arbeiders en ingenieurs bij onze militaire en andere fabrieken die vandaag met grote toewijding werken.

Bouwvakkers die civiele voorzieningen en verdedigingswerken oprichten en helpen bij het herstel van de verwoeste steden en dorpen in Donbass en Novorossiya (nieuw Rusland).”

De door de Verenigde Staten gedomineerde westerse regimes verwachtten ten onrechte een ongeëvenaarde sanctieoorlog tegen Rusland om zijn economie te verpletteren.

  EU-top: Europeanen MOETEN bereid zijn de prijs te betalen voor hulp aan Oekraïne

“Dit is niet gebeurd”, benadrukte Poetin.

Het is “omdat we samen een betrouwbare veiligheidsmarge hebben gecreëerd.”

“We hebben stappen en maatregelen genomen om onze soevereiniteit te versterken op een vitaal belangrijk gebied, namelijk de economie.

Onze strijd voor ons land, voor onze belangen en voor onze toekomst dient ongetwijfeld als inspirerend voorbeeld voor andere staten in hun streven naar een rechtvaardige multipolaire wereldorde.”

De wijdverspreide steun van het thuisland voor de bevrijdende SMO van Rusland draagt ertoe bij dat het te zijner tijd zal zegevieren over het door de VS gecreëerde, door de nazi’s geteisterde monster van Oekraïne.

Poetin beloofde alles te doen wat nodig is “om de families van onze gevallen kameraden te helpen hun kinderen op te voeden, hen een goede opleiding te geven en een beroep te vinden.”

In schril contrast met bedrieglijke VS/Westerse functionarissen, zegt Poetin wat hij meent en meent hij wat hij zegt.

Ik ben een Amerikaanse veteraan uit de jaren vijftig.

Ik heb uit de eerste hand gezien hoe de Amerikaanse Veteranenadministratie het dienstpersoneel van het land dat terugkeert naar het privéleven, mishandelt.

De VA was de eerste Amerikaanse federale instantie die gezondheidsvernietigende dodelijke injecties voorschreef.

In meer normale tijden wordt in het beste geval derdewereldzorg verleend aan veteranen in nood.

Bij ernstige ziekte dreigt een VA-ziekenhuisopname een doodvonnis te worden – in de VS van I don’t care.

Emotionele pijn die veel veteranen treft, drijft een recordaantal tot zelfmoord.

Te voorkomen waarschuwingssignalen worden genegeerd.

Ze omvatten depressie, terugtrekking, lusteloosheid, verlies van eetlust, gewicht en slaap, evenals PTSS en andere gedragsafwijkingen, terugkerende zelfmoordgedachten, gevoelens van hopeloosheid en wanhoop.

  Als het conflict in Oekraïne niet snel ophoudt, zal de wereld verhongeren

Het rijk der leugens en eeuwige oorlogen consumeert zijn eigen mensen, waaronder honderdduizenden oorlogsveteranen, ongewenst en gedumpt wanneer ze niet langer nodig zijn.

Volgens onafhankelijke studies heeft bijna de helft van de Afghaanse en Irakese veteranen emotionele en/of fysieke gevechtsverwondingen – wat door de leugennatie niet naar behoren wordt aangepakt.

En de menselijke tol wordt grotendeels genegeerd.

Bij de VA heb ik met eigen ogen gezien hoe emotioneel en/of fysiek beschadigde veteranen door verwaarlozing worden mishandeld.

De hulp die Poetin biedt aan terugkerende Russische militairen en families die geliefden hebben verloren, is oprecht.

Niets vergelijkbaars bestaat in de VS en waarschijnlijk nergens in het ontaarde Westen.

Het begin van een nieuw jaar zou speciaal moeten zijn, wat op het slechtste moment met de wereld in oorlog, wereldvreemd is, wat hoogstwaarschijnlijk in de loop van het nieuwe jaar nog veel erger zal worden naarmate de VS/NAVO-oorlog tegen de mensheid voortduurt zonder dat er een einde aan komt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kolonel Douglas Macgregor: ALLES verandert in 4 weken; dit is Poetin’s stilte voor de stormVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen bakstenen muur
Volgend artikelOpnieuw luchtaanval op Kiev: “De Russen stuurden verschillende golven Shahed” – Kritieke infrastructuur was het doelwit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De Westerse bestuurlijke elite is regelrecht in oorlog met de mensen, de natie staten waaraan zij willens en wetens leiding geven aan het publiek (ik spreek niet meer over één volk door 6 miljoen vreemdelingen die in Nederland binnen zijn gehaald in het kader oil for immigration) het is al een poosje bekend dat Apeldoorn een smart city is geworden door overal in hun gemeenten kastjes werden opgehangen die het doen en laten van de Apeldoornse burgers gadeslagen, géén ontsnappen aan.

  @deSunShineBand
  Apeldoorn is doomed. Ze beginnen in de wijk de Maten, 3.5ghz 5G band. Mesh netwerk, dus je hebt overal verbinding, binnen en buiten huis.

  https://twitter.com/deSunShineBand/status/1609619307637665798?s=20&t=FMuskTAD7C9N_mt4qvY5Dw

 2. Als westerling leef ik inderdaad in een totaal ontaarde maatschappij.
  Alle realiteitszin is compleet verdwenen, verwoest door een verloederd leiderschap.
  Degeneratie en perversie zijn overal om ons heen , de leugen regeert .
  De Russische wereld vormt een bedreiging voor het wanstaltige wereldmodel dat het Westen aan de rest van de wereld wil opdringen.
  Het verheugt me dat het Rusland dat niet zonder slag of stoot wil laten plaatsvinden, normaliteit heeft ook zijn bestaansrecht .

  • @Fem,
   Het is wel in en in triest dat nu Rusland als volk en natie het Kwaad wat eens o.a. uit Duitsland kwam nu wederom met hun leven verdedigen terwijl zij in de gewone media worden afgeschilderd als machtpotentaten terwijl de boel juist precies andersom ligt, hoe kun je daar tegen vechten, tegen die msm die over alles liegt en dat gaat al jaren zo aan de gang, ik schreef al eerder, denkt iemand of staat iemand voor soeverein denken dan ben ik daar al blij mee, daar begint alles mee, leef erg mee in deze oorlog en al die mensenlevens die er verloren gaan, wat een drama voor allen, oorlog is slechts goed voor enkelen, die verdienen er aan, de overgrote meerderheid van de mensen lijden, net als tegen de Nazi’s zal ook nu Rusland moeten zegevieren, rest de vragen zal dit lukken en hoe lang gaat het nog duren???????

   • Ps, de nazi’s zijn gewoon doorgegaan. Degene die ik niet noem bij naam is er een van. En eentje in Brussel kuch meerdere! Ik noem ze niet bij naam. Dat zijn ze niet waard.
    Tip ga niet stemmen. En ook niet zeggen fvd psst niet doen aub want dan hou je het corrupte systeem hoog. Het beste stembiljet bewaren aantal copietjes maken. Later bewijs als tribunalen gaan komen. Dat heb ik ook bij de vorige gedaan en uitnodigingen van de gifspuiten. Ha, ha, dat voelde goed. In wappie taal he, he, dat resoneert met mij.

   • Het kwade nazisme komt niet oorspronkelijk uit Duitsland, het komt van Engeland. Die het weer heeft geërfd heeft van Nederland in de 17de eeuw. Daar Amerika van nu nog steeds een kolonie van Engeland is. Heeft het nazisme voedingsbodem verkregen en dat woedt nog steeds door. (de vroegere KKK was ook een creatie ervan, wat nu de democraten worden genoemd) Wat we nu het westen noemen, is eigenlijk het Angelo Zionisten Rijk. Deze maffia Kazaren, die oorspronkelijk uit Galicië komen.

    Deze boevenbende werden ooit door de Russen verdreven en toen zijn deze maffia Kazaren die het geloof van de Joden hadden aangenomen. De Kazaren streken eerst in Venetië neer, totdat zij daar ook verjaagd werden, toen der tijd door de Spanjaarden die een wereldrijk waren. Toen streken zij neer wat we nu Benelux noemen. Om vervolgens in Engeland de troon op te eisen in naam van Oranje. Hitler is in het zadel geholpen door de Rothschilds (zionist) met de opdracht om Rusland te veroveren om een oude wraak kwestie op te lossen. De afkorting van NAZI = NAtionale ZIonisten.

    De EU in Brussel is eigenlijk het 4de rijk van het nazisme, daar past ook het 4de industriële revolutie bij, om de mens en machine te laten samensmelten wat de WEF bedoelt. Het transhumanisme is de mens ombouwen door hen willoos en hersenloos te maken, zodat met een implantaat processor de mens aangestuurd kan worden door A.I.

    Dan is de mens een werktuig geworden van de zionisten. Die ook voor het globalisme zijn, waar de neocons de aandeelhouders van zijn. De oude wereld met Tatarië is ten val gekomen door de maffia praktijken van de Kazaren, want hun hebzucht is onverzadigbaar en gunnen niemand iets van de wereld.

  • Die v o l k s vertegenwoordigers, zijn dat niet een soort braaf-houders die nummertjes opvoeren om het volk te helpen blij te zijn? Gezien hoe heel die meute opveerde toen die Zelensky op het scherm van het euro-parlement verscheen?

 3. Het is allemaal onnodige stress voor iedereen met die geweldslust en neurotische behoefte aan controle van een handjevol gestoorde mannen en de paar vrouwen die ze gebruiken als hun trompetteraars. Het leven is zo kort, de planeet is zo leuk, en het toeval is zo uniek. Wat wil je nog meer… Dus hoe komen we van dat foutje in de aard van de mens af? Afknallen elke psychopaat, elke parasiet? Dan komt er weer een andere, kijk maar naar het WEF mannenbolwerk, daar komen er gretig nieuwe bij. Ik ga me ook maar eens aanmelden, het heeft toch geen zin om de schapen te hoeden en te behoeden. Wie gaat er mee?

 4. Roergangers van het Babylonische Wereldrijk

  De enige, enkelvoudige, alomvattende, tegen de mensheid gerichte samenzwering van ‘De Nieuwe Wereldorde’ is alleen werkelijk te doorgronden, als onze gehele historie in de beschouwing wordt meegenomen. De machtselite veroverde de planeet immers niet in 200 jaar. Ook niet in 400 jaar. Daar was minstens 4.000 jaar voor nodig.

  https://oxoaxioma.wordpress.com/artikelen-2/roergangers-van-het-babylonische-wereldrijk/

 5. Dank U
  Momenteel èèn van de Super weinige Wereld leiders
  Zeer Wijze Man
  Meneer Putin en Alle Russische mensen die zich inzetten voor Wereld Vrijheid Vrede

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in